Trei întrebări

Am mai spus și o să o repet, de câte ori e nevoie, că nu mă pricep la toate aplicațiile blogului, așa cum nu înțeleg multe din facilitățile ultimului telefon pe care l-am cumpărat în urmă cu doi ani. Poate că ar trebui să mă rușinez, dar când am citit că sunt mai mulți ca mine, parcă am mai prins tupeu și mi-am făcut curaj pentru trei întrebări. Pe care o să le pun pe scurt, în speranța că veți fi îngăduitori, iar cei care-s în măsură să îmi și dea câteva lămuriri.

1. Cum pot să-mi activez translatorul, măcar pentru limba engleză? Mi s-a reproșat de mai multe ori că nu-mi funcționează, iar eu am încercat de fiecare dată să-l pun la treabă. Intru în lista cu toate limbile și bifez engleza, însă nu-mi înregistrează opțiunea și tot fără traducere rămân. Am văzut pe alte bloguri că au posibilitatea să traducă textul în N-șpe limbi, dar erau străini și n-am vrut să-i întreb în engleza defectă pe care o obțin de pe Google-Translate.

2. În ultima vreme, WordPress ne informează pe românește că putem face bani de pe urma postărilor. Doar că urmează niște indicații lungi, în limba engleză. E dificil să înțeleg termenii pe românește, darămite în altă limbă. Așa că tot la voi, dragi prieteni și colegi, vin să vă întreb dacă e vreunul care chiar face bani publicând texte literare, nu advertoriale. Se poate așa ceva sau trebuie să găsim noi firme care să-și facă publicitate pe blogul nostru? Dacă nu ar fi ceva complicat, m-aș băga și eu, să-mi scot măcar banii pe care-i dau anual pe ”domeniu”.

3. S-a întâmplat ceva cu afișarea emoticoanelor sau numai mie nu-mi mai apar zâmbetele? Se tipărește doar un dreptunghi și mă întreb dacă nu cumva e de vină calculatorul, pentru că văd cum lumea le mai folosește. Așa cum fac și eu, din obișnuință, ca răspuns la unul similar sau pentru a imprima un aer glumeț textului.

Acestea-mi sunt nedumeririle care s-au adunat în ultimele luni și pentru care nu am găsit altă modalitate de lămurire. Nu cunosc personal niciun blogger cu experiență, doar pe voi vă știu, și numai în spațiu virtual. Nădăjduiesc că mă veți înțelege, chiar dacă le considerați întrebări nefirești, și îmi veți da răspunsuri pe înțelesul meu. Eu vă mulțumesc cu recunoștință!

 

66 thoughts on “Trei întrebări

 1. Te îndemn cu mult respect si prietenie,
  Ramâi stabil la scrisul cu stiloul pe hârtie.
  Deoarece, tot ce se contrueste virtual,
  Este pandemic, ireal, imaginar, mortal…

  Un Weekend luminat, adevarat, binecuvântat, draga Petru !

  1. Epoca modernă ne-ndeamnă la economie
   Din toate, dar mai cu seamă la cea de hârtie,
   Căci și facturile de curent sau la Vital
   Le vom plăti cu toții numai în spațiul virtual.

   Zile frumoase și plăcute, cu odihnă revigorantă și bucurii energizante, dragă Iosif!

   1. De vrei sa câstigi bani cinstiti din virtual,
    Si daca internetul va mai fi si progresa,
    Deschide-ti pe youtube un vlog canal,
    Iar la 1000 de vizualizari 1 euro vei avea…

 2. La translator nu mă pricep, nu am umblat pe la setări în afară de cele implicite pe care le-am lăsat cum erau de la început.
  Cu monetizarea nu cred că e aşa uşor. Tot de reclamă ţine. Adică nu neaparat de advertoriale, dar să laşi să apară reclame pe blog şi apoi, în funcţie de vizualizări şi clickuri pe acea reclamă, se primesc nişte bani. Dar nu cred că-s mulţi. Mai darnic e youtube-ul. Dar pentru aia trebuie să ai nişte sute de mii de vizualizări la fiecare clip. Cred, nu te lua după mine.
  Sper să te lămurească cineva cu mai multă experienţă.

  1. Părerea ta contează, pentru că ai o vechime apreciabilă pe bloguri și ai auzit multe. Dacă e vorba doar de câțiva bănuți, nu se merită să-mi fac de lucru și să încarc blogul cu tot felul de reclame. La adevertoriale era altceva, fiind vorba de o poveste care ne încerca imaginația și se mai adăugau emoțiile punctajului. Dar și vremea lor a apus pentru mine, mai ales din cauza unor manevre tehnologice pe care nu le stăpânesc (cum a fost realizarea unui clip pe o anumită temă).
   Mulțumesc frumos pentru răspuns, Potecuță!

 3. Bună Petru, nu am telefon performant așdar nu am internet pe el, wordpress cu atât mai puțin.Sfat am să-l întrebi pe domnul Gogle tote proobleme legate de tehnică, dar cred că tanslatorul activat de pe calculator la blog e valabil și atunci când intri de pe telefon.Sau, eu mai scriu nelămurire-mi pe un site T.P.U TotulPentruPrieteni și primesc răspuns de la cine știe, cunoaște cum să rezolve problema!
  La chestia cu banii în primul rând e nevoie să ai domeniu pe wordpress cumpărat și să ai cont bancar, de unde să iei să pui bani.Activezi publicitatea cum a spus Potecuță și apoi în funție de numărul de vizualizări!
  Sper să rezolvi !

  1. Săru-mâna, Fluturaș îndrăgit! În ultimii ani, mi-am cumpărat domeniu pe WordPress, gândind că asta o să mă ajute în privința unor câștiguri din publicitatea afișată de platformă. Chiar sunt invitat pe site să completez niște documente pentru a beneficia de o anumită sumă. Doar că e în engleză și, după cum am citit acum că se prezintă situația, nu merită să mă complic și să pierd timpul pentru câțiva euro. Satisfacția cea mai mare contează: adică vizita și comentariile unor prieteni ca tine și ca mulți alții.
   Mii de mulțumiri și tot atâtea urări de bine!

 4. Cu traducerea la telefon, nu am, cu toate că am activat WordPress pe telefon. Noi am cumpărat domeniu din altă parte și am luat platformă wrdpress. Asta, pentru mai multă siguranță, că de bănuți, nici vorbă. Cu bănuți trebuie să punem fel de fel de reclame, iar bani sunt foarte puțini. Cu emoticoanele întâmpin și eu probleme, uneori îmi arată doar pătrățica, alte ori emoticoane. Sigur va fi cineva care te va ajuta în toate! O zi Binecuvântată ☕🤗🍀

  1. Am înțeles și îți mulțumesc frumos pentru explicații, Ileana! Măcar m-am liniștit în această privință și nu trebuie să regret că nu am încercat. Textul și mesajul transmis contează mai mult decât partea materială, părerea mea.
   O duminică cu emoții plăcute! 🙂

 5. Eu folosesc Google Traducere instalat din Google Play, nu știu să aiba wp traducător implicit.Copiez textul, îl duc în programul de traducere îl “lipesc” acolo și e gata.
  Emoticoanele sunt la locul lor, să nu fi apăsat pe vreo săgeată care le ascunde.
  Trebuie extrem de multe vizualizări pt remunerare…
  Am răspuns cât m-am priceput, poate un pic de la fiecare te va ajuta să faci schimbările necesare.
  Succes !☺

  1. Chiar mă ajută fiecare comentariu în parte și îți mulțumesc pentru informațiile oferite! Emoticoanele rămân, totuși, un mister, pentru că pe ecranul meu nu mai apar ca înainte și nu știu să fi apăsat pe ceva important. Poate că mi-e devină noua tastatură, schimbată în luna mai, iar dacă-i așa, nu mai pot face nimic. N-o să o schimb din nou, doar pentru atât.
   Aleasă mulțumire și numai gânduri bune! 🙂

 6. Salutare Petru!
  Incerc sa te ajut atat cat pricep s-au pricepi.
  Din cate stiu WordPress, pe platforma free nu prea accepta implemenatrea de coduri html, nici vorba de php, java script sau macar un amarat de s-au .css
  Pentru intrebarea nr 1, sfatul meu este sa incerci sa implemetezi codul de mai jos (sper sa-l afiseze)

  Salutare la toata lumea!
  Traduceti aceasta pagina:

  function googleTranslateElementInit() {
  new google.translate.TranslateElement({pageLanguage: ‘en’}, ‘google_translate_element’);
  }

  //translate.google.com/translate_a/element.js?cb=googleTranslateElementInit

  1. Salutări efervescente din Seini, Petrică!
   Se vede până aici că ești cunoscător în domeniul IT, mai ales că sunt unele termene pe care nu le pricep încă. Am încercat să folosesc link-ul oferit de tine, însă fără să aibă vreun efect. Știu că mai am multe de învățat, așa cum am învățat, de unul singur, tot ce știu până acum, dar în esență m-am lămurit în ce privește întrebările puse. Cu traducerea o să încerc încă, când o să intru în administrarea blogului, iar dacă voi avea succes o să te anunț.
   Mulțumesc din toată inima!

 7. Da, am incercat sa trimit un script dar nu functioneaza pe aceasta platforma.
  La intrebarea Nr 1 nu stiu ce solutie sa-ti ofer pentru ca asa cum am mai spus, platforma WordPress free nu accepta aproape nimic din coduri fie ele si niste amarate de html-uri.
  O solutie ar fi sa incerci sa ai o discutie virtuala cu cei de la suport.
  https://ro.wordpress.org/support/

  Intreabrea Nr 2:
  Ca sa faci bani pe net este ca si cum ai pune un orb sa mearga cu automobilul.
  Google prin programul Adsense ofera 10 centi pe click , adica ei implementeaza automat reclame pe site-ul tau propriu si daca un vizitator este atras de acea reclama si apasa un click, tu primesti in cont 10 centi, pot fi si 15-20 de centi s-au chiar un dolar daca respectivul care a dat click pe link-ul afisat de ei, sta mai mult de 30 de minute pe pagina care a fost redirectionat, insa ca cei de la google sa accepte un site, trebuie sa indeplineasca anumite conditii: Sa aiba continut original, sa fie domeniu inchirat (.ro-.com-.net etc)
  NU se accepta platforme gratuite!
  Sfatul meu este sa uiti de faptul ca ai putea sa faci bani cu bolgu’ pentru ca oricum daca google te accepta in programul Adsense, o sa-ti stearga contul cand te apropii de 70$ (suma minima care trebuie atinsa pentru plata) pe motiv ca sau dat click-uri repetate de la acelas Ip……

  Intrebarea Nr 3:

  Script-urile pentru emoticoane sunt generate de WordPress. Incearca cu alt browser si daca problema persita, inseamna ca insusi platorma are ceva probleme.

  Sfat:
  Noi am trecut la domeniu personalizat (petilea.ro) tocmai pentru ca ne saturasem sa fim limitati de WordPress.
  4Gb spatiu de gazuire si un domeniu cu .ro a costat undeva pana la 150 de lei pe an.
  Daca iti cumperi domeniu si gazduire, poti face ce vrei tu cu platforma WordPress. Iti poti importa tot continutul de aici pe noul blog. Exista utilitare care pot face asta pentru tine.
  O zi buna!

  1. Chiar mi-am luat gândul de la orice câștig material pe blog, oricum nici nu-mi puneam mari speranțe. Bloggerii care câștigă mii de euro, au nișele lor în care atrag zeci și sute de mii de cititori, dar nicidecum nu-i vorba de povestiri și versuri scrise de anonimi ca mine sau ca mulți alții. O să merg mai departe pe drumul meu obișnuit, bucurându-mă de multe alte satisfacții spirituale.
   Aleasă recunoștință și s-auzim de bine!

 8. Ziua bună, dragă Petru! Constat că multă lume se confruntă cu dificultăți pe platformele de bloghing, în urma schimbărilor din ultima vreme. Când te înveți cu o anume rutină… e cam greu să treci la noutăți mai complicate.
  Cu emoticoanele și like-urile… am avut multă vreme probleme, pentru că foloseam browserul Mozila, până ce nici comentarii nu mai puteam să fac. Am trecut pe Chrome și văd că nu mai sunt acele probleme. Eu zic să încerci și această variantă mai simplă: să schimbi browserul. Altfel… trebuie să descurci ițele setărilor din browser.
  Să fim sănătoși! Numai bine și zile cu bucurii! 🙂

  1. Bună dimineața, dragă Alex! Și eu am folosit Mozilla, până acum cinci ani, când am avut ceva probleme și a trebuit să trec pe Google Chrome. De care am fost foarte mulțumit până acum, mai ales că m-am învățat cu el. După cum am spus mai sus, cred că problema emoticoanelor vine de la tastatura de tip nou, care probabil nu se potrivește cu laptopul de opt ani. Însă nu-mi fac nervi doar dintr-atât, până nu intervine ceva mai serios. Doamne ferește!
   Toate cele bune și frumoase, într-o duminică superbă! 🙂

 9. Salut. Uneori (și acum) WP mai modifică Interfața grafică (API). Am remarcat probleme care dispar ăîn timp fiindcă erorile sunt corectate. Comportamentului interfeței cu diferite browsere diferă.
  Am încercat translatorul mai demult fără succes. Când am nevoie, apelez la Google. Fie deschizi Goodle search și ceri “English to Romanian” spre exemplu (ai foarte mule variante). Fie instalezi pe browser-ul tău un Add-on, de ex. Google Translator for Firefox sau To Google Translate.
  Cu lovelele stau cam prost. Nu voi investi bani în domeniu.

  1. P.S. 1. Tot ce-am comentat se referă la notebook / desktop. Pe telefon nu încerc finețuri. De altfel, al meu e mult mai vechi. Mă limitez la a răspunde la comentarii și uneori la a băga texte.
   2. Aș fi dorit să-ți fiu mai de folos. Oricum, nu este necesară nici un fel de recunoștință.😁

  2. Salve din Maramureș! Necazuri temporare am avut și eu, dar ele s-au rezolvat și la mine de la sine. Traducerea spontană am încercat să o implementez și eu pe blog, după cum am văzut că există pe unele străine. Cred că e un pas prea mare pentru mine, cel puțin deocamdată.
   Cu lovelele stăm prost foarte mulți, doar cei bogați își permit să ia milioane de euro împrumut de la bănci. 😉
   Recunoștința e un sentiment incontrolabil pe care o simt după fiecare gest generos.

   1. Traducerea “spontană” este o mare problemă. Încearcă să traduci în engleză cu Google ultimul meu titlu. Iese ceva fără legătură. Folosesc des expresii din astea sau cu dublu sens. Îmi închipui că este o mare problemă și în poezie. O traducere automată poate fi luată doar ca un punct de pornire mai rapid. Adevărata traducere este manuală.

   2. Așa este, dar uneori contează și un punct de pornire pentru a trezi interesul cititorului. Apoi, doritorii de aprofundare pot trece la o traducere mai elaborată.

 10. Ca să fiu subiectiv îți voi spune ce a zis și Ana May în mesajul ei, doar că mai adaug ceva: scrie cum poți tu mai bine – știu, uneori te saturi și sunt unele neajunsuri care ne cuprind pe noi toți, dar mergem înainte cum putem. Totuși, este mai bine să nu fi plătit pentru ceea ce faci din pasiune, pentru că la un momendat apare lipsa ei și asta ae vede.. Este părere personală și nu trebe să îi dai curs..
  Seară liniștită, Petre dragă și sper să descoperi acest mister..!

  1. Nu pentru ceea ce scriu din inimă aș fi sperat la ceva recompensă în bani, ci pentru reclamele pe care oricum wordpress le inserează. Pentru gândurile, versurile și povestirile mele mă simt recompensat din plin de cititori.
   Îți mulțumesc pentru aportul adus în eliminarea acestor nelămuriri și te salut cu mare entuziasm, dragă Ștef!

   1. Nu mi se pare cinstit din partea lor ca să ne “coloreze” articolele cu reclamele lor dacă nu împart și cu noi din câștigul lor.
    Dacă site-ul meu nu generează bani, atunci nu mi se pare nici mie corect să facă bani de pe spatele meu..
    Chiar dacă este platforma lor, noi o întreținem prin postări – cu alte cuvinte, prin munca noastră.. Dacă noi de-aici nu încărcăm nimic, atunci wordpress și alte platforme sunt niște niște pagini goale, albe..
    Noi îi ținem pe ei, nu ei pe noi. Să fim înțeleși !

   2. Apropo de reclamele pe care și așa ăștia de la WP le bagă prin bloguri. Acum câțiva ani, intram pe un blog cu articole creștine. Cuvinte pentru suflet, pilde, dialoguri pe teme religioase. În partea de jos a paginii, apărea „ca nuca-n perete” o reclamă la o cremă pentru…. penis! De câte ori intram pe acolo, mi se părea atât de aiurea să văd bazaconia aia. Și mai era și pagina unei doamne venerabile!

   3. E drept că și ei au partea lor de muncă, prin întreținerea platformei și alcătuirea paginilor de promoție pentru blogurile mai consistente. Dar munca cea mai intensă revine tot autorilor, care ar trebui stimulați, după cum bine zici și tu.

 11. Presupun că aveți Windows 10 pro. Emoticoanele sunt preinstalate in sistemul de operare, deci le puteți folosi și în editarea documentelor nu doar pe web. Acestea apar apasând simultan tastele (W) și (.) punct.
  Cam așa arată…. 👍☕
  În ce privește cea de a doua întrebare… lucrurile sun puțin mai complicate, nu pot formula un respuns simplu.
  Pentru traducere, dacă aveți instalat pachetul lingvistic de limba română (pentru sistemul de operare) și folosiți microsoft Edge ca browser, activați traducerea în română deschizând : setări/limbi/activare traducere pagini care nu sunt în limba română, astfel după câteva secunde de la deschiderea paginii se va traduce automat in.ro.. Pentru cititorii de alta limbă, ai blogului, va trebui să instalați pe pagina translatorul … setări/administrare/aspect /piese….la pagina veți găsi și alte “piese” 😎
  (Nu activați varianta mobilă în setările blogului, paginile deschise în aplicație vor apare pentru vizitatori, intr-o varianta mult simplificată 🤔)

  1. Nu cred că am Windows 10 pro, având în vedere vechimea laptopului (8 ani, când mi-a fost și instalat). Dar vă mulțumesc pentru recomandări și sper să dea rezultat atunci când le voi încerca pe îndelete. Dacă nu, merg așa mai departe până mă lasă de tot și poate voi avea parte de un calculator modern. 🙂

 12. Buna dimineata! Tuturor
  Draga Petru am citit intrebarile tale ,dar nu prea am inteles la primul punct,doar ca eu pe blog am traducere ,dar este in panoul de control aceasta functie si intri la setari -aspect si se deschid mai multe rubrici ,acolo unde scrie piese dai clic si apar mai multe rubrici unde scrie traducere ,cu mausul iei acea rubrica tinand apasat si o duci in dreapta unde ai comentarii recente ,eu asta am inteles la puntul 1,uite am facut o imagine cum am eu in panou

  Restul nu stiu nici eu la punctul 2,iar la punctul 3 cu emoticoane ,nu stiu ce ti se intampla ,poate la tastatura ta e ceva schimbat .

  1. Chiar acum am încercat traducerile de pe blogul tău și constat că-i exact despre ce vorbeam. Nu știu cum aș face să instalez și la mine acea aplicație, dar voi încerca să văd dacă mă pricep. Cred că și tu ai avut un ajutor, atunci când l-ai introdus în dotarea blogului.
   Și eu bănuiesc că de la tastatură nu apar emoticoanele, dar numai în Baia Mare ar ști să rezolve situația și eu nu-mi mai permit să rămân încă o săptămână fără laptop, după ce că nu am nici TV.

   1. Doamne ajuta ! Sa se rezolve,iar cu traducerea pe blog ,nu stiu cum arata panoul la tine dar este functia acolo doar s-o iei cu mausul si s-o duci in dreapta cum ti-am aratat la mine

  1. Mulțumesc frumos pentru cafeluță și urările duminicale, Anușka! 🙂
   O zi binecuvântată cu frumuseți și bucurii îți doresc la rândul meu, dragă prietenă! ❤

 13. Petru draga intri in panoul tau de control al blogului (eu nu am cumparat nimic ,blogul este gratuit la mine si functia asta cu ,,traducere google”este in panou,sunt mai multe rubrici cu functii si acolo de uiti ca scrie traducere google ,apoi pui sageata pe acea rubrica si ti apasat pe maus si mergi in dreapta si dai drumul acolo ,hai ca nu este greu ,in 3” reusesti

   1. La laptopul pe care l-am luat încă mai funcționează senzorul prin atingere cu degetul. M-am obișnuit așa și n-am nevoie de spațiu pentru maus.

   1. Iti poti schmba tem tot din panou acolo la aspect scrie ,,teme” si alegi din cele gratuite mai actualizate si o sa fie aceasta functie ,o sa iti aduc mai spre dupa-amiaza cum poti gasi teme care au traducere,acum merg la piata.

   2. Am propunere pentru o temă gratuită, venită de la wordpress. O să încerc ceva nou, dar cu grijă, să nu fac vreo boroboață, așa cum am mai făcut. 😉

 14. Buna seara la tine, Petru ! In legatura cu modul de a face bani cu postarile noastre pe blog, nu am cunostinta. Nu m-a preocupat acest lucru, blogul meu principal fiind pe tematici crestine in general si crestin ortodoxe in particular / special. Imi pare rau, doar vag imi amintesc de o explicatie undeva care mentiona postari pe blogul tau, pe coloana din dreapta (cred), de advertising/reclame de la diverse firme cu care insa trebuie sa iei legatura in prealabil, asa este regula/protocolul.📄😀
  Google translate face traduceri de foarte proasta calitate, o spun in cunostinta de cauza, eu avand la baza pregatirii mele masterat in limba si literatura engleza. Obtinut in tara si echivalat aici in SUA. Ar strica tot continutul atractiv al postarilor tale. Parerea mea, nu e litera de lege, sper sa afli informatiile dorite pana la urma. 🤞
  Cu aceeasi prietenie sincera, iti doresc zile frumoase si spornice in noua saptamana!🙂

  1. Bună dimineața și bună să-ți fie toată ziua care cred că abia a început la tine, Cristina! Poate că la început, în nepriceperea mea, m-am gândit că se pot scoate și niște bani făcând ceea ce-mi place. Adică așternându-mi gândurile și exprimându-mi opiniile în diverse probleme ale vremurilor pe care le trăim. Mai ales că am început să scriu pe o platformă în care se promitea ”marea cu sarea” dacă publicăm consecvent articole cu priză la cititori. Însă acel site s-a desființat, iar eu am rămas să mă exprim doar pe acest blog, unde am plăcerea să cunosc oameni frumoși și talentați, în cea mai mare parte. Această răsplată face ma mult decât orice recompensă materială, iar întrebarea am pus-o mai mult de curiozitate.
   Îmi dau seama că traducerile instantanee lasă mult de dorit, dar încerc să folosesc propoziții scurte, cât să mă înțeleg cu cititorii care mă vizitează și nu știu românește. Iar dacă sunt interesați, pot apela ei la traducerea Google.
   Mulțumesc frumos pentru vizită și sfaturi, dragă prietenă de peste Ocean! 🙂

 15. Unele teme de pe WP au la personalizare secțiunea “unelte”. De acolo poţi activa traducerea. Nu selectezi nicio limbă, se setează automat în funcţie de limba în care este scris textul, dacă și acel blog are introdusă traducerea. Dacă nu, nu îţi traduce textul. Asta în cazul cititului, dar dacă vrei să scrii este altă problemă și ori știi limba, ori apelezi prin copy-paste la traducerea google.
  Sper că m-am făcut înțeleasă.
  Despre monetizare nu știu, dar dacă aflii, mă interesează și pe mine.
  Eu scriu de pe telefon sau de pe tabletă și nu mi-au dispărut emoticoanele.
  O săptămână frumoasă, Petru!

  1. Am încercat la secțiunea ”unelte”, dar nu am reușit să-mi activez traducerea, după cum am văzut că există la alții. De fiecare dată când un cititor îmi reproșa că nu am o astfel de facilitate. Te înțeleg perfect și mi-am luat gândul de la asta, precum și de la obținerea unor bani din publicitate. E prea multă bătaie de cap pentru mine, un novice în ale IT-ului. Mai bine să mă bucur liniștit de recompensele spirituale, care sunt mai importante și mai mari decât aș fi putut spera atunci când am intrat în această lume benefică.
   Emoticoanele îmi apar pe telefon, deci numai laptopul poate fi cauza.
   Zile de toamnă din cele mai inspirate și mult spor îți doresc, Constanța!

   1. Fii atent! Te duci la temă, la personalizare, la piese. Îţi apare bara de jos, de sus și laterală. Eu am pus traducerea pe bara laterală. O selectezi și începi să adaugi piese. Caută că în mulţimea lor o vei găsi și selectează adaugă.
    E tot ce pot face să te ajut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.