Fetița care visa pentru alții (16)

Castelul în care o să intrăm acum nu o să-l găsiți pe hărțile turistice și, aproape sigur, nici pe altele. În primul rând, pentru că a fost construit recent și în mare taină. Iar asta a fost posibil tocmai pentru cea de-a doua calitate care a facilitat această discreție: e situat pe un vârf de deal greu accesibil, format din roci solide, fără o vegetație ce ar putea încuraja o cățărare. Niciun drum sau măcar o potecă spre noua construcție nu era de văzut, iar de la poale nu se putea distinge vreun semn de viață în preajma zidurilor înalte. Sătenii cei mai apropiați se hrăneau cu zvonuri din cele mai contradictorii și fanteziste, pe care le transmiteau mai departe turiștilor curioși, incitându-le imaginația. Unii povesteau că acea construcție impresionantă a fost ridicată de un mare miliardar american, alții că e un sediu secret al spionilor spanioli, dar se auzeau și voci șoptite ce susțineau că acolo trăiește însuși Contele Dracula.

Imagini pentru imagini cu dealuri din piatra

Voi, dragi cititori, aveți puterea oferită de povestitor în a escalada cu ușurință acest deal provocator, în a ajunge pe platoul generos unde se întinde castelul misterios și de a intra dincolo de porțile înalte, bine zăvorâte, păzite de câini fioroși, oameni înarmați și camere de luat vederi. Veți fi uimiți de grădina nesfârșită și peste tot înfloritoare, de izvoarele care o brăzdează și formează pe alocuri cascade înviorătoare ce se avântă în mici ochiuri de apă. O să puteți zăbovi pe câte o bancă, privind peștii multicolori ce se oglindesc în apa pură, admirând viețuitoarele sălbatice care vin să se adape fără teamă și bucurându-vă de umbra arborilor exotici. Apoi, vă voi îndemna să mergem mai departe, fiindcă un astfel de paradis trebuie să aibă și un centru, pentru acei care îl administrează și se bucură zilnic de beneficiile lui.

Așa cum era de așteptat, vom da de un palat de basm, cu trepte de marmură de un alb strălucitor și balustradă din argint masiv. Ușa e din lemn nobil și dens, încrustată cu simboluri enigmatice și figuri preluate parcă din desenele rupestre, toate din aur. Intrăm într-o clădire vastă, cu nenumărate uși și multe suflete care-și trăiesc viața departe de lumea obișnuită. Cea mai reprezentativă dintre încăperi este sufrageria spațioasă, cu o masă rotundă, acoperită de mătase și încărcată cu douăzecișipatru de platouri, tot aurite, firește. Pe cele două scaune ocupate, vom vedea întâi o persoană cel puțin interesantă, mică de statură, cu o calviție lucie, dar cu o barbă bogată, care-i acoperea tot chipul, cu excepția ochilor semi-închiși. Mâinile mici și fremătătoare, își găseau mereu ceva de făcut: ba să-și mângâie barba lungă cu ele, ba să-și scoată batista și să se șteargă la ochi, ba să-și pipăie pielea netedă a capului sau să atingă brațul celui din dreapta lui.

Acesta era o altă figură exotică, în primul rând pentru că purta o rasă neagră cu o glugă care-i acoperea capul și aproape tot chipul. Doar nasul cârn, o mică parte din ten și vocea-i pițigăiată lăsa să i se ghicească vârsta foarte înaintată. Tot în preajma primului personaj, lâncezând de o parte și de alta a fotoliului său, puteau fi admirați doi lei, maiestuoși prin mărimea lor, dar și a coamei pe care o etalau. Păreau că sunt indiferenți la tot ce se întâmplă în jur, dar tresăreau în unison la fiecare zgomot sau mișcare mai puțin obișnuită. Cum a fost, de pildă, intrarea unui valet pe ușa de la celălalt capăt al încăperii:

– M-ați chemat, stăpâne?, rosti acesta în spaniolă, făcând o plecăciune.

– Tu ce părere ai, că am sunat din greșeală?, se răsti cel cu barbă. Cheamă-mi repede pupilul, că mâncarea-i gata imediat.

Valetul dispăru în mare grabă și nu dură mult până când deschise iar ușa, pentru a face loc unui tânăr chipeș și dezinvolt.

– Hai la tata!, îl întâmpină cu entuziasm același personaj. Nu știai că-i ora mesei? Doar n-o să lipsești de la cea mai importantă întâlnire din zi, Nino.

Tânărul se apropie și luă loc în stânga celui care-i făcuse invitația. Apoi zise cu reproș:

– Nu-mi place să vin fără prietenul meu. De ce nu-l accepți și pe el?

Bărbosul îl luă de după umăr, simulând o strângere în brațe.

– Tu ești fiul meu adoptiv, ești brațul meu războinic, viitorul erou al lumii. Cu celălalt nu mă pot înțelege, că-i mut și eu nu-i cunosc semnele, iar dacă întreb ceva, vreau să mi se răspundă. E drept că ai avut nevoie de el înainte de deveni complet, dar acum nu văd ce folos mai are.

– Eu văd, răspunse hotărât tânărul. El e singurul prieten pe care-l mai am, cel care-mi dă puterea interioară.

– Dar mă ai pe mine, dragul meu. Și îl mai ai pe Pablo, reprezentantul zeilor și trimisul zeiței Cuatlicue să ne ajute în renașterea lumii și pacea ei eternă, spuse bărbosul, arătând către omul tăcut și cu chipul ascuns. De aceea numele de Montezuma e binecuvântat, însemnând Zeul Muntelui, de unde vine puterea și toate darurile Pământului. Iar eu am fost reîncarnat pentru a îndeplini voința celor care ne veghează.

va urma

31 thoughts on “Fetița care visa pentru alții (16)

  1. Chiar și viața noastră poate avea uneori nuanțe de basm. Ce să mai zicem de personajele pe care ni le imaginăm. Săru-mâna pentru compliment! 🙂

 1. Hopa, stai că mi-a făcut wp fiţe. La mine s-a oprit articolul la “beneficiile lui”. După ce am dat publică, am văzut că e mult mai lung, cumva mă miram că ai scris aşa puţin.
  Pfuai, Petru! Apar zeiţe şi zei şi… şi abia aştept să văd legătura. Cum am mai spus, sper doar să ai milă de personaje 😀

 2. Foarte frumos acolo unde ne-ai dus, o lume misterioasă unde numai tu și prietenii tăi au acces! 😉 Se simt însă niște prezențe malefice… Totuși mă distrează să îmi imaginez că sub rasa neagră se poate ascunde cine nu te aștepți! Dar să lăsăm povestea să curgă mai departe și să vedem ce surprize ne-ai mai pregătit!

  1. Până la viitoarele episoade, ne putem închipui orice. Ca un exercițiu de imaginație ce ar putea să se concretizeze, dacă-i împărtășit și povestitorului. 🙂

 3. După o frumoasă descriere ni-l aduci în scenă pe Șoc. Personajul ăsta negativ cu barbă, dornic să subjuge lumea, nici nu bănuiește cât de important e Sentimente.
  O zi deosebit de frumoasă, Petru!

  1. Așa se întâmplă de obicei: cei bogați nu prea au sentimente pentru oameni, ci doar pentru lucrurile materiale și putere.
   Să fii iubită și mereu iubitoare, Constanța!

 4. Ne-ai introdus intr-un peisaj superb intr-un loc misterios,sper ca avem si zeite frumoase de care nu ne am auzit de ceva timp! O seara frumoasa iti doresc!:)

 5. Misterios basmul 🙂 e o placere sa citesc mai mult 🙂
  O zi cu soare si o cafeluta draga Petru .
  La mine este nor ,ieri a plouat toata ziua ,cred ca si azi va fi la fel 😦

  1. Povestea merge mai departe, chiar dacă a îmbrăcat straie mai exotice.
   Nici pe la mine nu se lasă norii, dar se mai strecoară câte o rază de soare printre ei. Ieri a plouat toată ziua și pe aici.
   Mulțumesc pentru cafeluță și îți doresc o zi plăcută, în ciuda vremii, Anușka! 🙂

 6. @ Salutare, Petru ! 🙂

  ” Cu toată dragostea” 🙂 prietene,
  dar VALETUL de altădată,
  NU este COMPATIBIL cu CAMERELE de LUAT VEDERI din zilele noastre ……………………………..

  ” FETIȚA care VISA pentru ALȚII ”
  merită a fi CITITĂ și APRECIATĂ 🙂
  dar NU și INIȚIATIVA parșivă și ipocrită a lui Klaus WERNER Iohannis

  https://www.cotidianul.ro/referendum-cu-ura-si-venin/

  ce merită a fi BLAMATĂ și BOICOTATĂ !!! 🙂 🙂 🙂
  Zi faină, Petru ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  1. Salve amicale din Seini, Alioșa! 🙂
   Nici stăpâni n-ar mai trebui să fie astăzi, nici sclavi printre oameni. Și totuși sunt, după cum i-am văzut în unele emisiuni de la TV. Legați în lanțuri, înfometați și puși la cele mai grele munci. Lumea ne șochează prin realitățile ei, depășind adesea poveștile. 😉
   Toate cele bune, Sandule! 🙂

 7. Sarlatanii vor gasi mereu admiratori; partea dramatica este ca unii escroci sunt criminali. Ma gandesc la unele intamplari din SUA, unde se tot inventeaza noi religii ciudate, dar si la exorcizarea de la manastirea Tanacu…
  Sanatate si spor!

  1. După cum se spune: „apa, aerul și fraierul nu dispar niciodată”. Aș adăuga că toate sunt vremelnice, dar întâi o să dispară apa și aerul, abia apoi va muri și fraierul.
   Să auzim de bine!

 8. Frumoasă și palpitantă poveste. Îmi place mult ideea foiletonului, căci așteptăm cu nerăbdare fiecare episod săptămânal.
  O zi superbă, dragă Petru! 🙂

  1. Mă bucur că ai rămas fidel poveștii și sper să te am alături până la capăt, cât o fi el de îndepărtat!
   Zile frumoase, numai bune de imortalizat în poze, dragă Alex! 🙂

 9. Bine te_am găsit Petru , așa cum ne_ai obișnuit am nimerit intr_o superbă poveste la castel, asemănătoare cu poveștile adevărate trăite și simțite de mine in pelerinajul de la Mormântul Sfânt, crede_ma a fost coplesitor tot !!!😌 Din suflet gânduri bune îți trimit, noapte buna !!!😔

  1. Bine ai revenit în lumea virtuală, dragă Mica! Chiar mă întrebam care o fi cauza absenței tale și mă bucur mult că vii cu vești bune, despre un pelerinaj memorabil. Mulțumesc pentru vizită, apreciere și vestea minunată! Sănătate multă și să mai auzim bine! 🙂

  1. Mă bucur că ai zăbovit asupra povestirii și îți mulțumesc pentru frumoasele aprecieri. Într-adevăr, e o altfel de lume, pe care o creez paralel cu cea reală și în care îmi face plăcere să mă aventurez uneori. Iar dacă o pot împărtăși cu prietenii mei, parcă devine și mai frumoasă. 🙂
   Zile plăcute, Cristina, cu iubire în suflet și în jurul tău!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.