48 thoughts on “Flori de cactus

   1. Florile sint foarte sensibile, cel putin unele specii… .
    Eu nu am avut cactus dar am vazut la cei apropiați. In timp o să îmi iau si eu.

  1. Trebuie un pământ mai special ( praf de carbuñe, cărămidă, nisip și pamant) funcție de specie vin e cu apa si problema mare sunt păduchi i. Uneori le trebuie un șoc iarna ca să înceapă să înflorească.

   1. Auleu, inseamna ca sunt sensibile nu gluma.
    Anul trecut am primit o floare de ziua mea, o orhidee. Atat m am gandit ca o sa moara… dar vad ca e inca verde si ok.

 1. Mereu m-au uimit cactușii, cum niște plante atât de neatrăgătoare și pline de țepi, fac niște flori atât de minunate… Scot la lumină tot ce au mai frumos în interior, dându-ne o adevărată lecție de viață!…

  1. Ideea mi-a venit de la comentariile făcute la postarea „Depinde de tine”, când mi s-a atras atenția să nu subestimez frumusețea florilor de cactus. Nici nu era în intenția mea, iar ca dovadă am venit cu această selecție.

 2. Super flori, super culori, eu chiar nu am văzut atât de multe culori la florile de 🌵 cactus ??? Roșu, gaben, alb, mov, portocaliu, ce nuanțe,felicitări pentru idee draga Petru !!! Îți doresc o noapte cu vise colorate !!!🤔🤔🤔😔😔😔

  1. Recunosc că nu am văzut nici eu atâtea splendori în realitate. Poate doar la o grădină botanică să găsim o varietate atât de impresionantă de cactuși înfloriți. Mii de mulțumiri pentru vizită și comentariu, dragă Mica. O zi superbă îți doresc! 🙂

  1. Bună să-ți fie inima și pur cugetul, precum florile de cactus, Anușka!
   Raiul chiar e pe pământ, dacă știm în ce parte să ne uităm.
   O zi edenică îți doresc și astăzi, la fel ca în fiecare zi din viitor! 🙂

 3. Bună dimineața, dragă Petru! Frumoasă colecția de flori de cactus. Pe cât sunt de ghimpoși și „veninoși” dacă ai „norocul” să te înțepi în ei, pe atât de frumoase și delicate le sunt florile. Cel mai mult îmi place la cactuși că nu sunt pretențioși și nici prea setoși, dacă pleci mai multe zile de acasă.
  Numai bine îți doresc cu drag și o zi înfloritoare! 🙂

  1. Frumusețea și emblema florilor de cactuși ar merita să simțim multe înțepături, ca un sacrificiu adus pentru înflorirea rarisimă și lecția pe care ne-o dau de-a lungul timpului. O lecție care ne poate fi de folos în viața noastră, atât de complicată și înțepătoare, dacă nu știm să o stăpânim.
   Salutări de joi, deci cele mai entuziaste, dragă Alex! 🙂

  1. Ca să ajungem la minunății, trebuie să trecem un examen, precum în poveștile atât de apreciate. Că o fi un examen mic sau mai mare, depinde doar de răbdarea și îndemânarea noastră. Noi zicem că merită, dragă prietene. Îți doresc să fii înconjurat de flori gingașe și unice!

  1. Nu strică să-ți arăți țepii când situația o cere, dar cred că la o femeie trebuie să predomine gingășia ce te duce cu gândul la o floare de colț sau ceva asemănător. 🙂

 4. Floare de cactus
  Aşa-mi fu mie soarta dată,
  Ca să-nfloresc mă lupt din greu,
  Nu ştiu de-o să-nfloresc vreodată,
  Dar de-nţepat, înţep mereu.

  epigramă de Geo Olteanu

 5. Indragostiti de cactusi in adevaratul sens al iubirii te fac sa devii o fiinta deosebita. Eu am avut cactusi minunati. Am pierdut nopti asteptand sa infloreasca sa admir frumusetea acestor flori. Dar nu te pui cu acele lor usturatoare…microbul frumusetii lor te infioara oricand te afli in preajma lor, a cactusilor…uneori a oamenilor cactusi, exista si sunt din ce in ce mai multi. Parerea mea. Zile senine va doresc!

  1. Subscriu și eu opiniei tale, mai ales în ceea ce privește oamenii-cactuși, cei care mi-au dat de fapt ideea acestei selecții. Un sfârșit de săptămână înfloritor îți doresc, la rândul meu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.