9 semne că nu ești o persoană ușor de manipulat

Ceri respect: Majoritatea oamenilor acceptă ceea ce li se oferă și presupun că primesc respectul pe care îl merită. Cu toate acestea, fiecare își cunoaște valoarea și știe când îi sunt încălcate drepturile și standardele privind modul în care trebuie să fie tratat.

Nu îți e frică să îți exprimi opiniile și nevoile: Ești capabil să spui clar ce vrei de la ceilalți, iar propria ta viață este prioritatea ta. Știi când să vorbești pentru a-ți satisface aceste nevoi și poți comunica cu ușurință indiferent de situație.

Îți stabilești prioritățile: Oamenii sunt adesea prinși în ceea ce alții doresc să facă, ca urmare sunt forțați să facă ceva care nu este potrivit pentru ei. Cu toate acestea, ai abilitatea de a te concentra pe propria ta viață. Și în timp ce îi ajuți uneori și pe alții, nu uiți niciodată de prioritățile tale.

Imagini pentru poze cu marionete

Nu îți este frică să spui nu: Nu îți e frică să spui cuiva că te simți incomod sau nu vrei să faci ceva, iar presiunea celor din jur nu e o problemă pentru tine. În timp ce îi respecți pe ceilalți, nu simți nevoia de a face compromisuri.

Îți comunici limitele: Manipulatorii vor încerca de multe ori să încalce granițele și să testeze cât de departe sunt capabili să meargă. Stabilește-ți limitele și spune care sunt consecințele încălcării lor. Această constrângere îți va aduce respectul.

Iei atitudine: Manipulatorii caută oameni pasivi pe care să îi poată controla. Tu ești cel mai departe de aceștia. E clar ce vrei de la viață și o iei mereu de la capăt, nu contează prin câte încercări și dificultăți ești nevoit să treci.

Folosești timpul în avantajul tău: Este ușor să fii intimidat când cineva pune presiune pe tine. În acele momente, în schimb, tu folosești timpul în avantajul tău, distanțându-te simultan de influența imediată a acestuia. Majoritatea oamenilor ar lua pur și simplu ce li se dă și ar avea reacția pe care manipulatorul încearcă să o provoace.

Îi confrunți pe cei care vor să te doboare: Unii oameni îi înfruntă pe alții în mod constant, astfel îndepărtându-i într-un final. Nu numai că fugi de orice energie negativă, dar o și depășești și nu te lași abuzat în niciun fel.

Nu te învinovățești: Persoanele manipulatoare îi caută pe cei cu stima de sine scăzută, iar oamenii care se învinuiesc în mod constant sunt ținte ușoare. Poți să recunoști acest lucru și să știi când să îți asumi responsabilitatea, în loc să accepți pur și simplu că e vina ta atunci când nu satisfaci persoana care încearcă să te manipuleze.

Sursa: Graiul Maramureșului

40 thoughts on “9 semne că nu ești o persoană ușor de manipulat

 1. Ceea ce ai postat se potriveste destul de bine cu problema acestui timp pe care il traim. O multime de stiri false care adulmeca slabiciunile noastre. Mesaje umanitare care striga sa fie transmise, dar… sunt vechi de mai multi ani. Suntem manipulati? Intr-un fel, da… Putem iesi din acest sistem? Sa scapam de stiri false, vacarm, galagie? Da! Observand ce se intampla in jurul nostru. Minut de minut, zi dupa zi. Astfel vom fi mai atenti si nu vom da curs galagiei care se vrea pretutindeni. Observand si stand deoparte.

  1. Recomandarea ta, precum și alte măsuri asemănătoare, ar trebui să ne fie mereu un mijloc de a ne pune în gardă în fața atâtor informații, venite din cele mai variate surse: de la postaci semianalfabeți, până la mercenari plătiți pentru fiecare articol. Astăzi, oricine poate deveni jurnalist de conjunctură.

 2. E bine de stiut ca exista oameni foarte hotarati sa isi satisfaca nevoia de putere, nevoia de a fi mereu in câstig si/sau dorinta de a avea controlul asupra celorlalti. Nu sunt convins ca e bine să credem vreodată că suntem destul de blindati impotriva manipulatorilor…

  1. Așa este. Dacă recunoaștem că suntem vulnerabili, vom fi mai vigilenți și vom cântări mai atent fiecare informație care ne parvine. Chiar și sursele cele mai credibile pot fi înșelătoare.

 3. Seară bună, Petru !
  ^ Graiul Maramureșului ^
  ADEVĂR grăiește,
  sufletul credulului,
  este MANIPULAT hoțește ,
  de POLITRUCI plătiți regește,
  de OCULTA internă și externă ce înflorește ……………….
  Weekend plăcut prietene ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  1. Bună dimineața, Alioșa! 🙂
   Azi e o zi deosebită pentru mine, deoarece, spre seară, îmi vin nepoții și nepoțica din Graz. Nu știu câte zile vor rămâne, dar cred că timpul meu în fața calculatorului se va reduce semnificativ. 🙂
   Un sfârșit de săptămână excelent îți doresc, la rândul meu, Sandule! 🙂

   1. Sunt sigur că te-ai BUCURAT din toată INIMA de VIZITA rudelor din Graz ! 🙂
    Petrecere frumoasă încontinuare ! 🙂
    Alioșa ! 🙂

 4. Lupta de zi cu zi ,dar nu ma las, fuga de raspundere e un sport bine practicat in zilele noastre! O seara faina iti doresc!:)

  1. Știu că și la locul tău de muncă sunt cazuri de manipulare, de aceea îți doresc să găsești mereu soluția cea mai bună! Gânduri bune și sentimente pe măsură, dragă Gabi! 🙂

 5. E greu, la acest articol, as avea multe de spus, iar cum tacerea poate spune mai mult decat prin cuvinte, ma abitin. Manipulatori sunt oameni bolnavi psihic, asa ii consider eu, ii mai si compatimesc, saraci de ei.
  Noapte buna. 🙂

 6. Este greu să fii acceptat fără să te laşi manipulat, în zilele noastre. Este nevoie de diplomaţie ca să te strecori între manipulare şi acceptare.

 7. Manipularea este singura constantă a acestor vremuri. Din nefericire. Probabil, la anumite niveluri, suntem cu toții manipulați, fără a ne da seama de asta… Zile frumoase, Petru, cu verticalitate şi respect! 👍

  1. Judecând după adevărul evidențiat de tine, l-am putea parafraza pe marele Caragiale: dacă e manipulare, măcar s-o știm și noi! Adică să aflăm cine și cu ce ne manipulează, ca să dormim liniștiți. 😉
   Salutări prietenești și urări benefice, Cristian! 🙂

 8. Imi place să cred ca nu sunt “uşor” de manipulat, dar…. nu poţi fi sigur niciodată… caci intr-o situaţie incâlcită şi complexă cum este politica acum … orice ai face convine cuiva si nu face mare paguba … altuia…. Oare asta nu este manipulare ? Trăiesc după cum se trag sforile…

 9. Io-s o timidă şi-o sentimentală de aşa ceva n-am văzut aşa că greu mi-e să fac lucrurile de mai sus cu atitudine şi confruntare şi să nu mă invinovăţesc. Dar mai am o calitate: sunt încăpăţânată de uneori nici măcar de mine nu ascult aşa că greu mă pot manipula eu pe mine. Asta-n general. Când e vorba de manipulare sentimentală, cum a spus şi doamna Elena, apăi îs prima care cade.

  1. Cu toții avem slăbiciuni, dar e bine să ni le cunoaștem pentru a ști dinainte în ce lupte avem șanse de reușită dacă ne implicăm. Iar dacă aflăm dinainte și slăbiciunile celor cu care trebuie ne confruntăm, e puțin probabil să devenim victime. Ca o tactică de pe tabla de șah. 🙂

 10. Interesante constatari are “Graiul Maramuresului”!!! Ce sa spun, suntem manipulati politic in continuu, nu stiu ce va mai fi ??? Din fire sunt o sensibila, si las sa treaca de la mine mult (cand este sa fie ca mine atrag atentia), nu vreau sa ma incarc negativ (stiu ca nu e bine asa) !!!
  O zi de mare sarbatoare pe placul inimii, draga Petru !!!

  1. După atâtea manipulări politice la care am căzut victime, am ajuns să fiu un om care nu mai crede niciun politician, oricât de promițător ar fi el prin vorbe și fapte. Ar fi nevoie de mult timp pentru a ne vindeca pe toți de această neîncredere. În ce privește alte manipulări, mai ales sentimentale și comerciale, oricând putem cădea victime, chiar dacă suntem circumspecți. Să-ți fie duminica precum o oază mirifică și revigorantă, dragă Mica!

 11. Cât pe-aci să mă bucur, dar m-am întors la titlu. 9 semne că nu ești o persoană ușor de manipulat. Deci, toți putem fi manipulați, la un moment dat, dar cu unii trebuie să încerci mai abitir 🙂
  Mi-a plăcut mult articolul. M-am regăsit la multe puncte.

 12. Mijlocul esenţial pentru manipularea realităţii este manipularea cuvintelor. Dacă poţi controla înţelesul cuvintelor, atunci poţi controla şi oamenii care trebuie să utilizeze cuvintele.

 13. Buna dimineata Petru si vizitatorilor acestui blog
  Este un articol interesant ,insa eu fac in asa fel sa fie bine si ptr. mine ,dar nici sa supar pe cei din jurul meu ,insa nu ma las influientata de absolut nimeni si nimic 🙂 sunt o luptatoare si ,,ce mi-ngusa si-n capusa” este un proverb care ma reprezinta ,nu mi-e frica de politicieni si de nimeni ,le raspund cum merita ,am avut ocazia asta ,mie imi este frica numai de Dumnezeu ,atat 🙂
  Te trezesc cu o cafeluta imbietoare cu aroma ei naturala ! ❤

  1. Bună dimineața de duminică, Anușka! Am întârziat o zi, din motive independente de mine, dar în acest moment am prins ocazia să recuperez din restanțe.
   Se vede că ești o luptătoare, din activitatea ta bloggeristică și din ceea ce putem afla pe paginile tale. Multă putere să ai în continuare, dragă prietenă! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.