31 thoughts on “Înfumurări

  1. Moderația e necesară în toate, au spus-o mulți filosofi și o repetăm o mare parte dintre noi. Mă refer la fumat, dar la îngâmfare nu face bine deloc, mai ales că-i mai greu de tratat.
   Să auzim mai multe lucruri de bine, dragă Cornel! 🙂

 1. ” Prostia flutura stindarde ” se spune in popor , dar mai exista si alta varianta : ” Prostu’ nu e prost destul daca nu e si fudul ” . Pe chipul aluia se vede arhisuficienta prostie iar despre fudulie… sa nu mai vorbim ! De fapt , are dreptate : ce dracu sa faci cu banii picati din cer daca nu sa le dai foc ?! Eu sunt fumator { adica , dau foc banilor la fel ca omul din poza } insa , sa-mi aprind o singura tigara – chiar trabuc fiind – c-o bancnota de-o suta…mai bine-o beau !!! 😡 In ” Hamlet ” , este descrisa chiar din actul I o astfel de scena precum cea din poza dumitale : OMUL BOGAT CARE SFIDEAZA PE TOATA LUMEA , INCLUSIV PE DUMNEZEU . Finalul din ” Hamlet ” al cunosti deci… Respect si sa ne spui parerea dumitale despre acest referendum ce , banuiesc ca va fi organizat chiar si-n Seini de catre primarita dv.stra !

  1. Într-adevăr, e fațeta cea mai expresivă care simbolizează înfumurarea, dar mai sunt și alte exemple, mai greu de detectat pentru persoanele vrăjite de lux și confort.
   Sincer, nu știu ce pregătiri s-au făcut în Seini pentru „marele referendum” în care se vrea a schimba Constituția, mai ales că nu sunt interesat de această problemă. Detest, însă, propaganda deșănțată făcută de Biserică, în care românii sunt amenințați cu cele mai rele urmări și în care persoanele cu alte orientări sexuale sunt descrise ca niște monștri. Cum a fost Freddy Mercury, sau cum sunt astăzi mari artiști de renume. Parcă asta ar fi un stigmat prin care noi, românii, trebuie să fim mai catolici decât Papa.
   Sănătate și aleasă considerație, nea Marian!

  1. Din păcate, fumurile scoase de acele persoane, nu pot fi îngrădite în spații restrânse și nici de vreo lege. Poate tocmai fiindcă ei fac parte dintre cei care fac regulile.

 2. Atunci când fumam (spre fericirea mea nu mai fumez) ma gândeam ce bine ar fi sa ne fi născut cu o “gaurica” pe unde sa iasă fumul. Nu e normal sa tragi fumul in tine apoi sa-l dai afara. Divinitatea nu s-a gândit ca noi vom fi atât de “inventivi”,poate ar fi atașat un “horn ” 🙂
  O zi cu plăcuta!

  1. Găuricile prin care scoatem fumul sunt prin nări, gură și expresii faciale de înfumurare. Felicitări pentru puterea de a te lăsa de fumat, pentru că de „fumuri” sunt sigur că nu e cazul tău!
   Să fii iubită, Ane! 🙂

 3. “Prostia are bani,
  Iar nepriceperea putere.
  Suntem o ţară de bibani,
  Avem cultură în manele.”
  (epigramă de Camelia Olteanu)

  Sănătate si spor!

 4. Salut dis de dimineață, Petru ! 🙂
  ” PROSTUL nu e PROST destul dacă nu e și FUDUL ” !!! 🙂 🙂 🙂

  Weekend cu SOARE ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

 5. Prostia are bani,
  Iar nepriceperea putere.
  Suntem o ţară de bibani,
  Avem cultură în manele.

  Buna dimineata! Tuturor
  O zi excelenta si o cafeluta la malul marii draga Petru iti ofer ,vremea inca este placuta !

 6. Se pare că această epigramă e foarte cunoscută, dar merită!
  Bună dimineața și săru-mâna pentru cafeluța de vineri, o zi mai liniștită și promițătoare!
  Să te bucuri de fiecare oră, de fiecare clipă, Anușka! 🙂

 7. Buna epigrama ta draga Petru. Am adus si eu una ca asa este frumos , fara fumuri de prisos, ha, ha, ha.
  Muzică, parfumuri,
  Fiţe, fum şi fumuri,
  Mulţime de chipuri:
  V. I. P.-ere şi V. I. P.-uri.

  epigramă de Gheorghe Băcneanu
  Un sfarsit de saptamana placut ❗ ❤

  1. Excelentă și la obiect epigrama găsită de tine și oferită cu generozitate pentru completarea ideii!
   Mulțumiri pentru cadouri, alături de cele mai frumoase gânduri, dragă prietenă! ❤

 8. Adevărat catren !!! Destui înfumurați, dar se pierd în timp !!! O noapte linistita sa ai draga Petru, somn ușor !!!😌

  1. Istoria îi pune la locul lor pe toți, iar în cele mai multe cazuri îi trece în uitare, așa cum bine zici, dragă Mica!
   Bună dimineața și un sfârșit de săptămână fermecător! 🙂

  1. @blogul lui icre Pe bune ? “- Asta-i o stire ” … vorba lui Cristoiu ! Insa , asi fi ceva mai rezervat avand in vedere ca , daca Costa Rica are oarece chestii ce-o tin ancorata de INTERPOL , Madagascarul in schimb , n-are treaba cu-asa ceva . Despre Seby Ghita… nimic , nimic ???

  2. Nici fumurile nu durează prea mult, mai ales când ies atât de dens încât îi îneacă și pe cei care le scot. Nuți a revenit iarăși în forță pe prima pagină, dar eu sunt pesimist în extrădarea ei, mai ales că sunt multe personaje care nu o vor în țară.

 9. Fiecare “arde” ce poate, iar unii/unele nu ar dori decât să ardă ceva calorii… 🙂 Fumuri au fost şi vor mai fi, înfumuraţii/înfumuratele trec şi pier pre limba lor. Cât despre fumători, am făcut şi eu parte din “echipa” lor. Acum vapez. Şi iată că au trecut trei ani de când m-am apucat. Probabil că nici aşa nu e bine. Dar decât înfumurat, mai bine vaper! PS – deşi nu’mi place cum sună…
  Bine punctat, Petru. Încă o dată, felicitări! 🙂

  1. Că ești fumător sau vaper (un cuvânt pe care nu îl știam până acum), contează mai puțin. Moderația e mai importantă, mai ales aici. Eu m-am decis să fumez doar o zi pe săptămână, iar în celelalte să las organismul neatacat de fum sau alcool. Așa am înțeles eu să fac un compromis. 😉
   Recunoștință pentru aprecieri, alături de toată prețuirea mea, Cristian! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.