Tangențial (16)

Fața gazdei se schimonosi de furie, iar fotoliul în care stătea începu să leviteze, permițându-i să-și privească interlocutorii de la înălțime.

– Tu îți permiți să mă etichetezi pe mine?!, creatură rebelă și neștiutoare, tună cu o voce mai ridicată ca niciodată. Eu te-am făcut și tot eu te voi extermina. Întâi pe tine și colegii tăi, iar apoi toată seminția ta. V-am dat apă, aer, lumină, o planetă cu condiții optime și mii de ani în care să progresați. Dar voi ce ați făcut cu toate aceste daruri? Mai de folos e un gândac pământului, decât voi, niște egocentriști irecuperabili. Dar destul am pierdut vremea cu explicații, e timpul să trec la preluare.

– Iartă-l, Doamne, că nu știe ce vorbește!, se auzi atunci glasul Sabinei, care se prosternă cu capul până la pământ. E soțul meu și nu a crezut niciodată în tine, iar aceasta a contribuit la ruptura dintre noi. În schimb, eu m-am rugat zi de zi să mă mântuiești și să mă primești alături de tine, pentru eternitate. Știu că nu mi-a venit să cred când te-am întâlnit în carne și oase, altfel mi te închipuiam, dar credința mi-e mai presus decât orice prejudecată, iar acum mă căiesc pentru îndoielile mele. Ba mă ofer să fiu prima care-și dă sufletul nevrednic pentru a sălășlui în Creatorul Înțelept, cel fără început și sfârșit. Doar o dovadă de milostivire și iertare îți cer, înainte de a-mi închide ochii: lasă-mă să-ți sărut mâna dreaptă, ca unui tată iubit și iubitor. Ar fi supremul dar la care poate visa un muritor credincios.

Cel care-și spunea Creator, se arătă impresionat de cuvintele pline de adulație a femeii, precum și de plecăciunea ce reflecta deplina umilință. Chipul i se mai destinse, iar fotoliul reveni în locul de unde se înălțase. Zise:

– Se pare că m-am înșelat în privința ta, Evă. Eu sunt milostiv, dar pot la fel de bine să fiu gelos și răzbunător. Ca un tată, așa cum bine ai spus-o, care își pedepsește sau răsplătește copiii, în funcție de faptele și meritele lor. Nu mi-a plăcut niciodată să mă arăt oamenilor, și cu atât mai puțin să fiu atins de vreunul. Dar voi face o excepție de această dată, pentru a le arăta necredincioșilor din preajma ta cât sunt de bun și iertător cu aceia care merită. Vino să-ți binecuvântez sufletul și să-ți ofer plăcerea de a mă atinge. Dar numai tu!

Titus încercă să o prindă de mână, dar Sabina se smuci din strânsoarea lui. Nici împotrivirea verbală a celorlalți nu o convinse, astfel că se apropie cu pași lenți și ochi aplecați spre conul de lumină unde trona gazda. Ajunsă în dreptul bărbatului, se înclină la fel de spășită și primi cu smerenie mâna care îi atinse întâi creștetul capului.

– Doamne, am fost învățată să apreciez mai mult dreapta, dar văd că îți folosești mâna stângă. Fii bun și lasă-mă să-ți sărut mâna dreaptă, pentru că de-a dreapta ta stau cele mai merituoase suflete, după cum ne-a învățat Scriptura.

Creatorul dădu binevoitor din cap și își desprinse mâna dreaptă de pe mânerul fotoliului, întinzând-o spre buzele în așteptare ale Sabinei. Aceasta o sărută prelung, dar în același timp o prinse strâns cu ambele mâini, trăgând cu putere.

– Ce faci, femeie?!, urlă bărbatul, încercând să-și recupereze brațul.

Dar forța nu îi era atât de mare încât să scape ușor din strânsoarea neașteptată, în timp ce bărbații ceilalți și-au dat seama că era momentul să intervină și se repeziră să-și ajute prietena. Bărbatul se zbătea cu disperare, însă fu imobilizat în câteva clipe și apoi rostogolit din fotoliu.

– Dați-mi drumul, sălbaticilor!, striga el în continuare. Veți fi pedepsiți cum nici nu vă puteți închipui, iar sufletele voastre nu vor avea niciodată odihnă. Nu știți cu cine vă puneți! Dați-mi drumul, vă spun!

Se zbătea de unul singur pe podea, încercând fără succes să se ridice în picioare. Dar oamenii nu-l băgau încă în seamă, fiind preocupați de altceva.

– Deșteaptă fată!, exclamă admirativ Georgică. De unde ai știut că are comenzile încorporate în mânerul din dreapta scaunului?

– Am văzut cum fotoliul se mișca, deși gesticula cu brațul stâng, răspunse femeia, răsuflând ușurată. E drept că am riscat, dacă mă gândesc și la posibilitatea altor comenzi, cum ar fi cele mentale.

– Ai avut o intuiție bună!, o lăudă și Titus, îmbrățișând-o.

– Și acum ce facem cu el?, întrebă Săndel. Cine știe câți mai sunt și când o să ne trezim cu ei pe cap!

– Să-l interogăm!, interveni Sibel. Iar dacă nu ne spune, o să-l torturăm. Precis că nu-i obișnuit cu durerea.

– Vrei să-ți torturezi Creatorul?, se arătă uimit Săndel.

– Ăsta-i Alah?! Sau Dumnezeul vostru? Voi nu vedeți că nu-i în stare nici să se deplaseze fără tehnologie?

– Cine știe? Poate că tehnologia a ajuns să facă totul și pentru Dumnezeu. Ea te ajută, dar poate la fel de bine să te distrugă, atunci când abuzezi de ea.

Imagine similară

 

21 thoughts on “Tangențial (16)

  1. Bună dimineața cu mare mulțămire pentru cuvintele frumoase și darul minunat, dragă prietenă!
   Bănuiesc că tot ce e sus a fost întâi pe pământ, oriunde ar fi fost acela. Apoi s-a răspândit în Univers și a ajuns pe alte planete.
   Să auzim de bine! ❤

 1. Asa este tehnologia te ajuta, dar poate sa te distruga,bine zici,in schimb uite ca si femeile poate sa rezolve o situatie care parea fara scapare! Un weekend minunat iti doresc! 🙂

  1. Femeile au calitatea de a fi mai convingătoare decât bărbații, iar, pe deasupra, chiar și zeii au slăbiciunile lor față de sexul frumos. Zile senine și îmbucurătoare, dragă Gabi! 🙂

 2. Un episod în ton cu vremurile, atingând şi subiectul fierbinte “tehnologie”, prizonieri fiind noi acesteia – cu voia noastră, e drept.
  Nici că am mai putea percepe zilele fără ea, îmi vine să spun uneori, deşi undeva, la poale de munte sau mai sus, fără semnal de la telefonia mobilă, fără internet şi cablu, sufletul s-ar simţi mai liniştit.
  Am citit cu plăcere, Petru, spor pe mai departe! 🙂

  1. E adevărat că tehnologia ne-a facilitat mult viața și ne-a adus multe surprize, inimaginabile până mai ieri. Ne întrebăm dacă, totuși, aceste avantaje nu o să ne ducă la involuție, în multe domenii. Putem vedea deja persoane care nu mai știu să scrie cu pixul, iar școlile din unele țări occidentale se gândesc să-și ajusteze pretențiile, în funcție de tendințele noii generații.
   Mare mulțămire și urări pentru o mini-vacanță reușită, Cristian! 🙂

 3. Inteligent creionat și acest episod cu fragmente bune din sufletul autorului, însă observam diferenţa de nume, dintre Alah-Dumnezeu, existând pentru fiecare dintre noi unul singur, în cazul nostru Dumnezeu.
  Tehnologia ne va ucide frumos, chiar dulce, putem merge mai departe dar sfârșitul va avea tot același nume. Putere maximă îţi doresc în continuare pentru a croi cât mai multe episoade, dragă Petru!

  1. Mă înclin onorat în urma cuvintelor tale, dragă George! Sper să ajung cu bine până pe la 20 de episoade, iar epilogul să fie pe placul cititorilor. Până atunci, dar și după aceea, să ne citim mereu cu drag și să avem parte de zile binecuvântate!

 4. E o viziune convingatoare despre o lume perfect posibila.
  Inspiratie si spor!
  P.S. Sper sa aduci lacul inapoi;conform constitutiei e un bun inalienabil!

  1. În nemărginirea lui, Universul ne poate uimi cu creațiile și evenimentele sale. Chiar și imposibilul poate deveni posibil.
   Salutări în adieri plăcute din nordul țării!

 5. 🤔Vaii, am citit cu sufletul la gura, ma gandeam ca i se va intampla ceva urat Sabinei, dar nu, totul a luat o intorsatura frumoasa!!! Felicitari draga Petru pentru inspiratie, abia astept continuarea !!!😅

  1. Nu puteam permite să i se întâmple ceva rău singurei femei din echipa pământenilor. 😉 Mii de mulțumiri pentru vizită și aprecieri, dragă prietenă! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.