5 motive pentru care inteligența te face să te îndrăgostești mai greu

1. Oamenii inteligenți prețuiesc independența. Unora li se pare absurd, însă oamenii deștepți prețuiesc foarte tare independența. Ca gânditori independenți, aceștia transferă această calitate pe care o au și în alte domenii ale vieții lor. Nu este vorba că nu pot iubi pe cineva, însă nevoia lor de libertate nu se oprește nici în cadrul unei relații. Iar această atitudine creează tensiune în relația cu partenerii.

Imagine similară

2. Oamenii deștepți nu se grăbesc să aibă o relație. Atunci când oamenii inteligenți nu au un partener, este vorba despre faptul că au luat o decizie conștientă. Cu toate că aceștia pot părea dezinteresați în ceea ce privește dragostea, câteodată este mai bine să fii singur, pentru a avea șansa de a reflecta asupra relațiilor și greșelilor din trecut.

3. Oamenii inteligenți analizează toate lucrurile. Creierul oamenilor inteligenți pare a funcționa altfel. Aceștia sunt adesea prea analitici, lucru care poate fi dăunător în relațiile cu alte persoane, deoarece nu vor fi ascultați când vor să dezbată argumentele pro și contra. Cu toate acestea, calitatea aceasta îi poate ajuta și să aibă parte de mai puține dezamăgiri în dragoste. Iubirea nu ar trebui să fie raționalizată, însă când ești orbit de emoții, s-ar putea să suferi mai mult decât persoanele raționale.

4. Oamenii deștepți sunt precauți. În mod similar cu trăsătura anterioară, oamenii deștepți nu cred în conceptul de dragoste la prima vedere. Acest lucru nu se datorează faptului că le lipsește gena romantică din ADN, ci pentru că își aduc aminte mult mai vivid suferințele din trecut. Prin urmare, aceștia tind să fie mai precauți. Cu alte cuvinte, și-au dezvoltat un mecanism de apărare.

5. Profesia înaintea iubirii. Oamenii inteligenți par a se concentra de multe ori asupra carierei lor, nu asupra vieții amoroase. Profesiile lor îi fac să se simtă apreciați, ducându-i într-o zonă de confort, deoarece le oferă posibilitatea de a-și folosi raționamentul și perspectiva analitică. De aceea, oamenii inteligenți se căsătoresc la o vârstă mai înaintată decât colegii lor, deoarece își doresc o relație matură, în care să fie înțeleși pe deplin.

Sursa: Graiul Maramureșului

19 thoughts on “5 motive pentru care inteligența te face să te îndrăgostești mai greu

 1. Interesante motive. A cincea ma mai gandesc… 😉 restul sunt bune de analizat, retinut….adica…. stiu eu ce vreau sa spun 😉
  O zi frumoasa ! 🙂

 2. Eu zic ca dragostea cand vine nu ai nici o sansa sa gandesti cu ratiune,ma gandesc la o dragoste unica! Un inceput de weekend minunat iti doresc!

 3. Foarte interesante informatii, draga Petru ! La ultima, totusi , cred ca profesia poate fi ajutata de existenta iubirii…. s-apoi exista o vorba -unde-i minte multa , ii si prostie ….O zi frumoasa de vara tomnatica ! 🙂

  1. Omul are nevoie de dragoste și de inteligență, într-o proporție în care să nu se excludă una pe alta. S-au văzut cazuri când iubirea oarbă a distrus vieți, la fel cum și prea multă precauție a dus la izolare și amărăciune. Să ai parte de toate cele bune, în cantitate optimă, dragă prietene! 🙂

 4. Daca tipii d e la ” Graiul Maramuresului ” ar fi spus , ar fi specificat foarte clar in locul sintagmei , ” OAMENII ” ca-i vorba despre FEMEI , chiar n-asi fi marait dar asa…. 😡 😡 😡 Pai ce Einstein n-avea suficiente relatii si asta si pana sa-si faca o cariera ?

  1. Einstein a avut într-adevăr multe relații, dar nimeni nu poate știi cât de mult a iubit cu adevărat. Uneori, omul crede că iubește, dar de fapt dorește să facă doar dragoste.

 5. Pe vremea tineretii mele nu existau aceste motive ,doar din dragoste se casatorea omul ,acum trebuie sa fie bogat,cu titlu ,masina si devreme acasa ,nu-mi plac vremurile de acum ,dar na ,asta-i viata ,mergem si noi pe langa ea 🙂

  1. @anuska Omul s-o casatorii el din dragoste …. cu femeia e oleaca mai dificil caci , pentru ca aia sa-l ia , fraieru “trebuie sa fie bogat,cu titlu ,masina si devreme acasa ” . Insa , chestia cu ” devreme acasa ” chiar nu-i batuta in cuie …. 😉

 6. Dragostea nu are nimic în comun cu inteligenţa. Ori iubesti, ori nu iubesti, inima este cea care ne conduce aici. Cand ratiunea este mai puternica, se sterge din iubire si atunci cautam calitati si defecte. Inteligenta insa este cea care stie sa puna in balanta si sa aleaga talerul mai inclinat , asa stie ea draguta si cum sa salveze relatia cand apare o a treia persoana, ha, ha, ha.
  O luna septembrie cu muza mereu aproape draga Petru, cu bucurii si rasfat. Un weekend placut si cu un soare iubitor care sa nu parjoleasca dar sa mai stea cu noi, sa nu plece repede la odihna. ❤

  1. În concluzie: e bine să iubim, dar să nu ne aruncăm orbește într-o relație. E bine să gândim, dar să nu punem dragostea în ecuație. Ideal e să găsim calea de mijloc și de această dată.
   Să fii iubită și mereu iubitoare, Anda! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.