O nouă provocare: la ce ai putea renunța?

Zilele trecute, am fost nominalizat de Cristina pentru a duce mai departe o leapșă de nerefuzat, constând în șapte întrebări, din care una mi-a dat mari bătăi de cap. Nu-mi place să refuz o astfel de invitație, mai ales că astăzi e sâmbătă, iar buna dispoziție se poate transmite și prin acest exercițiu, indiferent ce vârstă am avea. Îi mulțumesc prietenei și colegei de blog pentru ocazia oferită, deși, după cum am avertizat-o, unele răspunsuri or să fie similare celor date de ea, ceea ce demonstrează că avem câteva preferințe comune. Dar să nu lungesc vorba, ci să trec la proba cu pricina.

La ce aș renunța dacă ar trebui să aleg între:

Laptop sau telefon? 

Laptop am de doisprezece ani, iar telefon doar de șapte. Șase ore le petrec zilnic în fața tastaturii și a monitorului, dar la telefon sunt zile când nu apelez deloc. Așadar, n-aș putea renunța la calculator, prin care pot comunica în multe moduri.

Cărți sau TV?

E întrebarea cea mai grea, pentru că la TV văd aproape toate filmele, iar acestea din urmă au fost pentru mine o pasiune la fel de mare ca și cărțile, de când eram copil. Dacă aș fi, totuși, nevoit să renunț la unul dintre ele, m-aș despărți cu regret de televizor și aș vedea filme doar pe telefon. De cărți nu m-aș putea lipsi niciodată, prin ele m-am format și tot pentru ele trăiesc.

Pizza sau hamburger?

Nu sunt atras de niciunul dintre ele, dar uneori mai gust câte o pizza. Astfel că renunț cu plăcere la hamburger, din care oricum n-am mâncat decât o dată.

Ciocolată sau fursecuri?

Prefer mereu ciocolata, fără niciun dubiu. Din cea cu lapte, dulce și fără alte adaosuri. Cu măsură, totuși.

Imagini pentru imagini cu ciocolata"

Chipsuri sau pufuleți?

Renunț la chipsuri, știind că nici nu-s sănătoși. Îmi iau câteodată pufuleți simpli, doar cu sare, pe rol de gustarea dintre mese.

Filme sau seriale?

Nu sunt sigur niciodată că voi putea urmări un serial până la capăt, iar acesta e motivul principal pentru care prefer filmele.

Vacanță la munte sau la mare?

Nu mai rezist la soare ca pe vremuri, dar când e vorba de marea cea mare, cu valuri și briză marină, nu mă pot abține. Păcat că e atât de departe, altfel aș vizita-o în fiecare an.

Astea au fost, pe scurt, preferințele mele. Acum ar trebui să nominalizez și eu trei colegi care să preia leapșa, dar nu-mi stă în fire și nici nu vreau să se simtă cineva obligat. De aceea las la alegerea celor care sunt dispuși să ducă mai departe această provocare frumoasă.

36 thoughts on “O nouă provocare: la ce ai putea renunța?

  1. Mă bucură complimentul tău, deși alegerile de mai sus cred sunt influențate mai mult de experiența acumulată. Astfel că înțelepciunea o avem cu toții, de la o anumită vârstă, dovadă fiind răspunsurile asemănătoare ale participanților la leapșă. 🙂

 1. Buna dimineata! Tuturor
  Petru draga ai dat raspunsuri bune 🙂
  Eu nu as putea sa ma lipsesc de laptop ,mananc numai ciocolata amaruie,carti am citit in tinerete de pierdeam si noptile ,acum aleg tv-ul cu seriale si emisiuni show-uri,imi place pizza ,dar fac f. rar ,imi place muntele 🙂

  Bună dimineața!!☕☕☕
  Weekend minunat si liniștit să aveți!!!!❤

  1. Bună dimineața la cafeaua de duminică, Anușka! Care am auzit că merge și cu câte o bucățică de ciocolată alături. 😉 Eu am încercat și din cea neagră și amăruie, care e și mai sănătoasă, dar tot mai delicioasă e cea dulce. Mai bine mai rar, dar să fie cu cea mai mare plăcere.
   Săru-mâna pentru vizită, alături de cele mai eficiente urări de bine, dragă prietenă! 🙂

 2. Salutare, dragă Petru! Mi-au plăcut răspunsurile dumitale la această provocare. Și, trebuie să recunosc cu satisfacție că aș fi răspuns și eu la fel la aceste întrebări. Ceea ce înseamnă că ne potrivim la gânduri și preferințe.
  Îți doresc cu drag o duminică minunată și plină de veselie. Salutări prietenești și călduroase de la Târgoviște! 🙂

  1. Salve amicale din Seini, dragă Alex! Încă nu am întâlnit pe nimeni care să dea răspunsuri identice la toate întrebările, iar faptul că tu ești acela mă bucură tare mult. Sunt sigur că avem aceleași preferințe și în multe alte domenii, fapt constatat cu alte prilejuri.
   Să fii mereu sănătos și să ai parte de zile din cele mai frumoase, precum sper să-ți fie și această duminică! 🙂

 3. De mi-ar reveni și mie o astfel de leapșă, mă întreb ce aș mai putea răspunde în plus… Nimic! Mă întorc aici și dau republicare, pentru că absolut la toate preferințele ne potrivim. Cu mențiunea că deși nu am nimic cu serialele, nu suport să fiu subjugat. Iar ele o fac… Ca și cărțile și orice se deschide și nu se termină 🙂

  1. Chiar dacă avem aceleași preferințe, sunt convins că ai găsi motivații personale care ne-ar spune mai multe despre tine, ăsta fiind unul din scopurile întrebărilor. În plus, poate că ai găsi niște fotografii îmbietoare, cum am văzut la unii parteneri de joc. 😉

 4. Interesante raspunsurile la provocarea, la ce ai renunta Petru, recunosc cand am vazut poza cu ciocolata, m_ai facut sa mananc o patratica de ciocalata, era pe masa langa mine!!!😏O noapte linistita iti doresc, si o saptamana cu mult spor!!!

  1. Mulțumesc frumos pentru apreciere, dragă Mica! Mi-am propus ca joi să mă aprovizionez și eu măcar cu două tipuri de ciocolată, iar cea albă e una din cele mai delicioase pentru mine.
   Să-ți fie de bine și să guști din ea în fiecare zi! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.