28 thoughts on “Mascații

 1. Sunt departe de-a fi porumbei, dar mă tare tem că nu sunt nici ciori, cred că sunt corbi, dar nu contează, noi să fim sănătoși că se zice că cioara trăiește 300 + că factorul de mediu al ciorilor este unul foarte adaptabil, se descurcă și dacă Firea le “toaletează” copacii, chiar și fără Veronica la “butoane” :))

  Numai Bine Petre !!!

  1. Toate păsările își au rostul lor, indiferent că-i porumbel, cioară, corb sau altă specie. Doar când numărul lor scapă de sub control, atunci devine problematic și necesită anumite intervenții din partea omului. Pentru că echilibrul e perturbat, de cele mai multe ori, tot de acțiunile noastre nepotrivite.
   Să fii iubit și mereu iubitor, Ștef!

  1. Și eu am petrecut șapte ani lângă o pădurice plină de ciori, la Jucu de Sus, jud. Cluj. Mă obișnuisem cu cârâitul lor zgomotos, dar și cu împușcăturile vânătorilor, chemați să mai rărească din ele.

 2. Interesantă comparatie, intr_un timp traversau ciorile pe la noi, dinr_un loc în altul, și pur și simplu castanul din colțul blocului meu, pe seara era plin de ciori, și făceau un zgomot sinistru, in toamna asta nu le_am mai vazut, veneau după mancare !!! 🤫

  1. Și pe la noi își fac veacul un stol impresionant de păsări, atrase de resturile din piața de alimente. Din fericire sunt porumbei, iar singura supărare a locatarilor e că murdăresc toate mașinile din parcare cu excremente. Ciorile preferă periferia orașului, unde găsesc pământuri cultivate.

 3. Buna dimineata! Tuturor
  Sa nu cumva sa umble cu cioara vopsita politica asta 🙂
  Eu hranesc niste porumbei de balta care vin la geamul meu si-mi ciocaneste in geam 🙂
  Un sfarsit de sapta mana senin si o viata usoara de acum incolo 🙂 ❤

  Pofta buna la o cafea !

   1. Bună dimineața și mulțumiri călduroase pentru cafeluța delicioasă, Anușka!
    Îmi amintesc de vremea când, copil fiind, eram închiși patru într-o cameră de izolare, deoarece aveam o boală transmisibilă. Cea mai mare plăcere a noastră era să hrănim câțiva porumbei cu firimituri de pâine, fiecare din noi având pasărea preferată. Chiar ne-a părut rău când ne-am vindecat și a trebuit să ne despărțim de ei.
    Să auzim numai de bine, în cel mai frumos mod cu putință, dragă prietenă! 🙂

   2. Am mai spus ca am avut o copilarie frumoasa ,nu aveam tv,nici tel,nici nu era pe vremea mea asa ceva ,iar tv aveau numai pers. alese nu nevoiase ca familia mea 🙂

 4. Ciorile sunt meteorologii cei mai buni.Locuiesc la țară și observ…sunt mai une chiar decât parlamentarii la croncănit și atunci când vine zăpadă avertizează!Deci jicnim ciorile băgându-le în politică!
  Wekend fără ciori vopsite sa ai Petru!

  1. Așa este! Nu le băgăm în politică, la fel cum n-ar trebui să băgăm nici alte animale, ca hienele, rechinii sau lupii. Politicienii corupți sunt o specie care trebuie exterminată, pentru binele planetei.
   Zile plăcute și nopți cu vise purtate pe aripi de porumbei albi!

  1. Hitchcock ne-a făcut-o cu filmul acela, dar să nu dăm vina numai pe ciori. Erau acolo și porumbei, pescăruși și alte specii care atacau într-o demență generală.
   Weekend de toată frumusețea!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.