36 thoughts on “Epigrama care mușcă (CCLXXV)

 1. Bine zici Petre dragă că de 30 de ani și fațada o rujinit de atâta prostie !
  Ce să mai zici că la Veronica îi stă nasu să candideze la prezidențiale, dati-mi un pistol fraților !!!

  1. Din păcate, sunt încă prea mulți care se uită doar la acea fațadă, din motive care nu le fac deloc cinste: comoditate, prejudecăți, lipsă de cultură și educație.
   Lasă pistolul deoparte, frate Ștef, că avem o misiune mai complexă și de lungă durată.!

 2. Ai mare dreptate, Petru! In plus, sa nu uitam ca multi fac ceva asemanator! Isi iau masini bengoase, isi renoveaza casa, sa le arate totul perfect, dar cand ii urmaresti, arunca resturi pe jos, dau muzica tare, vorbesc fara respect si bun-simt. Tot de fațadă!!

  1. Mulțumesc pentru adeziune, dragă Zaraza! Avem o „boală” moștenită din anii interdicțiilor, care afectează și educația tinerei generații: aceea de a ne făli cu averi, funcții și realizări. Iar când asta se manifestă la aleșii noștri, devine mai evidentă, ca o caricatură a societății.

 3. Nici nu stiu ce va fi ,atata dezamagire e in sufletul meu ca nici nu ma am cuvinte despre politica si despre toti care conduc aceasta tara ,ca binele il vor numai ptr. ei nu ptr. tara sau ptr. omenirea din tara 😦
  Pana se vor limpezii treburile lor ti-am adus o melodie frumoasa de toamna 🙂 ❤
  O seara linistita sa ai Petru !

  1. Se pare că ai nimerit din prima melodia pe care voiai să mi-o dăruiești și pentru care îți mulțumesc cu o reverență adecvată, Anușka!
   Cât despre speranțele noastre în guvernanți, recunosc că sunt slabe și cer timp, dar Europa ne poate ajuta, dacă suntem receptivi. Altfel rămânem mereu în urmă, oricât ne-ar crește salariul și pensiile.
   O urare de bine polivalentă din partea unui prieten care te simte mereu aproape, dragă prietenă! 🙂

 4. de-ar fi să-i credem pe cuvânt,
  umblă cânii cu covrigi în coadă.
  dar cum sunt doar vorbe-n vânt,
  viața-n țară e…corvoadă

 5. Bună dimineaţa…! Petru

  Să ai o zi în care bucuria să fie la ea acasă… fericirea să-ţi zâmbească…frumuseţea naturii să-ţi trezească toate simţurile amintindu-ţi că trăieşti…iubeşti…şi te bucuri de orice clipă din viaţa ta..
  O cafeluta si un sfarsit de saptamana fericit! ❤

  1. Bună să-ți fie inima și mereu iubitoare, Anușka!
   Mulțumesc frumos pentru cafeaua oferită atât de frumos, precum și pentru urările care mi-au făcut deja ziua mai plăcută!
   La rândul meu, îți doresc tot binele din lume, de care să te bucuri în sănătate și alături de cei dragi! ❤

  1. Mulți bani murdari se învârt în cercurile politice și mulți se risipesc pe lucruri inutile, în timp ce toate realizările de până acum se degradează văzând cu ochii.
   Mulțumesc!

  1. Eu sunt adeptul zicalei că „niciodată nu e prea târziu”, așa cum și tu ai mărturisit că ești o fire optimistă. Doar că e nevoie de prea mult timp, iar asta mă întristează.
   Zile cu toate cele bune, Constanța!

 6. Buna dimineata! Tuturor
  Sfântul Dumitru sa va dea sănătate si putere sa luptați pentru idealurile voastre. Sa aveti parte numai de clipe minunate, de bucurii si fericire alături de cei dragi! ❤
  Petru draga La multi ani prietenului tau cu care mergeai la pescuit ! 🙂

  1. Săru-mâna pentru frumoasele urări și pentru vinul cu care să-i sărbătoresc pe toți cei cu numele de Dumitru, cunoscuți de-a lungul vieții. Firește că primul este Mitruț-pescarul, care chiar că preferă câte un pahar de vin roșu, din câte mi-a spus și am văzut.
   O sărbătoare pe măsura importanței ei îți doresc, la rândul meu, dragă prietenă! ❤

  1. Mii de mulțumiri și pentru cafeluța nelipsită, Anușka! Azi e singura din care am să servesc, urmând ca mâine să-mi fac și în bucătărie una. Că-i duminică și încă o sărbătoare. 🙂

 7. De fațadă este toată politica românească și, până acum, toți „actorii” de pe eșichierul politic au jucat prost și păgubos pentru țara asta, pentru popor… Rezultatele se văd, iar neîncrederea românilor în politicieni este gravă de tot.
  Bine punctat și în această epigramă, dragă Petru! Rămâi pentru cititori același observator fin al realităților românești!
  Numai bine și o zi frumoasă! 🙂

  1. Mulțumesc frumos pentru frumoasele aprecieri la adresa epigramei și a mea, dragă Alex! Măcar bucuria rezonanței în inimile prietenilor și cititorilor noștri să o simțim, din moment ce semnalele noastre nu au un ecou și în rândul celor vizați. Ei sunt prea ocupați să-și numere banii, să acceadă în funcții și să se laude cu realizări pe care nu le vor face decât pe hârtie.
   Îți doresc o duminică luminată de un soare plăcut, iar apoi de stele nenumărate! La noi se ține azi Luminația. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.