Fetița care visa pentru alții (23)

Desigur că lipsa lui Șoc era suportată cu greu de Sentimente, nemaiputând să comunice cu vreo ființă umană. Valetul, care-i aducea mâncarea de trei ori pe zi, nu zăbovea mai mult decât era necesar în camera sa. Descărca tava cu vase pline, debarasa masa și, cu privirea mereu aplecată, ieșea grăbit ca și cum s-ar fi temut de ceva. Singura consolare îi rămâneau animăluțele pe care le întâlnea în grădina mereu înfloritoare și animată cu specii din cele mai diferite. Aproape toate îl cunoșteau și se adunau în jurul băncii pe care el le aștepta să le mângâie și să comunice cu ele printr-un limbaj mut, dar foarte eficient. Preferate erau, totuși, căprioara cea blândă și dornică de dragoste, porumbeii albi și neastâmpărați, ba chiar și pitonul amator de căldura mâinilor sale. În preajma lui, niciuna dintre ființe nu se simțea amenințată de alta, de parcă erau pe un teritoriu neutru, în care pacea și înțelegerea predomina.

Imagine similară

Dar Sentimente simțea că acea pace nu avea să țină mult, mai ales în ceea ce-l privește. Această presimțire i-a fost confirmată în ziua când Montezuma și preotul lui credincios s-au așezat alături, făcând să dispară imediat toate animalele cu care se întreținea. Chiar de la început, monologul celui care-și spunea Regele Lumii, îi confirmă că norii negri s-au adunat deasupra capului său:

– Avem o veste proastă pentru tine, Nino Doi. Reprezentantul zeilor și trimisul zeiței Cuatlicue mi-a adus-o chiar acum, iar eu m-am cutremurat, îi zise Montezuma, arătând spre Pablo. Prietenul tău a murit, continuă el, încercând să perceapă emoția de pe chipul băiatului.

Se pare că reacția acestuia nu i-a dat satisfacție, de aceea continuă iritat:

– Nu știu de ce-mi mai pierd vremea cu un handicapat ca tine! Noi doi nu ne-am înțeles niciodată și nici n-o vom face, pentru că nu-mi puteam pierde timpul să învăț limbajul muților, bine măcar că pricepi după buze ce-ți spun. Așa că, privește-mă cu atenție și poate vei înțelege faptele care vor urma. Supărarea mea cea mare nu este pierderea unei tinere speranțe, ci faptul că am fost înșelat. Nino m-a trădat pe mine, dar te-a trădat și pe tine, deși l-am avertizat că vei plăti cu viața dacă va cuteza. În această situație, trebuie să știi că nu am nimic împotriva ta dacă mă voi ține de cuvânt. Din contra, te eliberez de o viață nenorocită, făcând din tine un martir pentru o cauză mult prea nobilă ca să o poți percepe. Urmează-ne, și în curând zeii vor fi cu tine.

Bărbații se ridicară deodată, iar Pablo îl îmboldi înainte, prinzându-l pe Sentimente de braț cu mâna înmănușată. Astfel a fost ghidat pe alei, până au ajuns în fața unei clădiri separate, împrejmuită de statui din marmură albă și neagră, reprezentând zeități cu chipuri crunte și corpuri fanteziste. Preotul l-a împins pe băiat în față, introducându-l pe ușa care s-a deschis supusă pentru a-i lăsa să pătrundă într-o încăpere luminată prin sutele de lumânări parfumate înșiruite pe pereți. Tot pe pereți se puteau distinge capete îmbălsămate de oameni, cu chipuri desfigurate de groază, așezate pe tăvi strălucitoare. În mijlocul acelui loc sinistru, se învârteau cei doi lei ai lui Montezuma, mai neliniștiți ca de obicei.

– Acesta e Lăcașul Sfânt, în care ne aducem recunoștință celor care ne-au creat și ne susțin. De aici le trimitem soli de îmbunare, suflete care au greșit în această viață, dar care se purifică prin sacrificiu și ne dau apoi putere de dincolo. Zeii se bucură de ele, îi iartă și îi țin în preajmă, pentru a-i reîncarna uneori în oameni mai buni și mai puternici. Bucură-te și tu, prin moarte te vei schimba și poate te vei întoarce să ne fii alături, cu prietenul tău. Nu trebuie să te temi, căci leii mei, Iisus și Mohamed, sunt foarte eficienți și o să te omoare rapid. Vor și ei să-și termine treaba cât mai repede, pentru că nu le place spațiul ăsta închis.

După aceste „încurajări”, Pablo îl împinse pe băiat cu putere înainte, făcându-l să-și piardă echilibrul și să cadă. Chipul lui devenise la fel de înspăimântat ca și cele expuse, iar mâna lui dreaptă se întinse cerând îndurare celor doi bărbați. Însă ei au făcut câțiva pași înapoi, Montezuma zâmbind satisfăcut, în timp ce preotul rosti comanda de atac adresată fiarelor. Un leu ajunse primul la victimă, retezându-i cu o mușcătură brațul pe care Sentimente îl întinsese spre îndurare. Celălalt făcu la fel cu brațul stâng, dar nu reuși să-l desprindă complet și nici nu-și continuă atacul. Ceva ciudat se întâmplă cu amândouă fiarele, care se domoliră după ce au intrat în contact cu carnea victimei. Mirosiră cu calm porțiunile din corpul lui, sângele care se scurgea din rănile grave, apoi se așezară blânde lângă rănit, lingându-i rănile. Celor doi bărbați nu le venea a crede, iar Montezuma țipa la lei ca ieșit din minți. Când încercă să se apropie, fu întâmpinat cu răgete amenințătoare de ambele animale, așa că își schimbă gândul, amenințând:

– Vă închid aici până se îndeplinește voia zeilor, iar leii nu vor primi mâncare, atâta timp cât trăiești. Într-un fel sau altul, tot vei muri, doar că va dura mai mult și suferința îți va fi mai mare.

31 thoughts on “Fetița care visa pentru alții (23)

  1. E bine că suntem optimiști și conștienți că suferințele nu durează mereu, ci sunt urmate de o replică pe măsură. Surprinzătoare sper și eu.
   Mulțumesc efervescent!

 1. Ca totdeauna, neașteptate intorsături din condei, dragă Petru. Și de fiecare dată ne faci să așteptăm mai nerăbdători continuarea.

  1. Recunosc că episoadele care se termină în cumpănă nu-s planificate numai pentru a menține curiozitatea cititorilor, fiindu-mi de ajutor și mie în a alege o continuare mai chibzuită.

  1. Cu astfel de personaje și ambiții, era de așteptat să ajungem la confruntări dure și scene dureroase, dar cu atât mai apreciată ar trebui să fie rezolvarea, dacă e inspirată. Aleasă mulțămire!

 2. Acuma cred că asistăm la o scenă cu gladiatori. Noi, cititorii, vom ridica sau vom coborî degetul, spre a pecetlui sau nu, soarta celu căzut la pământ. Eu nu știu ce să zic, ce să fac… Mă bucur că ai mai amânat deznodământul și sunt conștientă că nu poate fi o povestire credibilă dacă nu apar și ceva sacrificii… Totuși… Dar mă opresc aici!

   1. Interesantă și inspirată comparația ta cu lupta de gladiatori și așteptarea verdictului din partea spectatorilor. Și totuși, până acum nu am primit nicio sugestie, semn că aveți încredere în judecata mea. 🙂

 3. Frumos ne mai perpeleşti, Petru! Îmi place!

  P.S. Azi a sosit curierul, abia aştept să mă delectez cu versurile tale. Să ştii că doamna de la editură, cea care mi-a răspuns la telefon, e o dulce şi o scumpă. 😉

  1. Mă bucur că nu te-am dezamăgit cu secvența barbară, Potecuță!
   De asemenea, sunt încântat că ți-a răspuns o doamnă simpatică la telefonul pentru comanda cărții, semn că și în Capitală sunt oameni amabili și operativi. Așa cum e și domnul Pavel Constantin, șeful editurii. Mulțumesc încă o dată pentru că ți-ai dorit cartea, deși mi-ai citit versurile de-a lungul anilor. 🙂

   1. Nu m-ai dezamăgit, mă aşteptam la mai rău, sincer. Că am înţeles că vom asista la ceva în genul ăsta, m-ai pus în gardă de data trecută 🙂
    Mi-am dorit-o şi mă bucur mult că o am, e o plăcere să citesc din ea 😉

 4. Nu se poate scapa de niste monstrii rautaciosi asa de simplu, dar sper sa-l ajute norocul pe copil! O seara frumoasa iti doresc! 🙂

  1. Și eu sper ca Sentimente să nu dispară din povestire, pentru că ar rămâne prea multă ură și dorință de răzbunare cu orice chip. Zile cu bine și frumuseți depline, dragă prietenă! 🙂

  1. Salve amicale din Seini, Alioșa! 🙂
   Cred că în viața asta reală, fiecare visează pentru el. La fel face și Simona Halep, iar noi sperăm ca visele ei să fie frumoase și, mai ales, să se împlinească. Spre bucuria ei și a noastră. 😉
   Toate cele bune și frumoase, Sandule! 🙂

   1. DA, în general, ” fiecare visează pentru EL ” 🙂
    dar sunt și mulți precum SIMONA HALEP care VISEAZĂ și pentru ALȚII ! 🙂
    Astăzi ,Simona va juca cu ucraineanca Svitolina nu numai
    pentru un loc în FINALA turneului WTA de la WIMBLENDON 🙂
    ci și pentru EA, familie, prieteni șamd ! 🙂
    Toate cele bune și frumoase , și pentru tine, Petru ! 🙂
    Sandu ! 🙂

   2. Mult succes îi dorim cu toți românii! 🙂
    Dar, oricare ar fi rezultatul partidei, noi o vom iubi și sprijini în continuare pe Simona noastră. 🙂
    Și totuși să auzim de bine, Sandule! 🙂

  1. Iar când durerea e pricinuită atât de sadic de către adulți, unor copii, e cu atât mai copleșitoare. Din păcate, realitatea nu se lasă mai prejos decât povestirile.

 5. Mă gândesc că, toată această actiune, unde Sentimente va ieși învingător, și leii sa se întoarcă spre acei oameni răi, faci tu intr_un fel prietenei!!! 🤔

  1. Și eu mă gândesc deja la episodul de mâine, căutând cea mai bună soluție pentru ca binele să învingă. Lupta nu mai poate fi amânată, dar sper să fie și palpitantă. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.