Ghici cine intră la baie?

Nu mai rețin ce meci de fotbal al naționalei se transmitea în acea zi ploioasă de toamnă târzie. Îmi amintesc însă, foarte limpede, că șeful de echipă ne-a propus să scurtăm ziua de muncă și să ne retragem împreună în fața unui televizor și a câtorva pahare de vin. Damigeana cu băutură o adusese deja Istvan-Grasul, ca să-l cinstim de ziua lui de naștere. Televizoare aveam cu toții, dar a fost preferat al meu, fiindcă era o petrecere între bărbați, iar eu n-aveam nevastă care să ne cicălească. Șase eram cu toții, doar că Istvan-Slabul nu era microbist și nici cu băutura nu se împăca; în plus, avea și o nevastă care-i cronometra fiecare minut de întârziere, așa că a scăpat.

Ploua mărunt și constant de dimineață bună, iar eu locuiam într-un cartier presărat cu blocuri noi sau în plină construcție, fapt care ne obliga să fim atenți pe unde călcăm, pentru a nu aluneca prin noroiul consistent sau a cădea în vreuna din gropile de pe șantier. Ne-am înghesuit cinci în Trabantul meu, cu care am reușit să ajungem până aproape de intrarea în casa scării. Am fost bucuroși când ne-am văzut cu bine înăuntru, în fața televizorului care nu ne dezamăgea și a paharelor care au început să se umple cu mare veselie.

Nu mai știu nici cum s-a încheiat meciul, dar nu voi uita atmosfera de bună dispoziție care ne-a fost stimulată prin vinul bun și discuțiile presărate cu glume. Atât de mult ne-a plăcut această întâlnire, încât nu ne venea să ne despărțim nici după ce televizorul și-a încheiat emisia, iar în damigeană nu prea mai rămăsese „tulburel”. Doar Aurel, cel mai tânăr dintre noi, își manifestă dorința de plecare.

– Unde te grăbești așa?, îl întrebă șeful. L-aș înțelege pe Istvan, că are nevastă, sau pe Kalman, că are logodnică. Dar dacă nici eu nu mă gândesc să plec la familie, tu de ce vrei să pleci acasă? Te ceartă părinții?

– Nuuu, se apără cu hotărâre ucenicul echipei. Dar poate agăț și eu vreo fătucă, merg cu ea la un film, ca să avem unde ne giugiuli.

– Fugi de-aici, măi țâcă!, îl luă peste picior Kalman, „prințul” cu cele mai multe cuceriri la activ. Cine crezi că-ți cade în plasă ție, mai ales pe o vreme ca asta?

– Punem pariu că găsesc una într-o jumătate de oră?, se lăudă tânărul. Crezi că numai mustața și înălțimea ta face victime? Am și eu un farmec aparte.

– S-a făcut!, hotărî șeful incitat. Te așteptăm să vii aici peste o jumătate de oră, cu o pițipoancă la braț. Dar vezi că-i un pariu serios și vei plăti o ladă de bere dacă-l pierzi.

Probabil că vinul îl făcuse prea încrezător pe Aurel, astfel că a acceptat rămășagul, iar noi ne-am pus mare încredere în capacitatea lui de cuceritor. După plecarea lui, Istvan a venit chiar cu o idee:

– Cine știe ce pramatie ne aduce copilul ăsta, de aceea ar fi bine dacă o spălăm bine înainte de a o băga în pat. Să profităm până este apă caldă și să umplem cada.

Imagine similară

Ne-am înghesuit toți patru în baie, făcându-ne planuri și numărând minutele până la expirarea termenului de așteptare, în timp ce supravegheam curgerea apei fierbinți. Cu apă rece puteam completa oricând, după preferința domnișoarei. Jumătatea de oră a trecut prea repede, iar apoi încă o jumătate până ne-am dat seama că Aurel ne-a lăsat cu buzele umflate. Buna dispoziție fiind doar o amintire, colegii se pregăteau să plece spre casele lor, când cineva sună la ușă. Am tresărit deodată, cu speranțe în priviri și câte un surâs în colțul gurii. Într-adevăr, în momentul când unul dintre noi a deschis, ne-am trezit în fața unei fete cu înfățișare de înger și o voce care curgea ca un tril de privighetoare:

– Nu vă supărați, dar m-a trimis prietenul vostru, Aurel…

– Oooo, dar cum să ne supărăm?, interveni galant Kalman, sărutându-i mâna în care nu ținea umbrela și invitând-o înăuntru. Dimpotrivă, suntem bucuroși să ne cunoaștem, completă el zâmbind și arătându-și dantura sănătoasă.

Noi ne făceam semne pe ascuns, șeful sugerând că o astfel de făptură nu mai are nevoie de faza cu baia. „Nu facem nicio excepție!”, șopti neclintit Istvan, în așa fel încât se auzi destul de clar.

– Nu am timp de zăbovit…, încercă fata să ne lămurească.

– Nici noi nu o să vă reținem mai mult decât e necesar, interveni Istvan, împingând-o ușor spre intrarea în baie.

– Știți, băiatul acela mi-a spus…, încercă din nou fata să vorbească.

– Dacă v-a spus, înseamnă că știți despre ce-i vorba, îi răspunse prompt Kalman, nelăsând-o de mână și zâmbindu-i galeș în continuare. Doar că trebuie să faceți o baie caldă înainte, că oricum sunteți udă.

Fata își retrase brusc mâna și tonul vocii ei deveni aspru:

– Domnilor, cred că de o baie bună are nevoie mai degrabă prietenul vostru. Locuiesc vizavi și l-am auzit de multă vreme cum strigă după ajutor. A căzut într-o groapă din apropiere și vă roagă să-l scoateți. Eu vă doresc succes și nu-i nevoie să mă conduceți.

Aici am cam rămas fără cuvinte și nici de zâmbete nu ne mai ardea. Firește că Aurel a fost adus la suprafață cu ceva efort, iar apa caldă din vană i-a fost cum nu se poate mai de folos. Noroiul se lipise de el ca de un bivol care se scaldă în mocirlă. Mai pot să vă asigur că niciunul din noi nu a mai adus vorba de acea întâmplare… până acum.

32 thoughts on “Ghici cine intră la baie?

  1. Într-adevăr, multe povestiri actuale se destramă înainte de a începe, tocmai pentru că intervine celularul care rezolvă problema.
   Duminică precum o oază tihnită!

  1. Încă un titlu la care m-am gândit era tocmai „Subiecte între bărbați”. Sau chiar „Oameni mari și fără minte”, doar că acesta din urmă e prea des folosit.
   Nici eu nu-mi pot uita Trabantul, că tare multe am făcut cu el.

  1. Mă bucur că ți-a plăcut, deși nu face cinste bărbaților care se respectă. Vinul a fost de vină! 😉 Duminică de toată plăcerea și frumusețea, dragă Gabi! 🙂

 1. Ce tare patanie, vai de bietul Aurel, dar si voi petrecaretii, ati ramas ca la dentist!! Frumos povestita Petru, somn usor !!!🤗👏

  1. Tinerelul Aurel era cam ușurel de minte, mai ales după câteva păhărele. Multe a pățit el din cauza asta, dar poate-mi voi da drumul la vorbe cu altă ocazie. 😉
   Mulțumesc frumos, dragă Mica, cu urări duminicale binecuvântate! 🙂

 2. Îmi place textul ca formă, ca fond mai puțin. Tu-mi știi părerea despre aceste subiecte ce duc ușor spre vulgaritate, fie ea de expunerea unor comportamente, nu de exprimare. Vezi tu care este diferența dintre mentalitatea de grup a bărbaților, nu generalizez, și cea a grupurilor de femei. Niciodată femeile, fie ele de calitate îndoielnică, nu vor căuta bărbați care trebuie împinși spre baie. Voi ați știut din start ce femeie va veni, dacă preocuparea voastră primordială a fost pregătirea băii. Te-ai supărat? Lasă că-ți trece.

  1. Te înțeleg și-ți respect părerea, care coincide în bună parte cu a mea, și cred că ți-ai dat seama din comentariile anterioare. După cum sunt sigur că ai dedus din lectură, eu am fost doar gazdă și un observator devenit apoi povestitor. Am relatat această întâmplare tocmai datorită moralei care se poate extrage din ea, evidentă și amuzantă totodată. Se pare că tocmai bărbații însurați sau prinși într-o relație sunt mai dornici de aventuri amoroase.

   1. Dacă femeile nu ar fi trăit în frică sute de ani, dacă nu mai mult, cu siguranță ar fi avut și ele întâmplări… similare! Însă un echilibru între sexe este cea mai bună cale de a trăi în armonie.

 3. Ha,haaaaaaaaaaaaaaaa,ce amuzanta a fost patania din poveste 🙂
  O duminica binecuvantata!
  Sa aveti soarele in suflet si o duminica care … sa va taie rasuflarea … de atata fericire !
  Draga Petru azi te servesc cu o cafea mai deosebita ,sper sa o savurezi cu placere 🙂 ❤

 4. Săru-mâna la cafeaua cu adevărat mai deosebită, Anușka! Cu mai multe melodii vesele și urări care merg direct la inimă, pentru care îți mulțumesc mult de tot și le întorc după ce le-am încălzit cu suflet și gânduri din cele mai nobile, dragă prietenă!
  O duminică la superlativ! 🙂

 5. Ha, ha! Ce mult îmi plac întâmplările acestea în care cei ce se cred mari cuceritori iau țeapă în modul cel mai amuzant! Mai tare a fost cu Aurel, care țipa din fundul gropii, decât cu pariul cel năstrușnic.
  Numai bine, dragă Petru! 😀

  1. Deși sun șanse infime, eu tot sper ca măcar unul dintre colegii cu pricina să citească această amintire și să zâmbească. Nu și nevestele lor, că ar avea de dat niște explicații. 🙂
   Zile cu frumuseți și bucurii, dragă Alex! 🙂

 6. multumesc de vizite Petru in primul rand,
  in al doilea m-ai facut sa rad de una singura prn casa,, ce grija au si barbatii astia sa spele femeia inainte, asta-i singura lor grija, s-o lustruiasca

  1. Se vede că erau oameni creduli și fără experiență în aventuri de genul ăsta. Mai ales cel care a propus îmbăierea obligatorie, de parcă asta era problema cea mai stringentă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.