Tangențial (20)

Lupta dintre creaturi a început curând, fiecare lovitură dată de o parte și primită de cealaltă fiind resimțită de grupul pământenilor prin vuiete prelungi, cutremure de diferite intensități, zgomote stranii și întreruperi temporare de energie. Era o înfruntare între titani, în care oamenii mărunți ca ei erau neglijați deocamdată, deși ei au deschis Cutia Pandorei. Săndel era conștient că trebuie să profite de această situație și-l pistona mereu pe Georgică să le dea raportul privind timpul care-l mai aveau până la întâlnirea cu Pământul, precum și planul de a se transfera la momentul oportun.

– Nu mai pot, fraților!, se arătă deznădăjduit micuțul om. Cred că Satan mi-a anticipat intenția și nu mai am acces la comenzile importante.

– Continuă să încerci, altfel suntem la cheremul câștigătorului, insista comandantul. Și nu va fi deloc bine, oricare ar fi acesta.

– Am încercat și cu prima parolă, și cu a doua, dar nimic. Nici măcar nu pot vedea ce se petrece, toate camerele de luat vederi fiind bruiate. Gata, au și nervii mei o limită și nu pot să lucrez în stresul ăsta!, se revoltă Gicu, aruncându-se pe fotoliu.

Speranțele păreau moarte în sufletele lor, odată cu abandonul celui în care și le puseseră. Oricât ar fi durat lupta, soarta lor era pecetluită, iar planeta mamă părea o himeră pe lângă care puteau trece fără să știe. Nici de mâncare nu le ardea, deși nu mai îmbucaseră de mult și se păstrase accesul la acest serviciu. Rareori comandau câte o băutură pe care o sorbeau mai mult în tăcere. Așa a trecut o bună bucată de timp, până când Sibel se hotărî să vorbească.

– Am fost interogat de multe ori, fiind bănuit că-s terorist. Așa le ziceți voi celor care luptă în numele lui Alah, pentru a-și apăra religia și tradițiile. Am învățat să rabd, să fiu puternic și să-mi ascund gândurile. Nici măcar la testul poligraf nu au reușit să detecteze când spun adevărul sau le dau informații false. Războiul te învață multe, dacă știi să te adaptezi. Eu am știut și de data asta, chiar dacă nu-i războiul cu care m-am obișnuit.

Ceilalți patru îl priveau aproape impasibili, neștiind ce-i veni să le povestească tocmai acum din amintirile lui depresive. Doar Sabina se deranjă cu o întrebare aproape retorică:

– Ce vrei să spui cu asta?

– Vreau să spun că am preluat comanda misiunii pe care o avem, rosti sirianul triumfător.

– Ce comandă? Ce misiune?, se auziră vocile lui Săndel și a lui Titus.

– Nu înțelegeți?, se arătă Sibel dispus să-i lumineze. Alah a vrut să ajungem aici și să-i scăpăm pe oameni de aceste ființe blasfematoare. Mai au doar câteva ore și îi voi trimite în Iad.

Acestea erau cuvintele care îi trezi din apatie și le suscită curiozitate:

– Știi ceva ce noi nu știm, omule?, se răsti Săndel.

– Nu trebuie să știți mai mult decât v-am spus, continuă sirianul. Dar nu vreau să murim înainte de a vă lămuri cum am ajuns să-l înșel pe Satan. Ați crezut că eu nu mă pricep la calculatoare? Nu sunt un geniu, dar am reușit să schimb parola într-un moment de neatenție din partea voastră. De aceea nu mai puteți intra în sistem, dar, credeți-mă, că nu mai e nevoie. Am modificat puțin traseul, în așa fel încât totul se va termina printr-un foc divin și neiertător.

– Adică…?, îl provocă Georgică.

Imagine similară

– Planeta asta diabolică va fi înghițită de flăcările purificatoare ale Soarelui, iar sufletele voastre vor ajunge într-o lume perfectă, cu palate de aur și fecioare neprihănite care să vă slujească.

– Ești nebun?, strigă Săndel. E nebun?, se adresă apoi celorlalți. A putut face asta?, îl întrebă pe Georgică.

– Nu știu ce să zic, teoretic se poate, răspunse acesta. Dar atunci se schimbă datele problemei și pot încerca să-i sparg parola.

– Nu te-aș sfătui, zise sirianul, arătându-și corpul mătăhălos și brațele groase. Nimeni nu se apropie de tastatură, dacă vrea să rămână în viață până la final.

Firește că nu se așteptau la o astfel de întorsătură, iar situația părea fără ieșire. N-aveau șanse să treacă de puternicul sirian, mai ales că sprijinul Sabinei și al lui Georgică în luptă era nesemnificativ. Nici Săndel cu Titus nu arătau a fi combativi fizic, deci această cale trebuia exclusă din start. Mai rămânea munca de convingere în fața unei credințe obsedante. Săndel consideră că merita să încerce:

– Am tot respectul pentru Alah al tău și o mare admirație pentru credința ta, Sibel. Știu că voi nu puneți mare preț pe viața asta, dar unii dintre noi considerăm că e tot ce avem. Aceasta e credința noastră și nimeni nu ne-o poate schimba cu forța, așa cum nimeni nu ar trebui să vi-o schimbe pe a voastră. Nu vrem să-ți împiedicăm actul de sacrificiu, dar am putea face o mică modificare prin care să încercăm a ne salva viața, ajungând din nou acasă. Am un copil bolnav și o nevastă care mă așteaptă. Georgică are o iubită, iar acești doi tineri, Titus și Sabina, vor să-și regăsească iubirea. Lasă-ne să coborâm și vom transmite pământenilor ce ai făcut tu pentru ei.

18 thoughts on “Tangențial (20)

  1. Fiecare personaj și-a adus contribuția în felul lui, iar eu sper să ca a mea contribuție să fie doar prin generarea de emoții pozitive. Mii de mulțumiri! 🙂

  1. E drept că a durat ceva mai mult decât am anticipat, dar așa se întâmplă când ne legăm de tainele nenumărate ale universului. Apar mereu alte provocări.

 1. Hotarit sirianul sa sacrifice colegii oare e posibil?Astept continuarea cu mult interes!Un weekend minunat Iti doresc!:)

  1. Știu că mă cunoști și ai aflat că nu-mi place să termin o poveste fără happy end, deci îi vom aduce acasă și pe acești pământeni. Nu chiar pe toți. 😉 La mine-i noros, deci e bine, ceea ce-ți doresc și ție, dragă Gabi! 🙂

 2. Eu cred că sirianul o sa aibă un mare rol în a_si scăpa tot grupul de pe planeta diabolica !!! O lectură cu suspans, care va continua dragă prietene!!!🤔🤔🤔

  1. Ai o intuiție foarte dezvoltată, dragă Mica! Fiecare personaj își aduce contribuția în felul lui, dar cea a sirianului are o importanță mare. Gânduri bune și urări în consecință! 🙂

 3. Încântător de frumos ai reușit cu delicateţe să ne porţi prin gândurile tale care nu sunt chiar pământești.
  Cu siguranţă finalul va fi aproape ok, deoarece o parte din personaje nu se vor mai găsi, însă tot ce ai clădit a fost pe un suspans suportabil și-o curiozitate firească de continuitate.
  Te apreciez enorm, din suflet îţi doresc, liniște și puterea necesară pentru a scrie cât mai mult. Numai de bine să auzim, Petru!

  1. Mă bucură mult impresia ta și îți mulțumesc din suflet, dragă prietene! Nădăjduiesc și eu ca finalul să fie interesant, dar încă nu m-am hotărât care va fi acesta. Aștept inspirația de ultim moment. 🙂
   Multă vigoare și optimism îți doresc, la rândul meu, George!

 4. Bine te-am regăsit, Petru, deşi ceva mai târziu decât aş fi vrut. Numai că am avut “obloanele” trase din cauza unei răceli care m-a pus pe butuci, cum se spune. Imaginaţia brodează cu pasiune, motiv pentru care suntem alături de personajele tale şi le urmărim, episod cu episod, aventurile, trăirile şi dialogurile. Te salut cu drag şi îţi doresc spor la scris în continuare! Să nu treacă nicio răceală pe sub ferestrele tale! 🙂

  1. Răcelile ăstea ne lovesc când e mai cald și ne e mai dragă lumea. Ale mele sunt dese, dar de intensitate mică și fără febră. Mulțumesc și îți doresc să nu mai ai parte de ele, măcar până la iarnă! Recunoștință și pentru popas, alături de gânduri din cele mai nobile, Cristian! 🙂

 5. Taine in Univers, suspans … Mereu ne faci sa ne vibreze sufletul plin de emotii pentru eroii tai. Sper sa fie totul OK si sa ajunga cu bine acasa.
  Drept multumire eu iti daruiesc o imagine de pe pamant unde totul este sublim, din punct de vedere al naturii nu al nostru al oamenilor, ha, ha, ha.

  1. Edenic peisajul oferit de tine, pentru care îți mulțumesc foarte mult. Acolo aș vrea și eu să trăiesc, dar să am internet și să nu fie niciodată iarnă. 😀
   Mă bucură popasul tău la „Tangențial” și îți mulțumesc pentru aprecieri, Anda! O zi de joi cum sper să fie și la noi! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.