27 thoughts on “Epigrama care mușcă (CCLVI)

 1. Știm nu doar să-i mântuim
  ci privat sa-i însușim
  bine tare sa-i dosim
  în ascuns sa-i folosim
  și sa spunem ca nu stim
  de unde naiba provin
  controlul sa-l mituim
  basma albă sa iesim
  sau departe sa fugim
  unde e nisip alb fin
  în azil ca sa traim
  cât se poate de din plin
  de am putea sa si plătim
  ca in veci sa nu murim
  ar fi de-a dreptul sublim
  însă asa daca murim
  cândva tot o sa plătim
  si mult o să suferim
  ca cei mulți au doar puțin
  fiindcă noi îi jefuim
  viața lor o facem chin
  în care le dăm venin
  Și mințim ca ar fi vin
  de ăla bun de Bohotin!
  samd😉

 2. Culmea este ca…” saracii “, toarna de ceva vreme aceasta picatura chinezeasca in urechile celor cu adevarat saraci dar astia { ai dracului oameni ! 😡 } , nu vor cu nici un chip sa inteleaga si sa iasa in strada pentru un ROEXIST . Sa fi inteles adevaratii saraci din Romania cat de necesara este aceasta UE pentru ei , sau sa fi inteles ca nu UE este cea vinovata de saracia lor ci , ” elitele ” , ” alesii ” , ” politicienii ” lor ? In orice caz , o nota proasta pentru politicienii romani care chiar cred ca sant liderii unui popor de prosti . Fireste aceeasi nota si pentru politicienii UE care , nestiind cum sa-si acopere prostiile , incurajeaza prin continuarea in prostie aceste tendinte . Parca un moldovean a spus asta : ” Unirea face puterea ” iar daca aceasta unire este si-ntre popoare , aceasta putere va fi cu atat mai mare . Respect nea Petre !

  1. Trist este că sunt și unii oameni cultivați care au ajuns dependenți de „Opiul intelectualilor”, cum îi zicea Raymond Aron acestui fenomen în care ajungi să crezi într-o guvernare, cu toate greșelile și victimele pe care le face. O convingere oarbă ce motivează deraierile, cât or fi de grave, prin accidente inevitabile și sacrificii necesare. Probabil că așa crede și Tudorel Toader sau Ecaterina Andronescu.
   Tată stima și prețuirea, nea Marian!

  1. Oamenii care ar fi în stare să-i folosească, au fost dați la o parte, că făceau concurență pupincuriștilor. Exemple de bună gospodărire s-au văzut în mai multe localități din țară.

   1. Stiu si asta…ca am vazut pe pielea mea 🙂 La noi cand au pus canalizarea, primarul a trebuit sa asfalteze strada.
    Adica era ca-n filmele cu prosti, stii ? In fata mergeau aia cu asfaltul, in urma lor spargeau aia cu canalizarea. De ce ? Pentru ca un destept nu i-a aprobat eliberarea fondurilor europene pe motiv ca nu e asfaltata strada. Asa ca intai au asfaltat si-apoi au spart. Cam cum te-ai apuca tu sa zugravesti si-apoi darami peretii sa-ti pui instalatia electrica 😀

 3. Se vor mantuii vreodata Guvernantii ❓
  Buna dimineata! Tuturor
  O cafeluta si un gand bun pentru sufletul tau minunat,am venit cu drag la tine sa ti aduc aroma de cafea cu gust de prietenie si veselie,iubire si implinire,o zi frumoasa!
  Duminica vesela sa ai Petru !

  1. Acuma depinde la care sens al cuvântului ne referim. Dacă-i cel la care m-am referit eu ( a se termina, a se isprăvi, a se sfârși, a muri), precis că nu or duce-o nici ei mai mult ca alți oameni, oricât de îmbogățiți au ajuns. Dacă-i vorba de a se curăța de păcate, mă tem că numai Dumnezeu poate să știe.
   Bună dimineața, cu recunoștința firească pentru cafeluță, Anușka! Duminică superbă! 🙂

  1. E o meteahnă pe care o vedem în jurul nostru, la mulți concetățeni care trăiesc o viață întreagă cu datorii la bănci și la semenii lor. 😦
   Salve prietenești din Seini, dragă Alex! 🙂

  1. Măcar de-am învăța din greșelile care ne-au adus atâtea necazuri. Dar noi le repetăm iar și iar, prin cei pe care i-am pus să ne gestioneze banii și care au, firește, aceleași apucături.
   Salutări din Seiniul însorit, la această oră matinală, Cristian! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.