Tangențial (12)

– Regret că trebuie să vă spun, dar unul dintre voi a încălcat protocolul și a subtilizat ceva din tehnologia noastră, se exprimă Albert, privindu-l insistent pe Georgică. Suntem gata să trecem peste acest incident, dar aștept să-mi înapoiați imediat componentul.

Amândoi frații erau acum îmbrăcați la fel, într-o haină lungă până la podea și neagră, ce părea din piele sau dintr-un material nedefinit. Brațele le țineau încrucișate la piept, iar expresia glacială și rarele grimase li se afișau simultan pe chip. Doar vânătaia mai persista pe fruntea lui Albert, singurul reper care-i dădea personalitate.

– Protocol?, interveni Săndel, făcând un pas în față. Eu credeam că suntem o echipă, iar tu ne-ai promis că ne vei ajuta cu tot ce îți stă în putință. În schimb, ne-ai abandonat aici, închiși ca într-o celulă, fără apă, mâncare și un loc unde să ne facem nevoile. Singurul care ne-a căutat a fost acela pe care îl acuzi de furt. De fapt, ce se întâmplă aici și ce ai făcut cu Călin? Parcă nu mai e același om pe care-l cunoșteam.

De data asta, fu rândul lui Albert să facă doi pași pentru a-l privi de aproape pe cel care cuteza să-l înfrunte.

– Nu suntem o echipă, ființe inferioare și nerecunoscătoare. Doar eu și fratele meu am fost selectați să-i slujim pe Creatori, iar voi trebuie să fiți bucuroși că ați ajuns în apropierea Lor. Habar nu aveți unde sunteți și ce noroc a căzut pe capul vostru. Cred că e momentul să vă lămuresc, pentru a ști ce vă așteaptă și a aprecia rolul pe care-l aveți în continuare. Timp de mii de ani v-ați rugat unor zei, i-ați venerat sub diverse nume și ați tot sperat să revină pe Pământ pentru a vă prelua sufletul. Unii îi spun Dumnezeu, alții i-au dat numele de Alah, înainte îi ziceați Zeus, Zamolxe sau alte nume, în funcție de popoare și culturi. Ei bine, religia are un sâmbure de adevăr, iar Creatorul chiar a existat. A însămânțat Pământul și a plecat mai departe, să dea viață și altor planete. Acum a venit vremea să testeze ce a ieșit din sămânța lui și să analizeze dacă recolta poate fi culeasă. Adică sufletele cu care-i sunteți datori.

– Ești nebun!, explodă emoțional Sibel. Alah nu are alți fii, decât cei de pe Pământ, și numai aceia care-l slăvesc vor fi primiți în apropierea lui. Alah e mare și nu are nevoie de altă planetă pentru a călători.

– Să-l vedem și noi pe acel Creator, dacă tot a avut bunăvoința să ne ia în raiul lui, îl ironiză Săndel pe Albert. Deși pare mai degrabă un iad, având în vedere că e situat în adâncuri și emană atâta căldură.

– Aș putea să jur că asta-i o blasfemie, deși nu am fost un om religios până acum, răspunse Albert apăsat. V-am spus că e doar un sâmbure de adevăr în credința voastră. Mai credeți că raiul e în ceruri?, acum când știți că acesta e doar o iluzie, o poartă largă spre Univers. Dar o să-l vedeți cu siguranță pe Creator, atunci când va fi cazul. Deocamdată, am nevoie de piesa despre care vorbeam, apoi vă las să mâncați. Ba vă voi deschide și ușa potrivită pentru a vă ușura.

– Mă tem că nu putem avea încredere în tine, se auzi vocea lui Georgică. Riscăm să ajungem ca și Călin, care nu a scos un cuvânt de când ați intrat. I-ai implantat cumva un cip ca ăsta?

Ochii lui Albert scăpărară la vederea piesei din mâna micului om. Se mișcă rapid către el, dar între ei se postă sirianul Sibel. Însă masivitatea și hotărârea lui nu fu o piedică pentru omul în negru, care-l ridică fără mare efort și-l aruncă la câțiva metri distanță. Ceilalți se feriră îngroziți, lăsându-l pe Georgică singur.

– Stai pe loc, altfel îl distrug și nu cred că o să-ți placă, îl amenință omulețul, punând cipul sub călcâiul piciorului.

– Crezi că are vreo importanță, atâta vreme cât n-o să-l mai puteți folosi?, întrebă impasibil Albert.

– Cred că are, pentru că l-am ACTIVAT, viteazule! Altfel cum crezi că am intrat pe ușă? Văd că de prostie tot nu te-ai vindecat, chiar dacă ai un calculator în cap.

– Nu face asta!, îl rugă de data asta omul în negru. Îți dai seama că sunteți morți fără ajutorul nostru?

– Suntem morți și cu ajutorul tău, interveni Titus. Nu știu ce se întâmplă, dar dacă poți să-l oprești, fă-o, Georgică!

– Da, oprește-l pe nenorocit!, se auzi și vocea Sabinei

Imagine similară

– Nuuuuu!, strigă Albert când piciorul lui Georgică se ridică și apoi se slobozi cu toată puterea.

Cipul vizat se zdrobi cu un sunet abia perceptibil, dar geamătul celor doi frați fu puternic și de lungă durată. Amândoi căzură la pământ, cu capul prins între mâini și cu chipul schimonosit de o durere inimaginabilă. Albert își pierdu cunoștința primul, în timp ce Sabina căuta să-l aline pe Călin, luându-i capul în poală și adresându-i cuvinte de mângâiere.

32 thoughts on “Tangențial (12)

 1. Încep să simt că picăturile pe care ni se oferi săptămânal sunt prea mici. Dar e de bine. Un weekend plăcut, Petru!

 2. Nu e cum speram dar acum mi-am dat seama că ar fi fost prea simplu sau previzibil cum aş fi vrut eu. E mult mai bine aşa!
  Tot mai sper în binele ăla… dar îmi plac emoţiile create 😉

 3. Revin, sub numele… 😉
  E fain, emoții, și uite așa am revenit și am recitit iarăși!
  Aștept bancurile de mâine pentru a începe săptămâna cu dreptul…
  O zi minunată! 🍰🍵🍀

  1. Bună dimineața dintr-o duminică deosebită, Alioșa! 🙂
   Dansul e întotdeauna binevenit, chiar dacă nu particip efectiv la mișcările lui ritmice. Mare mulțămire pentru cadoul spectaculos și poftă bună la peștele de Buna Vestire, Sandule! 🙂

 4. Emotii,emotii e palpitant povestea lor asa ca astept cu nerabdare continuarea! Un weekend minunat iti doresc!: )

 5. Din ce în ce mai interesant, uite cum cei doi frați sunt respinși si lăsați fără cip de Georgica, Sandel sau Sibiel !!! Foarte plăcută lectura, bafta si inspirație în continuare draga Petru !!! O noapte liniștită îți doresc !!!

  1. Frate ca frate, dar concepțiile și destinele pot să difere foarte mult. Nu știu precis cum va evolua acțiunea, însă sper să fie cât mai puține pierderi în rândul personajelor. Duminică binecuvântată și benefică, dragă prietenă!

 6. Superb, de povestit tot râul cuvintelor îmbrăcate în emoţii, personajele cu aceste nume bine alese par toate din același loc, sat, oraș, nu știu, excelent. Te poţi duce înainte fără probleme, place.
  Aleasă preţuire, sănătate și gânduri bune să ai, Petru!

  1. Cuvintele tale sunt, ca de obicei, onorante și încurajatoare, George! Se vede că izvorăsc dintr-o inimă bună și un suflet deosebit. Mulțumesc și îți doresc să te bucuri de multă iubire și căldură! 🙂

  1. Cu răbdarea, treci… Universul, dar nici noi n-am avea dispoziția să facem o călătorie atât de lungă. Așa că e mai bine să ne lămurim din timp cum stau lucrurile.
   Mulțumiri și salutări!

 7. Acţiunea curge fără opinteli, semn că autorul stăpâneşte tehnica textelor desfăşurate pe o mai mare întindere. Căutarea Creatorului/Creatorilor – un subiect care oferă perspective multiple.
  Am citit cu plăcere şi acest episod, Petru, îmi plac personajele pe care, încetul cu încetul, le-ai construit. Gândurile mele bune şi o duminică frumoasă! 🙂

  1. Datorită experienței tale, mi-ai citit bine și starea în care mă aflu în momentele în care scriu. Am ajuns la partea în care cred că ceea ce povestesc s-ar fi putut întâmpla sau se va întâmpla în viitor, iar eu particip cu sufletul alături de personajele puse să rezolve o situație reală.
   Aleasă recunoștință pentru înțelegere, Cristian, alături de urări menite să-ți aducă primăvara aproape! 🙂

 8. Frumos decurge povestirea, spre ce indrepti personajele minunat create ? spre aflarea a ceea ce suntem si de unde venim ? Imbratisari prietenesti si spor la lucrur ❗ ❤

  1. E un punct de vedere despre originea și evoluția omului. Fantezist, dar cu elemente ce ar putea sugera răspunsuri la unele mistere din trecutul planetei. O săptămână cu împliniri, dragă prietenă! ❤

 9. Ah, in acest episod a fost un fel de deznodamant partial care a venit mai repede decat imi imaginam, dar ma bucur ca s-a mai relaxat atmosfera pe nava aceea. Sper sa se relaxeze si la mine! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.