Tangențial (19)

De la click-ul eliberator și până la apariția viitorului aliat nu a durat mult. Doar cât să-și exprime Săndel îndoiala cu privire la această decizie:

– Cine știe ce ființă periculoasă ai ales să ne stea alături. Bănuiesc că nu degeaba a fost izolată într-un spațiu închis, dar nu a fost eliminată.

– Și noi am fost izolați un timp, răspunse Georgică. Situațiile disperate cer decizii pe măsură.

– Iar tu ai ales cea mai bună soluție!, se auzi o voce pițigăiată din spatele lor.

Personajul, o făptură mică și subțire în talie, intrase în încăpere pe nesimțite. Semăna la statură cu Gică, dar se mișca mai vioi și avea un zâmbet permanent în colțul buzelor subțiri și lungi, aproape de la o ureche la alta, astfel că puteai să-i admiri dinții mari și îngălbeniți. Ochii mici și insistenți îi observai doar când erai aproape, dar apoi nu mai scăpai de vraja lor. Trupul lui emana o energie debordantă, în ciuda faptului că ieșea dintr-un loc impropriu pentru exerciții fizice. Era desculț și avea câte patru degete lungi la picioare, precum și la mâini. Se opri detașat în fața benzii de comandă și execută o cerere elaborată. Imediat, în fața lui ajunseră mai multe pahare cu o băutură misterioasă.

– Luați și beți ceva deosebit, cea mai bună licoare care se poate comanda aici!, îi pofti el cu un gest mărinimos. Sunt sigur că gazdele nu au fost atât de politicoase.

Și după ce goli pe nerăsuflate un pahar, plescăind de plăcere, luă un altul și îi făcu semn lui Sibel să elibereze fotoliul. Se așeză apoi tacticos în poziție semi-culcată și își încrucișă satisfăcut picioarele ridicate, sprijinite parcă de un suport invizibil. Timizi și curioși, totodată, oamenii pășiră pentru a-și lua în primire doza de băutură, cu excepția sirianului, gustară cu precauție, constatând că merita toate laudele. Un gust răcoros, o aromă nemaiîntâlnită și un efect călduros asupra stomacului și apoi a creierului.

– Excelentă, nu-i așa?, îi sondă personajul. Se cheamă „Focul Infernului” și e după o rețetă proprie.

Încurajați de efectul licorii și intrigați de comportamentul impertinent al ființei oaspete, pământenii își dezlegară limbile.

– Cine ești, de fapt, dumneata? De unde vii și cum crezi că ne poți ajuta? Suntem amenințați de niște creaturi puternice și nu prea avem timp de petrecere, au comentat pe rând Săndel, Titus și Sabina.

– Relaxați-vă, că sunteți pe mâini bune, dădu din mâna a lehamite personajul. Îi trebuie ceva vreme „creaturii” până inhalează un suflet și ceva mizerie de hrană la regim. Până atunci, ați face bine să-i tăiați din aripi.

– Cum adică?, se interesă Georgică.

– Simplu, Gicule! Schimbă parola de intrare în sistemul central. Am văzut că te pricepi.

– Ahaaa… Zamolxis… Și ce parolă ar fi impenetrabilă pentru ei?

– Bună întrebare! Numele meu nu le place deloc, de aceea îl vor ocoli mereu. Parola va fi: „ELSATANEL689”. Garantez pentru ea.

Georgică se supuse imediat, de parcă era mânat de o putere nevăzută.

– Bun băiat, îl lăudă necunoscutul. Doar noi vom fi la comandă, iar eu am încredere în voi, așa cum vă cer să aveți și voi în mine. E timpul să vă întreb ce planuri aveți?

Întrebarea îi era adresată de data asta lui Săndel, răspunsul venind automat, fără timp de respiro:

– Vrem să ne înapoiem pe Pământ.

– Excelent! Am avut și mai am mulți prieteni pe planeta voastră minunată. Oamenii de acolo sunt calzi și primitori cu noi. Mențineți cursul și mă chemați când suntem aproape. Între timp, eu o să-i dau de furcă acestui zeu încrezut.

Ființa se ridică în picioare, își goli complet paharul, după care i-l puse în mână Sabinei, făcându-i cu ochiul. Apoi ieși vioi și bine dispus, de parcă îl aștepta un joc de divertisment. Oamenii se frecau la ochi, de parcă s-au trezit dintr-un vis.

– Ce-a fost asta?, se întrebă iritat sirianul. Încă un necredincios băutor și îngâmfat?

– E ceva foarte ciudat cu el, murmură Georgică. Parcă mă hipnotiza și-mi anihila orice urmă de voință.

– Ne-a ignorat complet și nici nu s-a prezentat măcar, răbufni și Sabina, trântind paharul pe bandă.

– Nici nu era nevoie, interveni Titus. Uitați-vă la parolă: Elsatanel! Adică Satanel, îngerul care s-a răzvrătit și a pierdut la nume ultimele două litere, devenind Satan. Probabil că, în mândria lui, nu recunoaște ciuntarea numelui, ba și-a mai adăugat în față încă un „el”.

– Oooo, Doamne! O fi chiar Satana?!, exclamă Sabina.

– Sau cel puțin unul ca el, din moment ce susține că-s mai mulți și pe Pământ. Nu numai oamenii s-au înmulțit de la Adam și Eva, completă bărbatul.

Imagini pentru poze cu satana

– Chiar că ai făcut o alegere inspirată, Georgică!, îl certă Săndel. Am căzut din lac în puț, și oricine ar câștiga din confruntarea ăstora, tot victime vom ajunge.

– Ne facem frate cu dracul, până trecem puntea, găsi micuțul o expresie pentru justificare.

– Doar că dracul ăsta ne citește și gândurile, micuțule. Nu cred că mai putem scăpa de el, se plânse comandantul.

25 thoughts on “Tangențial (19)

 1. Interesant,scap de unul si dai de dracu,saracii sunt pus la grele incercari cred.Astept cu nerabdare continuarea! Un weekend minunat iti doresc!:)

  1. Așa e când ai întâlnire cu zeii, pentru că nici ei nu sunt la fel, precum oamenii: unii mai buni, iar alții mai răi. Zile pe placul inimii tale, dragă prietenă! 🙂

  1. Bună dimineața în sfânta zi de Rusalii, Anușka!
   Mă bucur că suntem mai mulți care ținem pumnii pentru un final fericit, o premisă esențială ca să se și împlinească. 🙂
   Mare mulțămire pentru cafea, alături de cele mai călduroase urări!

 2. Finalul ca finalul, ca-i cu “happy” sau nu, asta ramane de vazut. pe mine m-a intrigat parola. Adica daca tot e cu Satana …macar n-o facusi ELSATANEL69 ca sa fie metafora completa 😀 😀 😀

  O zi de Rusalii cu soare si oameni dragi tie 🙂 Buna si frumoasa dimineata, Petru ! 🙂

  1. Tocmai că am vrut să evit superstițiile cu cifra 666 sau altele care derivă din ea. 6 e cifra mea norocoasă și vreau să o reabilitez pe cât se poate. 😉
   Toate cele bune și frumoase, Liana! 🙂

 3. Benefică și așteptarea acestui episod care ne-a atins sufletul cu suspansul necesar unei lecuri extrem de interesante. Ai creat o aventură magică, clădită atent, milimetric chiar pe tipul de personaje alese cu fineţe. O duminică binecuvântată, Petru!❤

  1. Trebuie să recunosc că Biblia e punctul de referință, iar eu merg mai departe cu imaginația. Mii de mulțumiri că ai parcurs tot textul cu interes, așa cum sunt încântat să o fac și eu cu poemele tale în proză, dragă George! Să fii iubit și mereu iubitor, dragă prietene! ❤

 4. Gânduri bune într-o duminică de sărbătoare, Petru! Am citit și acum cu plăcere episodul pe care ni l-ai oferit, ceea ce se întâmplă de fiecare dată. De multe ori, în diferite situații, ne facem frate și cu dracul, așa este, numai ca să trecem puntea. Important e să o trecem, chiar dacă înfrățirea asta, chiar și metaforică fie ea, ne dă frisoane…

  1. Bună dimineața de luni, o nouă zi de vacanță și sărbătoare pentru majoritatea românilor. Trecem noi și peste asta și intrăm puțin în normalitate, după care vine o altă mini-vacanță, așa cum ne stă bine nouă. 😉
   Mare recunoștință pentru popasul făcut, timpul acordat lecturării episodului al 19-lea, precum și pentru comentariul pe care-l apreciez de fiecare dată. La câte punți a trecut omul în evoluția lui, cea de mai sus nu ar fi o problemă.
   Îți doresc să treci cu mare folos și plăcere peste toate zilele din această săptămână, Cristian!

  1. ”Omul e un zeu muritor” sau cel puțin ar vrea să ajungă precum unul. Dacă nu se poate, măcar să visăm la ei. Săru-mâna pentru compliment, dragă prietenă! ❤

 5. Interesant, uite cum își bagă el coada și în povestioara de fata, bine ar fi că tot raul, sa le fie spre bine, și în final să ajungă pe pământ, sper draga Petru !!! 🤔

  1. Eu nu i-am pus coadă, dar precis că are el una, măcar la figurat. 😉 Mă gândesc și eu să-i aduc acasă pe pământeni, că destule au pătimit. Mulțumesc frumos pentru lectură, dragă Mica! 🙂

 6. O lectură…„suculentă”. Mi-a plăcut mult. Dar cel mai tare… numele personajelor: Săndel, Georgică… Ăștia-s de-ai noștri, bre! 😀
  Numai bine, dragă Petru și… așteptăm urmarea!

  1. Să se vadă clar că-s români și după nume și după port! 🙂
   Sunt încântat că ți-a plăcut lectura și așteptăm să aducem cu bine eroii acasă. Gânduri bune și salutări efervescente, dragă Alex!

 7. Nu stiu daca Elsatanel le poate citi gandurile, ca doar i-a intrebat ce planuri au! Fiecare personaj insa are tendinta sa se autodepaseasca pe parcurs! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.