Fetița care visa pentru alții (25)

Ar fi timpul să aflăm ce s-a întâmplat cu cele două fetițe preluate de stat și despre care nu se mai știe aproape nimic. Deși mama Lenei a făcut tot ce i-a stat în putință să-și recupereze copila sau măcar să o viziteze, s-a lovit mereu de aparatul impasibil al Guvernului, de explicații din cele mai puerile și amânări fără număr. Povestitorul, cu mijloacele lui specifice, ar putea încerca o incursiune în labirintul acestei dispariții, dar e o misiune mai dificilă decât atunci când am pătruns în castelul lui Montezuma, secretele sunt mai bine păzite și nu ar fi deloc bine să lanseze presupuneri. E nevoie de câteva dovezi, de niște semnale sigure care să ne ducă spre dezlegarea misterului atât de bine păzit, de un fir călăuzitor către locul unde sunt ținute aceste fete, modul în care sunt tratate și scopul real pentru care au fost sechestrate.

Aceleași întrebări și le-au pus câțiva jurnaliști mai încăpățânați, iar unul dintre ei este Stanca M., o tânără ambițioasă și neînfricată în fața amenințărilor anonime cu care era bombardată pe diferite căi. Avea în ea un curaj cum rar întâlnești în breasla reporterilor din țara noastră și o echipă dispusă să o urmeze până la capătul adevărului. Datorită lor pot să vă redau mai jos o stenogramă a unei discuții purtată între un reprezentant al partidului aflat la guvernare și șeful operațiunii „Visătoarea”, document care a fost copiat înainte de a ajunge la președintele de partid. Nu știm cum a fost obținut, dar Stanca – poreclită și „Stânca”, datorită tăriei de caracter -, garantează că e autentic și reprezintă firul care ne va duce spre alte dezvăluiri. Pentru numele celor doi implicați în dialog se fac mai multe speculații, dar nu putem garanta ceva sigur.

Imagine similară

„Reprezentantul Partidului de Guvernare: – Au trecut mai bine de doi ani de la inițierea proiectului, și șeful nu e mulțumit de rezultate. Îți reamintesc că am pompat aproape treizeci de milioane de euro, bazându-ne pe promisiunea că e cea mai profitabilă investiție. E timpul să facem un bilanț realist și să-mi spui când vom culege roadele acestei misiuni de care răspunzi.

Șeful Operațiunii Visătoarea: – Adevărat că operațiunea e mai dificilă decât am preconizat, iar asta din cauza atitudinii refractare a celor două fete. Nu e ușor să lucrezi cu copii, mai ales când aceștia au probleme psiho-afective și trebuie să se acomodeze atât de des cu schimbarea de mediu, de profesori și psihologi. Știu că aceste metode sunt concepute pentru a face imposibilă găsirea lor, dar reprezintă și un factor de stres, de neîncredere. Și pentru noi e un domeniu nou, în care specialiștii se formează pe parcurs, acumulând experiență de la o zi la alta. De pildă, la început am crezut că rezistența lor va ceda mai ușor dacă le separăm, dar ne-am trezit în fața unei tăceri și mai profunde. Și-au mai dat drumul la limbă după ce le-am reunit din nou, dar înregistrările noastre tot nu erau mulțumitoare. Apoi au fost incluse într-un grup de elevi, însă și acolo se izolau de ceilalți, deși am ales copii dintre cei mai ciudați, ca să nu se simtă excluse.

R.P.G. – Să trecem peste aceste amănunte profesionale și să ajungem la partea practică. Ce beneficii ne-a adus această fată anormală? Despre cealaltă, numită parcă Poligraf, nici nu are rost să întreb. Știu că-i adusă doar pentru a-i ridica moralul, pentru că nu e nevoie să ne tot repete o copilă că mințim. Gloata de alegători se hrănește cu minciuni, iar ea vine să-i dezamăgească prin adevăr.

S.O.V. – Cred că șeful a primit rapoartele trimestriale, în care am expus, la timpul potrivit, toate realizările obținute prin visele pe care le-am sugerat fetei. Reamintesc aici că doi lideri importanți ai opoziției au fost chemați în fața instanței ca urmare a dezvăluirilor obținute din spusele fetei, câțiva colegi de partid au scăpat de dosare prin șantajarea judecătorilor, mai bine de opt milioane de euro le-am câștigat la loto, pentru partid, tot datorită viziunilor subiectului. Ar mai fi și altele, dar suntem abia la început și e greu să impunem prea des copilei ce să viseze.

R.P.G. – E prea puțin, față de ce ne așteptam. Mama fetei face presiuni în presa internă și cea internațională, serviciile de informații au aflat că are un coleg cu puteri supranaturale care are de gând să vină după ea, iar dacă se întâmplă așa ceva, trebuie să apelezi la soluția extremă. La câți copii dispar în România, ce mai contează încă doi? Dar până atunci, dacă e nevoie, treci la tortură fizică și obține cât mai multe informații. Secretele marilor președinți ai lumii, numerele câștigătoare de la loteriile cu premii de sute de milioane de dolari, tranzacții la bursă și alte viziuni pe care îți sugerez să le provoci. Ăstea sunt dispozițiile de sus.

S.O.V. – O să fac tot ce pot, în cel mai scurt timp.

R.P.G. – Ăsta e sloganul celor slabi. Vreau să faci imposibilul, altfel îți pierzi tot sprijinul partidului.”

21 thoughts on “Fetița care visa pentru alții (25)

 1. Actualitate de actualitate la tine aici draga Petru 👍❤ Frumos le intorci din “condei” felicitari ❗ Am adus sa ne racorim, la mine fierbe asfaltul, ha, ha, ha.

  1. Mă bucur mult că ți-a plăcut, mai ales că am ajuns pe la mijlocul povestirii și era nevoie de o reînsuflețire. 🙂
   Săru-mâna pentru frumoasa vizită, alături de urări răcoroase, dragă Anda! ❤

 2. Asa se raporteaza dar solutiile vin foarte tarziu si depinde de interese!Sa vedem continuarea!O seara frumoasa iti doresc!:)

  1. Ne-am molipsit cu toții de diferitele metode prin care primim informații, mai mult sau mai puțin credibile. Printre ele sunt și stenogramele. Să fii iubită și răcorită în aceste zile toride, dragă Gabi! 🙂

 3. Complicat, sa descifrezi toate hatisurile urate, exemplu cel de la Caracal, se dezbate de o perioada de timp, unde se descopera tot mai urate fapte!!! Ce pot sa spun sunt ingrozita, asa si cu cele doua fetite din povestea ta Petru, sa vedem !!!🌖😚

  1. E imposibil ca astfel de fapte oribile, precum cea de la Caracal, să nu ne influențeze în ceea ce gândim și scriem, uneori fără să ne dăm seama. La care se adaugă multe alte păcate ale societății noastre.
   Bună dimineața și apoi o zi de august mai plăcută decât cea de ieri, dragă Mica! 🙂

 4. M-ai năucit, iar aluziile la evenimente reale sunt foarte reușite.
  Cred că voi pune cel mai stupid comentariu, dar asta îmi bântuie prin minte:
  ”Stanca sta-n castan ca Stan.”

  1. Bună să-i fie toată ziua de mare sărbătoare, Anușka!
   Am vrut să expun câte un pic din nenumăratele probleme cu care se confruntă societatea noastră, inclusiv cea din Caracal, dar și atacurile asupra jurnaliștilor onești sau banii negri care se cheltuiesc pentru interese ascunse.
   Mulțumesc pentru tratația de astăzi și răspund cu cele mai bune gânduri și urări, dragă prietenă! 🙂

 5. Salutare , Petru azi în zi de DUBLĂ SĂRBĂTOARE :

  – ”Adormirea Maiocii Domnului” 🙂
  și
  Ziua Marinei Militare a ROMÂNIEI
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2019/08/11/
  la ultimul ” comment” postat de MINE ! 🙂

  Cât privește PRESCURTĂRILE făcute pentru ECONOMISIREA timpului,
  ele pot fi TRADUSE și AȘA :

  R.P.G.= reprezentantul poporului gerrman …………….
  versus PROIECTUL ” România EDUCATĂ ” !!! 🙂 🙂 🙂

  http://amintiriamintiri.wordpress.com/

  ” ȚARA arde și baba se PIAPTĂNĂ ” …………………….

  S.O.V.= Sorin Ovidiu Vântu ………………..
  CONDAMNATUL la ÎNCHISOARE cu EXECUTARE ,
  care după ce a PĂCĂLIT mii de români , acum DĂ LECȚII de MORALITATE și PROSPERITATE ………

  Sănătate, Petru ! 🙂
  Alioșa .

 6. Salve prietenești din cel mai frumos orășel al Maramureșului, Alioșa! 🙂 E o părere subiectivă, dar poate fi și realistă, dacă se fac sondajele potrivite. 😉
  Mă bucur să fim alături în această sărbătoare cu cel puțin două ramificații. Firește că voi fi alături de marinarii noștri frumoși și mereu credincioși drapelului pe care-l slujesc. 🙂
  Așadar, la mulți ani lor, pentru că o merită din plin! Sărbători fericite și românilor care au câte o Mărie aproape, dar și celor care nu au. 🙂
  O zi minunată îi doresc și ție, pentru că meriți, Sandule! 🙂

  1. Salutare, Petru ! 🙂
   Sincer, NU CRED în SONDAJE ! 😦
   SONDAJELE sunt FĂCUTE la COMANDA celui care VREA LUMEA s-o manipuleze ( PĂCĂLEASCĂ )
   !!! 🙂 😦 🙂
   Cât privește URAREA
   ” La Mulți Ani, MĂRIE ”
   după BOR, ” Adormirea Maicii Domnului ”
   NU este prilej de PETRECERI cu CÂRNAȚI și manele 😦
   ci prilej de POCĂINȚĂ și RUGĂCIUNE ! 🙂
   Dar, FIECARE este LIBER să CREADĂ ce VREA …………………………
   Weekend minunat ! 🙂
   Sandu ! 🙂

 7. Foarte reusita aducere in actualitate a povestii!
  Jurnalistii au multe păcate, dar fără ei nu se poate…(scuze pentru rimă)
  Sănătate si spor!

  1. Tentațiile sunt mari și pentru jurnaliști, dar cu atât sunt mai de apreciat aceia care rămân obiectivi și scot la iveală secrete murdare, indiferent cine le vrea mușamalizate.
   Să auzim de bine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.