43 thoughts on “Flori exotice

 1. Sunt deosebite toate! Problema e că acum nu mai ştiu care-s pe bune şi care nu. A apărut într-un articol online, parcă britanic, o serie de fotografii cu flori rare, spuneau ei. A devenit viral şi nimeni nu a mai ţinut cont de faptul că articolul era publicat în ziua păcălelilor şi că s-a specificat ulteriro că au fost fabricate pozele. Şi umblă dezlegate şi acum. Dar nu mai reţin detaliile.
  Oricum, sunt faine!

  1. Nici eu nu pot să garantez pentru toate, dar sper că sunt pe bune, din moment ce există comentarii serioase în dreptul fiecăreia dintre ele.
   Mulțumiri pentru popas, Potecuță!

  2. Numerele 2, 6, 7 și 10 le-am văzut pe la noi, iar nr. 10 o am chiar în casă, înflorită în clipa aceasta. Deci cel puțin parțial sunt reale.

   1. Ele chiar sunt exotice, doar că au fost daptate astfel încât să poată crește și în ghivecele de pe fereastră. Eu acolo țin cele două orhidee pe care le am și se pare că se simt foarte bine, din moment ce-mi oferă flori în fiecare an.

    Îți doresc multă sănătate, mai ales că am citit mai jos cum că te-ar încerca o gripă!

 2. Frumoase flori, dar să nu uităm de floarea noastră autohtonă, “veorica de conjunctură”, după un timp miroase extraordinar a gramatică.
  Să-i fie petalele de colo până colo.
  O zi cu inspirație maximă, Petru!

  1. „Floarea noastră autohtonă” produce o miasmă care se simte tot mai pregnant și peste hotare. Și nu cred că solul patriei e de vină, ci grădinarul care a ales sămânța.
   A fost o zi cu gripă, ieri. De azi sper să fie mai bine.
   Bine îți doresc și ție, George!

  1. Bună să-ți fie inima și mereu sănătos trupul, Anușka!
   Am plăcerea să-ți mulțumesc pentru cafeaua de astăzi, deși nu am sperat să reușesc, după cum m-am simțit ieri. Doamne-ajută să nu se repete pentru niciunul din noi!
   Așadar, să auzim numai de bine, dragă prietenă! 🙂

 3. Multa vreme am ignorat numele, valoarea, semnificatia si cultivarea florilor; si acum am probleme când cumpăr pentru a dărui, dar mă ajuta cu bucurie vânzatoarele.
  Dupa cum stii, m-am nascut si am crescut la sat, deci as fi avut ocazia să am notiuni despre grădinărit, dar n-am…
  In fiecare primăvara se miră sotia, care e si ardeleanca de la țară, cum de am eu asa mari dificultăti in a alege intre buruieni si flori.
  Iti doresc o primăvară cu bucurii!

  P.s.Am avut coleg de liceu pe baiatul unui renumit florar din Seini-Incze. Locuia pe strada spre internat, la cateva case dupa caminul cultural; aveau podet peste Seinel…
  Amintiri de acum 50 de ani…

 4. Nici eu nu-s prea priceput în denumirile și culorile florilor, dar despre buruieni a trebuit să învăț când am început să cresc iepuri. Pentru 40 de exemplare trebuia să caut ierburi în multe zone ale Seiniului, mai ales când era secetă.
  O să mă interesez de la soră-mea de Incze.

 5. Minunate flori! Pe unele le-am mai văzut prin peisajul autohton. Altele sunt chiar… exotice pentru plaiurile mioritice.
  Idei faine pentru zilele speciale închinate doamnelor.
  Toate cele bune, cu drag! Și… sănătate multă, dragă Petru! 🙂

  1. Mă bucură aprecierea unui cunoscător și fotograf care a surprins multe frumuseți cu aparatul lui. Eu doar le-am ales din zestrea pe care ne-o pune Google la dispoziție.
   Mulțumesc mult și îți doresc să ai parte de zile superbe, dragă prietene! 🙂

  1. Așa este, dragă prietenă! Ferice de noi că avem frumuseți care să ne facă mai buni și mai înțelegători unul față de altul. Eu îți mulțumesc, dragă Anda! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.