41 thoughts on “Epigrama care mușcă (CCXLI)

 1. Soarele , asa…binecuvantat cum este el , rasare , este foarte adevarat de la Bucuresti insa Lumina , am senzatia ca … tot de la Rasarit vine 😉 . Stiai ca , inainte de 4 Marie ’77 , Scornicescu se gandea foarte serios sa mute Capitala la Targoviste ?Chiar se incepuse , timid de tot , insa se incepuse , un fel de dezbatere pe aceasta tema si , in studiourile TVR , erau ” invitati ” niste ” academicieni ” sa-si spuna cuvantul { de parca ar fi contat } insa…probabil ca aia de la Rasarit le-au taiat macaroana si , s-au lasat pagubasi . Stai bland onorate prieten din Nord : nu-i nici o fericire sa traiesti in Bucuresti ! N-a fost si nu este , dovada… in ’90 aici au venit minerii si , nu cred ca ti-ar fi convenit ca ” florile ” plantate de ei sa fi infrumusetat Seini-ul . In plus de asta NICIUNUL , dar NICI MACAR UNUL SINGUR , dintre fostii sau actualii primari generali ai Bucurestiului n-au fost bucuresteni cu adevarat iar asta , se vede inclusiv azi . Respect !

  1. Nu pot să neg că și pentru bucureșteni e soarele în eclipsă, chiar dacă răsare dintre ei. Mai ales când văd pe micul ecran gropile mari și fără număr, aglomerația de pe șosele și alte necazuri cu care se confruntă oamenii din Capitală. Doar aleșii sunt orbi sau se fac că nu observă.
   Să ne trăiești sănătos, nea Marian!

 2. Înainte era “Iliescu-apare, soarele răsare”. Acum e “Când Dracnea apare, te ia cu răcoare”. Poate şi pe el.

 3. Civilizaţia nu începe cu politica în orice caz; cel mult sfârşeşte prin politică şi se destramă!… Ca la noi! Că am ajuns să nu mai facem decât politică şi să nu ne intereseze decât scandalurile ei!

  1. Cred ca scandalurile ei, le mananca romanii pe paine cat de politica o iau de la radiosant, fara sa o gandeasca si poate de aceia stam linistiti la tv si pe siturile de socializare unde comentam de mama focului si suntem toti foarte pregatiti. Asa o sa fie cand vom face ochii mari cat cepele ca nu mai avem o tara a noastra , de e si” statul” bun la ceva ❗ :mr.green:

   1. Politica ar trebui să fie un auxiliar al oamenilor care vor să se afirme în domeniul public. La noi, politica e singura ocupație a celor care răzbesc în conduceri, dar nici măcar în asta nu se pricep, cât ar fi ei de lideri. BANUL e singura metodă de a ajunge conducător, indiferent cât ar fi el de idiot.
    Săru-mâna cu aleasă considerație și prietenie, Anda! ❤

 4. Salut Petru ! 🙂
  Ai dreptate frățioare,
  SOARELE de la BUCUREȘTI răsare
  Și de nu-i cu supărare,
  Vreau din nou ROMÂNIA MARE !!! 🙂 🙂 🙂

  O zi caldă ca la mine ! 🙂
  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

  1. Bună dimineața, Alioșa! 🙂
   Eu aș vrea întâi o Românie mai bună și mai dreaptă, de-abia apoi să fie mai mare. Că-i mai greu să vindeci o țară mare și cu mai mulți corupți.
   Zi frumoasă e și la mine azi, chiar dacă nu-i însorită. Salutări călduroase, Sandule! 🙂

   1. Și eu aș vrea ce vrei și tu prietene dar,
    cu TRĂDĂTORI de NEAM și ȚARĂ în
    președinție,parlament, guvern și-n instituțiile de forță ale
    ” statului MAFIOT ” ( citat din” JAVRA ORDINARĂ ”) ,
    mi-e tare greu să cred că s-ar putea !!! 😦 😦 😦
    Zi faină Petru ! 🙂
    Sandu ! 🙂

 5. Buna dimineata draga Petru !!! Uite la noi este soare, este o imagine superba acum dimineata, si la tine cred ca este la fel !!! Versuri simpatice, ai dreptate cu eclipsa !!! 🙂

  1. Mă bucur pentru seninul de la tine, dar nu mă supăr nici de stratul subțire de nori de pe la mine, dragă Mica! Săru-mâna pentru aprecieri, cu gânduri din cele mai alese! 🙂

 6. La mine a fost o zi frumoasa. Bine ai pus in versuri draga Petru doar ca eu nu sunt de acord ca rasare soarele de la Bucuresti, aici dupa parerea mea apune. Daca ar rasari de aici ar fi mai multa lumina nu numai in tara ci si in oameni. Pentru noi soarele a fost confiscat ce apare la orizont este un soare creat de unii sa ne poata manipula mai usor si constat ca reusesc cu brio , mare pacat.

  1. Țin minte că pe vremea când eram doar un elev neștiutor, învățătorul, și apoi profesorii, ne spuneau mereu că soarele răsare de la București. Asta însemna pentru noi că trebuie să fim uniți, indiferent că suntem ardeleni, moldoveni sau olteni. Noi, cei de la internatul școlii, am simțit și am urmat acest îndemn. Doar că acum, toți românii ne simțim discriminați de parlamentarii care au format un front comun împotriva noastră și a justiției care i-ar putea condamna.

 7. Cu atâția „întunericiți” (la minte și la suflet!!) în fruntea țării, până și soarele se întunecă, săracul! Urâtă situație…. Uf!

  1. Nu-i de vină Capitala și nici „soarele”, ci numai cei care au ajuns la distribuirea „căldurii” și deschid robinetul doar pentru ei. Bine că nu pot controla, încă, și soarele de pe cer!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.