Pe urmele tatălui (11)

 

Modele de tatuaje 3D pentru fete | Fashionada

Apariția fetei l-a surprins mai mult decât se aștepta pe Jucător. Deși în viața lui tumultoasă a avut privilegiul să cunoască personaje din cele mai interesante, multe dintre ele chiar ciudate, de data asta nu știa în ce categorie să o includă pe intrusa care a fost împinsă de Lupu în sufrageria somptuoasă. Poate că l-a intrigat modul eficient în care s-a desprins din mâna locotenentului său, poate ochii aceia albaștri și neastâmpărați cu care fata îl înfrunta, ori mai degrabă felul neobișnuit în care arăta. O tânără cu părul scurt, de un roșu aprins, fardată în exces și cu o nară care purta povara unui inel provocator. Roșie îi era și bluza fără mâneci, precum și cizmele lungi până la genunchi, în ciuda vremii călduroase. Pantalonii de blugi, făcuți ferfeliță, completau îmbrăcămintea sumară, dar aerul de rebelă era amplificată de tatuajele impresionante de pe ambele brațe. Un desen reprezenta o ciupercă viu colorată, vădit otrăvitoare, în timp ce pe celălalt braț ieșea în evidență un desen cu o floare. La această impresie se adăuga o presimțire stranie, sentiment pe care nu-l mai încercase de ani buni. Iar Jucătorul punea mare preț pe aceste avertismente, ca pe un al șaselea simț.

– Poți să ieși la plimbare, Lupule, îi recomandă șeful, făcându-i semn să-i lase singuri.

– Aveți grijă, că-i otrăvitoare pițipoanca, avertiză bărbatul în timp ce se retrăgea și își masa o posibilă vânătaie la mână.

– Deci tu ești fata cea nouă, continuă gazda, imediat ce au rămas în doi. Am auzit că ești nesupusă și violentă, asmuți fetele celelalte împotriva mea și mi-ai bătut o gardă de corp. Mă așteptam să fii mai solidă, dar nu văd decât o puștoaică insolentă, apărută parcă din pușcărie sau de la circ. Cum ți se spune și de unde ai picat în orașul meu?

– Păi, dacă slugii tale îi spui Lupu, pe mine poți să mă numești Scufița Roșie. Înseamnă că tu ești bossul cel mare…

– Se poate spune și așa…, dar chiar Scufița Roșie? E drept că roșul predomină la tine, însă nu pari atât de inocentă ca o fetiță pierdută în pădure. Iar dacă ar fi așa, mă gândesc că eu aș putea fi Vânătorul, care e foarte curios să știe cine și unde ar putea fi Bunica.

– Vânător sau jucător, nu prea contează, din moment ce ești în aceeași tabără cu lupul, îi răspunse fata, în timp ce cerceta fiecare detaliu al încăperii.

Apoi, fără să ceară permisiunea, își trase mai aproape fotoliul cel mai apropiat și se aruncă în el, ridicându-și cu tupeu picioarele și sprijinindu-le de colțarul din jurul mesei. Scoase din buzunare o gumă de mestecat, o despachetă și o introduse incitant în gură, seducându-și gazda cu rujul roșu și unghiile de aceeași culoare. Jucătorul nu știa cum să reacționeze pentru a-și păstra demnitatea, însă tot instinctul îl scoase din încurcătură, printr-o expresie sarcastică:

– Dar simte-te ca acasă, păpușă mică și energică. Te pot servi cu ceva, care să te încurajeze și mai mult, poate un coniac sau un gin…

În sinea lui, recunoștea că privește un corp perfect, iar dacă excludea celelalte zorzoane, cum ar fi brățările prea multe și cercelul din nas, putea să creadă că are în față un manechin demn de admirat.

– Nu amestec plăcerea cu afacerile, așa că hai mai întâi să ne înțelegem, îl surprinse din nou tânăra.

– Stai că nu înțeleg, replică uimit bărbatul. Tu ai venit să faci afaceri cu mine?! Dar cine te crezi?

– Nu ți-am spus?! Aaa, încă nu, să-mi fie cu iertare. Pot să fiu coșmarul tău sau visul frumos pe cale să se împlinească. Depinde de tine.

– Te-am mai întrebat o dată: cine dracu’ ești și ce vrei de la mine?, se răsti Jucătorul. Ești conștientă că te pot omorî în două secunde, fără ca nimeni să te găsească?

Fata nu se arătă intimidată, ba schiță un surâs neîncrezător și la fel de impertinent.

– Fii serios, boss! Am auzit că ești un om inteligent și nu acționezi după impulsuri de moment. Ai probleme mari cu fetele de companie, iar eu vreau să te ajut. N-ai de unde să mă cunoști, pentru că am venit recent din străinătate, unde am văzut multe, dar ce am întâlnit aici depășește orice imaginație.

Gazda sări în picioare și doar stăpânirea de sine îl opri să se dea la obrăznicătura roșie. Totuși, vocea lui îi trăda nervozitatea.

– Ascultă la mine… târfă cu poreclă de poveste!…

– Poți să-mi spui și Nico, dacă găsești că-i mai ușor, dar nu ”târfă”, pentru că am și eu mândria mea, îi răspunse tânăra, mestecând cu același calm guma.

– Singura problemă, temporară, ești tu, continuă la fel de iritat Jucătorul. Iar asta se poate rezolva ușor.

– Mă mir că Șpil nu ți-a spus despre ce-i vorba, dar nici tu nu ești curios să afli tot ce se întâmplă în această… hai să-i zicem branșă. Măcar să ai răbdare până te pun la curent, după care ești liber să acționezi după cum te duce capul. Ce zici, ești în stare să mă asculți?

va urma

35 thoughts on “Pe urmele tatălui (11)

 1. Impertinentă cu Sefu’? Și curajoasă și frumoasă și excesiv fardata?? Se ascunde ceva aici… Daa bine, am răbdare.. 🙂

 2. Wow, chiar am citit un articol cap-coada! E uimitor modul tau de a scrie 🙂 Tipul de “story” pe care l-as citi cu mare interes! Imediat ce las acest com, verificu pagina sa caut toata povestea :)) 😡

  1. Mă bucură mult complimentul tău, mai ales după ce am văzut că ai lecturat și celelalte capitole! Sper să te am alături până la dezlegarea misterului! 🙂

 3. Da,imi place de Nico nu prea se lasa intimidata Asa sa vedem ce stie dar pentru asta trebuie sa asteptam cu rabdare!O seara faina iti doresc!:)

  1. Probabil că e un nume fictiv, împrumutat din primele filme de acțiune ale lui Steven Seagal. Poate nu vom afla, dar putem bănui după bătăile în care s-a remarcat. 😉 Să ai parte de o zi fără ploi sau urși, dragă Gabi! 🙂

 4. Faina secventa ! Se întrevede o poveste lunga si paradoxala, care v-a declansa o noua pandemie mondiala. Desigur ma refer la lumea fascinanta, virtuala, ireala, exprimata în idei, cuvinte, fraze si simboluri, percepute de fiinta rational-sentimental-paradoxala.
  Merci draga Petru si muza sa te inspire în continuare !
  Bonne nuit !

  1. Bonjour, mon cher Iosif!
   Mă bucur că ”fata cea nouă” a fost primită cu interes și așteptări mari, chiar dacă a picat ca din Lună și nimeni nu știe ce hram poartă. Dacă va reuși să declanșeze o pandemie, cred că aceasta va afecta negativ doar lumea interlopilor și a altor infractori, numai din această poveste. Fără niciun risc de contaminare a cititorilor, decât cu adrenalină. 🙂
   Mulțumesc, cu gânduri și urări de mare calibru!

  1. Săru-mâna în ziua de Sânziene și cu recunoștință pentru cafeluță, Anușka! 🙂
   Știu că și tu ai răbdare, doar ești cunoscută ca o cititoare ”de-a casei”, activă la fiecare postare și în toate diminețile. Toată aprecierea și urări de cea mai bună factură, dragă prietenă! ❤

  1. Bună să-ți fie inima și senină ziua, Anușka! 🙂
   Așa cum se vede în Seini, de la această oră, însă nu știu cât va rezista soarele fără să fie acoperit de nori.
   Săru-mâna pentru cafeaua atât de matinală – precum suntem și noi – și urările cele mai potrivite pentru o zi pe care ne-o dorim cât mai plăcută! Aceleași gânduri bune și dorința ca ele să se materializeze în împliniri pe placul sufletului tău, dragă prietenă! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.