36 thoughts on “Pipe

 1. Interesante si faine pipe…numai bune de puse-n vitrine pentru a fi expuse…nu si pentru a fi folosite de “pipași” !
  O zi minunata in continuare sa ai, draga Petru !

  1. E adevărat că aceste pipe sunt mai mult de colecție și mai puțin de folosință. Bănuiesc că astăzi sunt mai mulți colecționari decât fumători din această străveche ustensilă.
   Salutări efervescente și urări consecvente din vecinătate, dragă Cornel!

 2. De mult nu am ami văzut o pipa. Interesante si cred, ca se savurează tutunul cu plăcere 🙂 Obișnuia un prof. , primea de la studenții străini pipe, de tot felul. Era seducător, cu pipa lui, da, chiar a sedus… 😉
  O seara faina!

  1. Cunosc și eu câțiva colecționari de aceste „relicve”, care se agață cu mare pasiune de fiecare model nou pe care-l văd. Unul dintre ei mi-a cumpărat singura pipă pe care am avut-o, adusă de la Mamaia.
   Săru-mâna cu aleasă prețuire, Ane! 🙂

  1. Ideea mi-a dat-o personajul real, badea Grigor, pe care l-am admirat și datorită pipei lui celebre, cum nu avea atunci nimeni în Seini! 🙂
   Mii de mulțumiri, dragă prietenă!

 3. Eu nu văd o reclamă tocmai sănătoasă a acestor pipe, ok. fotografiile sunt nevinovate.
  Am și eu un trabuc expirat, recunos, și din când în când mai fac câte o poză ca să par idiot, pe care o șterg mai apoi. Acest trabuc, pe care nu l-am aprins niciodată, pute îngrozitor, îl am așa de ţăran ce sunt, pentru că l-am găsit pe jos la un festival, niciodată nu aș cumpăra așa ceva. Spor în tot ce ţi-ai propus să faci pe mai departe.

  1. Pipa e o alternativă mai sănătoasă pentru țigară sau trabuc, mai ales dacă cel din urmă nu e cubanez. E drept că necesită mai multă muncă și e privită ca un obicei perimat, dar tocmai aceste lucruri îi dau un aer de prestanță, pe care îl alegeau mulți dintre artiștii vremurilor. Nu trebuie să fii fumător înrăit pentru a încerca beneficiile pipei, dar cred că e plăcut să o încerci măcar o dată.
   Să fii iubit și mereu neprihănit, George!

 4. Foarte fain arată, iar unele sunt executate cu adevărat artistic… Pe vremuri dădeau așa, un aer de distincție… În zilele noastre… mai mult pentru efectul vizual.
  Am și eu acasă două pipe, exact modelele din poza nr. 3. Le-am încercat, să văd cum e cu pufăiala, dar aproape că te transformi într-o locomotivă, pentru cei din jur! 🙂
  Numai bine, dragă Petru și zile pline de bucurii!

  1. Cine bănuia în urmă cu o jumătate de veac că pipa va ajunge un obiect de muzeu, de colecții rare și de curiozități pentru cei care o mai văd în folosință? Asta ne poate face să gândim că și țigările sau trabucurile se vor perima, în schimb apărând noi metode de a ne consuma viciile. 😉
   Salutări și gânduri din cele mai benefice, dragă Alex!

 5. Ca Trubaduru lui Delavrancea cu al său „numărul două”, am și eu un fix… Dacă aud sau văd ceva în prima parte a zilei, până la culcare mi se mai arată odată. Apoi stau și mă întreb…Care o fi fost semnificația? Ce aveam de înțeles din asta? Pentru că sunt convins că lucrurile se leagă între ele și noi le numim coincidențe numai pentru a trece peste și a merge mai departe.
  Iată, azi dis de dimineață priveam la televizor un personaj dintr-un film (n-am văzut altceva, nu aveam timp, am deschis numai așa…nu știu de ce) care pipa cu sete dintr-o pipă. Eu, care sunt nefumător, am rămas totuși cu un gând de: „Hmm! Tare bun trebuie să fie…” Dar uitasem. Iar acum…pozele astea.
  Și iar îmi vine să zic: „Hmm!…”

  1. „„Hmm!” e o expresie de om cu judecată, care arată că gândește înainte de a exprima vreo părere. Așadar… zic și eu „hmm”, după care îmi exprim credința că toate au un sens. Chiar și când e vorba de banalele pipe.

 6. Ma gandeam eu ca trebuie sa existe si pipa electronica, doar ca inca nu vazusem. Uite ca acum curiozitatea mi-a fost satisfacuta datorita postarii tale!

 7. Salutare ,frățioare ! 🙂
  De nu-i cu supărare,
  PIPELE nu m-au interesat ,
  Iar FUMUL ca atare,
  Din ȚIGARĂ l-am inhalat ! 🙂
  O zi pe placul tău, Petru ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

 8. Contra-salutare la fel de mare, frățioare Alioșa! 🙂
  Nu trebuie să fim fumători pentru a admira și a colecționa astfel de obiecte, ci doar nostalgici după vremurile în care oamenii sfătoși stăteau la taclale, preocupați și mândri de această dotare. Face parte din tradiția celor care ne impresionau cu poveștile lor învăluite în fumul fascinant.
  Sănătate și numai preocupări sănătoase, Sandule! 🙂

  1. Salutare Petru la sfârșit de săptămână ! 🙂

   Cu PIPELE ai DREPTATE 100 % ! 🙂

   URAREA din final însă, mă PUNE pe GÂNDURI
   știind că UNA lume virtuală CITIND printre RÂNDURI 🙂 😦 🙂
   cu intenții mai mult sau mai puțin răutăcioase,
   va CREDE GREȘIT că am și PREOCUPĂRI NESĂNĂTOASE ……………….

   Weekend plăcut cu aceleași sincere gânduri ,
   Alioșa ! 🙂

  2. Bună dimineața de vineri, Alioșa! 🙂
   Revin pentru a înlătura orice dubiu în ce te privește: să știe toată lumea că tu ai numai preocupări sănătoase, dar eu făceam aluzie la fumatul pipei. Să nu te prindă acum acest viciu, după ce ai văzut frumusețile de pipe! 😀
   Gânduri bune și urări benefice, Sandule! 🙂

  1. Bună dimineața și bune să-ți fie toate momentele zilei, Anușka!
   La cafeaua oferită de tine, pentru care îți mulțumesc din suflet, ar merge perfect o pufăială din pipă, tot virtuală și ea. 🙂

 9. Și tata bun dohăne cu pipă, dar a lui avea capac. Ținea și bagău, ce mă oripila pe mine. Ale tale-s faine rău!

 10. Acum imi dau seama ca pipele de pe la noi, pe Somes si Codru din ce imi amintesc, erau cu capac si armătura aferentă.
  In ce mă priveste nu includ fumatul intre vicii…
  Să ai bucurii!

  1. Am văzut colecționari de pipe care nu erau fumători, dar aveau o atracție pentru astfel de exponate. Și ele fac parte din zestrea noastră națională.
   Zile blânde și generoase!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.