72 thoughts on “5 români care ne fac țara de rușine

   1. Eheee… ies ei singuri la înaintare. Vorba Vioricăi Vasilica, ce s-a clasat pe locul II, pentru a nu-i trece înainte șefului său: He-he!

  1. Sunt conștient că mulți alții ar merita afișarea în top, dar eu am făcut o paralelă cu topul româncelor de care ne mândrim, publicat în preajma zilei de 8 Martie. Și atunci am evidențiat doar cinci, din cele mai cunoscute.

 1. Ii crezi si pe ei si Romania mai importanti/importanta decat sunt! Exista un cuvant “coruptie” care se leaga bucuros de Romania pe afara in rest…..
  Pentru mine nici-unul din lista nu-mi spune nimic eu l-as pune in capul ei pe Johannis! Asta chiar ca reprezinta Romania afara si o face cu caciula in mâna gudurându-se pe langa toti! Sau ati auzit voi sa se fi impotrivit stapanilor din afara si eu n-am auzit?

  1. Trebuie să recunoaștem că sunt deștepți sau măcar au fost bine consiliați. Scopul lor principal – acela de a ne dezbina – a reușit pe deplin. Ne-au împărțit în tabere care văd fiecare altceva și arată cu degetul spre altcineva. De aici și diferențele de opinie în ce privește ordinea sau componența topului rușinii. Eu cred că, totuși, puterea e în mâna Guvernului, iar dacă lucrurile evoluează tot așa, președintele va ajunge să fie lipsit de orice atribuții. Dacă nu va fi ales din rândul PSD.

   1. Nu cred ca au facut-o ei (dezbinarea) asa am fost totdeauna. Vad diferenta de zeci de ani intre diaspora noastra si a altora!
    In privinta presedintelui eu imi doresc un roman ortodox si cu macar 2 copii. Oricat de rau intentionat ar fi e mai bun ca un sas fara copii! Are o alta legatura cu neamul, tara si cu viitorul ( nu a lui Hagi 😉)

  2. De unde se vede că DEZBINAREA, URA și ÎNVRĂJBIREA începută de Traian Băsescu este DUSĂ mai depare din păcate , și NU ORICUM, ci ” pas cu pas ” 😦 😦 😦
   de străinul de NEAM și ȚARĂ, Klaus WERNER Iohannis,
   individul care ar fi TREBUIT pus în CAPUL LISTEI celor 5 ( cinci) urmat bineînțeles de Monica Macovei ,Cristian Preda ,Ludovic Orban și Dacian JULIEN Cioloș.

   1. Fiecare guvern a contribuit la dezbinare și manipulare, dar trebuie să recunoaștem că tot noi i-am ales. Din păcate, cu cât e un partid mai mare și puternic, cu atât face mai mult rău, mai ales când are oameni corupți în componență. Ideal ar fi să avem un echilibru, în care conducerea țării să se schimbe la fiecare alegeri, iar liderii să arate pe rând că le pasă de țară, nu de ei. Președintele actual e doar un țap ispășitor pentru toate erorile lui Dragnea. La câtă putere mai are…

 2. Doar 5 ??? Esti , fie marinimos , fie … vrei sa fi crestin adevarat , ca tot se apropie Pastii ortodocsilor !!! “NUMELE LOR E LEGIUNE ” dupa cum spunea si Mantuitorul Iisus mai nu stiu cand , iar impotriva acestora nu se poate lupta doar cu … post si rugaciuni . Blestemele or fi eficace ? – PRAFU’ SA SE-ALEAGA DE EI SI NEAMUL LOR !!! 😡

  1. Ai mare dreptate, nea Marian! Sunt mărinimos și aș vrea să scap măcar de cei cinci pe care i-am afișat. Sau măcar de primul, că s-ar putea prăbuși mulți alții, precum piesele de domino. Nu cred în blesteme, dar cred în destin și răsplată. Toți trebuie să-și plătească păcatele, într-un fel sau altul, iar pedeapsa se poate răsfrânge și asupra urmașilor lor. Sănătate și speranțe îți doresc, din tot sufletul!

   1. Ziua bărbatului? Dacă am hotărî să ne vedem cu toții de ziua bărbatului, la ora 15.00 să zicem, la o cafenea, nu ne-am mai întâlni. Pentru că sunt mai multe date și niciuna îndeobște recunoscută. Plecând de la 9 martie, trecând pe la 1 aprilie (după unii mai glumeți), 5 mai, 13 mai, și ajungând la 19 noiembrie. Deci… când? Și… cine ar fi aceia? Aș vrea să văd o astfel de listă.
    Ce-ar fi Ioan să-l vedem pe dl. Iohannis cuprins în acea enumerare? Zâmbesc de pe acum anticipându-ți comentariul. Însă pe bune… Ce criterii sunt astea? Auzi: „Sas fără copii…!?”
    De la un creștin ca dumneata, care face versuri cu atâta simț și dragoste de oameni… Nu pot să-mi explic altfel decât prin sursa de unde îți culegi informațiile. Am văzut și eu că Antena 3 au semnal mai bun, dar doar atâta.

   2. Într-adevăr, ziua bărbatului ar putea fi considerată ca un fel de „Paștele Cailor”, din moment ce nu e o dată recunoscută de toată lumea. Dar se considera și un avantaj pentru ei, având mai multe ocazii de a sărbători. 🙂
    Nu văd nicio relevanță în aprecierea unui om după faptul că are sau nu are copii. Dacă ar fi așa, nici în mine nu ar trebui să aibă încredere oamenii, deși mi-aș fi dorit foarte mult să las în urmă măcar un urmaș. Caracterul unui om nu se schimbă neapărat din acest motiv.
    În ceea ce privește informațiile, nu prea am încredere în mas-media. Cred că pot să judec un om după ceea ce spune, după fizionomia feței, vocabularul din dotare și gesturi, dar mai ales faptele sale.

 3. Da, așa e precum au zis și ceilalți mai sus: mai sunt încă muuuuulți ca ei. Oameni lipsiți de onoare. Istoria îi va judeca!
  Numai bine, dragă Petru! 🙂

  1. Părerea mea e că ei sunt cei mai reprezentativi mafioți politici, ca să zic așa. Pentru a schimba ceva în bine, e nevoie să-i schimbăm pe ei, în primul rând, iar asta se poate începe prin votul europarlamentarilor. Ar fi un semnal de alarmă care le-ar da de gândit.
   Salve prietenești din Maramureșul însorit, dragă Alex! 🙂

   1. Seara bună, dragă Petru! Așa este, trebuie să învățăm cât mai bine lecția democrației și să sancționăm prin vot pe cei ce nu fac cinste poziției pe care o ocupă. Din păcate, românii noștri au o mare doză de neseriozitate și iresponsabilitate, taman în perioada alegerilor. Iar asta face din plin jocul celor pomeniți mai sus. Să sperăm că mulți se vor trezi, măcar în ultima clipă.
    Toate cele bune! 🙂

 4. Dezastru total ,pacat de frumusetile Romaniei si de multimea de oameni care sufera ,pe ei ii dor in bashca 😦

  O zi de joi placuta la piata !
  O cafeluta gasesti la intoarcere 🙂

  1. România e pe cale să rămână fără români, iar conaționalii noștri să se împrăștie în toată lumea, mai mult din cauza legilor atât de aberante și schimbătoare, precum și birocrației. În schimb, vom fi invadați de pakistanezi, vietnamezi, chinezi și alte popoare care vor deveni majoritare.
   Săru-mâna pentru cafeluță, cu cele mai bune gânduri și urări, Anușka! 🙂

 5. Euzicasa: unu dintre ei a facut romania de cacat de multe milioane de ori, de cel putin 1500 de ori pentru fiecare cetatean, de orice varsta… este o artimerica complicata, cu tot felul de semne, incluzind semnele ne-matemamaticile: !, ?, $, %, %… si expresii ca de exemplu: ” afostodatacaniciodatacadacadena-rfinusa-rpovestietal”….😉😉🤣😂😍😋😊😎🤣😭😭

  1. Într-o țară cu educație democratică și o societate civilizată nu ar fi avut șansa să ajungă la conducerea unui partid atât de mare. Din păcate, la noi a rămas meteahna comunistă de a admira și alege pe cel care reușește să se îmbogățească, indiferent pe ce cale, și să mintă frumos. Pentru că mulți ar dori să-i calce pe urme.

   1. Eu nu pot sa cred ca romanii sunt asa de debusolati, incat sa confunde notiunea de dernedeu hot, cu cea de politician cinstit. Cat despre ce ar fi putut sa fie intr-o tara pre um America, raspunsul este simplu si concis: nimic decat un puscarias, nu ar fi putut sa fie sau sa ajunga nimic in politica, la nici un nivel. Constitutia USA NU DOARME, SI NU ADMITE HOTIA, CORUPTIA DE NICI UN FEL! OPINIA PUBLICA ARE O GREUTATE IN PRIVINTA DECIZIILOR CARE SE IAU, PROCESELE SUNT CU 12 JURATI, ANONIMI, SI DE IZIILE CARE SE IAU SUNT LITERA LEGII, ATOTPUTERNICE, SI CU PUTERE EXECUTIVA! CONSTITUTIA ROMANIEI ESTE O FARSA SINISTRA!

   2. Când a preluat Iliescu puterea, ne-a amăgit pretinzând că vom avea o constituție similară cu cea a SUA, dar a fost praf în ochi. Și eu cred că judecata cu jurații ar fi mai dreaptă și mai eficientă, dar până acolo mai avem cale lungă de făcut și nu prea vedem vreo călăuză pe care să ne putem baza.

  1. Bună dimineața, cu mulțumiri pentru cafeaua de vineri, Anușka!
   Îmi prinde bine, pentru că peste o oră am un drum până în Baia Mare, după cartela TV de la DIGI. Altfel nu prind canalele de filme, inclusiv HBO.
   Weekend cu multe bucurii îți doresc și eu, dragă prietenă! 🙂

 6. Da….ai mare dreptate dreptate! Dar…..lipsește fix Doamna care le încurcă pe toate și căreia nu degeaba i s-a zis ”Abramburica”……doamna ministru a Educației.

  1. Pe ea aș include-o în Top 10, alături de Vâlcov, Tăriceanu și Olguța. După cum am spus, ierarhia se poate schimba de la zi la zi, în funcție de prostiile pe care le face fiecare personaj, dar locul întâi e greu de schimbat.

 7. Sunt de aceeasi parere cu tine, Petru, si cu cei care au comentat in deplin acord… Intr-adevar lista “nerusinatilor” care nu au nici o pasare de tara, poate continua la nesfarsit…din mare nefericire. Consider ca ai ales bine capul listei, acesta este cel care i-a adus pe ceilalti fie direct fie indirect, adica i-a numit sau i-a atras cu momeala imbogatirii “peste noapte” cu sume exorbitante, pe seama tarii. Ma tem ca lucrurile sa nu mearga prea departe , adica pana acolo de unde nu va mai fi posibila o intoarcere spre democratie si o revenire la normal. Sper ca totusi, nu se va intampla un dezastru pe care nu il dorim Romaniei. Sa gandim pozitiv, gandurile noastre au o putere inestimabila, se spune…si mai adaug: Dumnezeu sa ajute tara si pe romani in ceasul al 12-lea!

  1. Niciodată nu trebuie să ne părăsească speranța, pentru că fără ea chiar nu am mai avea șanse să schimbăm câte ceva în bine. Picătură cu picătură, începând printr-un vot mai chibzuit și continuând cu alte acțiuni democratice, prin care să le arătăm că suntem cu ochii pe ei, că ne pasă, că nu mai acceptăm să fim tratați precum o turmă naivă și ușor de momit. Dumnezeu e cu noi, pentru că vrem binele tuturor.

 8. Mă simt bine pe blogul tău și îmi plac prietenii tăi și comentariile lor. Parcă am prins puțin curaj știind că suntem mai mulți. Tristețea mea e că cei 5,10, …100 au deturnat funcționarea corectă a instituțiilor prin numirea în funcții de decizie a unor incompetenți oportuniști și piloși. Va fi greu de făcut curățenie. 😦

  1. Firește că întotdeauna e mai greu de construit decât de distrus. Mai ales că marea majoritate a instituțiilor care nu au putut fi supuse (cum ar fi DNA, SRI), au fost slăbite foarte mult. Ar fi nevoie de politicieni onești și pricepuți, cu susținere și încredere din partea alegătorilor. Multe condiții, slabe șanse. 😦
   Îți mulțumesc că faci parte dintre prietenii cu care îmi mai astâmpăr amarul provocat de nedreptățile tembelilor aleși.

 9. Cu o ţarã condusã de hoţi, analfabeţi, proşti, nepatrioţi, profitori, sustinuţi ȋn primul rând de asistaţi social, analfabeţi şi creduli, oricarui om sãnãtos la cap şi patriot i-ar fi ruşine! Dacã ȋnainte de “89 eram doar nişte victime al unui regimului impus prin forţa, astãzi vorbim despre prostie şi imbecilitate.

 10. Revin des la aceasta postare cu multe comentarii, deci de mare interes.
  Cred ca pe cand a aparut mi s-a defectat contul google si blogul. Nici acum nu ma recunoaste in fiecare zi…
  Apreciez postarea si replicile tale. Eu ma indignez si ma blochez, cand vine vorba de acesti mafioti. Cineva din familie s-a suparat pe mine ca am zambit stramb cand mi-a laudat pe ministrul Carmen Dan.
  Sa ai bucurii!

  1. Te înțeleg perfect, pentru că și eu trebuie să fiu atent cu cine vorbesc dacă nu vreau să intru într-o polemică nesfârșită cu prieteni buni, vecini apropiați sau rude îndrăgite. Sunt mulți care văd cu totul altceva, orice s-ar spune, s-ar vedea sau s-ar întâmpla, tocmai pentru că valorile sunt diferite pentru fiecare. Ar fi nevoie de multă educație pentru a ne aduce pe aceeași linie, ca să nu mai tragem căruța în patru direcții.
   Sănătate și valori adevărate!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.