Cuvântul care mi te-a imortalizat

Am crezut că spunându-ne Adio
Ne vom despărți pentru totdeauna,
Dar cuvântul acesta ne-a unificat pe viață
Și mi te-a imortalizat așa cum te știam atunci:
Mereu tânără și ireal de frumoasă;
Așa te văd mereu și îți savurez sărutul,
Îți percep parfumul din floarea preferată,
Ascult melodiile noastre
Și adorm cu tine în gând,
Îmi zâmbești întruna și nu ne mai certăm niciodată;
Doar sufletul tău rătăcește prea departe
Și sunt speranțe să-l întâlnesc
Când Soarele se va învârti în jurul Pământului,
Lumina va înainta cu viteza melcului,
Întunericul va încălzi în miezul zilei,
Iar cuvântul ADIO va însemna că vom fi mereu împreună,
Într-un altfel de Univers.

48 thoughts on “Cuvântul care mi te-a imortalizat

  1. Textul e un prinos de recunoștință adus celei care mi-a fost alături, mai mult sau mai puțin, în cea mai frumoasă și tumultoasă perioadă a vieții mele.
   Duminică din cele mai plăcute, George!

  1. Mă bucur dacă am reușit să transmit o cât de mică părticică din gândurile care m-au încercat la așternerea acestui omagiu. Acum, după atâta vreme, mi-au rămas în minte numai amintirile plăcute și sentimentele cele mai nobile.
   Mii de mulțumiri pentru vizită și apreciere!

 1. Asta inseamna sa iubesti cu adevarat , asta inseamna cu adevarat sa-ti pierzi , chiar si pentr-o perioada limitata de timp , sufletul pereche . Ai fost un om binecuvantat de soarta deoarece , multi n-au norocul dumitale de-asi gasii jumatatea perfecta . Daca crezi c-ai pierdut-o definitiv , sa fi sigur c-o vei reintalni , n-am absolut nici o indoiala in acest sens . Nu uita ca , daca viata poate fi o chestie de cateva secunde , vesnicia in schimb , este… VESNICA ! Iti doresc sa ai un final de saptamana in care amintirea ei , sa-ti lumineze viata . Respect total onorate nordist !

  1. Nu pot să garantez dacă a fost iubire adevărată sau doar o pasiune arzătoare, din moment ce nu-s expert în domeniu. Firește că suntem tentați să credem că iubim sincer, ori de câte ori ne-am îndrăgosti. Cel care o face doar o singură dat în viață, iar când rămâne singur nu mai poate iubi pe nimeni, mi-ar reproșa că n-a fost dragoste adevărată. Pentru că, după ce m-am vindecat, am continuat să iubesc, atunci când mi s-a oferit prilejul. Cu aceeași patimă și credință.
   O zi cum nu se poate mai benefică și plăcută, nea Marian!

 2. Sensibile și de suflet (pereche) versurile “Cuvântul care mi te_a imortalizat”, fiind sigur “iubirea”, din suflet îți doresc o sâmbăta cu mult frumos sa ai Petru!!! 🤨

  1. Cuvântul cheie era de fapt ADIO, dar poate nu am insistat suficient asupra lui. De aceea am mai adăugat un vers către final. Mulțumesc pentru idee, dragă Mica! Toate cele bune și frumoase! 🙂

 3. Sentimente sincere exprimata in versuri pentru persoana cu care ai gasit linistea sufleteasca’!Iti doresc tot binele!O seara frumoasa iti doresc!:)

 4. No coment ,Multa sensibilitate in tot ce ai scris ,superb !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Duminica binecuvantata ! Petru si prietenilor acestui blog
  O cafeluta iti inveseli sufletul.

  1. Iarăși m-a lovit nostalgia și dorința de a o exprima prin cuvinte.
   Săru-mâna pentru cafeluța spumoasă și floarea gingașă cu care m-ai vizitat astăzi, Anușka!
   M-ai înveselit și întărit, sentimente pe care ți le transmit și ție pe această cale! 🙂

 5. Nu am cuvinte…Asta nu e poezie…Ți-ai pus suletul în cuvinte, dar cuvintele nu-l încap…Cred că ai rămas pe gânduri, cu mâinile pe tastatură…Probabil că povestea va continua, câteva vieți…

  1. Firește că nu e poezie, dar nici eseu nu este. Doar niște gânduri pe care le-am prins din zbor și le-am imortalizat pentru a le păstra la îndemână. Precum pe o fotografie în cuvinte.
   Probabil că te-ai gândit la „Adam și Eva”, de Rebreanu. 🙂

   1. Mărturisesc faptul că nu am citit prea mult din Rebreanu…Acum nu înțeleg eu ce ai vrut să spui, așa cum, probabil nu m-ai înțeles tu…
    E un fel de poezie, dar e mai mult o „mărturisire”, cu multe subînțelesuri, asta am înțeles eu…
    Să fii iubit!

   2. În Adam și Eva, autorul susținene ideea că există suflete pereche și urmărește destinul a două personaje ce se reîncarnează în mai multe vieți până se întâlnesc și se împlinesc într-unul singur. Eu am vrut să arăt partea frumoasă – cât o fi ea de infimă – a unei despărțiri definitive (nu neapărat prin moarte).

 6. Salutări călduroase ,Petru,
  de pe malul DUNĂRII bătrâne scăldate de razele SOARELUI generos ! 🙂
  VERSURILE sus postate,
  SINCER, m-au impresionat,
  dar VIAȚA trebuie continuată frate 🙂
  că nu e timp de regretat …………………
  O DUMINICĂ cu GÂNDURI pozitive ! 🙂
  Alioșa .

  1. Salve la fel de călduroase, Alioșa! 🙂
   Desigur că ne continuăm viețile, atâta cât ne este dat, dar olecuță de comemorare a celor plecați nu strică, măcar prin câteva rânduri dedicate lor. Apoi ne întoarcem mai întăriți pentru a ne lupta cu problemele cotidiene. 😉
   Îți doresc să ieși mereu victorios, Sandule! 🙂

 7. Am respectat și apreciat deja artistul, mă înclin acum în fața omului. Care simte profund, omenește… însă bineînțeles, tot special: pentru că este un om de artă.

  1. Sunt flatat și profund recunoscător pentru frumoasele cuvinte. Un om normal am vrut să fiu toată viața, iar dacă am reușit asta sunt fericit. Cu atât mai mult cu cât pot să fac schimb de gânduri și idei cu alți oameni, cum sunt cei de pe blog.

  1. E bine să realizăm că nu există sfârșit total, ci doar noi începuturi. Poate că și amintirile ne stau în calea acelor transformări, de aceea ne sunt șterse. Să ne bucurăm de ele, până le mai avem.
   Săru-mâna pentru vizită și comentariu!

 8. Ce frumos! Câte femei si-ar dori să audă aceste vorbe, sau să fie convinse, măcar, că se vor spune când nu vor mai fi.

  1. Fiecare bărbat e menit să admire și să slăvească femeia, indiferent că se adresează doar jumătății sale sau tuturor jumătăților minunate din lume. Mulțumesc, Crinuță!

 9. În orice lucru care se întâmplă există un motiv, dar (în opinia mea) cel mai important este că poți să îi vezi partea frumoasă.
  Mulțumesc pentru frumusețea sufletească de dincolo de cuvinte!
  O zi minunată în fiecare zi!

 10. Întotdeauna, trebuie să căutăm o parte frumoasă sau bună în încercările neplăcute ale vieții. Altfel trăim doar cu regrete și ne tăiem singuri aripile necesare pentru zborul ce trebuie să continuie.
  Și eu îți mulțumesc că mi-ai fost alături prin comentariul făcut și cuvintele frumoase!
  O săptămână cu mult soare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.