Fetița care visa pentru alții (20)

Lumea pulsa în jurul lui Nino, iar el îi simțea freamătul prin atingeri călduroase, precum o îmbrățișare îndelungată. Citea curiozitatea din privirile oamenilor, bucuria din colțul buzelor și fericirea exprimată prin chipuri senine. Nu-și mai amintea să fi trăit o asemenea experiență, la care visa de multă vreme. Libertatea de a se pierde în mulțime, de a deveni parte din ea, fără frica unor prejudecăți, a repulsiei și a respingerii. Acum era aidoma lor, cu un chip normal, două mâini întregi și o pelerină galbenă care-l integra și mai bine printre celelalte persoane. Ar fi trebuit să simtă o mare împlinire, dacă n-ar fi știut că este urmărit de șase perechi de ochi, că această libertate este iluzorie, iar el era doar o unealtă în mâna celor care dețineau telecomanda.

Își dădu silința să pătrundă înainte, printre siluetele care-i făceau loc cu îngăduință, văzând în el un tinerel ce aspira la binecuvântarea Papei. Probabil că numai instinctul l-a adus până în spatele gardului improvizat de organizatori, deoarece mintea îi era prea tulburată de gânduri din cele mai negre. Tocmai la timp ca să vadă cum papa-mobilul se apropia încet de locul în care se afla, iar omul mult iubit și așteptat le transmitea tuturor un sentiment de bunătate, făcându-le neobosit cu mâna și blagoslovindu-i cu o privire blajină. Lumea era entuziasmată, ridicând sau întinzând mâinile și strigându-i cu ardoare numele: „Vivat Papa!”, copiii mici erau săltați în brațe și împinși înainte, ca să fie remarcați și poate chiar atinși de brațul sfânt al bisericii.

Imagine similară

Norocul, soarta sau poate Cel de Sus a făcut ca automobilul să încetinească exact în dreptul lui Nino, iar mâna Papei să-i atingă chiar lui palma întinsă. Acum era momentul cel mai potrivit să-și îndeplinească misiunea, un scurt șoc electric și marele oaspete ar fi căzut ca secerat. Nimeni n-ar fi bănuit imediat ce s-a întâmplat, iar el ar fi putut să dispară printre oamenii înmărmuriți și să ajungă la mașina unde-l aștepta Pablo. Astfel și-ar fi salvat prietenul, primind totodată laudele și recompensa mentorului său, admirația celor care-l tratau cu neîncredere și satisfacția pe care ți-o poate aduce puterea. Dar oare chiar ar simți o satisfacție să omoare un om pașnic, înarmat doar cu vorbe blânde, priviri călduroase și zâmbete binevoitoare? Atingerea Papei i-a transmis lui un fior care-l dezarmă de orice gând înnegurat și îi aduse în suflet o pace nemaicunoscută.

Nu putea să comită o astfel de oroare, iar pentru viața lui Sentimente trebuia să se găsească o altă soluție, indiferent de prețul pe care ar trebui să-l plătească. În corpul lui se afla un obiect străin, capabil să-l transforme într-un robot supus și fără conștiință. Putea să fie oriunde, în vreun braț, în cap sau în corp, deci nu știa de unde se va produce atacul și nici unde ar trebui să-și concentreze energia pentru a-l contracara. Își duse la piept mâna sfințită de Papă, pipăindu-și pielea și insistând apoi pe alte zone ale corpului, dar căutările nu avură rezultatul scontat. Totuși, trebuia să acționeze primul și cu orice risc, altfel era pierdut. Dacă cipul putea să transmită un șoc electric care să-i afecteze creierul, mai bine i-ar lua-o înainte și să încerce a-l „prăji” el întâi. Se depărtă cu atenție de lumea care aclama încă, iar când constată că a rămas singur, eliberă curentul în corp.

Oamenii din jur reacționară imediat, strângându-se în jurul tânărului leșinat și încercând să înțeleagă ce s-a întâmplat. Pielea feței avea o paloare ciudată, iar asta îi determină pe unii să strige că e nevoie de salvare. Alții, mai îndrăzneți, îi ridicară capul și încercau să-i găsească pulsul, dar fără vreun succes. Doi bărbați tuciurii și bine făcuți se apropiară, susținând într-o română stricată:

– Nino… nostru. Nino, ducem acasă.

Lumea le făcu loc, iar cei doi îl ridicară cu intenția să-l care de acolo. Atunci apăru, ca din senin, o echipă din doi bărbați îmbrăcați în halate albe, care aduceau o targă și erau urmați de o femeie ce părea asistentă.

– Faceți loc, insista echipa nou-venită. Suntem doctori și am venit cu Ambulanța pentru a da primul ajutor. Faceți loc!

Bronzații nu se lăsară înduplecați ușor, dar mulțimea se strânse în jurul lor, insistând să lase pacientul în grija echipei medicale. Neavând încotro, zdrahonii fură nevoiți să renunțe și să așeze trupul pe targă, după care se făcură nevăzuți. Medicii au trecut imediat la resuscitarea tânărului, în timp ce asistenta îi ruga pe curioși să lase un spațiu mai mare între ei și locul intervenției. Timpul trecea cu greu în așteptarea unei vești bune, dar aceasta veni în cele din urmă. Pacientului îi revenise pulsul și putea fi transportat la spital, dar inima îi bătea slab și drumul până acolo era decisiv. Cu mare grijă și într-o cooperare perfectă, personalul medical îl ridicară și porniră cu grabă spre mașina salvării, urmați îndeaproape de o parte dintre oamenii de pe margine. Fiecare cu presupuneri și sfaturi generate din alte experiențe de acest fel.

30 thoughts on “Fetița care visa pentru alții (20)

  1. Imaginație mi-a fost mereu un tărâm în care am evadat din viața cotidiană. Cu ajutorul ei trecut peste multe greutăți. Mă bucur dacă o pot împărtăși cu alți prieteni și vizitatori. 🙂

 1. Salutare, Petru ! 🙂
  De-ai fi trecut din nou pe la mine, ai fi aflat din timp
  de PRONOSTICUL meu ,
  versus meciul TRICOLORILOR sub 21 de ani
  ROMÂNIA- CROAȚIA ! 🙂

  Seară liniștită ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  1. A fost un meci de actualitate? Mulțumesc frumos. E multă vreme de când nu mai sunt la curent cu jocul băieților noștri… Cam de când jocul lor nu s-a mai ridicat la nivelul competitiv și nu s-au mai văzut în meciuri internaționale. Și îmi este așa de dor de vremurile acelea în care tremuram de emoție pentru jucătorii noștri… Nu mi se cuvine termenul de suporter, pentru că am prea puține cunoștințe cu privire la evoluția lor, dar atunci când mă nimeresc pe fază, îmi e tare drag să-i văd. Chiar dacă pierd. Când câștigă însă…mă bucur nespus.

  2. Salve amicale, Alioșa! 🙂
   Eu mai trec pe la tine, aproape în fiecare zi, chiar dacă o fac în tăcere și fără să las urme evidente. Doar când am ceva de comunicat, aștern câteva rânduri. Despre meciul de ieri nu am vrut să mă hazardez cu vreun pronostic, neștiind prea bine ce putere de luptă au tinerii noștri fotbaliști. Cu atât mai mare mi-a fost bucuria când am văzut jocul lor bun și, implicit, rezultatul excelent. Sper să o țină tot așa și să se califice mai departe! 🙂
   O zi pe placul tău îți doresc, Sandule! 🙂

   1. Salutare, Petru !
    Am urmarit MECIURILE tuturor nationalelor care au evoluat pana acum dar in mod deosebit meciurile FRANTEI si ANGLIEI ,si pot afirma ca TINERII nostri TRICOLOR pot INVINGE maine ANGLIA iar drumul spre CAREUL de ASI ai EUROPEI este LIBER pentru ROMANIA spre OFTICA strainilor de NEAM si TARA care NE VOR tot timpul in COADA EUROPEI…………..
    Daca ENGLEZII au INSCRIS in PROPRIA lor POARTA in meciul cu Franta,
    DE CE nu si-ar INSCRIE si in meciul cu TRICOLORII nostri ?
    Zi faina, Petru !
    Sandu !

   2. Bună dimineața de joi, Alioșa! 🙂
    Știu că ești un microbist de elită și mi-aș dori să-ți fie… tastatura aurită, iar noi să ne bucurăm de victorii cât mai multe. Măcar la tineret, dacă cei din naționala cu maturi nu ne aduc multe bucurii.
    Hai România… și să nu ne mai gândim la cei cu gânduri vrăjmașe, Sandule! 🙂

 2. Emotii pentru micul nostru Nino sper sa aiba sanatate pentru o fapta buna! O seara frumoasa iti doresc!:)

  1. Emoțiile le trăiesc și eu, dar mă bucur și mai mult dacă ele sunt transmise mai departe. Mulțumesc frumos pentru încurajările atât de importante pentru mine, George!

  1. Papa era invulnerabil, după cum am văzut cu toții în realitate. Doar în destinul lui Șoc și al prietenilor lui pot să intervin. 😉
   Mii de mulțumiri, Constanța!

  1. Bună dimineața în cea mai plăcută zi a săptămânii, Anușka!
   Trebuie să păstrăm câteva enigme și pentru viitor, așa cum se obișnuiește în seriale. 😉
   Mulțumesc călduros pentru cafeaua proaspătă și îți doresc tot binele din lume, dragă prietenă! 🙂

  1. Bună să-ți fie inima, dragă Anda!
   Nici nu mă așteptam la altceva din partea unei persoane atât de optimiste și vesele cum ești tu! Iar această părere mi-o întărește și râsul tău sănătos, pe care ni-l oferi cu generozitate. Aleasă mulțumire și multă voie bună în continuare! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.