Petru Racolta, povestea lui de povestitor

Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Este unul dintre cei mai urmăriți bloggeri, în prezent și ca scriitor de cărți proprii editate recent. Blogul personal Petru Racolta determină discuții ample, este citit și foarte apreciat! Își privește blogul ca pe un instrument eficient de comunicare și un mijloc de promovare ale gândurilor sale. Scrie articole cu caracter personal, inspirate din viața de zi cu zi, într-o manieră unică și artistică cu poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, uneori și glume sau epigrame „dezlegate”. Scrie capitole întregi din poveștile lui ulterior editate. Blogul îi ofera și altceva decât imaginea de scriitor serios, a avut mult de suferit în urma tratamentelor pentru restabilirea sănătății sale. Pe blog comentează despre ultimele evenimente, vine cu opinii proprii despre realitatea social-politică din societate, și are cu totul alte asteptari decât ceilalti, cu atitudine serioasă pentru ceea ce scrie și gândește, e mult mai predispus sa refuze mesajul…

View original post 1,769 more words

52 thoughts on “Petru Racolta, povestea lui de povestitor

  1. Bună dimineața, cu mulțumiri călduroase pentru apreciere, Anușka! Și eu am zis că autoarea biografiei de mai sus merită cele mai întemeiate complimente, mai ales din partea mea.
   Săru-mâna și pentru cafeluța cea înmiresmată cu flori, la care răspund cu recunoștință și urări benefice de cel mai mare calibru, dragă prietenă! ❤

 1. … și nucul e și ocrotit de lege 😊 deși, nemetaforic vorbind, pe la țară se spune că nu trebuie să stai sub umbra lui, n-am înțeles niciodată de ce, sînt aît de maiestuoși… nici nu pot să-mi imaginez curte fără nuc, dud și salcîmi!
  frumoasă poveste 😃

  1. Chiar nu știam că nu-i indicat a sta la umbra nucului, așa că m-am adăpostit sub el de câte ori am avut ocazia. E drept că nici ocaziile n-au fost prea dese, fiind mai mult plecat pe alte meleaguri.
   Mulțumesc, Issa! 🙂

  2. Probabil se referă la faptul că nucul face umbră deasă și, dacă e adevărat, elimină niște substanțe care fac ca puține plante să reziste sub coroana lui. Cu alte cuvinte, nu orice plantă se simte bine sub el. M-am interesat acum pe wikipedia, frunzele lui emană iod. Dar acolo scrie că este recomandată plimbarea prin livezile de nuc în anumite afecțiuni.

   1. Probabil, uite, chiar n-am aprofundat niciodată, știam doar vorba aia populară, că nu e bine să dormi la umbra nucului.

 2. Ce frumoase cuvinte de apreciere! Si pentru Svetlana si pentru tine, Petru, recunostiinta, ca impartiti cu noi bucuriile voastre. 🙂 Numai bine!

  1. Eu nu am făcut decât să-i ofer datele necesare Svetlanei, iar dacă biografia curge frumos, e numai meritul ei, a talentului și experienței de care a dat mereu dovadă.
   Îți mulțumesc frumos pentru interes și apreciere, Ina! 🙂

 3. Faine si nepieritoare legaturile si relatiile…”Gemenilor”! Cinste lor ! 🙂

  “Nu este niciun pom bun care să facă roadă rea şi niciun pom rău care să facă roadă bună.
  Căci orice pom se cunoaşte după roada lui. Nu se strâng smochine din spini, nici nu se culeg struguri din mărăcini. Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui, iar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui; căci din prisosul inimii vorbeşte gura.”

  “Pomul se cunoaşte după roade şi omul după fapte.”

  Felicitari, multa sanatate, bucurii, împliniri pe toate planurile, în toate aspectele perceptiei tineretii fara batrânete si Vietii Adevarate fara de moarte, draga Petru !

  1. Pline de înțelepciune sunt citatele pe care ni le-ai oferit, dragă Iosif! Pilduitoare este și melodia cu textul atât de potrivit, care ne insuflă în plus și nostalgia vremurilor trecute, a tinereții pe care o aveam atunci când era în vogă. Valoarea ei nu piere cu timpul, dacă o șlefuim prin rememorare și luare aminte.
   Mii de mulțumiri pentru gândurile și urările frumoase, la care răspund cu recunoștință și aleasă prețuire! Sănătate și vigoare, în fiecare și și în fiecare faptă!

 4. Felicitări pentru această apariție, care îți îmbogățește viața și te face încă și mai vizibil în lumea literară și a internetului! Mă bucur atunci când oamenii recunosc valoarea semenilor lor!

  1. Mulțumesc din toată inima că mi-ai fost mereu alături, dragă prietenă. La aprecieri frumoase, cum e cazul de față, dar mai ales în fantastica aventură a povestitului. Sper să mergem tot așa mai departe!

 5. Buna ziua tuturor! Va multumesc enorm de mult pentru aprecieri oferite atat pentru Petru, si mai putin pentru mine. Meritul e al acestui minunat scriitor!
  Inca ceva, daca ”exista” si un alt blogger care doreste sa scriu despre viata, activitatea si abilitatile lui, mi-ar fi interesant si placut sa scriu despre acesta in blogul meu. Scrieti-mi in privat pe facebook. Nu promit imediat, dar sa incercam… Bafta si sanatate la toti! SV

 6. Buna dimineata !

  „Marea artă a vieții este să te trezești după un vis, să te ridici după o cădere, să zâmbești după o dezamăgire și să nu fii niciodată descurajat. Să te uiti înainte, cu speranță…”

 7. Bună să-ți fie inima și mereu pur cugetul, Anușka! 🙂
  Citatul atât de mobilizator pe care ni l-ai oferit îmi amintește de un altul, la fel de înțelept: ”nu contează de câte ori cazi, ci de câte ori te ridici”.
  Mulțumesc cu recunoștință pentru cafea și îți doresc să te bucuri de toate părțile frumoase ale zilei de astăzi, dragă prietenă! ❤

  1. Săru-mâna cu mulțumiri la fel de călduroase precum cafeaua oferită de tine, Anușka! 🙂
   Dar și cu urări spuse din suflet, pentru o zi reușită, cu satisfacții și bucurii la fiecare pas, dragă prietenă! ❤

 8. Petru, te-am cunoscut aici, din ale tale scrieri si nu chiar de mult timp…Diversitatea inspiratiei tale si manierele pe care ai reusit sa le stapanesti pentru fiecare gen in parte m-au facut sa revin des pentru lecturi bune, sau amuzante, sau pur si simplu frumoase si bine ticluite. Ma bucur, draga Petru ca te-am intalnit fie si numai virtual dar scrierile tale te reprezinta la modul cel mai flatant. Dumnezeu sa-ti ajute in continuare sa fii sanatos, voios si mereu cu dispozitie pentru scris, asta spre bucuria noastra!

 9. Aprecierile tale atât de frumoase mă flatează cu adevărat, dar realizez că mă și obligă într-o perfecționare continuă și o muncă asiduă, ca să nu dezamăgesc în viitor oameni atât de minunați ca tine. Fiecare dintre noi, cei care ne așternem gândurile și ne punem la lucru imaginația, vrea să aducă bucurii acelora care au răbdarea să-i citească rândurile. Sunt încântat când spui că am reușit și îți mulțumesc frumos pentru susținere. Contează foarte mult dacă vine de la o prietenă și colegă de condei precum ești tu, Cristina! Dumnezeu să ne ajute pe toți!

 10. Bună dimineața, Petru! 🙂
  Când omului îi curge prin toți porii frumusețea și bunătatea sufletului și-o exprimă prin cuvinte. Noi cititorii, ne înclinăm în fața lui și să-i mulțumim pentru tot ce ne dăruiește în fiecare zi! Felicitări doamnei care ți-a dedicat aceste rânduri de apreciere! 🙂
  Îți doresc o zi de vineri binecuvântată cu iubire și multă sănătate!

   1. Noi, bloggerii, suntem creatori și cititori, ofertanți de frumos și admiratori, totodată. Suntem influențați unul de altul, iar dacă cei mai mulți vin cu realizări demne de apreciere, e și meritul grupului din care face parte. De la această comunitate admirabilă am învățat multe și îți mulțumesc că faci parte din ea, Aurelia! 🙂

 11. Esti un om deosebit foarte drag sufletului meu. Felicitari si succes pe mai departe. Sunt in urma cu cititul dar printre picaturi imi arunc ochii tot timpul pe blogul tau. Un weekend frumos!

  1. Mulțumesc din toată inima! Aprecierea ta contează foarte mult pentru mine, ținând cont de faptul că ești un fin observator și critic avizat în ce privește postările bloggerilor. O duminică minunată, oricum ar fi vremea de afară!

 12. Felicitări, dragă Petru. Frumoase și binemeritate aprecieri. Toată prețuirea mea sinceră și cele mai bune urări. Sănătate și mult spor în toate câte faci. Salutări prietenești de la Târgoviște! 🙂

  1. Mă înclin cu recunoștință în fața cuvintelor atât de frumoase, venite de la un vechi și admirat prieten, dragă Alex! E de înțeles că aprecierea-i reciprocă și îmi doresc să ținem legătura, încă mulți ani! Sănătate să avem amândoi, la fel și cei dragi nouă! 🙂

  1. Multumesc mult, Constanta! Scrieti-mi si Dvs despre sine )) Toate Impresiile din viata, ce v-a marcat in mod special, scrieri/carti, topCarti pt recomandare, etc si mentiunile dvs, desigur.
   Multumesc mult tuturor care apreciaza postarea despre Petru.
   Sincer, nu m-am asteptat la sute de reactii pozitive, sanatate s-aveti! ❤

 13. Petrica, e un record mondial, peste una suta de bloggeri te apreciaza/iubesc! Surprinzator! 🙂 ❤

  1. Îmi place să cred că această simpatie se datorează povestirilor mele, pline de suspans, aventură și personaje interesante. Proză scrisă pe înțelesul tuturor, din toată inima pentru toate inimile. În plus, sunt înconjurat de prieteni și colegi virtuali care mă încurajează și mă susțin mereu. ❤

 14. Da, indiscutabil, toate aprecierile si mentiunile se datoreaza muncii si profesionalismului tau! Ai un stil de a scrie pe intelesul tuturor, clasic, si aproape de suflet. Esti si tolerant, ai rabdare sa scrii si sa raspunzi la fiecare, nu stiu cum sa ma molipsesc de la tine )) ❤

  1. Eu am timp mai mult și, în plus, trăiesc în solitudine. În schimb, am văzut că tu lucrezi pe mai multe planuri și ești înconjurată de nenumărați oameni de valoare, cu care socializezi și pe care-i promovezi. Aleasă prețuire pentru misiunea ta nobilă! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.