Pe urmele tatălui (10)

Oră de vârf în circulația rutieră din oraș, iar asta se putea vedea și în intersecții, prin cozi lungi de mașini nerăbdătoare. Cele mai nervoase erau taxiurile, care se manifestau prin vocea șoferilor revoltați de orice li se părea lor că le fură câteva secunde din timpul lor prețios. Această stare se putea vedea și la semaforul de pe Bulevardul București, unde mai atrăgeau atenția doi bărbați care se strecurau printre coloanele de mașini, examinând-le în grabă pe fiecare taxi în parte. Unul din ei era gras și se ținea cu greu după celălalt, cu mult mai subțirel și vioi. Cel din urmă tocmai i-a făcut un semn că a găsit ce căutau, când culoarea semaforului a permis șirului să se pună în mișcare. A urmat o cursă și mai obositoare, dar norocul a fost de partea lor și coloana s-a oprit din nou, înainte de a ajunge la intersecția așteptată. Firește că pirpiriul a fost primul care s-a proptit în fața portierei, zâmbindu-le cu satisfacție șoferului de taxi și pasagerului încremenit.

– Șpiluleee, mă faci să fug atâta după tine, îi reproșă el individului din spate, un bărbat durduliu care strângea la piept o geantă.

Între timp, a ajuns și grasul în dreptul mașinii, proptindu-se în portiera șoferului. Sufla din greu, iar această stare nu era de bun augur pentru cei vizați.

– Vă rog să nu mă băgați în treburile voastre, i se adresă cel de la volan. Luați-l de aici și lăsați-mă să-mi văd de necazurile mele.

– Auzi ce zice domnu’, i se adresă subțirelul din nou celui cu geanta. Hai, că te așteaptă șefu’.

– Păi… la el mă duceam acum, Lupule, răspunse durduliul cu o voce tremurândă și cu fața tot mai umezită de transpirație.

– Ok, atunci suntem toți norocoși. Jucătoru’ e aici, în parcare, n-avem mult de mers, dar întâi plătește cursa, ca un domn ce ești.

Cel numit Șpilu scoase cu mâna fremătând o bancnotă de o sută, o atinse șoferului și, fără să mai aștepte restul, se prelinse pe ușa larg deschisă de Lupu. Pășea ca pe spini printre mașinile care vor fi libere să zburde în curând, în timp ce el era împins din spate de două umbre prevestitoare de rău. SUV-ul care-i aștepta în apropiere i se păru bietului om mai negru ca niciodată, iar invitația de a lua loc în spate, lângă Jucător, ca un prim pas spre abator. Nici tonul glumeț cu care acesta l-a întâmpinat nu a fost menit să-i reducă transpirația:

Top 10 SUV-uri second hand cu un pret de sub 10.000 euro

– Care mai e șpilu’, Șpilule? Uite cum se adeverește zicerea că ”dacă nu vine Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed”… sau cam așa ceva. Tu ești Mahomed, în cazul de față, iar eu mă întreb de ce ai ocolit muntele.

– Nu te-am ocolit, Maestre, doar că am tot amânat. Știi… afacerea nu merge așa cum am prevăzut… și tot am așteptat să se îndrepte.

Durduliul se tot căuta cu o mână prin buzunare, reușind în cele din urmă să dea de o batistă cu care să-și șteargă fața și gâtul. Nu îndrăznea să-și privească interlocutorul în ochi, ferindu-se de ochii lui, precum face actorul cu camera de filmat în timp ce-și joacă rolul din film.

– Poate că te-aș crede, dar nici prin telefon nu ai mai fost de găsit. Uite ce e: nu cred în predestinarea oamenilor în funcție de numele sau porecla lor, dar al tău chiar se potrivește. La fel cum se potrivesc și cele ale hăitașilor mei, Ursu și Lupu. Primul e mare și puternic, iar al doilea zvelt și feroce. Nu trebuia să am încredere în tine și să-ți dau o sarcină atât de importantă.

– Maestre, te asigur că…

– Destul cu asigurările!, i-o reteză Jucătorul cu o voce schimbată. Unde sunt banii pe care mi-i datorezi? Ai ceva de ascuns acolo? Ia să văd…

Împotrivirea a fost mai mult formală, pentru că geanta a fost smulsă din brațele lui Șpil și apoi golită în spațiul care-i separa. Mai multe teancuri de bani în valută, bijuterii, câteva lingouri de aur și două pașapoarte s-au revărsat ca din Cornul Abundenței. Durduliul oftă din greu, în timp ce Jucătorul își exprima mirarea:

– Tu chiar crezi că poți să mă prostești?! Voiai să fugi din țară cu… asta… Cora, una din fetele mele? Și cu banii mei?, se enervă Jucătorul în timp ce cerceta pașapoartele.

– Nu e ceea ce crezi, Maestre!, încercă durduliul să îndulcească evidența.

– Nu mă mai lua cu zăhărelul, că mai mult rău îți faci. Unde este Cora? Unde sunt celelalte fete? Erai șeful, dar stăpânul sunt eu, sau ai uitat?

Șpil se mai șterse o dată cu batista deja umedă, apoi încercă să fie cât mai cursiv în exprimare:

– Am pierdut controlul asupra lor, șefule. Doar cu Cora am mai putut să mă înțeleg, după ce i-am promis că mergem în Italia și ne căsătorim. Celelalte au ajuns sub influența unei tipe noi, pe care am găsit-o de curând și m-am gândit că o să ne aducă bani frumoși, la cum arată. Dar le-a sucit mintea și nu am putut face nimic, pentru că fata cea nouă știe să se bată al dracului de bine. Uite… mi-a scos un dinte, iar pe Chișu l-a băgat în spital.

va urma

32 thoughts on “Pe urmele tatălui (10)

  1. Afaceri care implică niște ”pești”, ca în viața de toate zilele. Dar și peștii cad în plasă. Să fii iubită și mereu zâmbitoare, dragă Gabi! 🙂

  1. Am făcut o trimitere la Dincă și cazul din Caracal într-un fragment anterior. Ca el mai sunt încă, deci avem de unde să ne inspirăm pentru personajele povestirii. 😉
   Săru-mâna pentru cafeluță și apreciere, Anușka! 🙂
   Să auzim numai de bine și cât se poate de frumos, dragă prietenă! ❤

 1. Ai stofa de anchetator, sau poate esti chiar agent sub acoperire de scriitor. Am urmarit cu drag scena acestei superbe aventuri, mai ales ca se derula în imaginatia mea chiar în B.M. pe bd. Bucuresti. Felicitari si multa inspiratie în continuare.
  O zi magnifica de sarbatoare, cu bucurie, sanatate, pace si mult soare, draga Petru !

  1. Nu e de mirare că și în imaginația mea tot în B.M. se desfășura scena, având în vedere că am locuit și lucrat acolo timp de aproape două decenii. Ehee, de era Seiniul un oraș mare, cu interlopi pe măsură, firește că aș fi preferat să desfășor povestea în el.
   Mulțumesc pentru urare, dragă Iosif, mai ales că această sărbătoare coincide cu ziua de naștere a răposatei mele neveste! Toate cele bune și frumoase!

 2. Personaje dubioase, grasu, subtirelul, Spilul, cel cu geanta burdusita de tot felul, apare si Cora, o avea ea ceva mai mult de spus? O sa citesc in continuare cum mi_ai recomandat Petru, interesant de aflat cum se desfasoara aventura!🤔❤

  1. Bănuiesc că astfel de personaje se regăsesc în lumea cenușie a interlopilor, iar eu caut să mă integrez din ceea ce știu din afară. Mă bucur că ești hărnicuță și la citit și îți mulțumesc pentru timpul acordat, dragă Mica! ❤

  1. Cafeaua ta de astăzi are într-adevăr o aură de sărbătoare de care mă bucur și pentru care îți mulțumesc cu atât mai mult, Anușka! 🙂
   Mi-am găsit un Văsălică pe care îl botez astăzi Constantin, mai ales că vine dintr-o zonă cu pălincă apreciată. 😀
   Multe bucurii și oameni buni alături îți doresc din toată inima, dragă prietenă! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.