Scurt interviu cu mine însumi

Imagine similară

Intrebare – De ce ”racoltapetru6”?

Răspuns – Am crezut că numărul 6 îmi poartă noroc. Uneori a făcut-o, alteori mi-a adus ghinion. Dar a fost mereu reprezentativ.

I – Cine este de fapt Racolța Petru?

R – E un om obișnuit, așa cum te aștepți să-ți spun și cum sunt marea majoritatea a oamenilor. Singura deosebire e că sunt singur și am timp să gândesc mult. Nu știu dacă-i de bine, dar am încredere în prietenii virtuali care-mi spun că nu sunt încă senil.

I – Ce ai realizat în viață?

R – Aproape nimic. Nu am copii, familie, dar cele patru cărți pe care le-am scris le consider ca niște urmași, chiar dacă sunt în ediție limitată și nu am avut intenția să-mi scot banii investiți. Dacă aceste cărți, și cele pe care am intenția să le mai scriu, vor însemna ceva pentru cultura românilor, aș fi deosebit de onorat. Mă gândesc și la primele mele versuri pe care aș vrea să le public în acest an.

I – Toată lumea publică versuri și toți se cred poeți. De ce crezi că versurile tale ar avea un impact mai mare?

R – Nu vreau să mă laud și nici să-mi fac publicitate, așa cum se întâmplă în cazul multor poeți celebri, doar pentru că au avut șansa unor prieteni sau cunoscuți care i-au promovat. Am citit multe poezii deosebite pe bloguri, care erau mult mai bune decât ale unor autori celebri, cu vânzări de milioane, cum ar fi Mircea Cărtărescu. Poezia bună poate fi oriunde, depinde doar de mintea care o descoperă.

I – Să lăsăm poezia, din moment ce încă nu ai publicat nimic în acest domeniu. Am văzut ceva proză fantezistă, cu titlul ”Tangențial”. Pare ceva fără nicio noimă și nici măcar nu e la modă. Lumea vrea dramă, dragoste, jurnale, destăinuiri din viața de zi cu zi. Cine-și pierde timpul să-ți asculte aberațiile fantastice?

R – Mulțumesc pentru compliment! Eu sunt un om lipsit de satisfacțiile unor călătorii, excursii sau evenimente deosebite. Dar, totodată, îmi place să mă exprim prin scris, iar imaginația e cea care mă ajută să-mi îndeplinesc, în mare parte, scopul. Știu că multor prieteni le e greu să parcurgă fiecare episod din fanteziile mele, dar – pentru că întotdeauna există un „dar” -, dacă nu o fac mulți, cel puțin o să iasă o nouă carte pe care o să o dăruiesc celor mai buni cititori. Nu am recuperat niciodată nici măcar un sfert din banii investiți pe cărți, dar nici nu-mi pare rău.

I – Nimeni nu investește bani și timp doar din generozitate, mai ales în zilele noastre. Spune-mi ce scop ai cu adevărat?

R – Dacă am vreun scop?… Da… desigur, ca orice om. Să am copii cât mai mulți. Iar dacă nu s-a putut să fie din cei care respiră prin plămâni, să fie măcar din aceia care respiră printre file, cu fiecare pagină întoarsă și cu fiecare rând perceput. Nu am posibilitatea să călătorească peste mări și țări, dar mi-ar plăcea ca acești copii să fie apreciați de prietenii cu care i-am conceput și cititorii câștigați pe parcurs. Deocamdată, sunt patru născuți din gânduri ce s-au revărsat. Mă voi strădui să-l aduc pe lume și pe al cincilea, iar apoi voi spera mereu la alții, ca orice părinte ce se crede fecund. Prietenii mă ajută, wordpress la fel, sănătate să mai fie.

P. S. – Selecție din întrebările primite cu diferite ocazii.

74 thoughts on “Scurt interviu cu mine însumi

 1. Apreciez sinceritatea, modestia şi realismul răspunsurilor. Ar fi bine dacă ar fi mai mulţi oameni ca tine, cu o asemenea capacitate de a se autoanaliza şi de a nu cădea pe panta aprecierii exagerate de sine. Frumos, Petru. Să ajungi la cât mai multe cărţi, dar şi la aprecierea celorlalţi, pe care o meriţi!

  1. Cred că aș fi fost mai modest dacă nu-mi acordam un interviu mie însumi, dar mărturisesc că am făcut-o și pentru a mă liniști puțin. Cum ar fi să-mi răspund întrebărilor interioare care mă preocupă de multe ori. Mii de mulțumiri pentru cuvintele frumoase, Viorel!

 2. Fain interviul , fain omul PETRU RACOLTEA.
  A fi OM e lucru mare , a fi domn e intamplare…la tine draga vecine de peste deal(cum ne mai spunem unul altuia) sunt ambele , si OM si DOMN. Succes in tot ce ti-ai propous !
  Jos palaria si tot binele din lume ! 🙂

  1. Îmi place să-ți spun mereu „vecinul de peste deal”, însă chiar cred că vom trece careva dealul și ne vom vedea în realitate. Până atunci, îți sunt un prieten adevărat care îți mulțumește pentru fiecare vizită. Sus stindardul pentru noi! 🙂

 3. Apreciez sinceritatea răspunsurilor. Multă sănătate, să îţi vezi copiii mari, pe rafturi de librărie, de ce nu? Şi să ne mai oferi şi alţi copii la fel de frumoşi ca şi cei pe care deja îi avem în bibliotecă!

  1. Sinceritatea are ca repercursiune două tăișuri, dar eu m-am obișnuit să #rezist la fiecare repercursiune venită din această cauză. Aș vrea să-ți transmit aceeași tărie pe care o dau și „copiilor mei”, nu numai celor reprezentați în cărți, ci și acelora care se manifestă prin articolele din „Graiul Maramureșului”. Chiar dacă e vorba de politică.

 4. Era și cazul. Într-o lume egoistă, în care fiecare își vede de interesele lui, eu cred că mai există și dorința de a afla ce fac alții, cum gândesc și ce realizează. Destăinuirile sunt foarte reconfortante, atât pentru cel ce le face cât și pentru receptor. Ați spus-o fain și despre Cărtărescu. Este absolut necesar să spunem aceste adevăruri. Destăinuiri și mărturisiri au făcut și scriitori precum Thomas Mann, Walt Whitman. Ele constituie în sine opere, pentru că orice ar spune un scriitor este literatură.

  1. Sunt onorat că-mi sunteți alături și mă simt încurajat prin fiecare gest sau cuvânt ce vine din partea dumneavoastră. Vă doresc sănătate și mult spor în continuare!

 5. Felicitari “omului”, intervievat si reporter PETRU RACOLTA, am putut lua parte la framantarile sufletesti, ca in final sa aflam de copii dragi sufletului sau, cele patru carti !!! Domnul sa te binecuvateze in continuare si la a cincea carte, cum spui cu versuri adunate in timp !!! Bafta !!!😃

  1. Mare mulțămire pentru frumoase tale urări și gânduri, dragă Mica! Suntem judecați după moștenirea pe care o lăsăm la marea plecare, iar copiii sunt cele mai de preț realizări. Cu cât mai buni, cu atât mai apreciați. 🙂
   O zi cu răcoriri plăcute! La mine a început să plouă gălăgios. 😉

 6. Acest interviu spune multe despre Racolța Petru, omul obișnuit care este departe de a fi unul obișnuit.
  Îți doresc să ai atâția “copii” câți vei dori și vei reuși să creezi!

  1. Mi-am dorit mereu să fiu un om obișnuit, dar dacă am depășit cu puțin acest țel nu pot decât să mă bucur și să completez acest puțin în fiecare zi.
   Mulțumiri alese pentru frumoasa apreciere și urare, Mugurel!

 7. Bravo!Ai reusit sa dai raspunsuri plina cu sinceritate si talent.Iti doresc sa ai cati mai multi copii asa cum doresti Tu! Sa fii fericit si renumit!O seara cat mai placuta iti doresc!:)

  1. Eu mi-am spus părerea, care nu poate fi decât subiectivă. Importantă este, însă, impresia celor care mă citesc și judecă obiectiv. Toate cele bune și frumoase, dragă Gabi! 🙂

 8. Excelent, Petru, aşa te cunoaştem şi mai bine. 🙂 Şi îşţi mulţumim pentru această deschidere.
  Ca o paranteză: Înainte de a fi împreună cu Geanina comunicam cu ea numai online şi am avut câteva episoade – “Dialoguri cu mine însumi” – în care dialogam (cu mine, evident) pentru a oferi o imagine despre acela care eram. Mi-a plăcut acea perioadă a întrebărilor şi a răspunsurilor, iar exerciţiul a fost foarte util. Mai ales că nu încercam să(-mi) confecţionez un portret artificial.

  Am apreciat la justa valoare răspunsurile tale. Numai gânduri bune, Petru! 🙂 Şi spor la scris în continuare!

 9. Frumos exercițiul vostru, ca dovadă nostalgia pe care o emană cu fiecare ocazie. Mie îmi amintește, pe undeva, de chestionarele (numite parcă… horoscoape) pe care ni le pasam în timpul școlii și prin care ne cunoșteam mai bine. În felul acesta legam mai ușor prietenii, chiar și cu fetele. 😉
  Aleasă recunoștință pentru apreciere, Cristian! Muza fie mereu cu tine! 🙂

 10. Un interviu pe masura sufletului tau drag ,succes pe mai departe ,chiar daca esti un om modest ,eu te consider un gentleman incurabil ,e o placere sa-ti citesc zilnic blogul ,cu toate ca uneori timpul meu este limitat 🙂
  O cafeluta si un sfarsit de saptamana cu multa inspiratie !

  1. Bună dimineața, cu mulțumiri călduroase pentru cuvintele tale generoase și cafeaua de astăzi, Anușka! O savurez cu plăcere., ascultând concertul tunetelor înfundate și privind la stropii ce dansează în micile bălți din piața pustie. 🙂
   Gânduri bune și urări din cele mai eficiente!

 11. Sa umpleți lumea de urmași! Nici copiii cu respirație nu plac la toata lumea si rareori este “avantajos” sa le dai viață, totuși omenirea nu a incetat sa creeze de mii de ani.
  Felicitari pentru interviu, imi plac oamenii sinceri si imi place sa stiu cu cine vin in contact.

  1. Mulțumesc frumos pentru toate! Sinceritatea nu costă nimic și totuși e atât de apreciată, de aceea e bine să apelăm la ea în orice ocazie. Să auzim de bine!

 12. Foarte convenabil pentru oricine fie el sef de stat , d e guvern sau…seinean , sa-si raspunda unor ” intrebari ” pe care …tot el le-a conceput ! Nea Petre , sigur n-ai primit vreo oferta in acest sens de la Victoria sau… 😉 Cotroceni ??? “cele patru cărți pe care le-am scris le consider ca niște urmași, chiar dacă sunt în ediție limitată și nu am avut intenția să-mi scot banii investiți.” Asta-i buna , ce sa zic….Intrebare : n-ai avut matale intentia dar banii… BANII Ti I-AI SCOS PANA LA URMA ??? Intrebare : CAT ?????????? 😀 😀 😀 ” I – Nimeni nu investește bani și timp doar din generozitate, mai ales în zilele noastre. Spune-mi ce scop ai cu adevărat?” Asta-i cam pe potriva alora de la ANAF si te-ntreb si eu onorate prieten din Nord { Nord….fatza de Gara de Nord din Bucuresti fireste 😉 } : Care-i scopul adevarat caci…chestia aia cu “copii ” aia-i pentru gágá . Pentru ca taman ce mi-am amintit , iti pun si eu o intrebare in spiritul Gabrielei Vranceanu Firea – Pandele Primar General la PGMB : tot ai purcoiul de bani , pentru ce nu infintezi o fundatie care sa ajute niste copii chiar daca defavorizati dar , avand o cat d e cata o aplecare spre cultura , sa-ncerce “sa fie c-o treapta mai domni ” , asta pentru a parafraza un inaintas si “coleg ” de breasla … cu dumneata ?! Vezi ca si AP 😎 …si ala era un sahist redutabil , RESPECT !

  1. Întrebările din interviu chiar le-am primit, după cum am arătat în post-scriptum, doar că nu au fost deodată sau de la aceeași persoană. Speram că am fost explicit și în chestiunea cu banii – pe și din cărți -, când am spus că nu mi-am scos niciun sfert din cât m-a costat, dar am știut de la început ce mă așteaptă. Astăzi, din scris nu se îmbogățesc decât scriitorii celebri, în timp ce marea majoritate scot mereu din buzunar, dacă nu au norocul unor sponsori. Recunosc că la prima carte, cea pentru copii, am fost ajutat și eu cu donații din partea mai multor colegi de blog. Dar după aceea, ”purcoiul” de bani necesar tipăririi fiecărui volum l-am adunat timp de un an, din pensia nesimțită de 1126 de lei. 😉
   Mă bucur dacă am lămurit și acest aspect, nea Marian, ba chiar îți mulțumesc că m-ai provocat cu ”altă întrebare”. 🙂 Salutări efervescente și urări benefice!

   1. Te provoc , sa incerci sa scornicesti vreun rondel care , sa aviva in componentza sintagmele : PURCOI DE BANI , PENSIE DE 1126 de lei …PENSIE NESIMTITA si , daca se poate ….. ANAF 😀 😀 😀 toate acestea combinate cu numele , Dragnea-Dancila-Olguta , fireste daca nu-ti este tarshe c-ai putea avea oarece necazuri la remiterea “pensiei ” atat de nesimtite 😡 . Respect dintr-o Capitala plina cu 😎 apa de ploaie !

   2. Interesantă provocarea, nea Marian, cu sintagme actuale, în afară de cifra pensiei. Se pune că de la 1 iulie se mărește punctul de pensie, deci vom recupera ceva din inflația ce s-a abătut asupra noastră. 😉
    Vreme bună și vremuri mai rezonabile!

 13. Mult, mult succes în împlinirea dorințelor! E bine ca uneori să aflăm câte ceva despre prietenii virtuali, mai ales când răspunsuri sunt sincere. O zi frumoasă cu spor în tot ceea ce întreprinzi și bucurii să ai, Petru! 🙂

  1. Mulțumesc mult de tot pentru frumoasele urări! 🙂 În spatele fiecărui blog e un om care vrea să socializeze, chiar dacă o face doar virtual. Cred că mărturisirile sunt o cale care facilitează relațiile de prietenie și colegialitate, deci nu le evit. Numai bine îți doresc și eu, Dana!

   1. Toate eforturile noastre în orice domeniu sunt perfectibile, important e să ne menținem entuziasmul treaz pentru a crea în continuare. 🙂

 14. Oameni sinceri au mai rămas puţini, majoritatea s-a convertit, sunt câteva calităţi care vin odată cu nașterea, se pierd s-au rămân de om, greu, chiar imposibil să nu fii prostituaţi de societatea în care trăim, poate greșesc.
  Eu nu sunt surprins de textul tău, pentru că așa te-am perceput, dovada este că de câte ori am timp caut calitate pe blogul tău, restul blogurilor nu mă atrag cu absolut nimic, cu persoanele din spatele lor pe care le simt cum le simt. Eu sunt sincer, spun tot în faţă, nu pot să aplaud fals niciodată.
  Toată aprecierea mea de simplu muritor, pentru tine, un munte de bunătate, sinceritate, cam tot ce ne lipsește firesc multora dintre noi. Sănatate și putere de a creiona pe mai departe, întotdeauna voi fi cu sufletul aproape de tine, Petru!

  1. Trebuie să credem într-o revigorare a dialogului dintre noi, românii și oamenii de pretutindeni, sprijinit de generozitate, bunătate și sinceritate. Chiar dacă o să dureze multe decenii și chiar secole, e bine să știm că am pus și noi o cărămidă sau un șurub în podul care ar trebui să ne unească în simțiri.
   Mulțumiri nemărginite pentru gândurile tale și prietenia care reiese din ele, la care îmi face plăcere să răspund cu aceleași sentimente de apreciere, prețuire și admirație, dragă George!

 15. Salutare frățioare ! 🙂
  Un INTERVIU cutremurător de SINCER și de DUREROS ……………
  Apreciez SINCERITATEA și CURAJUL dar NU și IDEEA ………………………..
  Fiecare are DREPTUL la LIBERA EXPRIMARE consfințită de CONSTITUȚIA ROMÂNIEI pe care din păcate, președintele Klaus Werner Iohannis o ÎNCALCĂ și ELUDEAZĂ zilnic !!! 😦 😦 😦
  – Îmi pare sincer tare rău că NU ai FAMILIE, COPII și de aici nici NEPOȚI !!! 😦 😦 😦
  Nu te supăra ,dar nici o MIE de CĂRȚI publicate nu fac cât un NEPOȚEL năzdrăvan
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2017/11/29/
  cu care să te joci, pe care să-l plimbi prin parcuri 🙂 🙂 🙂
  și căruia să-i faci cadouri de fiecare dată când te întâlnești cu el ……………………….
  Cât despre RECUPERAREA banilor INVESTIȚI în cele 4 ( patru ) CĂRȚI publicate ( încă odată FELICITĂRI ) 🙂 🙂 🙂 SORA mea Georgeta POPOVICI Strat
  a investit o groază de bani pentru EDITAREA și PUBLICAREA volumului de poezii
  ” Hieroglifă în zenit ” 🙂 🙂 🙂
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2015/11/10/
  si nu a RECUPERAT nici 20 % din investiție ……………….
  În altă ordine de idei, succes deplin în realizarea celor propuse ! 🙂

  Weekend plăcut , Petru ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

 16. Bună dimineața, fârtate Alioșa! 🙂
  Sunt de acord cu tine că nicio realizare nu se compară cu aducerea pe lume și educarea unui copil al tău, dar nu cred că e indicat să mă descurajez de viață dacă nu am reușit. Nu mi-ar face bine, nici mie și nici societății. Mai bine-i să caut alte modalități prin care să-mi aduc aportul, fie și cu o picătură, la binele omenirii și, în special, al celor din jurul meu. 🙂
  Mulțumesc și de data aceasta pentru știrea extraordinară de la Campionatul Mondial De Fotbal! Se vede că surprizele continuă! 🙂
  Vizionare plăcută și multe bucurii în continuare, Sandule! 🙂

 17. Buna dimineata! Tuturor
  Draga Petru iti doresc sa ai un weekend frumos si racoros !
  Te servesc cu cafeluta cea de toate zilele 🙂

  1. Bună să-ți fie inima, precum ți-e și cafeaua, Anușka!
   Am sorbit cu recunoștință fiecare picătură din licoarea cu aromă de prietenie, în timp ce gândurile bune mă îmbiau să-ți urez o zi plăcută și foarte reușită! Ceea ce și fac! 🙂

 18. Viaţa este oportunitate, foloseşte-o. Viaţa este frumuseţe, admir-o. Viaţa este un vis, realizează-l. Viaţa este o provocare, înfrunt-o. Viaţa este un joc, joacă-l. Viaţa este o promisiune, realizeaz-o. Viaţa este tristeţe, depăşeşte-o. Viaţa este un cântec, cântă-l. Viaţa este o luptă, accept-o. Viaţa este o tragedie, înfrunt-o. Viaţa este o aventură, îndrăzneşte. Viaţa este noroc, fă-ţi-l. Viaţa este viaţă, luptă-te pentru ea.

  citat celebru din Maica Tereza

  1. Mă bucur că mi-ai amintit aceste cugetări. Țin minte că le-am admirat prima dată într-un videoclip frumos primit prin e-mail. Niciodată nu e prea des să luăm aminte!

 19. Inca citesc comentariile si replicile.
  Deocamdată vin cu uncitat:

  „Nu există pe lume ceva mai greu decât sinceritatea şi ceva mai uşor decât linguşirea.” — Feodor Dostoievski
  Să ai bucurii!

  1. Mai bine face o sinceritate amară, decât o lingușire mieroasă. Doar că dulcele ne tentează mereu, până dăm într-o boală incurabilă.
   Gânduri și salutări benefice!

 20. Am gustat o picătură din spovedania sincerității tale și apreciez , cât nu-ți poți închipui. Să te ajute Dumnezeu să ne împărtășești prin cărți frânturi din sufletul tău 🙂

  1. Cred că orice om simte uneori nevoia de spovedanie, de mărturisire sinceră a gândurilor, ca o eliberare. Unii o fac în fața preotului, alții pe canapeaua psihiatrului sau între prieteni buni. Eu am ales această cale și mă bucur că ai fost printre cei care mi-au fost alături. Să fim mereu aproape unul de celălalt! 🙂

 21. Foarte mult mi-a plăcut interviul pe care ți l-ai luat. Ai niște copii minunați și o imaginație debordantă. Eu am cam rămas în urmă, din motive obiective, pentru că îți îndrăgesc tare mult litera. Imaginația este prietenul nostru cel mai bun. Fără asta cărțile nu ar exista.

  1. N-am făcut decât să pun laolaltă întrebările pe care mi le amintesc și să răspund la rece, nu atunci când am emoții. Tocmai pentru că nu sunt din aceia care se simt în largul lor în fața mulțimii. Mulțumesc frumos pentru apreciere, mai ales că și eu îndrăgesc mult felul în care scrii.

 22. Interesant mod de prezentare! Tocmai citesc o autobiografie a lui de Jean D’Ormersson alcătuită pe un dialog oarecum asemănător.

  1. E, într-adevăr, o prezentare scurtă, dar mă bucur și îți mulțumesc că ai zăbovit asupra ei. Mi-ar plăcea să vin cu completări, peste ceva timp. 🙂

 23. Prea mult naşti un copil. La nouă luni se aduc pe lume copiii, uneori şi mai devreme. Ştiu că eşti însărcinat iar. Si pe ăsta îl botez, sau măcar voi veni la botez. O seară cu inspiraţie!

 24. Felicitari pentru acest minunat si debordant de sincer interviu. Inca odata dovedesti ca esti OM in aceasta lume prea mult plina de neoameni. Sa fii fericit si sa multumesti Domnului ca nu te-a lasat gol, golut cum sunt multi semeni de-ai nostri. Te-a inzestrat cu noblete sufleteasca, cu haruri pe care multi si le-ar dori. Ca nu ai avut o viata asemanatoare cu a multora, nu esti nici primul si nici ultimul. Este o vorba care spune ca Dumnezeu stie ce si cum sa ne oranduiasca viata in functie de harurile primite de la Duhul Sfant iar tu nu te poti plange ca nu ai primit. Multumesc si eu Domnului ca te-am cunoscut ca mi te-ai asezat in suflet si pentru ca mi-ai acceptat prietenia. Sunt mandra ca-ti sunt prietena si in rest sanatate sa ai si sa reusesti sa ne mai bucuri sufletele cu scrierile tale care fac cat o suta de copii daca i-ai fi avut. Ce poate sa fie mai imp[linitor decat sa sti ca tot ce scrii ajunge in casuta sufletului oamenilor ❓ O sa reusesti sa mai publici chiar daca nu-ti acoperi cheltuielile, nici nu o sa ghicesti de unde vine rezolvarea, numai bine si acest bine plin de reusite draga Petru ❤

  1. Cuvintele tale atât de încurajatoare și măgulitoare mi-au mers la suflet, deși nu cred că le merit. Dar îmi dau curajul să mă străduiesc în a răspunde piedicilor cu rezolvări, fiindcă întotdeauna există soluții și trebuie să avem încredere că trecem peste ele. Mai ales când am alături oameni ce cred în mine, precum ești tu, și cărora le datorez ambiția de a merge mai departe. Mulțumesc din inimă și îmi exprim și cu această ocazie recunoștința mea profundă, dragă prietenă! ❤

 25. Frumoasa, sincera si obiectiva analiza, draga Petru, care chiar m-a emotionat. Nu trebuie neaparat sa ai o familie si copii ca sa te simti realizat. Daca ceea ce faci in viata ta, o faci cu placere, din pasiune si punand suflet iar asta te face fericit si implinit, inseamna ca ai realizat nu doar ceva in viata, ci pur si simplu, ca traiesti fericit prin realizarile tale.
  Bravo! Te felicit si iti doresc inca multi, multi “copii” buni si frumosi sa iasa din sufletul si mintea ta de scriitor pasionat! 🙂

  1. M-am luat după înțelepciunea populară care m-a convins prin înțelepciunea ei când zice că dacă n-ai sădit un pom, n-ai construit o casă și n-ai făcut măcar un copil, înseamnă că ai trăit degeaba. Pomi am sădit, dar niciodată fără sprijinul unui partener, am ajutat și în construirea caselor, dar nu am ridicat niciuna în totalitate. Poate că am și copii, dar nu se pune dacă nu i-am crescut și educat eu. 😉
   Mulțumesc foarte mult pentru înțelegere și încurajare, dragă Ileana! Zile frumoase și călătorii de neuitat îți doresc! 🙂

 26. Buna ziua Petru ! Azi abia am descoperit “interviul” tau cu tine insuti, m-a impresionat mult claritatea raspunsurilor dar si sinceritatea lor care merge pana la o profunda autoanaliza, remarcabila. Autoportretul schitat in acest fel imi dezvaluie o persoana sensibila insa fortificata in fata vietii care nu ne alinta si nici nu ne dezmiarda, de multe ori…ai reusit si reusesti prin “ceea ce esti”, nu te ascunzi si nu dai inapoi…esti de admirat! Tot binele ti-l doresc si vant bun din pupa sa ai! (Un fel mai pragmatic de a ura: “Cu Dumnezeu inainte!”

  1. Și eu am realizat un interviu cu mine însămi, chiar dacă într-o manieră fantastico-artistică( Interviu cu fata care locuiește în tablouri) și de aceea m-a atras titlul tău. Am redescoperit același om cu bun simț pe care-l știam deja. La cât mai mulți “copii care să respire printre file”, Petru! O duminică luminoasă!:)

 27. M-a surprins tare plăcut incursiunea ta prin articolele mai vechi, în special aplecarea spre o postare în care am căutat să-mi arăt gândurile și simțămintele ce mă animă în viață. Sunt onorat și recunoscător pentru cuvintele frumoase din comentariu și îți mulțumesc călduros. Încă nu mi s-au născut ceilalți doi „copii” pe care-i aștept anul ăsta, dar acum depinde doar de editură. Sănătate multă și spor la scris!

  1. Ok, mi-am dat seama pentru că mi se întâmplă și mie, adesea.
   Îți mulțumesc foarte mult pentru aleasa apreciere și îți doresc să-ți împlinești, la rândul tău, visurile! Din bucurie în bucurie, alături de oameni buni ca tine, Roxi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.