37 thoughts on “Epigrama care mușcă (CCXLVI)

  1. Gusturile nu se pun în discuție. Nici mie nu-mi plac sarmalele, cozonacii sau pizza. 😉
   Bună dimineața și aleasă recunoștință pentru cafeaua atât de frumos servită, Anușka!

 1. Nu explodeaza la noi mamaliga si cand a explodat a fost fortata din afara sa explodeze. Pacat ca ne-am trezit tarziu. Tudor Musatescu mi-a placut cum a enuntat mamaliga : Istoria romanilor la ceaun.
  Un martie plin de reusite literare draga Petru si multa sanatate ❗ ❤

  1. Trebuie mai multe erupții pentru ca să se asaneze societatea. Era firesc ca explozia din ’89 să cadă în derizoriu, ținând cont de concepțiile și prejudecățile pe care le avea și le mai are încă societatea. Marea majoritate voiau să ajungă șefi, așa cum erau comuniștii cu funcții pe vremea dictaturii. Iar în drumul lor spre căpătuire, călcau pe orice principii democratice.
   O zi de mărțișor cu multe surprize plăcute, Anda! ❤

 2. Parerea mea: pentru a iesi din pasivitatea fata de puterea țopăitoare trebuie o masa critica de cetăteni contribuabili care au depăsit starea de sărăcie si dependența cronica. Sunt putine zone cu astfel de oameni: Cluj, Timisoara, Oradea, Bucuresti-Ilfov…Am citit o statistica interesanta: zona Bucuresti- Ilfov cca 1.200.000 de salariati; 270.000 dintre ei sunt “corporatisti”…(https://b1.ro/stiri/economic/s-a-aflat-cati-corporatisti-lucreaza-in-zona-bucuresti-ilfov-214321.html)
  Toate cele bune!

 3. Ar fi nevoie de o reformă dură a angajaților plătiți din bugetul de stat, mare parte din ei fiind niște incompetenți plătiți degeaba. Altfel, oricâte corporații și firme particulare s-ar mai deschide și oricât de mult ar crește bugetul plătit de ele, banii se scurg ca într-o gaură neagră și nu merg în investiții, așa cum ar fi normal.
  Recunoștință pentru link și salutări călduroase!

 4. Ha, ha! Tare de tot tema și atât de actuală. Aș încerca să nuanțez puțin termenul de „mămăligar” – mâncător de mămăligă. Și suntem din plin niște mămăligari. Dar mai e și varianta „mămăligoși” – care se potrivește de minune cu tema epigramei. Și la capitolul acesta nu putem să spunem decât că suntem „vârtoși ca o mămăligă moale”! Din multe puncte de vedere…
  Mult succes în continuare cu „tirul epigramelor”, dragă Petru!

  1. Noi am tot mâncat mămăligă de-a lungul istoriei, cu mult mai des decât acum, dar parcă acum suntem mai afectați ca niciodată de moliciunea ei. Altfel nu-mi explic cum de permitem atâtea hoții și minciuni, fără să luăm o atitudine dură, așa cum s-a făcut anul trecut, când a apărut ordonanța 13.
   Mulțumiri și salutări prietenești, dragă Alex! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.