Tangențial (21)

Se vedea că pledoaria pentru viață a lui Săndel îl afectase pe sirian – mai ales când veni vorba de posibila sa recunoaștere ca erou al islamului-, dar nu suficient încât să renunțe la planul lui. De aceea își exprimă îndoielile:

– Nu e bine să ne ne complicăm acum, când suntem în criză de timp și totul pare atât de simplu. Vă dați seama că-i o fantezie ceea ce vreți voi? Cum aveți de gând să ieșiți de aici când afară vă așteaptă un război cu arme necunoscute de noi? Să presupunem că ajungeți în deșertul de care am fugit; cum credeți că o să vă transportați pe Pământ? Sunt prea multe piedici și riscăm să ne punem în pericol planeta. Mai bine ne sacrificăm cu toții și scăpăm omenirea de creaturile astea egocentrice.

– Avem și noi planul nostru, interveni Georgică.

– Avem?!, se arătară uimiți Sabina și Titus.

– Sigur că avem, repetă și Săndel, ca și cum ar fi știut de el. Ia explică-i tu, micuțule, despre ce-i vorba.

– E simplu și îți promit că nu vom întârzia semnificativ  ce ți-ai propus, dacă asta vrei neapărat, continuă micul hacker. Trebuie doar ca, în drumul ei spre Soare, planeta asta să treacă foarte aproape de a noastră, la fel cum a făcut atunci când ne-a aspirat. Nu-i nevoie de multe alte calcule, ci doar de reprogramarea unor date din trecut. Ai încredere că nu voi modifica destinația dată de tine, ci o voi ajusta puțin. Poți să fii alături de mine când fac asta.

Sibel se mai înmuie la rugămințile care urmară și, după câteva minute, fu de acord să coopereze. Monitoarele prinseră din nou viață sub mâinile abile ale lui Georgică, camerele de supraveghere veneau cu imagini esențiale, iar rețeaua subterană își dezvăluia secretele prin planșele și schițele accesate. Nu toți știau ce caută, dar își lipeau ochii de fiecare document, sperând că el va aduce lămuriri și soluții, măcar pentru cei în măsură să le descifreze. După un timp ce păru prea lung, Gică se arătă lămurit atunci când li se adresă:

– În trei ore și douăzecișipatru de minute vom trece razant pe lângă Pământ. Până atunci trebuie să ajungem la suprafață, orice ar fi.

– Da’ nu e periculos pe holuri?, întrebă Sabina.

– Este, dar trebuie să ne asumăm acest risc, răspunse Săndel. Și mai e o problemă importantă: cum ne transferăm pe planeta noastră. Cred că data trecută am fost la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit. Acum, însă, trebuie să luăm în calcul fiecare amănunt, altfel rămânem aici sau suntem striviți în impact. Un fapt deloc încurajator este că planeta asta are o forță de gravitație mai mare decât cea la care vrem să ajungem, așa că desprinderea devine dificilă.

– Păi vedeți?, se implică Sibel din nou. Exact ce v-am spus și eu. Mai bine renunțați.

– Ar fi o soluție, le dădu speranțe Georgică. Dispozitivul prin care am intrat e făcut în principal pentru a aspira apa necesară vieții de aici. Apa asta e depozitată într-un bazin din interior, ce se umple periodic. Din datele accesate de mine, se pare că procesul poate fi inversat, iar lichidul eliminat cu presiune în afară. Lacul e secat acum și capacul dispozitivului poate fi îndepărtat. Astfel că jetul puternic de apă vă poate ridica la o înălțime suficient de mare pentru a intra în câmpul gravitațional al Pământului. E nevoie doar de o sincronizare perfectă, ce poate fi planificată anticipat.

Imagini pentru imagini cu jeturi de apa

– Totuși, e foarte periculos, concluzionă sirianul.

– Nimeni nu e obligat să încerce, decise comandantul. Eu vreau s-o fac, cine mai vine cu mine?

Gestul lui Săndel îi încurajă și pe ceilalți, drept pentru care ridicară mâna Sabina, Titus și Georgică, spre mâhnirea lui Sibel. Hotărârea fiind luată, mai urma să fie conceput și introdus programul. Un pas important, făcut sub presiunea timpului și emoțiile dinaintea unor încercări cu multe necunoscute.

– Avem încredere în tine, Georgică, îl bătu comandantul pe umăr. Du-ne acasă și nu te-om uita câte zile vom mai avea.

– Îmi dau toată silința, dar trebuie să vă avertizez că nu se știe în ce zonă a planetei mamă vom ajunge. Sunt prea multe variabile care contează, iar noi trebuie să luăm în calcul mișcarea de rotație a Pământului, ce ne poate duce spre o zonă cu relief diferit și cu o altă distanță la întâlnire. E greu al naibii, se descărcă micuțul.

– Știu că e greu, iar pentru foarte mulți chiar imposibil. Dar tu nu ești un om oarecare și avem noroc să fii printre noi. Dă tot ce poți și nu uita, băiete: TANGENȚIAL! Ca și cum ți-ai mângâia iubita însărcinată pe burtică, cu grijă și sensibilitate, de parcă n-ai atinge-o decât cu inima. TANGENȚIAL!

– Așa va fi mângâierea noastră pentru mama Pământ, zâmbi romantic Georgică. Tangențială și sensibilă. Doamne ajută! Mergeți înainte, până termin de încărcat datele. Promit că voi încerca să vă ajung din urmă în timpul potrivit, dar nu mă așteptați dacă intervine ceva neprevăzut. Oricum, mă bucur și eu că v-am cunoscut.

26 thoughts on “Tangențial (21)

 1. Salutare, frățioare ! 🙂
  ” Alea jacta est ” ! 🙂
  ARGENTINA lui MESSI- ISLANDA nimănui,
  1-1 !!! 🙂 🙂 🙂
  Să fii IUBIT de cei/cele pe care îi/le iubesti !!! 🙂 🙂 🙂
  Weekend plăcut ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  1. Salutare entuziastă, frate Alioșa! 🙂
   Astăzi am deschis mai târziu calculatorul și îmi cer scuze pentru întârziere. Mulțumiri pentru rezultatul de mai sus și, în mod anticipat, pentru cele pe care vei binevoi să mi le transmiți în viitor. 🙂
   Sănătate și multe bucurii, inclusiv în timpul meciurilor, Sandule! 🙂

 2. Na, sa vedem ,sper revenirea intr-un loc minunat pe pamant! Un weekend minunat iti doresc!:)

  1. Bună să-ți fie inima și mereu generos sufletul, Anușka!
   Mii de mulțumiri pentru cafeaua de aici, precum și pentru cea servită adineauri în căsuța ta virtuală! Gânduri bune și urări pe măsură! 🙂

 3. Finalul episodului deschide perspective noi. Având în vedere numărul episoadelor, poate că sfârşitul nu ar trebui să fie atât de aproape, sunt sigur că imaginaţia pregăteşte noi scenarii. Dar asta depinde doar de tine, Petru, evident. Lectură reconfortantă, aşa cum s-a întâmplat şi în celelalte cazuri. Spor la scris în continuare, Petru, numai bine îţi doresc! 🙂

  1. Firește că povestirea ar putea continua încă multă vreme, dar recunosc că nu m-am gândit atât de departe. Am crezut că vreo 20 de fragmente sunt destule, pentru a nu plictisi cititorii cu același tip de lectură. Mulțumesc pentru sugestie și urări, Cristian! Mult spor și succes îți doresc, la rândul meu! 🙂

  1. Eu am o metoda de a nu pierde surpriza! O fac cadou altora, in format scris! 🙂 Oricum, e ca si cum am reusi sa lasam cartea din mana dupa fiecare episod, pentru a putea gusta apoi o saptamana surprizele gasite acolo. Avand cartea, am savura-o si n-am putea sa o lasam din mana! 😉

   1. Da, e şi asta o variantă. Însă gustăm diferit din bucuriile vieţii. Eu cam aşa procedez: las tare greu din mână o carte bună şi asta mă face să mă simt tare bine 😉

 4. O călătorie universală, care a început dozată excelent cu suspans, și a continuat mirific în episoade bine gândite, muncite cu pasiune precum un regizor mai mult decât experimentat.
  Mulţumim frumos Petru, pentru această carte deja, împărtășită cu noi!

  1. Am observat că foarte mulți dintre noi exersăm astfel de călătorii, mai mult sau mai puțin îndepărtate de locurile în care viețuim, mai mult sau mai puțin tumultoase, în funcție de caracterul nostru. Cred că e bine să ne împărtășim aceste experiențe virtuale și să facem, astfel, schimb de experiență.
   Îți mulțumesc și eu că-mi oferi din visurile tale, George! Zile fructuoase!

 5. As vrea sa aterizeze in plin Pentagon, zona 51 sau in cine stie ce colt nestiut, ascuns de oficialii americani! Ah, asa am avea si noi acces la cele mai secrete documente!! 😉

 6. Nu puteam sa nu trec pe aici sa ma bucur, mai ales ca urmeaza sigur sa aterizeze pe planeta mama cu ajutorul jetului puternic, intr_un loc stabilit de tine Petru, si sper ca in final si Georgica sa ajunga teafar !!! 👍👍👍😆

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.