20 thoughts on “Epigrama care mușcă (CCLXXII)

 1. Mare milă imi e de bogatii lumii! Sigur unii isi traiesc viata dar f. multi traiesc sa adune si nu se bucura decat de marimea agoniselii uitand sa traiasca si ca nu iau nimic cu ei!

  1. Se știe că bogățiile mari aduc și necazuri pe măsură: invidie, griji și prieteni interesați doar de distracție. Deci sunt total de acord că aceștia sunt demni de milă, fără pic de ipocrizie.

 2. Va salut cu respect.
  Foate inspirat sunte-ti ca de obicei,din pacate este o realitate foarte adevarata si tulburatoare,sta in firea omului,sa nu tina cont de nimic,bogatiile adunate in lumea aceasta sunt in zadar,dupa cum bine se specifica in CARTEA CARTILOR,asta indiferenta de CREDINTA,sau ca suntem ,sau nu suntem credinciosi chiar deloc,sau mai putin…

  1. Bine ai venit printre postările mele și îți mulțumesc pentru cuvintele atât de frumoase!
   Credința are un mare rol în caracterul și personalitatea noastră, indiferent cum o percepem. Eu, de exemplu, îi dau dreptate Papei Francisc, care spune că Dumnezeu e în noi, doar trebuie să-l găsim și să-i urmăm calea. Bucuriile mici sunt acelea care nu ne pot face rău, deci să le găsim zi de zi și să le oferim și celor din jurul nostru.

 3. Buna dimineata! Tuturor intr-o zi sfanta de duminica in care se sarbatoreste si Sf. Maria Mica ❤
  La multi ani celor care poarta aest nume si derivatele ei
  Draga Petru Zi sfântă De Sfântă Maria, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!

  1. Săru-mâna pentru cafeaua de sărbătoare și urările dedicate prietenilor care sărbătoresc astăzi, Anușka!
   Îți doresc să te bucuri și tu de o zi minunată, iar cei pe care-i cinstești de Sf. Mărie Mică să fie fericiți alături de tine, la masă sau în fața calculatorului. La mulți ani le doresc și eu! 🙂

  1. Bună dimineața, frățioare Alioșa! 🙂
   Mii de mulțumiri pentru clipul dedicat sărbătoriților de astăzi, și nu numai lor! O zi cu multe bucurii le doresc și eu, alături de nelipsitul LA MULȚI ANI! 🙂
   La fel și ție, Sandule! 🙂

 4. Ziua bună, dragă Petru și La mulți ani tuturor pentru Sărbătoarea de azi.
  Foarte bună „săgeata epigramistică”! Un mare adevăr, demonstrat din plin în toate perioadele istoriei. Din păcate, oamenii nu învață nimic din această lecție dură. Suntem atât de trecători pe acest pământ, încât uităm că orice agonisire este și ea supusă efemerului. Nu luăm nimic cu noi din cele materiale! Dar bogățiile „convertite” în fapte minunate, în slujba semenilor sau țării, acelea sunt cele care lasă urme în istorie. Și un renume printre semeni!
  Numai bine și zile frumoase! 🙂

  1. Bine te-am regăsit într-o zi de mare sărbătoare creștinească, dragă prietene! 🙂
   Prea mulți dintre noi au deviza împăratului roman Nero: „după mine, potopul!”, așa că nu se gândesc la memoria pe care o lasă în urma lor sau la urmașii care ar trebui să-i cinstească faptele bune. Ba dimpotrivă, unii afaceriști de anvergură sau politicieni cu influență merg până acolo încât distrug planeta-mamă, în goana după profituri tot mai mari. Și uite așa condamnă viitoarele generații la chinuri și moarte.
   Să fii iubit și mereu iubitor!

  1. Am citit undeva un articol despre regretele pe care le au muribunzii, în ultimele lor zile. Aproape toți regretă că au pus pe prim plan lupta pentru înavuțire, în detrimentul relațiilor interumane. În acele momente, dacă ar putea da timpul înapoi, altfel ar proceda. Păcat că-i prea târziu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.