Petru Racolța: “Citiți poezie bună pentru a vă purifica sufletul, povestiri de ficțiune pentru a vă ascuți imaginația. România are nevoie de prospețime și inventivitate.”

Vorbe pentru suflet...

  Petru Racolța și-a început activitatea sa literară încă din 2011, când și-a conceput blogul. Prima carte a fost pentru copii: „Revolta din ogradă”, publicată în 2014. Au urmat „Povestirile unui maramureșean” vol. I și II la Editura Eurotip, Baia Mare, 2016; apoi „Planeta Paradis”, publicată în 2016, primul său roman de ficțiune. În paralel, a publicat constant pe blogul dumnealui cât și în ziarul Graiul Maramureșului, epigrame, cugetări, poezii. Recenta cartea citită a autorului „Versuri pentru suflet și cuget” m-a impresionat enorm, prin închegarea versului cu firescul existențial, artisticul și natura lăuntrice din spatele unei coperți ce atrage atenția. A urmat apoi cartea„Metamorfoza”, un conținut de 4 povestiri fantastice superbe, care demonstrează încă o dată că operele SF românești, scrise de oameni talentați, sunt la fel de bune ca cele ale scriitorilor mediatizați din străinătate. Astfel mi-am manifestat interesul de a afla autorul în toată…

View original post 992 more words

32 thoughts on “Petru Racolța: “Citiți poezie bună pentru a vă purifica sufletul, povestiri de ficțiune pentru a vă ascuți imaginația. România are nevoie de prospețime și inventivitate.”

 1. Citesc de fiecare dată, și cu emoție, astfel de recenzi care îmi umple sufletul cu bucurie..Mă bucur când știu că România are scriitori valoroși și încă mai vin pe lume opere literare deosebite..
  Sper să am onoarea să pot avea între cărțile mele, măcar un volum de la scriitorul Petru Racolța.
  Mulțumim pentru toată munca.!!!

  1. Mulțumesc și eu pentru gândurile bune și aprecierile generoase cu care poposești de fiecare dată pe această pagină, dragă prietene! Duminică minunată îți doresc!

 2. Felicitari tie si tuturor celor angrenati în promovarea culturii adevarate, originale, naturale, reale, legendare, paradoxale, milenare românesti, roade di pomul cunoasterii si constientizarii binelui si raului, cu radacini adânci în dimensiunile Cuvântului AAAE.
  Un sfârsit de saptamâna binecuvântat, cu pace, bucurii depline, inspiratie divina si un gând frumos, curat, draga Petru !

   1. Mă simt copleșit de aprecierile unor oameni atât de generoși ca tine, dragă Iosif. Dar îți promit să nu mi se urce la cap, ci să le iau mereu ca pe o încurajare în a progresa, pentru că întotdeauna este mult loc de mai bine.
    Duminică frumoasă, precum e cerul senin și soarele la primele lui raze!

 3. Felicitari! Iti doresc sa ai parte de satisfactii si fericire dupa munca si talentul tau de scriitor!O seara excelenta iti doresc!:)

  1. Mii de mulțumiri și recunoștință deplină pentru urările tale atât de prielnice, dragă prietenă! Gânduri din cele mai bune și din partea mea pentru tine! 🙂

 4. Felicitari Petru ptr. tot ce faci ! ❤
  Te admir ptr. inteligenta si bunatatea ta si multumesc ptr. prietenia ta virtuala !
  O duminica vesela sa ai! 🙂

  1. Ești darnică în complimente și îți mulțumesc din toată inima, dragă Anușka! 🙂
   Sunt un om obișnuit, care-și folosește o bună parte din timp pentru a se exprima în scris, mai mult sau mai puțin inspirat, depinde de împrejurări.
   Săru-mâna pentru frumoasa vizită și cafeaua cu gust de neegalat! Să-ți fie duminica o oază perfectă de tihnă și destindere! ❤

 5. Felicitări pentru activitatea ta neobosita, mai ales ca suntem și noi părtași la bucuriile tale, bafta în continuare Petru!! 🍀🌺❤️🤗🔰👋

  1. E o activitate care-mi face plăcere, iar faptul că e apreciată de prieteni și colegi atât de minunați mă fac fericit cu adevărat. Mulțumesc foarte mult, Micuța! ❤

   1. Dacă „mereu aproape”-i fără ghilimele, să nu iasă Antena 3…. (sau 1, sau care mai e…)…
    Glumesc, mulțumesc din suflet, nu știu dacă meritam, dar mulțumesc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.