Raport de avarie

De câteva zile – cred că de joi -, blogul îmi funcționează ciuntit de una dintre cele mai importante aplicații: primirea prin e-mail a articolelor apărute pe blogurile la care sunt abonat. E drept că nici înainte nu puteam să aflu noutățile de pe anumite adrese, fiind nevoit să găsesc linkurile prin diferite metode, dar, de data asta, parcă aș fi fost șters de la toate abonamentele. În primele zile, am crezut că e secetă de publicații, din cauza timpului nefavorabil și a sfârșitului de săptămână mai neprielnic. Doar ieri am sesizat că au apărut noutăți pe bloguri de la care primeam mereu semnalele necesare.

Imagine similară

Astăzi am trecut la o vânătoare de linkuri mai amplă, încercând să citesc cât mai multe din articolele pierdute. Am făcut-o folosind linkurile de la comentariile primite de mine sau de cei pe care i-am vizitat. Desigur că nu am reușit să ajung la toți, de aceea îmi exprim pe această cale regretul. Dar și nedumerirea pentru această situație. Oare am greșit eu undeva sau e doar o perioadă nefastă? Ați avut și voi astfel de probleme, iar dacă da, cum le-ați rezolvat?

Fac acest anunț ca să nu se creadă că am plecat în vacanță sau am luat o pauză de la scris, tocmai în această perioadă, când oricum nu aș avea altceva de făcut. Și vă rog să mă înțelegeți dacă nu am reușit să ajung la unii dintre voi, pe care v-am citit mereu cu plăcere. La fel aș vrea să o fac și în continuare, de aceea sper să-mi dați un sfat sau o speranță că totul va reveni la normal. Dacă și WordPress va binevoi, desigur.

38 thoughts on “Raport de avarie

   1. Nu! Clar nu. Mă gândeam că eu am făcut ceva de am pierdut bligurile care le urmăream, dar nu primeam înștiințări nici despre cei care mă urmăresc. Dar se pare că s-a remediat! O zi bună!

 1. Dar n-ar fi mai simplu să urmăriți blogurile direct din WordPress? Eu așa fac. Când se deschide WordPress apare direct ”Reader” cu lista postărilor de pe blogurile urmărite. În stânga, la ”siteuri urmărite” e un buton care vă duce pe lista de bloguri unde puteți adăuga noi linkuri de bloguri pe care să le urmăriți sau șterge din cele existente.

 2. Pfff, io habar n-am!
  Lucrez la un proiect, dau năvală pe WP când îmi amintesc că am și io un amărât de blog, și când mi-e dor să vă mai citesc. Evident, ești favorit !
  No, am zis-o!
  Zi faină, Petru! ☺

  1. Mă simt flatat, dragă prietenă!
   E prima oară când am parcurs lista cu postările urmărite pe Reader, dar am cam prins mișcarea. E drept că sunt foarte mulți, iar pe unii nici nu-i mai știam. Să fii iubită! 🙂

 3. Stai liniştit, mie mi se întâmplă de ceva vreme deja. De la multe persoane nu mai primesc deloc notificări când postează. În cazul tău, pe mine mă notifică. Nu ştiu cauza, poate o defecţiune de soft?

  1. Cazuri am mai avut și înainte, la fel ca tine, dar nu-mi închipuiam să se sisteze complet anunțurile de apariții. Mai primesc doar câteva anunțuri despre like-uri, printre care și de la tine. Doar astfel te pot vizita, fiindcă linkul de la comentariu nu are efect.

 4. Asta chiar nu am pățit, dar se întâmplă să mai lipsesc de pe blog și bloguri, sperând mereu că voi recupera, Ar trebui să-mi cer și eu scuye pentru asta, în cazul în care nu am reușit să recuperez chiar tot. Scuze, Petru! Știu sigur că am mai pierdut și din articolele tale. O săptămână cu spor să ai! 🙂

  1. Trebuie să recunoaștem că, oricât am încerca, se întâmplă să ratăm câteva articole, chiar din cele mai așteptate. Darămite când se întâmplă astfel de schimbări sau accidente ce nu depind de noi. Dacă înțelegem aceste probleme, nici nu mai e nevoie de scuze, ci numai de mulțumiri. 🙂

 5. Da? Şi la tine? 🙂 Am observat ceva anomalii în ultimele zile, mi-am spus că – probabil – cei de la wordpress lucrează la ceva, la vreo upgradare etc. Softul nostru cel de toate zilele… 🙂
  Să sperăm că va fi de scurtă durată şi că totul va reintra în normalitate! Gânduri bune, Petru! 🙂

  1. Poate că, pe când intră totul în normalitatea cu care m-am obișnuit, o să prefer a folosi doar Reader-ul și nu o să revin la vechea metodă. Recuperez astfel neglijarea aproape totală a acestei aplicații, dacă i se poate spune așa. 🙂
   Salutări din tărâmul imaculat al Maramureșului, Cristian! 🙂

 6. Urmaresc cu interes discutiile voastre despre…”urmaritori” si Reader. Desi blogaresc din 2009, nu indraznesc sa butonez/setez/resetez. Am blocat de cateva ori jucaria si am ramas zile intregi fara sursa mea de stiri…Poate in viitor, cand voi avea doua aparate (laptop si smartphone sau doua calculatoare) voi moderniza una-alta.
  Toate cele bune!

  1. Nici eu nu prea îndrăznesc să schimb ceva în funcționarea și designul blogului, tocmai pentru că nu mă prea pricep și am pățit-o de câteva ori. Iar de pe smartphone mi-e dificil să scriu articole și chiar comentarii. Mă înclin în fața celor care au tehnologia la degetul mic.
   Sănătate și bucurii cotidiene!

 7. Esti in lista mea de preferinte , draga Petru !
  Si eu am observat oareceva , dar am pus totul pe seama vremii si a vremurilor…
  O zi plina de bucurii !

  1. Mă bucur că ne avem unul pe altul, dragă prietene!
   Sunt sigur că și vremurile au o parte de „vină”, dar nici vremea nu o putem exclude. Zile frumoase și cu primăvara pe aproape!

 8. Sper sa se rezolva problema stiu cat de important e pentru tineWP-ul.Sa ai o seara faina de tot!: )

 9. Draga Petru ,eu am ales optiunea sa nu primesc prin email,insa citesc si pe alte bloguri folosind linck-ul salvat in bara de sus al browser-ului ,dar tu esti favoritul meu pe care te cites zilnic ,celelalte bloguri nu prea am timp ,decat f.f. rar numai la unele
  Cred ca de la wordpress (wp) ese cauza
  Sa ai o zi buna !

 10. Bună dimineața și săru-mâna pentru cafeaua care aduce voia-bună, Anușka!
  Mă simt flatat de alegerea ta și îți mulțumesc din suflet! Și mie îmi place foarte mult să poposesc în căsuța ta primitoare, chiar dacă nu las semne în fiecare zi. Primește gândurile mele bune și urările cele mai călduroase! 🙂

 11. Daca pe mine m-ai gasit, e ok. Dupa mine, potopu’! Glumesc! Eu am alte neajunsuri: nu ma lasa wordpress-ul sa urmaresc pe cine vreau. Ca sa citesc anumite bloguri, trebuie sa le caut, de aceea unele imi scapa. Buna dimineata, Petrica!

  1. Problemele sunt cam de aceeași natură. La câteva adrese ajung prin intermediul postărilor de pe facebook. Dar, astăzi, cred că m-am descurcat destul de bine de pe Reader.
   Bună să-ți fie toată ziua, Crinuță!

  1. Săru-mâna cu mare mulțămire pentru urări și vizita matinală, Anușka!
   O zi de joi la fel de reușită precum sper să fie și a mea! În orice caz, se anunță plină de acțiune! 🙂

 12. La ce număr uriaș de bloguri sunt pe platforma WordPress, se mai întâmplă și rateuri. Plus că, din mers, ăștia mai fac și multe modificări pe care nu le vedem din prima. Așa că, rămân la metoda mea simplă și plec în vizită pe bloguri plecând de la comentarii. Sub poza fiecăruia, este linkul către pagină. În felul acesta întorc și vizitele. Apoi, pe browser mi-am făcut o listă de site-uri favorite, prietenii din blogosferă, pe care îi iau la rând din această listă. Sunt multe metode. Fiecare cum s-a obișnuit. Uneori ne facem niște tabieturi și mergem pe acestea.
  Sănătoși să fim. Sunt convins că ai găsit o soluție bună.
  Numai bine, dragă Petru! 🙂

  1. Ne adaptăm pe parcurs, în funcție de îndemână, de timpul pe care-l avem la dispoziție și de modificările pe care le face platforma. Mai greu e să ajung la blogurile personale, de la care nu am mai primit comentarii, dar mi-ar plăcea să văd dacă mai funcționează și ce subiecte noi au mai apărut.
   Precum bine zici, toate se rezolvă în cele din urmă, până ne merge mintea și inima. O zi de vineri pe placul tău, dragă Alex! 🙂

   1. Bună dimineața, dragă Petru! La noi ninge ca-n povești, iar zăpada se așează strașnic, mai ceva ca-n lunile de iarnă. Ne bucurăm și de vremea asta, dacă tot nu prea am avut parte în lunile de iarnă!
    O zi minunată! 😀

   2. Măcar frumos să fie, dacă nu-i și practic. Se aude că de duminică vor crește încet temperaturile, mai ales în vestul țării. Până atunci, ne tot uităm în calendar. 🙂
    Te salut tot călduros!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.