Fetița care visa pentru alții (36)

Despre „domnișoara Olga” se spunea că-i o femeie fatală. Iar asta nu pentru că ar fi fost o tânără divă seducătoare, o frumusețe care să-i dezarmeze pe bărbați și apoi să-i joace pe degete. Ofilită de vârstă, cu părul blond strâns într-un coc voluminos, ochelarii cu rame în colțuri și privirea rece care răzbătea de după ei inspira mai mult teamă și respect. Aceste simțăminte erau stimulate și de faima care o preceda în cercurile restrânse la care era invitată să-și pună în aplicare profesia de exterminator. Nimeni nu putea afla de unde vine și de ce a ales să facă o treabă atât de macabră, dar cu toți știau că atunci când apărea, cineva trebuia să moară. În unele supoziții, probabil pornite de la tânărul ei asistent, Ustinov, se spunea că e de origine rusoaică și a avut o mare decepție în dragoste, fapt ce a determinat-o să-și ucidă iubitul și fiica rezultată din acea relație. De atunci și-a reprimat orice sentiment omenesc și a devenit o mașinărie de ucis ambulantă pentru cei care nu voiau sau nu aveau curajul să-și încarce conștiința, dar plăteau bine. Însă, după cum spuneam, acestea puteau fi doar bârfe nefondate.

Misterioasa femeie stătea acum cufundată în gânduri adânci, având în față o ceașcă mare de cafea neagră, iar în mână o țigară care-și unduia fumul ca o funie albă ce se destramă înspre tavan. Așa a găsit-o Ustinov când a intrat repezit în încăpere, cu un celular într-o mână și cu o voce care se străduia să fie domoală:

– Domnișoară Olga, vă caută urgent șeful. Spune că-i ceva important, iar telefonul dumneavoastră e închis.

Olga se întoarse cu reproș spre asistent, făcându-l să simtă mai mult ca oricând lama ascuțită a privirii ei.

– Eu nu am șef, ci angajator, să-ți fie clar o dată pentru totdeauna! Dă-mi mobilul.

Ustinov încuviință cu supunere și îi întinse aparatul.

– Olga la telefon, răspunse femeia. Care-i problema, domnule Panait?

E vorba despre fetiță. Ai făcut deja ce ți-am zis sau mai trăiește?

– Fiți liniștit. Eu mi-am respectat întotdeauna și la timp promisiunea, deci subiectul e anihilat iar colaborarea noastră a luat sfârșit. Adio, domnule!

Cu aceste ultime cuvinte, Olga închise mobilul și-l aruncă în brațele lui Ustinov. Tânărul își învinse temerile și puse întrebarea care-l frământa:

– Chiar ați terminat cu ea? Când?

Femeia oftă scurt, o manifestare neobișnuită pentru o fire ca a ei, invitându-l pe asistent să ia loc pe celălalt scaun.

Imagini pentru imagini cu seringi"

– Am intrat la ea la timp pentru a-mi îndeplini misiunea și totul părea simplu, doar am făcut-o de atâtea ori înainte., cu tot felul de oameni, își începu domnișoara Olga mărturisirea. Ba mi se părea o treabă mai facilă, fiind vorba de o fetiță de doisprezece ani naivă și fără apărare. I-am spus că sunt medic și trebuie să-i injectez vitamine pentru întărirea trupului ei firav. Mi s-a părut încrezătoare și cooperantă, dar am făcut greșeala să privesc în ochii ei de un negru abisal, niște ochi blânzi și mari, cum n-am mai văzut vreodată. Poate că asta nu m-ar fi influențat, însă, atunci când a văzut seringa, mi s-a adresat cu o voce liniștită: „Nu mi-e frică de injecție… și nici de moarte”. Am fost surprinsă de aceste cuvinte și i-am răspuns că moartea n-are nicio legătură cu ce fac eu. Copila a dat din cap, afișând un surâs vag și a continuat: „Te-am văzut în vis cum îmi introduceai otrava în vene. Nu-ți port pică, doar nu e vina ta. Dimpotrivă, cu ajutorul tău o să scap de lumea asta rea și voi ajunge acolo unde-mi doresc. Te iert și-ți mulțumesc, domnișoară Olga. Și fiica dumitale te-a iertat și te iubește, m-a rugat să-ți transmit”. Atunci mi-au tremurat mâinile și am scăpat seringa pe jos, picioarele mi s-au înmuiat și a trebuit să mă așez, iar inima mi-a fost copleșită de sentimente pe care le credeam demult pierdute.

Lui Ustinov nu-i venea să creadă ce vede și aude. Oare era o fază de moment sau șefa lui se schimbase complet din cauza unei biete fetițe?

– Și subiectul?, încercă el să se dumirească. Am auzit adineauri că l-ați anihilat!

– N-am mai avut putere, și o spun fără jenă. Nici nu cred că voi mai ucide vreodată, iar tu poți să-ți cauți altă slujbă. Mă retrag la o mănăstire, unde mă voi ruga tot restul vieții pentru iertarea păcatelor. Acesta trebuie să fi fost un semn că Dumnezeu există și iartă, iar sufletul copilei mele e în preajma mea, ba chiar a luat legătura cu mine prin această fetiță.

– Și totuși, cum rămâne cu ea?, insistă tânărul.

– O voi scoate din țară, altfel riscă să fie omorâtă. Acesta va fi gestul cu care-mi voi începe viața de călugăriță, o mică faptă bună pentru atât de multe rele. Pe tine te rog să păstrezi secretul, vei susține că trupul i-a fost incinerat, iar cenușa împrăștiată. E ultima sarcină pe care ți-o dau și pentru care te voi răsplăti cu mărinimie.

45 thoughts on “Fetița care visa pentru alții (36)

 1. Uau! Ce episod cu întâmplări neașteptate! Personaje care asemenea Olgăi, acționează pe cont propriu, parcă dinafara romanului (îndrăznesc să îl numesc așa) și reușesc să deschidă altă filă cu direcții nebănuite pentru a o găsi pe Visătoare! Suuupeeerb!!! Olga asta habar n-are cum a influențat toată cartea! :))) Efectul Olgăi asupra romanului… Episodul Olgăi! 😀

  1. Foarte bune sugestii de titlu pentru episod, dacă ar fi cazul! Sper că prin acest personaj insolit am mai revigorat povestea fetiței, ajunsă pe ultima sau ultimele sute de metri. 🙂

 2. Ce episod încărcat de emoție! Mi-a plăcut cum ați descris-o pe “domnișoara Olga”. I-am văzut ochelarii in colțuri și răceala din priviri. Ar fi bine să facă o faptă bună!! Neașteptat. ☺️ O seara buna!

  1. Dacă Olga a promis că își încheie activitatea cu o faptă bună, trebuie să o credem. După cum spune și ea că-și respectă întotdeauna și la timp promisiunile. Cu excepția de mai sus, dar care poate confirma regula. 😉

 3. Cred că ți-am mai spus, Petre, tare-mi place cum scrii. Văd tot ce scrii ca pe un film, iar la sfârșitul frazei, în josul paginii îmi pare rău că s-a ”albit ecranul”! Gând bun, Petre!

  1. Fiecare vizită a ta mă bucură, iar aprecierile tale mă onorează, Erika. Mulțumesc mult de tot și îmi doresc să ne citim mereu cu aceeași plăcere! Spor la scris și nu ierta nimic!

 4. Emotionant, am citit episodul dintr-o suflare, imi place cum se contureaza treburile spre bine. O seara excelenta iti doresc! 🙂

  1. Înseamnă că muza mi-a călăuzit gândurile pe o cărare benefică povestirii, iar asta nu poate decât să mă bucure. Mulțumesc călduros și îți doresc o zi cu soare, dragă Gabi! 🙂

 5. Of ce emotii am avut cu ace injectie,dar mi-a placut sfarsitul ep. 🙂
  Felicitari Petru draga ptr. ca ne ti in priza cu mari emoti 🙂
  O zi fericita sa ai! Si o cafeluta sa te incalzeasca daca este ger 🙂 ❤

  1. Bine ai venit cu cafeaua de miercuri, Anușka! 🙂
   Sunt bucuros dacă ți-am oferit câteva momente de suspans și sper ca sfârșitul care se apropie să ți se pară la fel de palpitant.
   Până atunci, să fim sănătoși și s-avem parte de zile frumoase, dragă prietenă! ❤

  1. Bună dimineața la cafeaua de joi, Anușka! 🙂
   Am văzut la știri ce ravagii face iarna prin unele părți ale țării, din care face parte și județul tău. La mine, din fericire, nu s-a așternut încă zăpada și pot să merg liniștit la piață.
   Mulțumesc pentru vizita generoasă și îți doresc să te bucuri numai de frumusețea zăpezii, fără alte neplăceri! ❤

  1. Mulțumesc din suflet pentru felicitări, Alioșa! 🙂
   După cum ai observat, nu prea îmi place să mă mai implic într-o politică atât de murdară încât ne face și pe noi să ne împărțim în tabere. Aștept cu speranță ziua în care politicienii din toate partidele își vor da mâna pentru binele țării, nu să se certe mereu pentru putere și, firește, pentru banii care nu le mai ajung. Mi-e silă, pur și simplu. 😦
   Ție îți doresc tot cei mai bun și frumos, Sandule! 🙂

   1. SINCER,
    și mie mi-e SILĂ de TOȚI politicienii , indiferent de apartenența lor politică,
    dar trebuie să fie CINEVA care să-i TREZEASCĂ măcar VIRTUAL pe ROMÂNI din
    ” somnul cel de moarte” ………………..
    Și tot SINCER, ce-mi DORESC MIE 🙂
    îți DORESC și ȚIE , Petru !!! 🙂 🙂 🙂
    Sandu ! 🙂

  1. Îmi place să cred că astfel de copii, convingători prin inocența lor, există încă, și au un efect benefic în deciziile adulților oportuniști. Mulțumesc efervescent, Constanța!

 6. Ce turnură neprevăzută pot lua lucrurile adeseori! Iar cele ce la oameni par cu neputință, toate sunt posibile la Dumnezeu. Cum s-a întâmplat și cu inima împietrită a acestei femei…
  Numai bine, dragă Petru și mulțumiri pentru momentul frumos de lectură. Mult spor la scris în continuare! 🙂

  1. Cu adevărat există unele semne pe care omul le poate interpreta într-un mod binefăcător pentru el și societate. E nevoie doar de atenție și o fărâmă de suflet, din care se vede că Olga a avut încă parte. Așa cum sper că există în fiecare om, doar că nu toți găsesc scânteia care să-i readucă pe drumul bun.
   Salutări prietenești din Seiniul însorit, dragă Alex! 🙂

  1. Mă gândeam eu că o să-ți fie pe plac această metamorfoză, în care un om pierdut regăsește calea spre iubire față de oameni, față de Dumnezeu. Așa s-a întâmplat și în Biblie, când unii păcătoși, precum Pavel, s-au căit și au purces pe calea luminată de credință. Mii de ani au trecut de atunci, dar oamenii au rămas la fel. Săru-mâna cu aleasă recunoștință și urări benefice, dragă Cristina!

 7. Frumos episod plin de esenta tare cum se spune. Ma bucur cand ni se aminteste cat inseamna o privire, niste ochisori de copil, cum reuseste sa schimbe un adult din om rau in om cu responsabilitate, recunoscator de greseli si pornind pe cararea faptelor bune pentru mantuire. Numai bine draga Petru si intrevad sfarsitul cu multe emotii dar plin de pozitiv.❤🧁👍

  1. Bună dimineața și săru-mâna pentru aprecierile frumoase la adresa povestirii, dragă Anda! Mă bucur că muza mi-a îndrumat pașii pe o cale care ți-e pe plac și îmi exprim speranța să o țină așa până la final. Ei i se cuvin toate laudele sau criticile, eu fiind doar un intermediar. 😉
   Zile senine și cu o iarnă liniștită îți doresc din toată inima! ❤

 8. Cu bucurie am primit vestea ca Lena va fi eliberata cu ajutorul asistentei, experimentata în rele, cu toate ca, în episodul cu nr. 35 aflasem vesti urate, am motive de bucurie pentru final, draga Petru, recunosc ca am mai lipsit din peisaj!! O seara minunata îți doresc!!! 🤩

  1. Cam așa se întâmplă în povestiri, veștile bune alternează cu cele rele. Dar la final ne așteptăm cu toții să se adune doar din cele îmbucurătoare și rezolvări pe toate planurile. Vizita și aprecierea ta a fost și de data asta o încântare pentru mine, dragă Mica! Să ai parte de o duminică ca-n povești! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.