Fetița care visa pentru alții (35)

continuare

Fetița blondă îl luă pe Sentimente de mână și se cutremură la atingerea lui, de parcă ar fi fost străbătută de un fior. Inima începu să-i bată mai puternic, sângele i se înfierbântă în vine, iar frica pe care o simțise până atunci dispăru ca prin minune. Întinse celălalt braț spre Șoc, zâmbindu-i încurajator și îndemnându-l:

– Hai, dă-mi și tu mâna pentru a-mi susține sarcina prea grea pentru puterile mele.

Imagine similară

Șoc o privi cu mirare, se uită la trupele amenințătoare din jur, la privirea dură a comandantului și la celelalte figuri derutate, după care întinse brațul de sprijin. Fața lui se lumină vizibil dintr-o dată, iar ochii îi deveniră mai blânzi și mai luminoși.

– Hei, ce se întâmplă acolo?, se arătă iritat bărbatul cu cioc. Vreți să plecați dintre cei vii înlănțuiți, în speranța că moartea e mai ușoară dacă vă simțiți alături unul de altul? N-am nimic împotrivă, ba chiar pot să vă ajut în lungimea lanțului de sacrificiu. Rotarule, ia treci tu aici și prinde-te în această horă. Ți-am promis că nu te iert pentru lașitatea ta, iar acum e momentul să te alături celor de care-ți era atât de frică. O ceată jalnică de copii încrezuți și fără judecată.

Rotaru se ridică îmboldit din spate de o armă amenințătoare și se apropie de mijlocul cercului celor vizați.

– Vă rog să înțelegeți că am fost amenințat și luat ostatic, se scuză el cu umilință. Îmi cer iertare și promit să fac totul pentru a mă revanșa față de dumneavoastră… și țară.

Cuvintele lui nu aveau niciun efect asupra superiorului, care îl privea cu dispreț și neîndurare. Omul se apropie de Șoc, iar acesta îl prinse cu hotărâre de brațul stâng, provocându-i o vizibilă tresărire. Capul i se ridică brusc, iar vocea îi deveni puternică atunci când vorbele au început să-i curgă năvalnic din gură:

– De fapt, de ce să-mi cer scuze în fața dumneavoastră, domnule Panait? Pentru că v-am slujit ca un câine ori de câte ori aveați interese personale? Pentru că mi-am pus oamenii să vă urmărească soția atunci când o bănuiați de infidelitate? Pentru că v-am acoperit aventurile amoroase și orgiile sexuale la care ați luat parte în timp ce susțineați că sunteți în misiune? Pentru că am luat parte la înscenări prin care ați discreditat o bună parte din adversarii politici? Pentru că v-am ajutat să subtilizați milioane de euro din bugetul statului și chiar al partidului? Pentru că am sechestrat o fetiță inocentă și am purtat-o prin toată țara, doar ca oamenii ca dumneavoastră să beneficieze de pe urmele harului cu care este înzestrată? Să știți că multe din aceste călugărițe o consideră o sfântă, nicidecum o bolnavă la cap sau o satanistă. Am aflat aici că unele ar fi vrut să i se închine, dacă nu au făcut-o de frica maicii starețe Filofteia.

– Taci din gură, ticălosule, șuieră plin de furie Panait! Ai spune orice ca să te scuzi, dar uiți că viața îți atârnă de un fir de păr.

Însă Rotaru nu se lăsa deloc intimidat, ci continuă de parcă nu ar fi auzit nimic.

– Pentru toate acestea îmi asum partea mea de vină și accept să-mi primesc pedeapsa, dar nu mai vreau să rabd și nici să tac. Puteți să mă împușcați acum sau să mă aruncați în cea mai răcoroasă celulă. Copiii ăștia merită să fie ascultați și răsplătiți cu dreptatea pe care o cer. Le simt sufletele curate și bine intenționate, simt în ei puterea de care eu nu am avut parte. Mai simt bunătatea de care noi am uitat de atâta vreme și pe care o consideram o dovadă de slăbiciune. Adevărul pe care-l ascundeam cu eforturi și cheltuieli mari, doar pentru a ne scălda în minciuni la fel de costisitoare, ca într-un carusel al amăgirilor. Lăsați copii să vă ajungă la inimă și vă veți da seama cât de multe am pierdut, câte avem de învățat.

– Destul!, strigă comandantul, roșu la față de indignare.

Era mai mult decât putea răbda, mai ales când sesiză privirile intrigate din suita sa. Aceștia puteau să intre la idei, auzind atâtea acuzații concrete, iar de aici se puteau naște bârfe și suspiciuni serioase. Obraznicul acesta trebuia să tacă pentru totdeauna, iar pentru ordinul decisiv avea nevoie de un pretext cât de mic. De aceea făcu câțiva pași până în imediata lui apropiere, îl privi adânc în ochi și îi șopti la ureche:

– Grijania mă-tii de scârbă nerecunoscătoare! Te pui cu mine, mă nenorocitule? Eu te-am făcut om, eu o să te dau viermilor, așa să știi înainte de a muri. Vrei dreptate?, dreptate o să ai… pe lumea ailaltă. Să te gândești la asta după ce vei avea implantat un glonț în creierul ăla minuscul.

Panait ridică mâna ca și cum ar vrea să-l pălmuiască sau poate pentru a-și pune în aplicare amenințarea finală. Atunci își ridică și Rotaru brațul liber și-l prinse pe cel al comandantului său. Surprinderea celui din urmă a fost totală, expresia feței schimbându-i-se radical.

va urma

36 thoughts on “Fetița care visa pentru alții (35)

 1. Ce bine ca s-au intalnit cele trei copii si deja au impreuna o forta uriasa spre bine! Sa vedem soarta comandantului.Interesant! O seara frumoasa iti doresc! 🙂

 2. Cu siguranta se va intampla cu bine intamplarea ,iar comandantul Panait ,nu va putea duce la sfarsit intentia rea 🙂
  Dar interesul sa vad ce va mai fi, ramane in asteptare 🙂
  Buna dimineata! Tuturor
  O zi placuta sa aveti si pofta buna la o cafeluta! ❤

  1. Bună dimineața și bine ai venit la povestea fetiței noastre, Anușka! Mai ales că nu ai făcut-o cu mâna goală, ci cu o cafea tocmai potrivită pentru a face lectura mai plăcută. 🙂
   Mii de mulțumiri și urări din cele mai eficiente, dragă prietenă! ❤

 3. Am citit episodul numai ieri către ora 15.55, așa că am lăsat impresiile pentru azi, să le scriu fără grabă! Din nou un episod care ne furnică plăcut simțirile! 🙂

 4. Ma bucur ca incet, incet cei rai pierd teren iar binele se aranjeaza acolo unde-i este locul. Frumos episod, mi-a placut adunarea gandurilor si exorcizarea, felicitari Petru ❗

  1. E timpul să discredităm răul, care și-a cam făcut de cap până acum, și să ne îndreptăm către un liman însorit și plăcut. Mulțumesc că-mi ești alături în continuare, dragă Anda! 🙂

  1. După atâtea necazuri și incertitudini era cazul să ne îndreptăm spre ceea ce așteaptă fiecare cititor de la o carte: un happy end cât se poate de frumos, în care eroii să-și găsească tihna și fericirea. La fel ca autorul și cititorii săi perseverenți și răbdători. O duminică benefică și binecuvântată îți doresc, Cristina! 🙂

 5. Salutare, Petru ! 🙂
  De unde se vede că și RĂBDAREA are o LIMITĂ !!! 🙂 😦 🙂
  Felicitări pentru captivantul episod ! 🙂
  O DUMINICĂ cu o binevenită relaxare ,
  și nu uita :
  ” cine nu sare ,ia CONDAMNARE” ( L.O.) !!! 🙂 😦 🙂

  Alioșa ! 🙂

  1. Bună dimineața, Alioșa! 🙂
   Doamne ferește de omul răbdător care și-a pierdut răbdarea și își amintește de toate necazurile pe care le-a îndurat! 😉
   Mulțumesc pentru apreciere și videoclip, Sandule! Duminică de cea mai bună calitate îți doresc, la rândul meu! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.