Parlamentul rușinii

Statul a ajuns instrumentul cel mai eficient al guvernanților abuzivi pentru a putea fura și a ucide fără să fie pedepsiți. Nimeni nu răspunde pentru românii care mor din lipsă de medicamente sau aparatură, nimeni nu este tras la răspundere pentru erorile judiciare ce duc la pierderi de vieți omenești. Iar dacă o instanță internațională amendează statul pentru erorile lui, constatăm că noi suntem de fapt acest „stat”, pentru că noi vom plăti daunele. Doar când e vorba de realizări mărețe se bagă în față alți reprezentanți ai statului, cu o plăcere imensă de a primi laudele.

Instituțiile cele mai importante ale statului – cum ar fi sănătatea și educația – au ajuns surse de afaceri, tot pentru politicieni și acoliții lor. Sănătatea o plătim de două ori, dar multe din spitale au ajuns ca niște lagăre de exterminare în care ne e frică să intrăm. Școala nu mai e de mult gratuită, iar manualele sunt pe cale de dispariție de când tot avem miniștri semianalfabeți, precum și un sistem făcut să-i sprijine pe afaceriști.

Imagine similară

Parlamentul a ajuns o tumoare cancerigenă ce se luptă cu justiția și cu propriul popor, considerându-se format din oameni superiori și intangibili. Atunci când își permite să scoată niște legi, acestea sunt strâmbe, incomplete sau neconstituționale, astfel că ori nu pot fi puse în aplicare, ori fac mai mult rău decât bine. De aceea, cea mai benefică perioadă a țării e atunci când parlamentul e în vacanță sau chiulește într-o veselie.

Cu astfel de conducători nu e de mirare că aproape jumătate din forța de muncă a României a ales să lucreze printre străini, cu toate traumele sufletești pe care le-au provocat, pentru ei și pentru cei rămași acasă. Și exodul va continua atâta timp cât ne conduc penalii și incompetenții cărora nu le pasă decât de bunăstarea lor. Politruci care plătesc bine celor care știu să vrăjească frumos marea masă a alegătorilor. Care nu au nevoie de oameni integri și competenți în guvernare, ci doar de slugi politice ce votează în unanimitate orice decizie a șefului de partid. Românilor onești le e rușine de această putere legiuitoare, folosită ca scut împotriva brațului legii. Sub pavăza imunității parlamentare se poartă un război împotriva dreptății și a democrației, în care persoane cretine ce au ajuns acolo prin manevre dubioase se răzbună pe cei din mijlocul celor din care provin. E instinctul de a arde totul în urma lor, de parcă le-ar fi rușine de ce au fost vreodată. Acum sunt pe cai mari și se străduiesc să perpetueze cât mai mult această stare de fapt. Acu’ trei decenii nici nu visau că vor ajunge atât de sus, o ascensiune care-i amețește și îi orbește. Atât de mult, încât cretinismul devine o normalitate pentru ei.

40 thoughts on “Parlamentul rușinii

 1. Din păcate, aici ai mare dreptate. Ştii că e o vorbă: puterea corupe., iar puterea absolută corupe absolut (mă rog, sau pe aproape).

  1. Am multe motive să cred că puterea corupe mai tare pe la noi, iar cei care sunt mai proști vor să ajungă mai sus. Sunt și în alte țări uscături, însă pe noi ne sufocă.

 2. Totu-i grav şi foarte grav. Nu sunt soluţii, nu sunt oameni, aceiaşi saltimbanci, aceleaşi figuri triste, mândri purtători de mandate la cingătoare sau la butonieră. Legi făcute prost, ordonanţe de urgenţă atunci când e cazul, spuza trasă pe propria turtă. Speranţe au mai fost, poate că încă mai sunt… Sunt sceptic. Regret că nu am plecat din ţară în `90, atunci când mulţi dintre prietenii mei au făcut-o şi, iată, nu s-au mai întors.
  Un gând bun, Petru!

  1. @Cristian Lisandru Nici acum nu-i timpul trecut maeste caci…esti inca tanar ! Un singur impediment ar fi fost daca “decolai ” atunci in ’90 : unde mai citeam eu ” Calatoria ” 14 cine-o mai scria ? 😀

  2. Marea majoritate a oamenilor competenți au plecat, iar cei care au rămas sunt prea puțini în raport cu electoratul manipulat de promisiuni sau condus de inerție. Oricum nu suntem atrași de vreun partid sau politicieni în care să avem încredere. E nevoie de o curățenie generală, dar nimeni nu știe cum s-ar putea realiza.
   Salutări călduroase, Cristian!

  1. @vapevi Pai d-aia , mai nou , nu se mai face prezenta in Parlamentul Romaniei ! Cine este…bine , cine nu , inseamna ca deja a fost ” saltat ” insa , vin altii din urma si nu vor ramane scaunele goale in caz ca-ti faceai niscai griji pe tema asta .

 3. Pe zi ce trece tot mai rusinos si mai greu pentru tara.
  Si natura plange, pamanturile ce sunt vandute zi de zi, numai vorbesc de legi si politicieni, pentru ca mi se face rau. Si in alte tari mai sunt uscaturi, insa ca la noi, la nimeni. Asta pentru ca noi cei de jos suntem prea cuminti, iar cei ce au mirosit catusi de putin putere, bani, au devenit animale salbatice de prada fara nici un strop de gandire.
  O zi frumoasa! 🍀☕

  1. @Ileana Pentru ce-ti faci sange rau caci…” EU sunt eu iar ceilalti … nu sunt … eu ” si te mai si intrebi : “CE M-AI FACE FARA MINE ” ? ?D

   1. Exact, ce m-as face fara mine? Eu stiu 😉 Sloganul nu face parte din….. 😀 Las… ca sangele il am bun 😀
    O zi faina 🍀

  2. Nici mie nu-mi place să vorbesc de politică, dar când mi se umple paharul de amărăciune e musai să răbufnesc printr-un text sau în câte o epigramă. Probabil că așa fac mulți alții și de aceea suntem cuminți și nu ne bagă în seamă cei vizați. Ei n-au timp de lectură.
   Să auzim și de bine, Ileana! 🙂

 4. Mare dreptate ai , draga Petru ! “Baiul” mare este insa ca tot noi ii trimitem acolo SUS , pe culmi ametitoare…vorba unui “amărăștean”-: “ne meritam soarta”…o zi plina de optimism ! 🙂

  1. E drept că toți sunt o apă și-un pământ, dar măcar ar fi trebuit să-i rotim la alegeri și nu să optăm tot pentru aceia care au ajuns vulpoi bătrâni, cu pârghii solide în ale hoției. Să știe că funcțiile sunt efemere, iar dacă greșesc vor fi trași la răspundere de viitoarea conducere.
   Din partea mea, toate cele bune și frumoase, dragă prietene! 🙂

 5. Petru, greu să mai cred că vreodată va fi bine.
  În țara asta s-a împământenit nerușinarea, au reușit să murdărească tot ce a fost bun …
  Ai scris bine, ai scris pentru cei care simțim ca tine…
  Seară liniștită!

  1. @Maria daca esti “doar clipa ” sau “fulg de nea ” 😉 este foarte greu sa te transformi in piatra pentru a sparge geamurile alora despre care-a scris nea Petre , chiar daca simti ca el !

  2. Știu că simțim la fel și asta e pentru mine ca o consolare. Că nu sunt singurul care vede, nu pentru că aș vrea suferință în jurul meu. Doar niște încurajări, că alea nu strică niciodată. 🙂
   Să fii iubită și mereu iubitoare, Maria!

 6. Foarte bine punctat,asa este doamne fereste daca ne inbolnavim,sa dea Dumnezeu sanatate si sa ne auzim bine!O seara frumoasa iti doresc!:)

  1. Ai grijă să nu te îmbolnăvești, iar dacă se întâmplă să te răcești, nu intra în spital la noi. Dacă n-ai bani de străinătate, stai acasă și te tratează singură. 😉 Zile plăcute și benefice, dragă Gabi! 🙂

 7. “Avanti o popolo alla risscosa /Bandiera rossa triomfera !/ Avanti o popolo alla risscosa / Dei COMUNISTI vogliam le ossa / Dei SOCIALISTI vogliam le pelle / Per far salsicce e mortadele ! ” 😉 Am parerea ca , la postarea dumitale , mergea si un video cu Internationala si , pentru ca ai ezitat sau ai omis s-o afisezi iti remit eu o strofa : “Sfarsiti odata cu trecutul negru , Sculati popor de osanditi !/ Azi nu santeti nimic in lume , / Luptati ca totul voi sa fiti ! ” 😎 Onorate prieten , stai linistit caci…nu mai este mult pana la alegeri { fie parlamentare fie prezidentiale } si , abia atunci vom vedea daca , intr-adevar ne meritam soarta si conducatorii pe care-i avem , nu de alta dar , NOI AI ALEGEM , NOI HOTARAM CINE IA MAI MULTI BANI , LUCRAND ” LA STAT ” SI TOT NOI HOTARAM CINE VA LUA PENSII NESIMTITE “LUCRAND” IN PARLAMENT CACI : NOI AI TRIMETEM ACOLO ! Pana atunci , ne vom intreba { precum se-ntreaba retoric fireste , Poteci de dor } daca , “mai e vreo luminita la capatul tunelului” . Eu zic ca…poate-o fi , insa ” luminita ” aia , ar putea provenii foarte bine de la vreo…LUMANARE ! 😡 😡 😡 Respect !!!

 8. Nea Petre , cu umilinta si prietenie , te rog sa ma ierti ca am dat replici in locul dumitale dar…nu m-am putut abtine : prea erau incitante comentariile . Respect deosebit in continuare !

  1. Nu poate fi nicio supărare pentru comentariile făcute, nea Marian! Mai ales că sunt pertinente și nu ai supărat pe nimeni cu ele. Chiar mulțumesc cu recunoștință și îți doresc din toată inima să apuci vremuri mai frumoase, așa cum ne dorim cu toții.

 9. Adevărul trist e că România de azi nu are conducători! Adică nu are BĂRBAȚI DE STAT, de statura morală și politică a celor care au făcut România Mare.

  1. Lipsa unor oameni de talia celor din perioada antebelică e cauzată în principal de regimul comunist, care a tăiat aripile oricărui gânditor independent. E nevoie de mult timp pentru ca ogorul culturii să fie readus la producția cu care ne mândream înainte.

 10. Bună dimineața Petru ! 🙂
  Frumoasă pledoarie versus STAREA NAȚIEI ROMÂNE ! 🙂
  Sincere felicitări frățioare ! 🙂
  Sunt de ACORD 100 % în toate ce-ai spus
  dar, cu ANALIZE generale pe bloguri,nu se produce SCHIMBAREA,
  știind că, în ” România lucrului bine făcut ” 🙂 😦 🙂 de JOS până SUS ,
  toți politicienii urmăresc doar ÎMBOGĂȚIREA ! 😦
  Pe ei, nu-i doare niciunde de NEAM și ȚARĂ,
  pe ei, doar INTERESUL îi conduce
  și de aceea, fac ce spune OCULTA internă și din afară,
  și ZI de ZI ȚARA o duce 😦
  într-o MOCIRLĂ ordinară
  din care, nimeni n-o va mai scoate ! 😦
  Singura SOLUȚIE
  e o adevărată REVOLUȚIE
  și nu o LOVITURĂ de stat,
  cum din păcate în dec.1989 s-a întâmplat ! 😦
  Petrecere frumoasă de Sfinții Arhanghli MIHAIL și GAVRIL
  alături de prietenii tăi ce poartă numele sfinților ! 🙂

  Alioșa ! 🙂

  1. Te salut cu prietenie, Alioșa! 🙂
   Tocmai pentru că suntem atât de văduviți de valori elitiste ar fi bine să fim mai receptivi la învățămintele occidentale și să implementăm măsuri care s-au dovedit viabile țărilor dezvoltate. În schimb, aleșii noștri vin cu tot felul de improvizații nereușite, pe motiv că la noi nu suntem pregătiți încă. Și așa dăm din gropi în gropi, iar legislația se schimbă mereu, după placul și viziunile conducătorilor de partid.
   Mersi frumos pentru frumosul tău popas aici, Sandule! Zile încărcate de frumusețe și iubire! 🙂

 11. Buna ziua Petru, sa ai o zi de sarbatoare placuta alaturi de cei pe care-i doresti. Sa-ti traiasca sarbatoritii daca ai. La fel le urez si doresc si prietenilor tai de pe blog ❤

  Referitor la postarea ta, ai dreptate in tot ceea ce ai scris numai ca pacatul nostru este ca am lasat sa se ajunga pana aici. Nu am avut sau nu s-a vrut a avea forța de a discerne manipularea emoțională de învățăturile istoriei, drept pentru care nu am învățat nimic de 1000 de ani. Degeaba au aparut multi viteji acum si nu atunci cand s-au pus bazele ticalosiilor, degeba se incearca acum ruperea pisicii in doua. Este cam tarziu, haturile ne-au fost puse si nimeni nu mai poate face nimic decat sa ne ducem in continuare viata de sclavi iar cei ce traiesc cu iluzia ca sunt liberi, ii felicit din inima :mrgreen:

  1. Bună să-ți fie inima și mereu pur sufletul, Anda! 🙂
   Nu trebuie să ne resemnăm niciodată, fiind știut că alte popoare au luptat secole de-a rândul și chiar milenii pentru independență, civilizație, cultură și mai ales democrație. Chiar dacă generația noastră nu va apuca zorii unor schimbări în bine, tot e bine să punem măcar o piatră la temelie. Mai ales că am auzit din mai multe surse că țara noastră a fost leagănul civilizației europene și locul paradisului ce va să vină. 😉

 12. Ai mare dreptate in tot ce spui draga Petru !!! Am avut cateva voci care spuneau ceva, dar acum nu mai pot sa spun de nimeni, toti sunt o apa si un pamant !!!

  1. Ne-am lămurit că și aceia ce pornesc cu gânduri oneste în alegeri sunt corupți de sistemul mafiot, care e prea mare și prea puternic pentru a face față. E nevoie de o educație abruptă, dar nu văd de unde ar putea veni. Toate cele bune, dragă Mica!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.