36 thoughts on “Epigrama care mușcă (CCLXXVI)

 1. Deșii există lege impotriva acestor “pasionați” de arme albe, dar cu toate astea nu se respectă, și nu știu în ce măsură se pedepsește depistarea unor astfel de “dotări” adăugate la cele necesare mașinii..
  Sau poate că n-ar trebui să intereseze pe nimeni ce porți tu în mașina ta, doar atunci când faci uz de ele, din păcate la noi se cam face.
  Este foarte trist când se ajunge la așa ceva, și am auzit de cazuri urâte..
  Oricum nu există învingători, pentru că “vikingii vor avea de plătit toți + permis și talon suspendat..
  Salutări Petre !!!

  1. Pedeapsa legilor nu-i sperie decât pe cei onești și liniștiți, în timp ce interlopii consideră pușcăria o pauză și o școală înainte de alte nelegiuiri. Pentru că, la noi, nu se face o educația necesară dincolo de gratii, din lipsă de psihologi, comoditate și nepăsare a statului. Astfel că aproape în fiecare oraș sunt clanuri celebre și agresive de care se teme până și poliția. Dacă nu cumva sunt implicați și unii „oameni ai legii” în activitățile lor.
   Toate cele bune, Ștef!

 2. Ohooooooo! Sunt multi ca el 🙂

  O zi Sfanta cu multe bucurii de Sf. Mihail si Gavril sa aveti prieteni.
  LA MULTI ANI ! Tuturor
  O cafelua matinala din partea mea 🙂

  1. Bună dimineața, cu mii de mulțumiri pentru cafeaua de vineri, Anușka!
   Din fericire, prin zona mea nu se prea întâmplă bătăi și scandaluri de genul acesta, dar am văzut multe cazuri în orașele mari, iar Capitala bate recordul și la acest capitol. Orgolii de mitocani la volan.
   Îți doresc încă o zi cu soare și bucurii, dragă prietenă! ❤

   1. E trist și îngrijorător să aflu asta și despre urbea ta, Anușka. Sper să nu ai parte de evenimente neplăcute din cauza lor, nici măcar ca martoră!

 3. Oameni total needucați, ce par ieșiți din cavernele „comunei primitive” sau abia coborâți din copac. Asemenea comportamente trebuie taxate cu severitate, fără milă. Altfel nu vom corecta nimic!
  Toate cele bune, dragă Petru! 🙂

  1. Mândria șoferilor care conduc mașini de fițe trebuie să fie completată și de un comportament adecvat, prin care să știe amărâții obișnuiți din trafic că ei au prioritate peste tot, inclusiv pe șosele și ignorând orice alte legi și reguli de circulație. De regulile bunului simț nici nu mai poate fi vorba.
   Weekend de cea mai bună calitate, dragă Alex! 🙂

 4. Buna dimineata! Petru si prietenilor minunati de pe blog ❤

  O cafea ,cu un strop de buna dispozitie ,indulcita cu o lingurita de urari de bine,
  in care am adaugat un sirop de zambete,sa va mearga bine -n toate ! 🙂 ❤

 5. Săru-mâna cu entuziasm și bucurie pentru vizita ta atât de plăcută, Anușka!
  De asemenea, mulțumiri efervescente pentru cafeaua îmbietoare și delicioasă, așa cum e în fiecare dimineață! Deși e neprețuită, eu nu pot să-ți ofer la schimb decât cele mai bune gânduri, generatoare de urări de bine pe măsură, dragă prietenă! 🙂

 6. Eu ma sperii în ce hal de degradare a omului am ajuns, nu mai au rușine nici respect, este o degringolada nu numai la noi, în toată lumea, poate ca asa este în capitalism, razbeste cel mai fortos, ce zici Petru??? 🤔

  1. Eu nu știu cum e în alte țări, dar am auzit că acolo sunt pedepse mai mari pentru cei care încalcă regulile de circulație, deci ar trebui să fie mai civilizată lumea. Adevărul e că acea civilizație la care tânjim, se impune la început prin amenzi mari și polițiști care să le aplice. Ceea ce nu se prea face la noi. 😦

   1. Am găsit azi asta:
    “Doi automobilisti se ciocnesc:
    – Asculta! Tu n-ai dat examen de conducere?
    – Ba da! Si chiar de mai multe ori decât tine!”
    Un weekend plăcut!

 7. Nu se mai respecta nimic in tara asta, politia si multi altii sunt mana-n mana cu nelegiuitii. Daca se umfla buzunarele, ce conteaza ca oamenii sunt expusi pericolelor.

  1. Între meseria de polițist și cea de interlop e doar o diferență de opțiune, tot mai greu de luat. De aceea sunt multe cazuri de „oameni ai legii” care lucrează în ambele tabere sau măcar au prieteni buni de partea cealaltă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.