Va fi bine-n România

Va fi bine-n România, și nu o spun doar pentru că sunt optimist, ci fiindcă mă bazez pe cuvântul și profesionalismul unor oameni de mare calibru. Începând cu promisiunea tovarășului domnului președinte Liviu Dragnea, care ne-a asigurat că guvernul proaspăt instalat o să-și facă datoria și va duce la îndeplinire programul partidului. E drept că-i cel mai numeros guvern din Europa, dar să nu uităm zicala că unde-s mulți puterea crește. Celorlalte state le-o fi ciudă că ele nu-și pot permite atâția miniștri, dar, cum a zis un membru dolofan al PSD: facem ce vrem, ”pentru că noi putem”. Sâc!

Nu trebuie să ne îngrijorăm de efemeritatea guvernelor anterioare, ci să ne amintim că ”al treilea-i cu noroc!”, iar de data asta nu se poate spune că Liviu Dragnea a avut ”mână proastă” la alegerea premierului, fiindcă a ales cu capul, iar capul promite mai mult decât mâna. Doamna Vasilica Viorica Dăncilă are cea mai mare calitate, de a fi NONCONFLICTUALĂ! La naiba cu competitivitatea, cultura, experiența, că oricum nu trebuie să-și pună capul la contribuție! E bine că nu-i place să contrazică pe nimeni, dar în special pe șeful care a pus-o în funcție. Și nici pe ceilalți protejați ai șefului, decât dacă sunt mai puțini agreați decât dumneaei. Mai are șansa să lucreze alături de mai mulți penali, un avantaj pe care cei doi predecesori nu au știut să-l aprecieze. Cine știe mai bine decât penalii pe ce pedale trebuie să apese și de unde se scot mai mulți bani?! Pentru bugetul de stat, firește.

Imagine similară

Și nu în ultimul rând, doamna prim-ministru are o echipă frumoasă și ambițioasă, gata să-și pună creierele la treabă. Să nu fim cârcotași după bâlbâielile, dezacordurile și greșelile de limbă, dar emoțiile sunt mari când ești propulsat în conducerea statului, cu jurnaliștii roind pe lângă tine. La urma urmei, nu mai e important să vorbești corect limba română, din moment ce ai ajuns deja ministru, mai ales dacă s-a întâmplat la o săptămână după intrarea în partid. Te poți face înțeles prin semne sau purtători de cuvânt. Esențial e să fii nonconflictual și obedient. Este cine să gândească pentru tine și pentru viitorul țării.

Tare ne-am bucurat când ne-a anunțat doamna Dăncilă obiectivul principal: ca în anul 2020 să nu mai fim la coada Europei în ceea ce privește puterea economică, ci pe la mijlocul clasamentului. Tot domnia sa ne-a promis 350 km de autostradă, la care se adaugă și cei 150 km de pârtie promiși de ministrul turismului. Vedeți că se poate? Doar opoziția nu crede, tot din ciudă și invidie. Dar ce nevoie mai avem de opoziție, când avem un partid atât de puternic și priceput cum e PSD? Mulți dintre concetățenii noștri emigranți s-or fi gândind acum să se întoarcă acasă, mai ales când au auzit că se vor mări pensiile, iar doctorii vor fi scutiți de impozitul pe venit. Trai pe vătrai, neică!

Va fi bine în România, pentru cei aleși.

47 thoughts on “Va fi bine-n România

  1. Omul sfințește locul, sau cel puțin așa ar trebui, după cum s-a văzut în atâtea țări mai puțin înzestrate natural, dar care au înflorit sub mâna locuitorilor. La noi, e invers.
   Te salut prin soarele care ne luminează astăzi, dragă prietene!

 1. Bine spus! Pentru cei alesi va fi bine, nu si pentru noi, in special pentru tineri din ziua de azi si cei ce urmeaza…
  Romania e si frumoasa si bogata, pacat ca are la conducere oameni saraci la minte si la suflet, ca in rest,…ca meterial sunt destul de bogati. Pacat, mare pacat ca in 89 au murit tineri nevinovati si acum in zilele noastre tot tineri platesc pentru mafia politica din Romania. Personal, nu ced in nimic bun la cei alesi, tot cizmarul a fost mai Bun! 😉
  O zi faina! 🍵🍀

  1. Vidul acela de putere, despre care s-a vorbit atâta, s-a dovedit și încă mai persistă să fie catastrofal pentru toată țara. Prea mulți visează să ajungă în postura apropiată de cea în care a fost Ceaușescu, să fie considerat om de succes și să le arate colegilor care învățau că au ajuns mai sus ca ei, chiar dacă au avut doar note proaste. Fală de oportunist.
   Să auzim de bine, Ileana! 🙂

 2. Subscriu! In Romania va fi mai bine. Cand ei nu vor mai fi. 🙂
  Partea rea (de fapt, numai asta e): votul nu schimba nimic, avand in vedere cine ajunge sa fie numit “pe liste”, ca ministru, (ca director de nu-stiu-ce)… 😦 Cel care, ales fiind, vrea sa isi indeplineasca promisiunile facute in campania electorala va fi mazilit daca ceea ce vrea el nu corespunde cu interesele grupului. E o realitate pe care nu stiu cum o putem schimba…

  1. Schimbarea în bine – dacă va începe – va fi lentă și de durată. Ar fi bine măcar să sesizăm că a început, fără să invocăm semne cum ar fi creșterea veniturilor și reducerea numărului de taxe. Nu astea sunt principalele metode de progres, ci investițiile. În educație, sănătate, infrastructură, turism, transporturi…

 3. Tragi-comedia continuă. Pe banii noștri, pe nervii noștri, pe sănătatea noastră. Urlăm spre lună, luna e indiferentă. Să ne fie de bine, Petru! Asta ar fi surpriza cea mai plăcută dintre toate! 👍😉🇷🇴

  1. Parcă și eclipsele sunt mai multe de când suntem atât de năpăstuiți. 😉
   Chiar că ne-ar face bine niște surprize plăcute, Cristian, din cele care să bucure și să-i facă mândri pe toți românii! 🙂

 4. Ne vom pocii de atâta bine, n-avem bani nici de izmene-n cur și adunătura asta de telelei se comportă ca la circ.
  Indiferent cine vine după ei nu mai am încredere. Atât mai spun, în ce te-ai băgat Viorica, nu te mai scapă nici bunica, cât era ea de descurcăreaţă. Ai reușit să mă faci să râd ca proasta-n târg, când vinde dude, bravo Petru!

  1. Cred că mi s-au epuizat și cuvintele critice la adresa lor, cât ar fi ele de dure. De aceea am încercat să fiu sarcastic, cu riscul ca aceia care aruncă doar o privire, să creadă că îi laud cu adevărat. 😉
   Mare mulțămire, George!

   1. Te cred, din interior lucrurile sunt mult mai dure, cât despre cuvinte epuizate, trebuie biciuiţi constant, altfel o mierlim sigur.
    Mereu ești la înălţime, Petru!

 5. Vai de steaua noastră! Ăştia de la putere, au un obraz mai gros decât pielea de hipopotam. Mint cu o neruşinare incredibilă! N-au conştiinţă, n-au Dumnezeu, n-au iubire, n-au ruşine!
  Mă îngrijorează foarte tare, viitorul, care e adevărat că nu ne aparţine, însă, mă gândesc la viitor şi mă îngrijorez că ăştia vor face ca România să dispară, deja populaţia scade, e îmbătrânită.
  Nu am nici cea mai mică încredere în ei! Nici nu mai sper la ceva bun, cu ei la cârma ţării! Mă culc şi mă trezesc cu teamă, la ce va for face cu ţara noastră!

  O seară blândă îţi doresc, Petru! ❤ ~~~~

  1. La cum merge treaba, o să ne trezim într-o dimineață că trebuie să ne plătim pâinea în yuani sau în lire siriene. Tot mai mulți patroni caută mână de lucru chinezească sau din alte țări subdezvoltate, în timp ce mare parte dintre românii apți de muncă trăiesc din ajutorul social, banii părinților sau afaceri ilegale. Guvernele încurajează tacit ajutoarele nemeritate, tocmai pentru a câștiga voturi.
   O zi frumoasă, ca de primăvară, Ștefania! 🙂

 6. Pornind de la ultima propozitie din postare, (m)-am cautat daca sunt din neamul “ales”; iata ce am gasit intr-un dictionar:

  alés, -eásă adj., pl. eșĭ, ese. Distins: societate aleasă. Aleasa inimiĭ, femeĭa care ți-a plăcut. Aleșĭ pe sprinceană, aleșĭ tot unu și unu (de ex., despre niște bătăușĭ la alegerĭ); mulțĭ chemațĭ, puținĭ aleșĭ, puținĭ găsițĭ apțĭ, Aleșiĭ satuluĭ, fruntașiĭ satuluĭ (care aveau și rolu de judecătorĭ). Maĭ ales (pop. și vechĭ numaĭ ales), maĭ cu samă, în special. Pe alese și într’ales, alegînd, după alegere. S. n. Alegere: am perdut mult timp cu alesu grîuluĭ.

  sursa: Scriban (1939)
  *
  Toate cele bune!

 7. Mult promit si nu se face mai nimic,ca o sa fie mai bine? da ca mai e un pic si vine primavara! O seara faina iti doresc!:)

  1. Așa este, dragă prietenă: de mâine suntem în fe-martie, iar ghioceii se găsesc deja prin piață. Măcar prin astea să ne bucurăm sufletele. Zile pe placul tău, îți doresc! 🙂

  1. Sunt vorbe care le-au adus renume unor persoane sus-puse, după cum le-a dus capul. „Ciocu’ mic, că acu’ noi suntem la putere”, e doar un exemplu. Și nu-i de mândrie.

 8. Aoilei neiculita,te pomenesti ca n-o sa ne mai vedem capul de atata bine 🙂 🙂 🙂

  O zi placuta sa ai Petru si o cafeluta matinala sa-ti dea putere sa mai induram neghiobiile acestor guvernanti 🙂

 9. Săru-mâna cu aleasă recunoștință, Anușka!
  Cu o astfel de tratație, e firesc să mai uit de partea întunecată a vieții și să mă delectez cu ceva dulce și aromat. Să fie primit și de Domnul răsplătit! 🙂

 10. Da, și eu cred că va fi bine în România. Mai ales la Educație și Economie, unde avem doi miniștri foarte competenți. Lumea este rea și spune de ei „că nu știe să vorbește românește”. Dar ce îți trebuie creier ca ministru? important este să fii cât mai prost și analfabet, acesta este criteriul principal pentru a fi ministru. 😀 😀 Vai de noi, ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns.

  1. Aleșii care au acceptat să facă parte dintr-un guvern făcut de ochii lumii sunt lipsiți de demnitate și dovedesc lipsă de personalitate. De altfel, tocmai de aceea au fost aleși agramați care nu se pot remarca altfel.

   1. Exact, trebuie doar să îndeplineacă ordinele unui singur om. Asta trebuie să fie principala lor calitate, oamenii care gândesc sunt periculoși, se revoltă, nu acceptă să fie calcați în picioare.

 11. Offf! Pana-n ’89 eram nemultumiti ca cei din capu’satului se alegeau intre ei pe viata. Si s-a dovedit ca nimic nu tine o vesnicie. Acu’ suntem de-a dreptul consternati ca alesii care guverneaza tara asta amarata se tot schimba la cateva luni. Doamne, dar chiar niciodata nu vom fi si noi un popor de oameni multumiti?!… 😉 De parca nu vedem de mai bine de 28 de ani ca in trend si la putere este nonvaloarea, promovarea prostiei de jos pana la cel mai inalt nivel. Ca toti cretinii dau din coate sau se pun bine ca sa avanseze fara niciun alt drept de competente sau competitie corecte, dupa merite. Romania a devenit tara pe care, din nefericire, trebuie sa o parasesti (daca vrei o viata mai buna) si in care sa te intorci doar ca turist…Ma doare sufletul dar asta simt, asta scriu. 😦

  1. Vremurile s-au schimbat, într-adevăr, și altfel se trăiește viața după ’89. Ar fi ocazia mult așteptată pentru mințile luminate și oamenii cu spirit întreprinzător să-și demonstreze valoarea, doar că nostalgia unei bune părți a populației și a conducătorilor care provin dintre ei, alterează economia de piață și pun piedică celor care izbândesc fără să apeleze la politicieni. Auzim adesea cum se spune că era mai bine pe vremea lui Ceaușescu, când toți aveau servici, casă și un venit, indiferent de cât era de capabil. Această concepție ne trage în jos, iar politicienii o întrețin cu ajutoare sociale în masă, încurajând nemunca și descurajând oamenii cu inițiativă.

 12. Salut Petru ! 🙂
  De ACORD 100% cu ultima precizare ! 🙂
  Așa a fost DINTODEAUNA 😦
  așa va fi MEREU 😦 😦
  căci cei ce-ajung la GUVERNARE 😦
  țin minte ce-a spus în 2012 o senatoare PDL unei senatoare PSD :

  – ” Auzi cucoană, CIOCU MIC 🙂 ACUM,noi suntem la GUVERNARE ” !!! 🙂 😦 🙂

  Toți GUVERNANȚII au fost, sunt și vor fi ” o APĂ și-un PĂMÂNT ” 😦 😦 😦

  doar ALEGĂTORII își mai schimbă OPIUNILE 🙂
  iar unii ………………………………………. SIMPATIILE ……………………

  Zi faină, Petru ! 🙂
  Alioșa .

  1. Bună dimineața, Alioșa! 🙂
   Mai sunt și concetățeni care nu ar pune pe prim plan căpătuiala, dacă ar ajunge la guvernare, dar ei sunt dați la o parte de majoritatea avidă de îmbogățire și epatare. Așa cum sunt și țări în care guvernanții nu sunt mai bogați ca oamenii de rând, nu au drepturi în plus și merg la serviciu cu bicicleta, fără protecția unor trupe. De la ei ar trebui să luăm exemplu. 🙂
   Un început de weekend fain de tot, Sandule! 🙂

   1. Abia acum am înțeles de ce MINIȘTRII cabinetului DĂNCILĂ
    au RENUNȚAT la ” protectia unor trupe ” ,
    adică la protecția SPP, condus de omul ” STATULUI PARALEL ” 😦
    ca să…………..,
    -Ca să ce ?:)
    Ca ” să luăm exemplu ” de la ei !!! 🙂 🙂 🙂
    Weekend plăcut, Petru ! 🙂
    Sandu.

 13. Va fi bine, sau va fi rau, se vede deja din bulibaseala de fiecare zi, dar eu incerc sa stau mai detasata de tot ce se intampla, imi ajunge draga Petru, de la revolutie incoa, incearca si tu! Sa auzim numai de bine !!! 🤔😆

  1. Nu ies pe străzi și nici nu trimit sesizări autorităților, dar nu pot să stau impasibil la tot ce se întâmplă. Măcar pe aici să-mi expun nemulțumirile și să caut o rezonanță în rândul celor care gândesc ca mine. Necazurile sunt mai ușor de suportat atunci când le împărțim între noi.
   Sănătate multă și bucurii dese, dragă Mica! 🙂

 14. S-a informat ca M.Ap.N. are pensia medie 3.700 lei, cu 500 lei mai mult ca anul trecut. Dar se evita sa se spuna ca media pentru muilitarii de cariera este mult sub 3.000 lei. Neavand Casa de Pensii, magistratii militari, consilierii si secretarii de stat civili (numiti pe criterii politice) intra tot in aceasta situatie, DEFORMAND-O MULT ! Ca ofiter, iesit de mult timp la pensie, si care am jumatate din pensia medie, ma deranjeaza oarecum la ureche, ceea ce nu poate fi vorba si despre colegii mei, militari de cariera. Cei care au iesit de mult timp aveau un venit cat jumatate (in dolari) fata de functiile corespondente de acum. Asta e. Un colonel, un maior iesit acum 20 ani are mai putin decat un plutonier major iesit acum. Nu tot timpul s-a acordat indicele de inflatie (perioada Boc), iar actualizari dupa activi la MApN nu au fost niciodata dupa ’89. Numai la magistrati. De asta spun ca nu ar trebui bagati in aceeasi situatie cu militarii de cariera. Cei de la Casa de Pensii MApN nu pot face asta. Nici macar recalcularea dupa ultima lege (2016) nu au facut-o REAL la toti, neavand timp. Mai trebuie spus ca militarii au contribuit foarte mult, dar nu direct la buget, ci indirect, prin MApN !

  1. Aveți toată înțelegerea mea. Așa se întâmplă când la legea salarizării și a pensiilor sunt puși să lucreze niște oameni incompetenți, cu consilieri angajați pe bază de pile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.