Fetița care visa pentru alții (19)

Drumul spre România a fost făcut într-o rulotă cu două paturi și minimul necesar pentru două persoane: Pablo și Nino. Ar fi fost ideal să meargă cu avionul, așa cum sperase cel din urmă, dar i s-a explicat că nu ar fi trecut controlul de metale din aeroport, din cauza materialelor folosite la construcția mâinilor lui. Șoferi erau, pe rând, doi bruneți tăcuți și ascultători, precum niște roboți făcuți la comandă. Ei dormeau și mâncau în mașină, făceau cumpărăturile și executau orice altă comandă venită de la bătrânul misterios și generator de fiori când ți se adresa. Nici măcar băiatul, coleg de masă și de somn, nu a reușit să-i vadă chipul, în tot acest timp. Ziua purta mereu gluga lăsată mai mult pe față, iar noaptea trăgea toate draperiile înainte de a se băga sub pătură.

În schimb, în cele două zile de călătorie, Nino a avut parte de o instruire psihică amănunțită, cu detalii care l-au afectat profund. Vocea aceea subțire, fără inflexiuni sau urme de emoție, îi răsuna în cap și noaptea, punându-l pe gânduri negre și lipsindu-l de odihnă. Aceste frământări au început chiar după prima informație pe care Pablo i-a furnizat-o, numele persoanei pe care trebuia să o ucidă: Papa Francisc!

Imagini pentru imagini cu papa francisc

– De ce trebuie să moară un om care vrea pace între toți credincioșii?, s-a cutremurat el când a auzit. L-am văzut în multe reportaje și am auzit numai lucruri bune despre el. E bun, modest și-i ajută pe cei sărmani cu tot ce-i stă în putință.

Gluga se mișcă sinistru a negare, iar vocea iritantă veni în completare:

– Pacea aceasta e mai rea decât un război, băiete. Tu nu vezi câte nenorociri se întâmplă în jurul nostru, oameni care se împușcă pe stradă în numele religiilor false, se aruncă în aer sau se înrolează în armate comandate de fanatici. Numai printr-un gest extrem putem să-i facem pe acești iresponsabili să se anihileze între ei, după care să venim cu pacea zeilor noștri atotputernici. Nu rezolvăm nimic dacă ucidem un tiran, un criminal sau un mare președinte de stat, că se găsește imediat altul în locul lui. Trebuie să lovim în cel mai iubit dintre pământeni, stârnind un conflict între religiile care domină acum și slăbindu-le. Papa vizitează țara ta, preponderent ortodoxă, iar atentatul asupra lui se poate interpreta ca venind din partea bisericii autohtone. De la suspiciune și până la acuzații nu e decât un pas, de care ne vom ocupa ulterior. Bisericile au pornit cele mai crunte bătălii, și de data asta va fi la fel. Doar că va fi un război purificator.

Aceasta a fost prima lecție de pregătire, din întâia zi de călătorie. Firește că argumentele preotului lui Montezuma au fost dezvoltate și repetate până spre seară, iar îndoielile lui Nino contracarate cu perseverență. Cu toate acestea, băiatul nu părea convins, căutând toată noaptea o soluție de scăpare din această misiune ingrată. Slabele speranțe i-au fost risipite la primele ore de după micul dejun.

– Poate te gândești să ne înșeli așteptările, să dai bir cu fugiții sau poate chiar să mă ataci pe mine, îl atenționă Pablo. Să nu crezi că suntem atât de naivi încât să-ți oferim o putere atât de mare, fără să ne luăm o măsură de precauție. E bine ca acum să afli și tu despre ce e vorba. Știm că, la comanda creierului tău, poți să transmiți o sarcină electrică letală, la o distanță apreciabilă. Dar mintea ta nu este încă destul de matură și s-ar putea răzvrăti, din prostie sau sentimetalisme puerile. De aceea ți-a fost introdus în corp un cip, ca un al doilea creier, care se activează printr-o telecomandă. Nu vei ști la care dintre noi trei este acel dispozitiv de comandă, deci nu te gândi să-l ataci preventiv. Cert este că, dacă vedem că nu respecți indicațiile primite și nu acționezi prompt, conform planului, activăm imediat cipul. Acesta va transmite un șoc electric spre creierul tău, prăjind partea de comandă și transformându-te într-un zombi fără voință și conștiință. După care, misiunea va continua fără ca tu să-ți dai seama, iar apoi îți vom lăsa corpul pe mâna autorităților sau a mulțimii dornice de linșaj.

Această informație îl bulversă complet pe Nino, lăsându-l mut o bună bucată de vreme. Cu greu reuși să-și mai adune gândurile și să le exprime:

– Oricum mă vor linșa oamenii din jur, dacă vor vedea că eu sunt cel ce transmite fulgerul letal. Sau poliția, care va fi cu ochii peste tot, din aer, de pe clădiri și de la sol.

– Ți-am zis eu că nu ți-e coaptă încă mintea, căută să-l liniștească bătrânul. Nimeni nu va ști ce se întâmplă, timp de câteva minute de uluială. Poate să fie un fulger venit din ceruri, că tot se prognozează vreme ploioasă. Până își revine lumea, tu ești înapoi la mașină și o pornim spre casă, către prietenul a cărui viață depinde de succesul misiunii. Vezi ce simplu poate să fie, dacă urmezi întocmai instrucțiunile?

31 thoughts on “Fetița care visa pentru alții (19)

 1. wow ce idee să-l bagi pe Papa în povestire!Dar crimă ? Tu ştii cum era poliţia la eveniment?Câtă frunză şi iarbă…îi sugerez personajului tău să nu fie imatur…..vorba aia!

  1. Lumea e plină de fanatici și psihopați, cum s-a văzut la atentatul asupra Papei Ioan Paul al II-lea. Chiar și pentru Iisus, dacă s-ar arăta printre noi, s-ar găsi foarte mulți să-i dorească iar răstignirea, mai ales printre politicieni și popi.

 2. Oau! Ce plan la oamenii ăștia! Dar dacă ne uităm în istoria contemporană, s-a întâmplat ca unii să pună la cale uciderea Papei Ioan Paul al II-lea. Nu ne mai miră nimic.
  Numai bine și… așteptăm continuarea! 🙂

  1. Ai dreptate, dragă prietene! Orice e posibil într-o poveste, dar și în realitate. De aici și atâtea măsuri de protecție, menite să descurajeze încercările unor fanatici avizi de a intra în istorie pe orice cale.
   Mulțumiri pentru popas și comentariu! 🙂

 3. Ieri m-ai speriat cu personajul Nino! Nu am comentat. M-am gândit la posibilitatea să existe printre noi astfel de oameni și m-am îngrozit. Ce-ar fi să ne aflăm la cheremul unor astfel bioroboți. Ce-ar fi să devenim noi înșine astfel de creaturi, luați la întâmplare, ca niște cobai.

  1. Nino – alias Șoc – nu e un biorobot, decât în ceea ce privește mâinile. Creierul lui este, încă, cel dăruit de natură, cu bune și cu rele. E drept că-i în pericol ca cipul implantat să fie activat și să preia controlul, dar poate nu ajungem până acolo, iar mintea lui se va maturiza, lăsând egoismul în urmă.
   Mai diabolici sunt oamenii maturi care apelează la orice mijloace pentru a-și atinge scopurile.

   1. Slava Domnului! 😉
    Devine din ce în ce mai pasionant și mai palpitant! În vacanță trebuie să recitesc de la capăt. Recunosc că nu am făcut încă asta. Mi-am plăcea ca Nino să fie un erou salvator. Eu nu am trecut încă de nădejdea în bine. Proza ta e un răsfăț! 🙂

  1. Mereu au fost încurcate, dar știm că se pot descâlci, cu răbdare de pescar și credință în Cel de Sus.
   Săru-mâna pentru cafeaua și florile, care merg foarte bine laolaltă! Luciditate și suavitate în același timp, un izvor de inspirație pentru poeți.
   Gânduri bune și urări pe măsură, dragă prietenă! 🙂

 4. Am impresia ca exista si atentate fara motive religioase, nationaliste sau ideologice: unii vor sa intre pe aceasta cale in istorie…
  Inspiratie si spor!

  1. Atentate pentru ca unii să devină celebri prin asta s-au consemnat și în alte domenii, cum a fost asasinarea lui John Lennon. E trist cât rău se poate face prin această sete de a fi băgat în seamă.
   O zi de toată plăcerea și frumusețea!

  1. Bună să-ți fie inima, Anușka!
   Am avut, într-adevăr, o zi aparte, cu bune și rele. Bune sunt cireșele dulci pe care le-am luat doar cu 5 lei, mai rele sunt, însă, veștile de la doctor. Cu regim pe trei luni și medicamente pentru ficat și trigliceride. Cică fără alcool, cafea și carne, tocmai când vin Rusaliile, Sf. Petru și Zilele Orașului. Eu zic că pot amâna o lună.
   Sănătate și zile fără stres îți doresc, dragă prietenă! 🙂

 5. Interesanta si pasionanta a devenit povestirea. Sper sa fie totul cu liniste si pace, nimic rau sa nu se intample. Mi-a fost dor de povestile tale prieten bun dar am avut ghinion si am folosit rabdarea ca sa se rezolve inconvenientul ce m-a tinut departe.

  1. Săru-mâna, cu marea bucurie a revenirii tale pe aceste pagini, Anda!
   Îmi făceam griji pentru sănătatea ta, așa cum e cazul la vârsta noastră. Bine că e vorba doar de timp și de gospodărirea lui judicioasă. Mii de mulțumiri și tot atâtea urări de bine, draga mea prietenă spirituală! ❤

 6. O adevarata actiune inpovestea ta draga Petru, cum stai si le pitrocesti, in fine, uite cum problema religiilor, si_a facut loc in scrierea ta!! Nino sa reuseasca, le gandesti tu alte actiuni cu reusite, felicitari !😏

  1. Problemele societății sunt multe, iar diferendele dintre religii sunt printre cele mai stringente. Nici povestirile nu pot trece peste ele, dacă se vor ancorate cât de cât în realitate. Săru-mâna cu mare mulțămire, dragă Mica! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.