Martorii lui Dragnea

Circul politicienilor atinge cote tot mai mari, angrenând în lupta lor sute de mii de români, din toate județele țării. La ce era necesară o demonstrație de forță printr-un miting organizat de guvernanți? Nu e greu de răspuns, având în vedere că un singur om e în spatele acestei inițiative. Orgoliul de președinte al PSD era rănit după atâtea huiduieli cu care a fost întâmpinat în multe întâlniri de lucru. Trebuia să audă cu urechile lui că încă mai este iubit și să vadă cu ochii lui mesajele de încurajare ale maselor. Indiferent că-s făcute la comandă, în schimbul unei călătorii gratuite și a altor facilități mai puțin publice.

S-a pus problema mesajului sub care să adune atâta amar de oameni. La început s-a vehiculat să fie un sprijin pentru primul ministru și al guvernului ales de Liviu Dragnea și atât controversat în mass media. S-a renunțat la asta, în favoarea blamării așa-zisului stat paralel, patentat de același lider cu probleme penale. Se va striga „Vrem prosperitate, nu securitate!”, după modelul mai vechi: „Noi muncim, nu gândim!”. Cu alte cuvinte, miile de oameni în uniforme obligatorii trebuie să recunoască pe șleau că renunță la libertate și mândrie în schimbul câtorva sute de lei sau al unui venit garantat din sânul bugetului atât de secătuit. Pentru că Securitatea în alianță cu Justiția i-a cam stricat ploile baronului teleormănean și acum el trebuie să umble pe la tribunal, ca orice om de rând. Numai că libertatea națională fără securitate e greu de închipuit, iar oameni ca el sunt în stare să submineze economia națională, să pună țara pe butuci și apoi să o vândă cu un leu.

Imagini pentru poze cu mitingul psd

 

 

Nici mândrie nu mai avem dacă acceptăm să fim adunați ca o turmă în sprijinul unor corupți ce vor să scape prin orice mijloace de pedeapsa meritată și să ne pună pe toți cu botul pe labe. Asta ne reamintește ultima adunare ordonată de Ceaușescu în București, care s-a întors împotriva lui. Oare mai există un astfel de curaj în sufletul românilor sau ne-am prostit și mai rău? Oare mai avem atâta onoare încât să stăm cu fruntea sus în fața Europei? Sau am renunțat la ea, iar uniformele sunt un simbol al adeziunii față de cei care știu să fure și să mintă mai mult? Dovezi sunt destule, inclusiv schimbarea legilor în favoarea corupților din trecut și din viitorul tot mai promițător pentru ei, dar tot mai sumbru pentru cei onești.

Nu se știe cu precizie câți oameni s-au adunat în Capitală, dar nici nu prea contează. Se pare că totul a decurs conform speranțelor președintelui de partid, care a fost ridicat în slăvi, precum dictatorii. Lumea îmbrăcată în alb l-a aclamat, iar femeile îi admirau mustața și ochișorii. S-a terminat târziu, după ce s-au auzit promisiunile lui și strigătele de solidaritate ale simpatizanților. Cei din urmă vor reveni acasă cu misiunea de a duce cuvântul Domnului Baron din ușă în ușă, umblând perechi pe la casele oamenilor, sub numele de „Martorii lui Dragnea”, și promițându-le celor care-i primesc că vor avea parte de o lume mai bună, în care nu e nevoie de autostrăzi funcționale, școli performante și spitale dotate. În care oricare dintre români poate fi ales ministru sau prim-ministru, cât o fi el de analfabet. În care se va putea fura pe rupte, cu condiția să fii membru de partid.

51 thoughts on “Martorii lui Dragnea

 1. Mândrie se pare că nu mai avem de mult, Petru. Mi-a plăcut sintagma “Martorii lui Dragnea”, din păcate aşa de adevărată. Zile frumoase îţi doresc în ţara asta atât de urgisită.

  1. Trebuia să fie un fragment din „Tangențial”, dar nu m-am putut abține, date fiind evenimentele ce se anunță astăzi în Capitală. Tot ce-i bun și frumos îți doresc și eu, Viorel!

 2. Excelent scris. Vă propun să-l trimiteți la „Gândacul de Colorado” în SUA, cu o poză luată după masă. Este dictatură curată. Nu cred că ardelenii se vor duce în număr mare în capitala aia de toată jena.

   1. Foaie verde de dudău
    Nu e rău nici la bulău,
    Cu căpușe și hârdău. (N.n.)
    „Și-ntre azimă și blid,
    Cartea Marelui Partid.”
    „Plâng doinele țării, închis e în beci
    Tovarășul Dej, la Doftana”. (Beniuc)

   1. Eu nu te-am făcut în niciun fel. Abține-te de la epitete. Am zis eu că mi-a plăcut de Băsescu? De Johannis n-am spus că îmi place pentru că e neamț, ca mine. Sau ești naționalist ? N-o să dau socoteală unuia ca tine.

   2. Ai dreptate, ” cherie ” !!! 🙂 🙂 🙂
    Conform CONSTITUȚIEI, FIECARE are dreptul la EXPRIMARE LIBERĂ ! 🙂
    Decât ” Martorii ”
    lui Băsescu, Iohannis, Cioloș, Soros, #rezist și ai ” STATULUI PARALEL ” ,
    mai bine lipsă !!! 🙂 🙂 🙂

   3. Salutare, Petru! 🙂
    Sincer,
    dacă RĂBUFNDEAI și ANUL TRECUT
    după ce președintele României ,
    Klaus Werner Iohannis ,
    îmbrăcat în GEACĂ ROȘIE ,
    ÎNCĂLCÂND grosolan CONSTITUȚIA și FIȘA POSTULUI de președinte de ȚARĂ ,
    a INSTIGAT mulțimea
    http://aliosapopovici.wordpress.com/2017/02/01/
    era OK dar așa………………………………..

  1. Bună dimineața, Alioșa! 🙂
   Indiferent de vremuri și politicienii care le aduc, noi să fim sănătoși și cu mintea vigilentă! 😉
   Poate ai uitat, dar nu l-am iertat pe niciunul dintre ei, în măsura în care se remarcau cu legi controversate sau dosare penale. Guvernanții trebuie criticați mereu, să nu li se urce puterea la cap și să ne trateze ca pe niște unelte în efortul lor de a acapara cât mai mult din averea țării. Unde nu-i o opoziție sănătoasă, puterea se îmbolnăvește și ne molipsește pe toți, cum e cazul acum. Președintele, cum o fi el, este dat la o parte, prin legi făcute la repezeală, numai fiindcă nu face parte din coaliție, ceea ce nu e normal într-o democrație adevărată. Mâine, dacă președintele se schimbă, se vor schimba din nou legile, ca un joc ridicol de-a justiția. Suntem de râsul curcilor!
   Dar, precum am spus, noi nu trebuie să ne încrâncenăm, ci să încercăm a ne uni spre binele națiunii. Cu gânduri bune și urări din cele mai folositoare, Sandule! 🙂

   1. Și votul se bazează tot pe tîmpenie!Cum poti crede minciunile propagandistice? Cum poti alege un delicvent? Un politician fara familie/copii? Un străin de țară? samd.

   2. Nici eu nu sunt atât de încrezător, dar nu am votat niciodată cu aceia care au fost la guvernare. E bine să știe toți că nu-s lipiți de scaune.

 3. Nu credeam să apuc asemenea manifestații. Nu îmi imaginam (altfel decât Lennon) că lumea e mult mai superficială decât pare. Văd pe Facebook indivizi din autocare cu texte de A3 ori RTV (presupun, căci nu mă uit). S-a murit degeaba în 1989 și mă doare. Se pare că eșalonul doi a sufocat țara. Instituțiile au fost anihilate de șefi docili puși pe pile și nu pe bază de competențe. Armata a fost decimată și pensionarii militari au fost răsplătiți cu pensii nesimțite pentru a adera la doctrina PSDragnea. Asupra serviciilor necesare și a DNA se adună atacurile analfabeților. Guvernul e alcătuit din incompetenți, iar parlamentul din oportuniști.
  Iartă-mă Petru dacă am depășit limitele. M-am săturat. Șterge.

  1. Nu ai depășit nicio limită, ba ești în consens cu mulți dintre vizitatorii acestei postări. Prin urmare, nu șterg nimic din proprie inițiativă, ci îți mulțumesc pentru completarea pertinentă, dragă Albinuță!

 4. Ciuma roșie s-a transformat în spuma albă, halal conducători, imbecilii ascultă Derulo, cred că avem fără să exagerez cea mai mare prostie pe cap de locuitor, onorant loc unu, ca la avort, considerat contracepţie.

  1. Cred că e rezultatul lehamitei generale în a merge la vot, precum și un îndemn de a fi mai activi de altădată. Cei care nu și-au exprimat preferințele la alegeri, i-au lăsat pe alții, care votează din inerție, să decidă soarta țării. Lăsându-ne astfel fără o opoziția care să inspire un spirit de competiție.
   Salutări călduroase, George!

 5. Bine punctat,sa vedem rezultatele daca o fii! Un weekend minunat plina de bucurii iti doresc !:)

 6. @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  IERI ,
  s-a mai întâmplat ceva BENEFIC , FRUMOS și SĂNĂTOS pentru ROMÂNI și ROMÂNIA 🙂 🙂 🙂

  dar ,
  SIMONA HALEP,
  locul 1 WTA 🙂 🙂 🙂
  și câștigătoare a PRIMULUI ei trofeu de ” GRAND SLAM ” la ROLAND GARROS , 2018/06/09/
  nefăcând parte din ” # rezist ” NU are trecere ………………..
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2018/06/06/
  Sănătate, că-i mai bună decât toate ! 🙂
  Alioșa.

  1. O victorie care ne-a descrețit frunțile și ne-a făcut mai buni. Simona merită să fie cea mai iubită dintre româncele contemporane, așa cum a fost și mai este Nadia! 🙂
   Să-i fie drumul încărcat de alte trofee, ca o răsplată pentru sacrificiile făcute de-a lungul vieții! 🙂
   Gânduri bune și urări pe măsură! 🙂

   1. SIMONA HALEP ar trebui NUMITĂ SENATOR pe VIAȚĂ al ROMÂNIEI ! 🙂
    Gânduri bune și urări pe măsură și de la mine ! 🙂
    Alioșa ! 🙂

 7. S-a prostit poporul cu minciunile lui ,,D R A C N E A”si martorii lui sunt cateii care se indoapa cu furtisaguri si minciuni ,rusine sa ne fie ca vorbim mult si nu facem nimic ptr. popor ,mai rau ca pe vremea lui Ceausescu ,dar eu o duceam f. bine pe vremea accea 🙂
  Pana s-or rezolva problemele cu ,,martorii lui Dragnea”vom suferii mult, daca poporul inghite minciunile lor
  O duminica placuta si vesela iti doresc Petru !

  1. Bună dimineața cu plecăciune în fața cafelei aromate, Anușka!
   E tare rău că mulți dintre simpatizanții lui Dragnea sunt de fapt niște fani înfocați, dispuși să închidă ochii la orice face el, doar fiindcă e președintele PSD, ce are dreptate întotdeauna. Dacă nu ești cu ei, te consideră dușmanul poporului și nu există loc de discuție. Ăsta e fanatism extrem!
   Să auzim mai multe de bine, dragă prietenă! 🙂

 8. Din Seini…n-a plecat nimeni sa ” viziteze ” Piata Victoriei ? Primaritza de-acolo n-are suficiente fonduri pentru asta sau … au plecat incognito ? Nea Petre , daca-ti spun ca postarea de fatza este una dintre cele mai bune – tratand un subiect de actualitate politica romaneasca – pe care le-am citit pana acum la matale pe un blog , te superi ? Daca te superi…regrete eterne , daca nu , atunci : FELICITARI !

  1. Firește că nu mă pot supăra în fața unei aprecieri atât de onorante, nea Marian. N-aș face-o nici dacă ar fi o critică din aceea constructivă. Nu sunt la curent cu ce s-a făcut în Seini pentru acest miting, dar am auzit multe lucruri neplăcute din alte localități. Din surse, firește, dar nu iese fum fără ceva foc.
   Mii de mulțumiri!

 9. Manipulare – la ordinea zilei.
  Eu am încercat, pe cât se poate, fiindcă nu te poţi abţine la nesfârşit, să mă delimitez de politică şi de politrucii din toate partidele. Este mult prea multă nesimţire, mult părea mult noroi în care, dacă intri, te murdăreşti de toate zoaiele.
  Pe de altă parte, nu poţi fi nici indiferent atunci când vezi cum se duce – şi se duce – toul de râpă. Steaguri, mesaje, lozinci, reflectoare, zâmbete superioare, jos cu ai lor, hai cu ai noştri… Bla, bla, bla…
  Să sperăm în vremuri mai bune, Petru!

  1. Tocmai asta mă doare mai rău, că ne place să fim manipulați fără să ne dăm seama. Dar ne place și să ne impunem concepțiile, încercând să-i manipulăm, la rândul nostru, pe cei de altă părere decât a noastră. Și uite așa ne ciorovăim, cu sau fără diplomație, în timp ce politicienii își fac mendrele și ne mai subțiază din drepturi. Tot la bla, bla, bla… ajungem.
   Noi tot sperăm în mai bine, că oameni suntem, Cristian.

 10. Tot astept ca unii dintre cei ce i-au ales sa se dezica, sa recunoasca public ca au fost manipulati.
  Stiu ca este o naivitate…
  Sa ai bucurii!

  1. Pot să zic că am norocul să cunosc un PSD-ist care s-a dezis anul trecut de acest partid, recunoscând că Dragnea l-a convins s-o facă. Poate a contat și faptul că nevasta lui a ieșit la pensie de la primărie. 😉
   Vreme și vremuri mai bune!

 11. Dacă ar fi fost cu adevărat un miting spontan și cu oameni cu adevărat convinși să-i susțină necondiționat pe guvernanți, aș fi zis că nu e nicio problemă când unii sau alții, de pe tabla de joc a politicii, organizează mitinguri de protest sau de susținere. Dar când am aflat de la vecinii mei mai „bruneți”, abonați la asemenea „pomeni”, cu cât au fost „răsplătiți” ca să fie la acest miting, nu pot să nu mă întristez cum se cheltuiesc de aiurea banii în țara asta… Iar alți primari din zonă, au făcut campanii serioase de racolat „guriști” pentru miting. Facem demonstrații de putere, „să moară de ciudă dușmanii”!, dar nu reparăm drumurile, nu construim de atâția ani niște amărâte de autostrăzi. Despre viitorul copiilor și tinerilor, ce să mai vorbim? Pleacă pe capete în alte țări. Da, dar avem conducători pricepuți la vorbe! Vorbe goale! Și măcar de-ar fii unii sau alții mai de soi, dar nu sunt! Nici nu merită ca oamenii să se certe pe preferințe și simpatii politice. Că nu au ce alege! Halal!
  Un articol bun și îndreptățit. Ai dreptate, dragă Petru. Toți politicienii trebuie să fie criticați, să nu li se urce puterea la cap!

  1. Am simțit și mai mult gustul amar al mâhnirii, când vedeam cum se comportă mulțimea de năimiți, precum niște roboți programați să facă o treabă pe care oamenii ce se respectă nu ar face-o, în ciuda diurnei și amenințărilor. Iar la urmă, mi-a picat și mai rău vederea gunoaielor lăsate în urma lor, ca după o petrecere în aer liber a unor iresponsabili. Acești oameni merg și la vot de fiecare dată, pentru câte o bere și niște mici. 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.