Fetița care visa pentru alții (32)

continuare

Inocența dezarmantă și felul în care și-a exprimat-o bătrânul cioban o înduioșă profund pe Anița, care făcu un efort să-și întindă mâna dreaptă pentru a-l bate molcom pe umăr. În schimb, Stanca se bucură să vadă izbucnirea nervoasă a maicii starețe, un semn că i-a atins coarda sensibilă, iar adevărul se putea revărsa fără opreliști, primordiale fiind sentimentele și credința fermă a femeii.

– Acesta este tatăl ei, spuse jurnalista arătând spre Nelu. E doctor psihiatru și vă poate dovedi cu acte în regulă că fetița nu e bolnavă, ci dimpotrivă, are un har pe care majoritatea oamenilor nu-l pot înțelege. Ceea ce pentru unii nu poate fi explicat în câteva cuvinte simple, devine neapărat un blestem ce trebuie înlăturat prin orice mijloace, chiar cu prețul vieții celui stigmatizat. Dacă tot vă ghidați după credință, de ce nu admiteți că darul pe care-l are copila e primit de la Dumnezeu, așa cum l-au primit și alți sfinți?

– Asta e încă o blasfemie ce vine din partea unor păcătoși, se revoltă în continuare Filofteia. Părintele Ieremia este un om evlavios, cu îndelungă experiență și completă dăruire față de Domnul nostru. El vede limpede ce se ascunde în sufletul fiecărei făpturi omenești, iar de data asta l-a văzut pe Necuratul. Sfinții nu se nasc cu aceste haruri, ei le primesc după o viață de slujire a Tatălui Ceresc, de rugăciuni și îndelungă austeritate. Un copil care vede viitorul prin niște vise e un pericol pentru credința celor mulți, care duc o viață pioasă și normală în așteptarea Mântuirii promise de Mielul lui Dumnezeu. Satana, însă, nu stă degeaba, se întrupează în copii ce par nevinovați, tocmai pentru a ne deruta mai ușor de la calea cea dreaptă.

Badea Pavel își făcu cruce, Anița își țuguie buzele ca după acreala unei lămâi, Nelu se abținea cu greu să nu-și reverse furia, doar Stanca își păstra calmul, căutând să ajungă la informația cea mai de preț:

– Știți cumva unde au dus-o pe această ființă omenească… sau ce o fi în concepția dumitale?

– Nu știu și nici nu mă interesează, răspunse măicuța, ridicând din umeri. Bine că am scăpat de ea…

– Poate știe părintele Ieremia, insistă jurnalista.

– Părintele a plecat cu ei, dar nu cred că au aceeași destinație. Omul are enoriașii lui, pe care îi păstorește cu devotament.

Privirile Filofteiei îi ocolea pe toți cei din fața ei, străpungând zarea peste capetele lor și căutând un punct de sprijin pe cer. Această insistență nu putea trece neobservată de interlocutori, iar ciobanul crezu că a găsit explicația:

– Cred și eu că vine o furtună, după cât de repede se înroșește soarele, rosti el cu un glas îngrijorat. Vedeți norii aceia dinspre Apus? Ei bine, ăia vin cu spor mare către noi.

– Nu după nori mă uit eu, bade Pavel, îl lămuri femeia în negru. V-am prevenit să plecați înainte de a fi prea târziu, iar acum nu mai aveți timp.

Într-adevăr, dintre petele care se extindeau în acea parte a orizontului, se desprinse una care se apropia mai repede, luând forma unui elicopter.

Imagini pentru imagini cu elicoptere militare

– Ia uite ce importanță ni se dă!, exclamă de data asta Nelu. Se vede clar că aveți legătura cu persoane sus-puse.

Măicuța adoptase un chip împietrit și nici vorbele nu-i mai trădau starea de spirit. Neclintiți au rămas și vizitatorii, privind curioși cum aterizează aparatul în curtea mănăstirii, iar apoi cum coboară doi bărbați în costum și un jandarm care-i urma îndeaproape. Au trecut pe lângă ei, măsurându-i cu priviri iscoditoare, și s-au oprit să schimbe câteva vorbe cu stareța. După un minut, părea că s-au lămurit, din moment ce bărbatul mai în vârstă se apropie de musafirii nepoftiți și le spuse pe un ton dur:

– Înțeleg că ați intrat cu forța în acest lăcaș, iar la invitația maicii starețe nu ați binevoit să plecați. Vă dați seama că e un caz grav de încălcare a proprietății și hărțuire a unor biete măicuțe preacucernice. Cine sunteți și ce căutați în acest loc?

– Dar cine sunteți dumneavoastră?, îi întoarse Stanca vorba. Și de când intervin elicopterele în apărarea unei mănăstiri?

– Numele meu e Rotaru Ivan și vă rog să vă legitimați, răspunse omul, imperturbabil.

– Și în ce calitate ne cereți actele?, interveni și domnul Oșan.

– În calitate de organ al statului, mai mult nu vă pot spune. În plus, dumnealui este jandarm și vă poate pretinde actele, iar dumneavoastră aveți posibilitatea să alegeți calea liniștită sau să vă luăm cu forța.

– O să ne arestați?, îl înfruntă jurnalista. O să ne puneți cătușe?

– Sper să nu fie necesar, dar, având în vedere atitudinea dumneavoastră, va trebui să ne urmați la sediu. Tătărăscule, urcă-i în elicopter, se adresă Rotaru jandarmului.

– Dânsul e localnic și n-are niciun amestec, interveni stareța, arătând către badea Pavel.

Ciobanul se detașă de grupul celor vizați, în timp ce Tătărăscu îi pofti pe aceștia către aparat. Tocmai atunci, pilotul se coborî de la postul lui și se apropie în fugă.

– Domnilor, nu mai putem zbura în aceste condiții, strigă el încă de departe. Uitați ce urgie ni se pregătește.

Privirile tuturor se îndreptară către norii tot mai apropiați care întunecau rapid cerul, în timp ce vântul începea să bată cu o putere surprinzătoare. Era clar că trebuiau să aștepte până se îndreaptă vremea.

31 thoughts on “Fetița care visa pentru alții (32)

 1. Urgia s-ar putea oare sa ajute parintii si prietenii aflati in cautarea Lenei??? Cand nu mai pot oamenii, primesc ajutor divin…
  Sa speram! 🙂 O zi buna!

  1. Deocamdată, s-a dovedit de ajutor pentru cei care trebuiau duși la Centru. Rămâne să vedem ce influențe o să aibă în continuare.
   Urări călduroase pentru bucurii numeroase! 🙂

  1. Trebuia să vină o furtună, pentru a curăța sufletele murdărite ale personajelor rele. S-a întâmplat să fie tocmai înainte de sărbătorile de iarnă, dar asta nu trebuie să ne afecteze pe noi.
   Săru-mâna cu plecăciune, Anușka! 🙂

 2. Natura si ciobanul cred ca o sa ajute sa iasa la iveala cine a produs atata rautate copiilor!O seara frumoasa iti doresc!:)

  1. Bună să-ți fie inima, ziua și apoi seara, Anușka! 🙂
   Mii de mulțumiri pentru vizita minunată și cafeaua delicioasă, de la care pornesc cu mai multă voie bună și energie!
   Sănătate și vigoare îți doresc la rândul meu, dragă prietenă! ❤

  1. Bună dimineața cu recunoștință pentru cea mai importantă cafea a săptămânii, pentru mine, Anușka! 🙂
   Bine că-i o vreme liniștită, ba chiar îmbietoare pentru a ieși la piață și a mai întâlni oameni pe care nu-i prea vezi altfel.
   Toate cele bune, frumoase și sănătoase ți le doresc, dragă prietenă! ❤

  1. Te asigur că încă nu știu concret cum voi folosi acest fenomen natural în favoarea personajelor pozitive. Ceva mi-a spus că e nevoie de o furtună, iar până în ziua când trebuie să scriu continuarea caut să găsesc cea mai bună soluție.
   Săru-mâna cu mulțumiri și urări din cele mai benefice, Cristina! 🙂

 3. Ce intorsatura captivanta a luat_o toata povestea din curtea manastirii, pana si un elicopter a aterizat!! Pana o vor gasi pe Lena, o sa mai avem de citit!! Stii ce mi_a placut Petru, numele maicii, Filofteia (cred ca te_ai inspirat din sarbatoarea care a fost) !!! Frumos !!!🌸

  1. Trebuiau să se precipite puțin lucrurile și să netezesc calea spre finalu pe care-l aștept cu nerăbdare, dar și cu precauție. Numele de Filofteia l-am auzit la mai multe maici de pe la noi și chiar din filme. Sa întâmplat să fie cam în preajma sărbătoririi acestei sfinte. Mii de mulțumiri, dragă prietenă! 🙂

 4. Episodul de faţă mi-a amintit de cazul Tanacu. Nu-mi plac deloc, dar absolut deloc maicile astea. În general, nu-mi plac oamenii care dau vina pe draci pentru tot ce nu pot înţelege, ori pentru a-şi acoperi prostiile. Si băieţii ăştia sosiţi cu elicopterul sunt dubiosi, dar parcă se vede o rază de lumină din partea lor. Eu sper ca ei se vor schimba in timpul furtunii, aflând povestea fetitei dispărute şi vor trece de partea binelui. Astept continuarea şi te felicit !

  1. Din păcate, pe lângă tragedia de la Tanacu, am văzut și alte cazuri în care maicile și călugării au avut comportamente cel puțin anormale pentru credința și milostenia de care ar trebui să dea dovadă. Asta ne-a format o percepție care nu le face deloc cinste, dar trebuie să înțelegem că, în societatea noastră, năravurile nu țin cont de profesie, ci își arată hidoșenia de la politicieni și până la maici.
   Mi-ai dat de gândit prin previziunile tale și s-ar putea ca ele să dea roade. Îți mulțumesc foarte mult, Cristina!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.