Pe urmele tatălui

Cabinetul medical era mic, dar decorat în așa fel încât să insufle o atmosferă familiară, îndulcind pe cât se putea problemele cu care veneau pacienții. Însă cele trei persoane, care-și lipiseră scaunele pentru a încăpea în fața biroului, arătau prea tensionate ca să mai fie afectate de aceste detalii. În mijloc, prinsă ca într-un clește, stătea o fată de vreo douăzeci de ani, frumoasă ca o floare abia înflorită, dar cu ochii înotând în lacrimi ca de o rouă prea abundentă. În stânga ei, o femeie ce părea că-i e mamă, căuta să o aline, mângâindu-i părul lung și șoptindu-i cuvinte domoale la ureche. Pe partea cealaltă trona un bărbat coleric, cu chipul încruntat și vorbe amenințătoare la adresa întregii lumi, dar mai ales înspre tânăra îndurerată. Intrarea tânărului doctor l-a întărâtat și mai mult pe individul solid și plin de energie negativă, mai ales că primul nu s-a obosit imediat să i se adreseze, ci s-a așezat întâi pe fotoliul comod, cu o mână cercetându-și gulerul de la halat și cravata, iar cu cealaltă răsfoind cele câteva foi pe care le adusese cu el.

– Nu ne mai țineți pe jar, domnule doctor, răbufni bărbatul. Este sau nu este?

Tânărul nu a reacționat imediat, continuând să rămână adâncit în lectura fascinantă a rezultatelor de pe filele prețioase. În cele din urmă, termină de citit ultima dintre ele și își ridică privirea, răspunzând cu nedumerire:

– Ce să fie? Că sunt două vești care se bat cap în cap. O vreți întâi pe cea bună sau pe cea care s-ar putea să nu vă placă?

– Vreau să știu un singur lucru: dacă fata mea e virgină sau nu. Restul nu mă interesează, rosti omul, gesticulând larg cu brațul drept.

– Aaaa, în privința asta puteți fi liniștit. Domnișoara este fată mare, domnule Arsene.

Omul se ridică în picioare și exclamă bucuros:

– Mi-ați luat o piatră grea de pe inimă. Vă mulțumim pentru vestea bună, domnule doctor!

După care se adresă fetei:

– Ai văzut că nu trebuia să-ți faci griji? Ce sperietură ne-ai tras, mie și mamei tale!

– Stați jos, că mai e ceva, îl pofti tânărul medic.

Domnul Arsene se așeză cuminte și adăugă liniștit:

– Orice ar fi, se poate rezolva, nu? Doar nu are cancer?

Imagini pentru imagini cu test de sarcina pozitiv

– Nu, nu e vorba de cancer sau vreo altă boală. Fiica dumneavoastră este… însărcinată…

– Cuuum?!, strigă din nou Arsene, sărind de pe scaun. Păi, tocmai mi-ai spus că-i fată mare, doctore, așa că-i imposibil să poarte în ea un copil. Trebuie să fie o greșeală undeva.

Doctorul dădea din cap a aprobare, în timp ce căuta o explicație cât de cât plauzibilă pentru cei doi părinți uluiți.

– Nu e nicio eroare, am verificat în mai multe moduri. Domnișoara Natalia e virgină și, totuși, va fi mamă peste șase luni și jumătate.

Mama fetei profită de momentul de tăcere, strecurându-și opinia:

– Vă dați seama că nicio femeie nu a rămas însărcinată fără să aibă un contact sexual. Vreți să credem că Naty a ajuns așa precum Fecioara Maria?!

– Taci, femeie, că vorbești prostii, i-o tăie bărbatul. Trebuie să existe o explicație logică, iar asta vom afla prin o a doua opinie. Mergem la un alt doctor, mai bătrân și experimentat. Fără supărare, domnule!

– Vă înțeleg nedumerirea și alegerea, răspunse cu calm doctorul. Dar vă asigur că aceste analize au fost văzute și confirmate de alți medici din clinica noastră, așa cum vor fi și de alte clinici. Firește că trebuie să existe o cauză, doar că nu putem fi siguri care este aceasta. Poate un incident în timpul jocurilor erotice sau o experiență despre care domnișoara nu ne-a vorbit…

Domnul Arsene nu mai avea răbdare să asculte aceste supoziții care-l scoteau din sărite, așa că le făcu semn femeilor să se ridice și să-l urmeze. În loc de salut, se adresă tăios tânărului medic:

– Nu știu ce vă învață astăzi la facultate, dar e evident că sunteți depășit de situație. Mă voi întoarce și voi arăta unde v-ați înșelat.

Au străbătut în tăcere holul îngust și, doar ajunși afară, domnul Arsene se răsti la fată:

– E ceva ce ar trebui să știu? Îl cunoșteai cumva pe doctorul ăsta?, că prea se uita cu drăgălășenie la tine, iar după cum arată pare un cuceritor de inimi. Nu m-aș mira ca el să fie tatăl copilului și de aceea să falsifice rezultatele controlului. N-are mai mult de treizeci de ani și a ajuns deja mare ginecolog, probabil prin pilele lui tată-său.

Fata a izbucnit din nou în lacrimi prelungi, în timp ce mă-sa îi lua apărarea:

– Cum poți să gândești una ca asta?, îi reproșa bărbatului. Ai ajuns să bănuiești pe toată lumea, dar nu-i oferi pic de încredere fiicei tale. Dacă ea spune că nu s-a culcat cu nimeni, eu o cred și o să o dovedească alt doctor, mai bun. Atunci va trebui să-i ceri iertare pentru tot chinul ăsta.

Însă cuvintele femeii nu l-au făcut pe Arsene să înceteze de tot cu suspiciunile și amenințările la adresa celor care-i veneau în minte, inclusiv a Celui de Sus.

Va urma

57 thoughts on “Pe urmele tatălui

 1. Interesant după cum a început povestea preconizez un drum lung și palpitant „Pe urmele tatălui” si mai ales ca acesta fiind si o fire colerica il cred in stare de multe fapte imprevizibile iar de fata neprihanita m-am inamorat. Felicitari Petru, un start promitator. Sunt cu ochii pe tine, de fapt pe actiune, scuze………

  1. Într-adevăr, va fi un drum lung și îmi doresc să ai răbdarea și timpul necesar să-mi fi alături. Mai ales că vor fi multe surprize și mistere ce vor condimenta acțiunea. În primul rând cel care pornește de la titlu.
   Mulțumesc frumos pentru încurajare!

   1. Abia aștept ziua de marți. Imi fac eu timp, cat despre rabdare, cand imi place ceva stau ca un pui linistit mai ales cand este vorba de lectura captivanta si condimentata. In rest sunt vapaia aglomerata full options. Spor in toate si inspiratie. Asa ca sigur nu voi rata nici un episod. O zi minunata!

 2. Felicitari, Petrica! Deja ai o poveste care trebuie citita! Astept continuarea cu multa nerabdare! O seara excelenta iti doresc! 🙂

 3. Foarte bun începutul și e foarte clar că nu acesta este tatăl pe urmele căruia vom merge… Noi suntem solidari cu Naty, cum bine spunea Issa și ne interesează celălalt personaj, care este încă după cortină.
  Un „Va urma” promițător!…

  1. Ai intuit foarte bine, nu degeaba ești un povestitor inspirat. Fragmentul de mai sus a fost doar o introducere în intriga complexă pe care voi încerca să o țes. Mulțumesc călduros!

 4. Ce frumos, ai început o noua poveste , iar noi vom aștepta, cum ne_ai obișnuit, următorul capitol, oare ce pui la cale pentru domnisoara Natalia??? 🤔Bună dimineața Petru!!! ❤️

  1. Coincidența a făcut ca și această poveste să înceapă tot într-un cabinet medical, precum în „Fetița care visa pentru alții”. Doar că acolo era vorba de un psihiatru și o fetiță mult mai tânără.
   Săru-mâna, cu urări din cele mai eficiente, dragă prietenă! ❤

 5. Dacă mă uit la comentarii constat că sunt 12 doamne și doar 3 domni. Va fi interesant să citesc cum le vei putea mulțumi. Eu, cârcotașa, sunt a 13-a 😀

  1. Doamnele sunt cu mult mai active și interesate nu numai de această dată. Ele citesc mai mult ca bărbații și scriu pe bloguri în număr mai mare. Asta se vede mereu și în competiția Superblog.
   Numărul 13 e norocos, după cum știi prea bine. 🙂

   1. Poate așa se și explică de ce mă simt eu atât de bine aici, pe blog… Mie mi-au plăcut întotdeauna colectivitățile de femei însă nu prea am mai avut parte de înconjurul lor, încă de când am răsărit toitănel. Împrejurările vieții m-au pus tocmai invers, numai între bărbați. Se știe că fiecare dintre noi are în echilibrul firii câte un pic și din cealaltă latură, a sexului opus. Dacă stau să mă gândesc bine, picul meu este mult mai consistent. 🙂 Aici, cum am spus în dese rânduri, mă simt în elementul meu. Desigur, un mare merit îl au chiar acești câțiva bărbați 🙂 dintre care unul este desigur, gazda noastră de acum 🙂

 6. Felicitări Petru, pentru un nou început de NUVELĂ sau ROMAN ! 🙂
  Personajul Arsene ,
  este precum cel care ieri și-a DEPUS MANDATUL de premier din nou desemnat :
  suspicios, arogant, prăpăstios, lăudăros , mincinos și……………………, păgubos !!! 😦 😦 😦
  Vorba vicepreședintelui PNL(PDL) Rareș Bogdan :

  Zi faină ! 🙂
  Alioșa .

  1. Bună dimineața, Alioșa! 🙂
   Mă bucur că ai poposit la prima „cărămidă” din noua poveste și nădăjduiesc ca intriga să te atragă suficient de mult încât să revii, pentru a uita din când în când de politica noastră de doi bani! 🙂
   Aleasă mulțumire și urări de calibru mare pentru zile frumoase, Sandule! 🙂

  1. Cititorii sunt cei care dau valoare oricărei povestiri, mie revenindu-mi sarcina să le ofer un material cât mai atractiv. Ce o să iasă, vedem pe parcurs, dar mai ales, după ce punem punctul final. Mulțumesc, George!

 7. Ha! Ce intrigă palpitantă! Câte nu ne sunt date să auzim, lucruri nemaipomenite, în lumea asta? Sunt tare curios cum va evolua povestirea, căci e clar că la mijloc e o mare „taină”.
  Mult succes în continuare, dragă Petru! 🙂

  1. Pe acea taină mă bazez în primul rând, dar și pe evoluția tot mai interesantă pe care vreau să o impun acțiunii. Mă bucur că-mi vei fi alături și îți promit dă nu te plictisesc, dragul meu prieten de peste munți! 🙂

 8. Sunt convins ca va fi o poveste palpitanta. Am o singura ingrijorare: daca sunt multe personaje le uit de la un episod la altul…
  Inspiratie si spor!

  1. Te înţeleg, dar nici nu-i nevoie să-ţi aminteşti de toate personajele, ci doar de vreo câteva. Cele principale, care vor fi prezente aproape în fiecare episod.
   Mulţumiri şi urări benefice!

 9. Wow ce bucurie, un nou roman cred ca o sa fie. Muza ta nu te lasa sa concepi doar o nuvela. Interesant subiectul si promitator inceputul de suspansuri nu ma indoiesc ca vor fi suficiente sa ne tina cu sufletul la gura. Deci sa pornim draga Petru si sa comentam intamplarile ❗ ❤

  1. Bucuria vine odată cu comentariile de genul celui pe care ai avut generozitatea să-l oferi mai sus și pentru care îți sunt recunoscător, dragă Anda! Fără prieteni ca tine, n-ar avea rost acest blog și, firește, nici măcar o nuvelă nu ar vedea lumina tiparului. Mii de mulțumiri! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.