Fetița care visa pentru alții (15)

continuare

Cei doi vizitatori îl priveau pe Bogdan cu ochi diferiți, bărbatul cu un sentiment de compătimire, iar femeia cu indignare. De aici și izbucnirea nervoasă căreia Violeta îi cedă:

– Pentru asta ne-ați chemat până aici?! Am venit plini de speranță, crezând că aveți vești prin care putem să ne recuperăm copila, după atâtea zbateri zadarnice și drumuri sterile, iar dumneavoastră ne mai dați o lovitură. Am avut încredere atunci când ne-ați promis că sunt pe mâini bune, că totul e sub control, însă acum văd în fața mea un om înfrânt, care dă vina pe soartă, pe societate și pe Montezuma. Numai de asta nu aveam nevoie în situația noastră, când încercăm să ne menținem speranțele vii și să luptăm cu puținele puteri de care dispunem. Credeați că dacă-mi veți adăuga încă o veste proastă, mă voi simți mai bine?

Pe chipul doctorului se putea citi durerea pricinuită de aceste acuzații, la care cu greu ar fi putut răspunde. Poate că și-ar mai fi turnat o porție de coniac, însă își dădea seama că ar fi arătat și mai lamentabil. Noroc cu domnul Oșan, care-i veni în ajutor tocmai cu întrebarea pe care o aștepta:

– Ce am putea face noi, atâta vreme cât nici până acum nu am reușit nimic?

Bogdan ridică privirea, cu o scânteie în ochi, și spuse:

– M-am gândit la o strategie, de aceea am vrut să discutăm de îndeaproape. Nu avem puterea să eliberăm copiii, dar ei o pot face dacă îi motivăm.

– Nu înțeleg ce vreți să spuneți, interveni iar doamna Oșan. Cum să îi motivăm, când nici măcar nu putem să-i vedem? Și oricum, fata mea nu mai are nevoie de un motiv, dar tot nu poate ieși de unde-i închisă.

– În schimb poate să scape Șoc, completă cu entuziasm doctorul. Poate nu știți, dar Lena și Frățilă – pentru că așa îl cheamă de fapt pe Șoc – s-au plăcut reciproc încă de la prima vedere. Visătoarea era atrasă de voința și caracterul lui puternic, iar băiatului îi plăcea să fie încurajat de cineva care are harul de a prezice viitorul. E drept că sunt doar niște copii, dar nu din aceia obișnuiți. Sunt sigur că ar vrea să se întâlnească, să rămână împreună și să se ajute, pentru că au încredere unul în celălalt.

– Vreți să spuneți că l-ar prefera pe băiat în locul mamei?, se oțărî Violeta. Să scape dintr-un loc și apoi să o pierd iarăși, lăsând-o în compania unui egoist ce se vrea stăpânul lumii?! E o prostie!

– Nu m-ați înțeles sau nu m-am exprimat eu bine. Șoc poate fi vindecat de egocentrismul lui doar de fetița dumneavoastră. E drept că acum caută puterea și admirația întregii lumi, dar lumea se poate reduce la o singură persoană, dacă e cea care contează. Femeia are darul de a-l tempera pe bărbat, de a-l face să se simtă puternic doar oglindindu-se în ochii ei. Iar ea are nevoie să fie admirată de un băiat pe care-l apreciază.

– Uitați că e vorba, totuși, de niște copii, insistă femeia. Lena are doar doisprezece ani, iar băiatul tot minor este. Aici nu poate fi vorba de dragoste, ci doar de pasiuni trecătoare.

– Draga mea, interveni bărbatul ei, domnul Bogdan are dreptate. Acești copii s-au maturizat înainte de vreme, iar sentimentele lor sunt la fel de puternice ca ale noastre. Trebuie să acceptăm asta și să acționăm în consecință. Doar că nu văd ce am putea face, atâta vreme cât nu reușim a intra în contact cu niciunul dintre ei.

Violeta își privi surprinsă soțul, dar se abținu să-l contrazică, lăsându-l pe doctorul Bogdan să-și continue ideea.

– M-am gândit și la asta. Nu știm care e locația băieților, dar îmi aduc aminte că le place să se uite la televizor și să intre pe internet, ca majoritatea adolescenților. Puteți transmite un mesaj internațional pe canalul sau site-ul potrivit, ca și cum ar veni de la fetița dumneavoastră. Câteva cuvinte explicite, care să sune a solicitare de ajutor.

– Ce fel de mesaj?, se arătă uimită femeia. Să scriu în numele Lenei? Ar însemna o minciună, iar fata nu mi-ar ierta-o.

– Ei bine, puteți concepe unul neutru. Cum ar fi… „Visătoarea e prizonieră și are nevoie de Șoc”

Domnul Oșan dădu din cap, semn că-i plăcea ideea, în timp ce doamna se mai codea:

– Cred că-i zadarnic, zise ea cu o voce stinsă. Sunt puține șanse ca acest mesaj să ajungă la băieți, iar apoi aceștia să lase totul și să se implice într-o bătălie atât de mare.

– Nu-l cunoașteți pe Șoc. Cu cât e mai mare provocarea, cu atât e mai hotărât să-i facă față. Pe de altă parte, nu avem nimic de pierdut. Doar cei din internat îi spuneau Lenei „Visătoarea”, deci nu cred că o să știe altcineva despre cine-i vorba. Dacă vreți, mă ocup chiar eu de trimitere, pentru că mai știu pe unde intrau copiii în jungla aceasta a internetului. Poate că o să dureze ceva timp, dar măcar avem o nouă speranță.

Imagine similară

 

31 thoughts on “Fetița care visa pentru alții (15)

  1. Speranța e cel mai solid și la îndemână sprijin, pe care ni-l putem zămisli singuri. Doar trebuie să-i facem loc în inimă. Cu aceleași sentimente nobile! ❤

 1. Cate incurcaturi, cate reactii ciudate.. cate rezolvari stranii. Sunt si curioasa si nerabdatoare sa citesc urmarea. 🙂 Numai bine!

 2. Aveam nevoie de o nouă speranţă pentru că și ei au intrat în încurcături și noi așteptam de ceva timp să continui povestirea. Cred că ar fi cazul să recuperezi.😊 Mulţumim, Petru!

  1. Mulțumesc pentru susținere și încurajare, Constanța! Sper să fiu cât mai punctual, dar nu prea insistent cu același subiect. Îmi place să povestesc și despre altceva (cum ar fi Occident Express) sau să mă descarc în câteva versuri. 🙂

 3. ”Femeia are darul de a-l tempera pe bărbat, de a-l face să se simtă puternic doar oglindindu-se în ochii ei. Iar ea are nevoie să fie admirată de un băiat pe care-l apreciază. ” Completare reciprocă aduce armonie. Speranță.

  1. Acesta e adevărul pe care-l vedem în viața de zi cu zi, dacă ținem ochii deschiși și înțelegem. Speranța e ingredientul ce nu trebuie să lipsească din nicio activitate și niciun deziderat.

 4. Salutare , Petru ! 🙂

  Așa este ,” SPERANȚA moare ULTIMA ” 🙂
  iar mai devreme, sau mai târziu, ADEVĂRUL iese la iveală ! 🙂

  Când am spus despre OMUL mafiei FINANCIARE pedelisto-băsiste că MERITĂ la PUȘCĂRIE ,
  toate băsistele și toți băsiștii m-au CATALOGAT în fel și chip ! 😦

  Numai că……………….,
  azi, 7 MAI 2019,
  a venit CONFIRMAREA spuselor mele când individul era pe ” cai mari” :

  https://ro.sputnik.md/analytics/20190507/25808165/Cutremur-dupa-condamnarea-Omului-la-comanda-directa-a-lui-Base-revansa-lui-Portocala.html

  Alioșa ! 🙂

  1. Bună dimineața, Alioșa! 🙂
   În politică e nevoie de cea mai multă speranță, pentru că e domeniul în care ea ne-a fost cel mai mult înșelată. Mai e nevoie și de inițiativă, pentru a întreține această speranță. Doar așa vom putea scăpa definitiv de băsiști, dragniști, comuniști în general.
   O zi cu zâmbete solare și sufletești, Sandule! 🙂

   1. Bună dimineața, Petru ! 🙂
    SINCER, și EU doresc SĂ SCĂPĂM de cei sus MENȚIONAȚI 🙂
    dar și de SECURIȘTI,TRĂDĂTORI de NEAM și ȚARĂ și OPORTUNIȘTI&lingăi&slugoi ………………………..
    Mulțumesc frumos pentru URARE 🙂
    dar de NU-I cu supărare,
    un proverb românesc spune ,
    ” Cine RÂDE la URMĂ, rânde mai BINE ” !!! 🙂 🙂 🙂
    Mai MULTE pe această TEMĂ, la ultimul meu comentariu de pe
    http://aliosapopovici.wordpress.com/2019/05/04/
    O Zi cu SOARE ca la MINE , Petru ! 🙂
    Sandu ! 🙂

 5. Foarte interesanta e capitolul aceasta,dar sa vedem ce se va intampla,siguri e buna idee cu mesajul! O seara faina iti doresc!:)

  1. Sunt la fel de curios și eu, iar pentru asta îmi pun toată speranța în muza ce m-a ajutat până acum. O zi mai caldă și mai plăcută îți urez, dragă Gabi! 🙂

 6. Azi nu-ți mai urez inspirație, căci ai, ca de obicei…
  Ți-aș ura, mai degrabă, „răspunsurile dorite” la „mesajele” pe care le trimiți prin „internet”…

  1. Recunoștință pentru cafeaua de astăzi și aprecierea măgulitoare, Anușka!
   Și la mine e răcoare, iar norii persistă pe cer, nehotărâți dacă să plece sau să se plângă. Măcar mâine să fie vreme mai bună, că am mai multe drumuri de făcut.
   Vreme bună îți doresc și ție, dragă prietenă!

  1. Sărut mâna cu recunoștință pentru popas și cuvintele frumoase. Povestirea se scrie singură, iar eu aflu ce se va întâmpla doar cu puțin timp înainte de a așterne rândurile. De aceea, curiozitatea mea e la fel de mare, plus emoțiile pentru felul în care mă voi putea face înțeles.

 7. O zi de joi placuta si armonioasa ,sper sa fie pe placul tau ! 🙂
  O cafeluta inainte de plecare .
  O zi frumoasa si prietenilor de pe acest blog ! ❤

  1. Bună dimineața și bună să-ți fie inima, Anușka! Cu mare mulțămire pentru cafeluța adusă, din care beau chiar înainte de a închide laptopul și a mă pregăti de ieșire.
   Mult spor în toate îți doresc, la rândul meu, dragă prietenă! 🙂

 8. Speranta…
  Pe la noi, in copilarie, auzeam expresia “trag nadejde”. Consatenii mei foloseau o expresie din limbile slava.
  Sa ai sperante!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.