Rătăcire

Am primit permis de liberă trecere
și te-am căutat în Rai,
dar nu te-am găsit;
nici în Iad nu ți-am dat de urmă.
Știu că nu poți să-mi trimiți
măcar un SMS, de acolo,
și nici Google nu-mi e de ajutor,
dar o să te caut în continuare,
chiar dacă nu știu cum arăți acum
și nici eu nu mai știu cine sunt.

Imagine similară

 

31 thoughts on “Rătăcire

 1. Nici nu știi câtă dreptate ai, Petru! Persoanele care au plecat de aici sunt fie blocate undeva, fie reîncarnate, fie într-o altă dimensiune (cele norocoase, ca să zicem așa) unde li se potrivește, fiindcă ele sunt de multe ori cu un suflet mult peste nivelul terestru. Pământul este o școală și de aici plecăm cu ceva învățat.

  1. O credință care nu poate decât să ne bucure și să dea un rost vieții noastre. Astfel se răspunde la o parte din marea întrebare „care este sensul vieții?”, printr-un singur cuvânt: evoluția. Evoluția sufletului, a conștiinței, a multor alte elemente de care încă nici nu suntem conștienți că există.

  1. Așa-i viața, plină de căutări, mai mult sau mai puțin perceptibile. Iar uneori avem parte de regăsiri de care poate nici nu ne dăm seama.
   Aleasă mulțumire pentru compliment!

 2. Tristuțe versuri, si grea căutarea !!! 🤔 De altfel este o săptămână specială plina de căutări si de inspirație draga Petru !!!

  1. Am trecut peste tristețe, mai ales când am gustat din cafeluța ta și am realizat că începe o nouă zi frumoasă, Anușka!
   Îți mulțumesc călduros și-ți doresc să te bucuri alături de mine și de toți cei pe care-i avem în preajmă, dragă prietenă! 🙂

 3. Minunate și cutremurătoare versuri! De n-am avea această credință în revedere…. ce sens ar mai avea existența noastră. Tocmai de aceea Îl sărbătorim în aceste zile pe Hristos cel înviat, pentru că ne-a dat un sens vieții și speranță.
  Numai bine și o zi minunată, dragă Petru! 🙂

  1. Chiar dacă rătăcim, și poate vom mai rătăci în căutarea împlinirii, trebuie să o facem cu credința că vom ajunge acolo unde trebuie. Iar aceste zile, după cum bine ai subliniat, sunt menite să ne dea speranțe, printr-un exemplu profund și înălțător.
   Salutări și urări călduroase, dragă Alex! 🙂

   1. Nu avem certitudini (unii spun că au), dar pur și simplu nu are nici o logică faptul că învățăm atâtea și simțim atâtea, dacă se pierde totul…

   2. Această posibilă irosire mă întristează și pe mine. Dar poate că-i necesară evoluției, iar acumulările bune se transmit printr-o oarecare cale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.