Fetița care visa pentru alții (34)

Rotaru l-a omis din raportul său tocmai pe artizanul acestei întorsături, omul care a grăbit implicarea celor doi băieți în căutarea prietenei lor. Probabil că fenomenele inexplicabile prin care a trecut în ultima vreme i-au inoculat o frică selectivă, responsabilă pentru scoaterea în evidență doar a personajelor impresionante și potențial periculoase. Profesorul Bogdan nu făcea parte dintre ei, păstrând o oarecare distanță de centrul de comandă coordonat în continuare de doamna Popan. Bucuria revederii Stancăi și îmbrățișarea spontană de care a avut parte constituia un premiu suficient de mare pentru toată strădania lui de a-l convinge pe Șoc să lase totul și să vină imediat în țară. Era o alegere grea pentru tânăr, ținând cont de faptul că Sentimente trebuia să primească foarte curând un braț bionic, în locul celui smuls de leul lui Montezuma.

Imagine similară

Dar tocmai băiatul mutilat a fost un sprijin pentru Bogdan pentru argumentarea amânării implantului, în favoarea ajutorului cerut de profesor. Bine că măcar brațul stâng îi fusese salvat de la amputare, prin el reușind să se facă înțeles de prietenul lui, dar numai de el. Deși un surdo-mut are nevoie de două mâini pentru a-și transmite gândurile, Sentimente compensa lipsa unuia prin expresivitatea feței și a ochilor, cu limbajul cărora Șoc se obișnuise.

Firește că surpriza doamnei Popan a fost copleșitoare la vederea celor pe care-i crezuse pierduți în imensitatea nemăsurabilă a lumii, dar a vrut ca și ea să-i surprindă plăcut pe cei de la mănăstire. De aceea nu le-a spus nimic la telefon, ci au pornit imediat spre ei, cu inimile pline de încredere și nerăbdare. La vederea cerului tot mai întunecat și la perceperea vântului dezlănțuit care parcă le dădea aripi, Sentimente îl privi adânc pe Șoc și își exprimă temerea, în limbajul lui: „Sper că nu ești implicat în această furtună…” Prietenul lui ridică impasibil din umeri și răspunse derutant: „M-ai văzut făcând cumva vreun hocus-pocus?”

Poarta de la mănăstire au deschis-o ușor, de data asta chiar printr-un hocus-pocus simplu, deci nu au intrat spectaculos, așa cum își imaginase Rotaru. În schimb, a fost nevoie de câteva artificii spectaculoase pentru a-i convinge pe cei trei reprezentanți ai autorităților să se dezarmeze și să se supună noilor ordine. A urmat o veselie generală, îmbrățișări și întrebări pentru care nu mai era timp de răspunsuri, planuri de acțiune ce se schimbau în câteva minute, mărturisiri și apoi aceleași întrebări care se repetau. Mai multe măicuțe priveau cu interes acest vacarm din sala cea mai mare a mănăstirii, cea de reculegere și închinare, în timp ce stareța Filofteia încerca zadarnic să le scoată de acolo. Spiritele s-au liniștit într-un târziu, poate din cauza epuizării, iar atunci a venit vremea să se audă glasul rațiunii, respectiv al Violetei Popan.

– Nu știm încă unde este Lena, dar poate știu acești domni sau cei care i-au trimis aici, vorbi ea cu o voce mai potolită. Eu zic că ar fi bine să ia legătura cu ei și să-i cheme în fața noastră.

– Draga mea, îi atrase atenția soțul. Îți dai seama că nu vor veni cu brațele deschise, ci cu ele înarmate.

– Știu, dar nu ne putem tot ascunde, răspunse ea hotărâtă. Să dăm cărțile pe față, să ne aresteze pe toți, dar nu mai tac și nici nu mă mai dau bătută. Să vină acum, asta să le spui!

Ultimele cuvinte îi erau adresate lui Rotaru, care răspunse afirmativ dând de câteva ori din cap. Femeia asta îi provoca o teamă la fel de mare ca băiatul acela cu fulgere ce-i ieșeau din degete. Astfel a ajuns mesajul la superiorul său, care le-a promis un potop de foc. Era o chestiune de câteva ore, iar teama că nu vor avea parte de niciun dialog devenea tot mai persistentă, mai ales după cele spuse de șeful grupului sechestrat:

– Doamnă, nu aveți habar cu cine vă puneți. Cei care vor veni nu răspund la întrebări și nu dau socoteală oamenilor de teapa noastră. Mai bine plecați de aici, până mai aveți timp, deși nu văd unde v-ați putea ascunde.

– Am zis că nu mai fugim!, se răsti Violeta. Viteazul acesta are puterea să-i înfrângă pe ticăloși, așa cum a mai făcut-o cu armata unui tiran. Așa-i, băieți?

Femeia îi privi cu mândrie și încredere totală, îl strânse încă o dată în brațe pe Șoc și nu îl lăsă până nu-l văzu că răspunde afirmativ. Apoi îl îmbrățișă cu aceeași patimă pe Sentimente, căutând în privirea lui aceeași privire de luptător. Doar că ochii lui negri rămâneau tot triști, în timp ce capul i se mișcă a negație. Doamna Popan era contrariată și ceru explicații de la prietenul lui.

– Sentimente nu mai vrea victime, nu mai suportă înfruntările crunte dintre oameni, o lămuri acesta. Vă vom fi mereu aproape și vom face tot ce putem pentru dreptate, dar nu am voie să omor pe nimeni. I-am jurat, iar eu îmi respect cuvântul, mai ales în fața celui mai bun prieten.

42 thoughts on “Fetița care visa pentru alții (34)

   1. M-ai făcut curioasă! Nu-mi venea să cred că a trecut un an de când ai început povestea. Și când colo, primul episod datează din 20 noiembrie 2018. Ehe, ce buchet glorios!! 🙂

   2. A fost un drum lung în timp și în aventuri. Pe de altă parte, un roman avea nevoie de o desfășurare mai amplă. Iar titlul merita un roman, zic eu.

  1. Trebuie să ne punem pe treabă dacă vrem ca dorințele pentru noul an să se împlinească. Iar acum e perioada cea mai potrivită, cu căldura potrivită a căminului care te îndeamnă la citit și la scris.
   Eu îți mulțumesc și îți doresc zile plăcute de iarnă benefică, Anda!

 1. Un episod interesant,sa vedem cum se descurca in continuare personajele dragi noua!O seara frumoasa iti doresc!:)

 2. Astept cu nerabdare cum se va continua aceasta forta divina 🙂
  Buna dimineata! Tuturor
  O zi de joi cu reusite si pofta buna la cafeluta! ❤

  1. Iată că servesc și cea de-a doua cafea de la tine, pentru care îmi exprim și aici recunoștința, Anușka!
   O fi ea virtuală, dar sunt sigur că o să mă ajute la moralul de care am nevoie pentru drumurile de azi. 🙂
   Mult spor îți doresc, la rândul meu, pentru tot ce ai în plan! 🙂

 3. Ziua bună, dragă Petru! Palpitantă, ca de obicei, povestea dumitale. Pas cu pas, așteptăm să se lămurească lucrurile. Mult succes în ceea ce scrii de-acum înainte.
  O zi minunată! 🙂

  1. „Palpitant” este complimentul pe care-l apreciez cel mai mult și îți mulțumesc pentru el, dragă Alex! Sinonim, după mine, cu suspans, aventuros sau imprevizibil, ceea ce caut să presar cât mai des în povestirile mele.
   Să fii mereu iubitor și spiritual, așa cum te știu! 🙂

 4. Îmi e atât de drag de Sentimente, Petru, ca și de prietenul lui Șoc! Și mi-s tare-tare curioasă ce soluție vor găsi eroii noștri astfel încât să-i respecte dorința lui Sentimente, cu care nu doar Șoc rezonează, ci și eu îmi doresc o cale cât mai pașnică. 🙂 Dar care? Nu va fi ușor de găsit, dar nimic nu-i imposibil atunci când iubirea guvernează.
  O zi excelentă îți doresc!

  1. Mă bucur că te gândești și tu la o soluție pașnică, pe care eu am pregătit-o în minte și sper să fie de senzație. După câtă violență vedem în jurul nostru, e bine să dăm cât mai multe exemple în care problemele de orice fel se pot rezolva prin Șocul Sentimentelor și al Adevărului. Deja cred că ți-am spus prea multe, așa că mă opresc aici cu destăinuirile, Cristina! 😉
   A fost o zi excelentă, iar ție îți doresc o seară mirifică!

  1. Ca în fiecare dimineață mă bucur de vizita ta cu cafeaua și cuvintele tale prietenești, Anușka!
   Și tot ca în fiecare dimineață îți mulțumesc călduros și-ți doresc o zi cum nu se poate mai frumoasă și benefică! ❤

 5. Bună dimineața Petru, intr_o zi de vineri, în prima săptămână a anului nou!!! Cu nerăbdare aștept sa apară Lena, intr_o alta poveste frumoasa ticluita de tine, unde toți stau cu sufletul la gura, enigma o deslusesti sigur tu!!! 🌺🤗

  1. Bună să-ți fie dimineața și apoi toată ziua, dragă Mica! Cu siguranță că nu mai e mult până la episodul despre care vorbești și pe care îl aștept și eu cu nerăbdare, pentru a putea scrie liniștit „Sfârșit”. 🙂

 6. Nu vreau sa se termine prea repede dar parca mi-as dori sa apara Lena, sa se regaseasca toti cei buni si sa sfarseasca cei rai asa dupa cum le-au fost si faptele iar la sfarsit sa tragem o mare petrecere cu toti, 😜👍

  1. Aceleași dorințe mă încearcă și pe mine, mai ales când vine vorba de o petrecere, fie ea și virtuală, deocamdată. 🙂
   Dar e cazul să se termine, ca orice lucru din viață, pentru a lăsa locul altei povestiri, probabil la fel de interesantă.
   Săru-mâna pentru frumoasa vizită, alături de urările mele pentru zile excelente!

 7. Salutare , Petru ! 🙂
  De unde se vede că ,
  ” Anul 2020 a ÎNCEPUT rău, și se va TERMINA și mai rău ” 😦
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2020/01/04/
  SALUT din toată inima GRIJA ta față de COPII ! 🙂
  Din păcate, cei de la care AȘTEPȚI ” îndreptarea ” relelor făcute de cei de dinaintea lor,
  NU au nici GRIJĂ 😦
  nici SENTIMENTE materne 😦 😦
  și nici REMUȘCĂRI față de cei peste 4,5 MILIOANE de COPII ROMÂNI
  ce trebuiau să PRIMEASCĂ de la 1 IANUARIE 2020 ,
  alocația de stat DUBLATĂ !!! 😦 😦 😦
  https://www.stiripesurse.ro/alerta-premierul-orban-anunta-prorogarea-legii-prin-care-alocatiile-copiilor-se-dubleaza_1419818.html
  Mai MULTE pe
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2020/01/08/
  În rest, un sfârșit de săptămână pe placul tău, Petru ! 🙂
  Alioșa .

  1. Bună dimineața, Alioșa! 🙂
   Îmi repugnă când, pentru interese politice, sunt implicați copiii, bătrâni sau alte categorii sociale mai defavorizate. Indiferent ce partid se folosesc de ele pentru a dezechilibra bugetul țării. Au făcut-o liberalii când i-a debusolat pe pesediști, prin majorarea alocației copiilor, Dăncilă fiind la Guvernare, acum o fac pesediștii, tot din interese proprii. Putem fi siguri că nu de grija copiilor au propus dublarea alocațiilor, altfel o făceau pe vremea când au avut banii pe mână. Cu toții suntem manipulați de partide, dar ar fi bine să nu le mai facem jocul, ci să gândim dincolo de bani, că ei se topesc oricum în inflație dacă nu se fac investiții serioase.
   Weekend cu gânduri bune și bucurii numeroase, Sandule! 🙂

 8. Buna dimineata ! Prieteni

  Ziua iarasi a venit
  si cu drag am poposit,
  O cafea sa va servesc
  si sa va inveselesc
  acum,hai…..va pupacesc ,
  spor la treburi va doresc!

  1. Ești inspirată și drăguță ca întotdeauna, Anușka! 🙂
   Prin versuri vesele, cafele din cele mai îmbietoare și urări care ne mer direct la suflet. Mii de mulțumiri, cu plecăciune și recunoștință, dragă prietenă! Într-un final de săptămână debordant de frumos! ❤

 9. Esti un maestru in arta suspansului, draga Petru! Ai reusit de minune sa ne tii in incordare de la un episod la altul…cu rasucirile neasteptate si misterioase ale povestirii tale. “Acum e acum”…simt ca se lumineaza atmosfera si urmeaza ceva bun si frumos. Iti multumesc prieten drag, pentru minunatele clipe de lectura oferite pana acum si iti doresc zile pline de inspiratie, de sanatate si de bucurii, care sa-ti insenineze zilele noului an!

  1. Mă simt prea onorat, dar și încurajat de aprecierile tale atât de frumoase, dragă Cristina! Maestru am încercat să devin la șah, pe vremea când eram mai tânăr. Acolo sunt puncte stabilite pe care trebuie să le faci și nimeni nu poate contesta titlul câștigat. În literatură, părerile cititorilor și mai ales a criticilor de meserie pot să difere, dar mă bucură mult că ale tale îmi sunt favorabile. E unul din motivele pentru care povestesc cu mare plăcere și sper să o fac cu măiestria despre care vorbești.
   Să auzim mereu de bine, cu sănătate și gânduri benefice!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.