Fetița care visa pentru alții (24)

continuare

Așa cum a prezis Montezuma, generatoarele au pornit în câteva secunde, doar că tot atâta le-a trebuit să fie scoase din funcțiune, ca urmare al unui alt fulger.

– Pe toți zeii!, se auzi suveranul tunând cu o voce mânioasă. Nu-mi dau seama cum e posibil așa ceva, continuă el venind aproape de Pablo și gesticulând iritat.

– Explicația e simplă dacă o cauți acolo unde trebuie, vorbi mai mult pentru sine preotul. Fulgerele nu au venit vertical, ci au fost trimise pe orizontală, exact în punctele esențiale: transformatorul și tabloul de comandă.

– Pe orizontală și din apropiere…, mormăi la rândul lui micul bărbos. Înseamnă că a trecut de poarta castelului? Cum?!

Pablo căuta încă răspunsul, încercând să pătrundă cu privirea prin întunericul dens și perdeaua de ploaie. Într-un târziu, arătă către un obiect vizibil doar la lumina descărcărilor de energie naturală, ceva nedefinit la început, dar care se apropia de terasă.

– Uite-l! Zboară pe o placă cu propulsie, de parcă ar fi un zeu.

Bătrânul preot avea ochi buni, iar pe Montezuma îl cuprinse pentru prima dată invidia față de băiatul care venea de sus, frica în fața unui adversar cu aceste calități și îndoiala că-i va putea face față. De aici și strategia pe care o elaboră pe loc:

– Eu mă duc să chem întăriri, pentru orice eventualitate. Dar am încredere că îl vei opri pe acest impostor care vrea să ne impresioneze. Revin cât pot de repede.

Suveranul nu mai așteptă răspunsul, ci se pierdu în clădire, chemând valeții să aprindă lumânări și căutând să ia legătura cu paznicii din diferitele zone ale domeniului. În acest timp, în fața lui Pablo ateriză lin băiatul responsabil pentru toată această mobilizare de forțe.

– Te așteptam, Nino, îl întâmpină preotul cu vocea lui pițigăiată. Trebuie să recunosc că speram să vii pe ușă, ca toți oamenii. Dar văd că ți-ai găsit o nouă jucărie, una care ne-a impresionat, ce-i drept.

Tânărul coborî de pe placă și înaintă doi pași. Doi ochi, ca două jaruri incandescente, îl fixau de sub gluga ce păruse de nepătruns până acum. Se opri pe loc, impunându-și să nu se uite la ei, de frica unei stratageme periculoase.

– Am venit să-l iau pe Sentimente, nimic mai mult, se justifică Nino. Voi aveți tot ce vă trebuie: bani și putere. Eu îmi vreau doar prietenul și apoi plec din viața voastră.

– Mă tem că-i prea târziu, copile, iar asta nu din vina noastră. Doar ți s-a spus ce se va întâmpla dacă nu urmezi indicațiile primite. Așa că… vina îți aparține.

– Cuuum? Sentimente nu mai trăiește?!, strigă plin de necaz băiatul, întingând amenințător brațele spre Pablo.

– Nu te-aș sfătui să fii nesăbuit, băiete. Mai bine gândește ca un om matur și alătură-te nouă, pentru a ajunge acolo unde ți-ai propus de la început. Zeii te iartă, noi trecem cu vederea, că ești tânăr și fără experiență. Aici e locul tău, nu printre pleava lumii, mânată de ambiții mărunte și emoții puerile.

– Nu știu de ce te-a ales Montezuma, dar bănuiesc că ai o putere apreciabilă. Poate limba ți-e veninoasă și cuvintele persuasive, poate hipnotizezi oamenii cu ochii tăi de șarpe sau ai alte arme necunoscute mie. Eu am doar ce mi-a dat natura, și poate a făcut-o cu un scop. Așa că ia de aici!

Fulgerele porniră din ambele mâini, lovindu-se de pelerina preotului și ricoșând în toate părțile, fără să-i pricinuiască vreun rău. Urmă o altă serie și apoi încă una, cu același rezultat, plus un râs ascuțit ce venea parcă dintr-un cavou.

– Te-ai lămurit că sunt indestructibil? Ți-am tot repetat lucruri pe care un băiețel ca tine nu le înțelege, dar vorbele mele n-au avut ecoul necesar în mintea ta. Îți mai dau o șansă ca să renunți și să alegi calea care ți-e menită.

– Niciodată! Niciodată!, repetă Nino mai mult pentru a se convine pe sine. Mai bine mor luptând, decât să îmi reproșez toată viața că am fost un laș. Nu știu ce ești sau cine ești, dar sunt sigur că planeta asta n-are nevoie de o plagă ca tine.

Probabil că mânia îl lăsase fără precauție pe tânăr, astfel s-ar explica pașii pe care-i făcea înspre omul acela impenetrabil. Simțea același sentiment de sacrificiu pe care îl încercase atunci când se auto-electrocutase, doar că acum era vorba de a elimina o altă ființă, nu un cip interior.

– Uită-te la mine și spune-mi că mă urăști, îl provocă vocea de sub glugă. Fii bărbat dacă vrei să te lupți cu mine, copil fără minte!

 

Imagine similară

– Nu am ce vedea la tine, Satană fără chip, replică Nino, trăgându-i gluga peste toată fața și aplicându-i, cu toată puterea, un pumn în piept.

Nu a fost nevoie de un al doilea, un țipăt înfiorător arătând că găsise calea spre anihilarea inamicului. De altfel, mâna lui bionică pătrunse cu ușurință prin corpul acela plăpând, ca printr-un schelet uscat ale cărui oase nu aveau pic de rezistență, iar pelerina căzu pe terasa udă de parcă n-ar mai fi conținut nimic.

– De necrezut!, se miră tânărul. Se pare că brațele astea au și altfel de putere.

va urma

27 thoughts on “Fetița care visa pentru alții (24)

 1. A făcut bine să nu asculte îndemnul de a-l privi în față. Niciodată să nu faci ce îți sugerează adversarul! Și mi-a plăcut sosirea lui pe o placă, fie și cu propulsie! Iată-l pe Nino cu skateboard-ul pe valurile unei vijelii create de el.

  1. Recunosc că m-am inspirat de la placa „soldatului zburător”, prezentată de Ziua Națională a Franței. Ficțiunea și realitatea sunt într-o competiție tot mai strânsă.

 2. Apreciez tare mult tot ceea ce faci !
  Astept continuarea !
  Chiar daca nu comentez, sa stii ca citesc si gandurile mele se mai ajuta cu ceea ce citesc ! Multumesc !
  O zi minunata !

  1. Mă bucur mult că-mi ești alături, așa cum și eu sunt un admirator al versurilor tale atât de sensibile. Înseamnă că și aprecierea e reciprocă și sper să ne citim mereu cu aceeași plăcere.
   Toate cele bune și frumoase!

 3. Ai avut tu dreptate să mă temperezi când ai spus că liniştea aia era doar aşa, de relaxare. Uf. Am emoţii. Dar ştiu că vei avea tu grijă de toţi. Sper! 😀

  1. Ciocnirea dintre bine și rău generează mereu furtună și victime, așa cum se întâmplă când aerul rece se întâlnește cu cel cald. Mulțumesc și te asigur că totul va fi bine… în cele din urmă. 🙂

  1. Îți mulțumesc pentru bucuria transmisă, cafeaua dăruită și vestea bună despre ziua de azi, Anușka!
   La rândul meu, adaug urările mele călduroase pentru vigoare, împliniri și multe bucurii, dragă prietenă!

 4. POVESTEA merge foarte BINE 🙂
  FELICITĂRI Petru de la MINE !!! 🙂 🙂 🙂
  Săptămână BINECUVÂNTATĂ ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  1. Bună dimineața, Alioșa! 🙂
   Mare mulțămire pentru popas, lectură și apreciere, frate dunărean! 🙂
   Bine să meargă și povestea noastră de viață, cu sănătate și multe împliniri! 🙂

  1. Bună să-ți fie inima, precum e cafeaua ta de dimineață, Anușka!
   Mulțumesc că mi-ai servit-o exact înainte de a mă pregăti pentru ieșirea în oraș! Precis că-mi va prinde bine!
   O zi excelentă îți doresc și ție, dragă prietenă! 🙂

 5. Am citit in comentarii despre cum ar trebui sa se termine povestile.
  In ce mă priveste, de când am găsit prin casa câteva romane cu sfârsit ciudat si cam satanist, sunt foarte prudent ce cărti las celor ce mă vor pomeni…
  Toate cele bune!

  1. Pericolele și căile greșite se găsesc nu numai pe internet, la televizor, în societate, ci și în cărți. Noi am fost chiar obligați să învățăm după manuale de istorie presărate cu minciuni, să lecturăm cărți care proslăveau comunismul și să ocolim tot ce venea din occident. Și totuși, multora dintre noi, nu ne-a fost spălat creierul și am citit pe ascuns cărți care spuneau adevărul, plăcerea fiind mai mare, poate tocmai pentru că erau interzise. Astăzi, cărțile cu subiecte excentrice și ciudate îi atrag mai mult pe tineri, tocmai din dorința de a fi nonconformiști.
   Weekend plăcut!

 6. Să nu rămân lipsă la comentariu, am lecturat povestea nr.24 din “Fetița care visa pentru alții”, aștept să văd ce se va întâmpla cu Sentimente !!! 🌺

 7. Fragmentul cu numărul 24 va fi mai lung ca de obicei, pentru că acțiunea e mai amplă și se desfășoară într-un timp relativ scurt, în aceeași locație. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.