Oamenii nu se întâlnesc întâmplător!

Lumea este un loc frumos, unde omul are menirea să evolueze, atingând apogeul dezvoltării sale. Nimeni nu este întâmplător sau accidental, iar întreaga viață este urmată de un scop precis.

De cele mai multe ori viața a fost comparată cu o călătorie, în care întâlnim situații și oameni. Situațiile pot fi mai ușor de depășit sau uneori mai greu, dar din fiecare trebuie să învățăm o lecție, care ulterior va fi folositoare. La fel se întâmplă și cu oamenii pe care îi întâlnim în călătoria noastră spre culmile vieții. Aceștia sunt de mai multe tipuri și fiecare joacă un rol important în ascensiunea noastră.

Cu fiecare om important din viața noastră avem anumite conexiuni, fie ele spirituale sau sociale. Acești oameni joacă diferite roluri și vin  în viața noastră pentru a ne învăța anumite lecții, în timp ce alții sunt nesemnificativi și trec pe lângă noi fără a lăsa vreo urmă. Pentru a înțelege rolul fiecărui om, care apare la un moment dat în viața noastră, am alcătuit o listă cu tipologiile oamenilor și lecțiile pe care le învățăm de la ei:

Imagine similară

1. Cei care ne trezesc. Acești oameni nu stau mult în viața noastră. Ei vin, ne aduc aminte de drumul nostru, de misiunea noastră și în cele din urmă pleacă. Universul ne trimite astfel de oameni pentru a ne alinia pe linia destinului și a ne aduce aminte de obiectivele pe care trebuie să le atingem.

2. Cei care ne reamintesc. Acești oameni ne aduc aminte de greșelile noastre, de faptul că am uitat o lecție dură pe care trebuia s-o învățăm în trecut. Ideea este că o situație de viață neplăcută se va repeta până vom învăța ceva.

3. Cei care ne ajută să ne dezvoltăm.  Acești oameni sunt inițiații din viața noastră. Sunt oameni extrem de rari, apar în momentele cheie, atunci când avem cel mai mult nevoie de ajutor. Ei ne ajută să trecem peste greutăți și ne dau un puseu în drumul evoluției noastre spirituale.

4. Cei care rămân.  Un număr extrem de mic de oameni rămân alături de noi pe tot parcursul vieții. Aceștia au rolul de a ne însoți în călătoria noastră. Indiferent de situație, aceștia sunt acolo și încearcă din răsputeri să aducă soarele în sufletul nostru. Ei ne ridică atunci când cădem și niciodată nu ne părăsesc.

Sursa: Graiul Maramureșului

46 thoughts on “Oamenii nu se întâlnesc întâmplător!

 1. Imi place tare mult acest articol. Sigur ca da, nimic nu este intamplator, eu multumesc si celor de rau si celor de bine, de la fiecare se invata ceva, iar mintea se desteapta tot mai mult, adica se dezvolta… 😉
  O zi frumoasa! 🙂

  1. E firesc să mă bucure mult faptul că ți-a plăcut subiectul acestui articol, despre oamenii care ne influențează viața și caracterul.
   Săru-mâna cu mulțumiri pentru apreciere, dar și urări benefice pentru toată săptămâna! 🙂

 2. O postare minunata despre oamenii de prin preajma noastra… intr-adevar nimic nu este intamplator pe lumea asta ! Doamne cat conteaza oamenii din viata noastra, multi dintre ei noi ii alegem sa ne fie alaturi, poate dupa chipul si asemnarea noastra. Avem de invatat de la fiecare cate ceva, iar daca sunt lucruri bune, Doamne ajuta ! Cat despre prietenii adevarati, acestea se pot numara pe getele unei singure maine, restul sunt prieteni de vreme buna . S-atat….Sa ai o zi excelenta, draga Petru si un w/e plin de bucurii ! 🙂

  1. Mă gândesc că nici nu e nevoie de prieteni mulți, din moment ce sunt buni și îi avem mereu alături. Numai să aibă fiecare, iar prietenia să fie reciprocă. Zile de toamnă frumoasă, dragă prietene, fără furtuni! 🙂

 3. De la fiecare om care intra/trece prin viata noastra avem ce invata. Asa se aduna experientele de viata, intelepciunea, amintirile, sentimentele…Si, asa e, nimic nu e intamplator in viata noastra iar cei cu care ne intersectam de-a lungul vietii sunt anume veniti, cu anume mesaje si lectii de viata special pt. fiecare dintre noi. Mi-a placut articolul.
  Un week-end linistit si binecuvantat, draga Petru! 🙂

  1. La fel trebuie să ne gândim și în ceea ce ne privește: oare ce zestre spirituală lăsăm celor din jurul nostru? Poate fi ea benefică sau nocivă? Mii de mulțumiri pentru comentariu și apreciere, dragă Ileana! Să auzim numai de bine! 🙂

 4. Toate-s cu un rost in viata. Chiar nimic nu e intamplator. Nici zodiacul nu e intamplator si nici omul care e creat dintr-un simplu atom . Se poate vorbi pe acest articol foarte amanuntit si foarte in detaliu. Bine punctat in orice caz! Pace-n suflet !

  1. Chiar dacă unii dintre noi nu au încredere în zodiac, sunt convins că-și are rostul lui, pentru mulți oameni. Depinde de credință, de felul în care e perceput și folosit în viața de zi cu zi.

  1. Probabil că nimeni nu reușește mereu să descopere rolul celor cu care vine în contact. Dar încercăm mereu, și asta contează! Gânduri bune și salutări în consecință, Cristian! 🙂

 5. Salut Petru ! 🙂
  ^ Graiul Maramureșului ^ adevăr grăiește,
  cât pe pământ OMUL trăiește ,
  tot felul de OAMENI în drum întâlnește
  dar uneori, mai și greșește ,
  și de multe ori se trezește,
  ca se zbate degeaba ca un pește,
  în balta ce mustește
  a stârv ce putrezește
  spre deliciul șacalului ce pândește,
  să-l devoreze mișelește ………..
  Weekend plăcut, Petru ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  1. PS !
   INCREDIBIL dar ADEVĂRAT,
   la un post tv. de regulă, NEFRECVENTAT ,
   senatorul USR, GOȚIU bătaie a LUAT,
   pentru limbajul său SPURCAT…………………

   1. Salutare cu entuziasm mare, Alioșa! 🙂
    Din nou am întârziat cu răspunsurile și nu am reușit să postez bancurile de ieri. Tot „datorită” lipsei internetului, mai precis defecțiunii de la router, pe care mi l-au schimbat acum o oră. Sper să mă țină, măcar cât e garantat, adică doi ani. 😉
    Cât despre vestita bătaie de la B1TV, vuiesc televiziunile de ea, ba s-au mai auzit și de alte cazuri asemănătoare. Cum să ne mai mire, la ce cretini au ajuns să ne reprezinte?
    Îți doresc vreme și vremuri tot mai bune, Sandule! 🙂

 6. Da foarte adevarat! Sunt oameni care apar in viata noastra la momentul potrivit ne ajuta sa trecem cele mai grele clipe din viata noastra dar sunt si care ramani in viata noastra ,prietenii adevarati! Un weekend minunat iti doresc!:)

  1. Ferice de cei care au parte de astfel de prieteni, chiar dacă unii sunt doar în trecere. Amintirea și exemplul lor rămân mereu, dacă știm să le prețuim. Îți doresc să ai în preajmă cât mai mulți astfel de oameni, dragă Gabi! 🙂

  1. Mă întreb câți călători cu tramvaiul au scăpat neînjurați, mai ales dacă sunt din București. Acolo găsești ușor astfel de „prieteni”. 😉
   Voie bună și spor în toate, George!

 7. Imi pare rau dar…oamenii se intalnesc absolut intamplator , intalnirile programate sau cele cu totanadinsul sant exceptii si nu intra in discutie . Fireste , daca faci { nu dumneata ci aia de la ” Graiul maramuresului ” } referire la OAMENI…asta-i foarte adevarat si au dreptate tipii caci , oameni adevarati , intalnesti doar intamplator si asta , doar daca ai norocul sa-i descoperi . Daca nu-ti pare exagerata comparatia onorate nordist , cam cum te-am descoperit eu pe dumneata si blogul dumitale . Acestia sant oamenii care …. RAMAN si devin , ” binecuvantare sau pedeapsa ” dupa zisa lui sweet&salty !

  1. După cum putem constata și din comentariile precedente, părerile sunt împărțite, cei mai mulți considerând că nimic nu e întâmplător. Oamenilor le place să creadă că au o soartă prestabilită, iar asta să fie cât mai favorabilă. De aceea sunt atrași de horoscop, de ghicitul în cărți sau cafea, de semne din cele mai misterioase. Eu cred că-i bine oricum, nea Marian, doar să nu exagerăm cu predicțiile, așa cum nu-i indicat să abuzăm de nimic.

 8. Frumos subiectul propus de “Graiul Maramuresului”, draga Petru, mi-a fugit imediat gandul la oamenii care sigur nu i-am intalnit intamplator, fiecare a avut rolul sau in viata mea, sa ma ridic, sa ma remontez, si chiar au adus soarele in sufletul meu !!! O seara frumoasa sa ai, iti multumesc pt ocazia care o am sa-mi spun si eu parerea !!! 🙂

  1. Să ne aducem aminte de oamenii care ne-au lăsat ceva bun de-a lungul vieții, și cred că nu sunt puțini, dacă stăm să-i socotim pe toți. Dar, totodată, să-i prețuim și pe aceia pe care–i cunoaștem în prezent, iar pentru mine ești unul important dintre aceștia, dragă Mica. Să ne fie legătura cât mai îndelungată! 🙂

 9. Ca le place ori nu oamenilor, totusi nimic nu este intamplator pentru ca fiecare dintre noi suntem aici pentru a ne face temele si cum sa ni le facem daca nu intalnim subiectul la tema ❓ Eu ii sunt recunoascatoare lui Dumnezeu ca te-am intalnit pe tine si frumosul tau blog de unde am multe de invatat, unde am intalnit oameni care sunt plini de talent si-mi bucura sufletul prin infrumusetarea spiritului cu scrierile, poeziile , drumetiile, imaginile frumoase, etc.
  Si nici asta nu este intamplatoare: (ma refer la documentatia filmului)

 10. Bucuria faptului că ne-am cunoscut, chiar dacă numai virtual, e cel puțin la fel de mare și din partea mea. Poate că viitorul ne rezervă și alte surprize plăcute, cum ar fi o drumeție reală pe care să o facem împreună. Frumuseți și zone interesante de vizitat se găsesc din belșug în țara noastră. Mare mulțămire pentru documentarul de mai sus, dragă prietenă! 🙂

 11. Nu intimplator te-am intilnit, nu intimplator scriem, nu intimplator suntem contemporani …. bucati de viata, de vieti intr-un loc si moment dat, lectii de viata, cum bine zicea cineva mai sus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.