Pe urmele tatălui (19)

 

 

Poze cu trandafiri. 50 Imagini cu trandafiri de diferite culori, buchete si aranjamente - Revista FUCSIA

Orice buchet de flori poartă cu el un mesaj pe care cea care-l primește are sarcina să-l descifreze și să-l aprecieze… sau nu. Delia mai primise câte o floare de la Tivi, alături de un zâmbet și complimente stângace, dar acum era vorba de mulți trandafiri, într-un aranjament de toată frumusețea. De aceea o fi preferat tânărul ei coleg să nu atragă atenția secției și a invitat-o pe frumoasa lui parteneră la cafeneaua de vis-a-vis. Chiar și așa, fata s-a arătat încurcată la vederea minunatului dar, pe care-l considera mai potrivit într-un cuplu de îndrăgostiți sau între doi soți iubitori. Totuși, consideră că ar fi fost nepoliticos să-l refuze, deși mesajul pe care ar fi trebuit să-l ghicească nu-i era deloc clar. Existau toate șansele să-l afle în timpul cât discutau în fața unei cafele, oferite tot de mărinimosul ei partener.

– Nu crezi că e prea mult?, i-a reproșat ea încă dinainte de a sorbi din licoarea revigorantă. Ce o să creadă lumea?

– Lumea crede întotdeauna numai ce vrea, o asigură el, în timp ce se luă loc la obișnuita masă din colțul localului. Meriți să fii înveselită de către cineva, iar mie îmi place să fiu acela.

Era o zi obișnuită, dar tânărul arăta ca ieșit din cutie: îmbrăcat într-un costum nou, cravată asortată și o cămașă cum nu se putea mai potrivită. Părul îi era proaspăt aranjat, ochii blânzi ca de miel, gesturile galante și vocea serviabilă. Însă și semnele cele mai atractive pot ascunde o stare de nemulțumire sau cel puțin de neliniște. De aceste frământări lăuntrice se temea și Delia:

– S-a întâmplat ceva?, încercă ea să-l ajute în destăinuiri. Nu știu să fie astăzi vreo sărbătoare, dar poate mă pui în temă.

Tivi reuși să-i înfrunte privirea, iar apoi, după ce se întări cu o înghițitură de cafea, să intre în subiect:

– Cred că s-au întâmplat mai multe, dar de unde să știu eu precis, decât tot din gura lumii sau după alte semne. Așa am aflat că iubitul te-a părăsit, iar rana e evidentă, chiar dacă tu crezi că poți să o ascunzi.

– Asta e o treabă personală, se revoltă tânăra. E drept că m-a durut, însă nu mi-a afectat activitatea. Dimpotrivă, cred că-i mai bine să nu amestecăm problemele de familie cu cele de serviciu.

– Asta e părerea ta, dar noi ar trebui să ne ajutăm și dincolo de cazurile în care suntem implicați, continuă partenerul ei să-și susțină nemulțumirea. Eu te-am introdus în familia mea extinsă și ți-am povestit tot ce te-a interesat despre mine. La fel ar trebui să faci și tu, pentru că așa funcționează mai bine o echipă. În schimb, nu am fost chemat nici la ultimele două discuții cu șeful. Sau nu mai lucrăm împreună, din moment ce nu mi-ai dat nici cele mai vagi detalii?

Deci asta era problema care venea odată cu buchetul imens de flori! Delia înțelegea abia acum frustrările prin care trecea colegul ei și se mustra în sine că l-a neglijat, exact cum făceau și ”veteranii” din secție. Poate că ajunsese la fel, fără să-și dea seama, iar asta o mâhnea și mai mult.

– Îmi pare rău, Tivi, și te rog să mă ierți. Ai fost mereu un domn, iar eu am apreciat fiecare gest al tău, doar că, în ultima vreme, sunt dată peste cap. Toată lumea îmi cere să am încredere și să-mi spun ofurile, dar am făcut-o de multe ori în fața cui nu trebuia. Acum, am s-o fac și în fața ta, însă să te ferească Dumnezeu dacă mă dezamăgești!

Urmă o pauză în care vorbiră doar privirile dintre ei. Se pare că Delia a fost convinsă astfel să continuie:

– Nu numai că Răzvan m-a părăsit, dar sunt și însărcinată…

– Ce nemernic!, i-a scăpat colegului.

– Nu te grăbi să judeci, pentru că nu-i copilul lui, încercă să-l calmeze fata.

Tivi nu avea curajul să întrebe nimic concret, doar ochii îi exprimau mirarea.

– Am ajuns și eu un caz de-al Inseminatorului. Crezi că nu-i un motiv suficient ca să mă înnebunească? Nu știu cum ai reacționa tu, dacă din anchetator ai ajunge o victimă, o bătaie de joc al celui sau celor care violează în masă fetele din acest oraș blestemat. Crezi că ai face față mai bine ca mine sau te-ai sinucide ca fecioara aceea pe care am tranșat-o la morgă?

Tânărul nu mai avea putere să-i susțină privirea, dar îi transmitea înțelegerea printr-o strângere de mână. A urmat o tăcere în care nici gândurile nu aveau curajul să prindă contur, de teamă să nu greșească.

– Îmi pare tare, tare rău…, șopti abia auzit Tivi. Orice ar fi, să știi că te poți baza pe mine, Delia. Ce crezi că-i de făcut?

Tânăra agentă își șterse ochii cu un șervețel, după care spuse tot în șoaptă:

– Culmea e că nu pot să avortez…, mi-au zis doi medici. Adică ar fi posibil, dar risc să rămân sterilă pentru totdeauna.

va urma

25 thoughts on “Pe urmele tatălui (19)

 1. Încă un episod cu toate ingredientele pentru a-l face de neuitat. Mă întreb acum dacă inseminarea asta misterioasă are legătură cu faptul că femeile/fetele riscă să rămână sterile dacă fac avort. Că atunci e și mai grav, poate de aceea s-a și sinucis acea fată.

 2. Superba si aceasta secventa a marturisirii Deliei. Dintotdeauna, chiar din copilarie, am admirat, respectat si apreciat femeile însarcinate, felicitându-ma si fericindu-ma totusi, ca nu am avut “ghinionul” sa ma faca Dumnezeu Tatal de genul feminin, sa port o astfel de sarcina 9(Noua) luni, iar în acest context pot spune, felicitari, cinste, onoare si respect etern, tuturor mamelor”Marii” însarcinate înseminate natural, original, primordial, din lumea întreaga, Mame de care o putere energie infinita,nevazuta,imperceptibila, incontrolabila, inconturnabila, pe toti ne leaga.
  Deja intuitia îmi sopteste continuarea superba al acestui roman superb de o actualitate inedita. Merci !
  Mult succes în toate, multa inspiratie în activitate, binecuvântari eterne, perene, pace, bucurie, libertate, în deplina siguranta si sanatate, draga Petru.

  1. Aprecierile și observațiile tale mă onorează și de această dată, fapt pentru care mă înclin cu recunoștință. S-a întâmplat ca această secvență despre sarcină să coincidă cu sărbătorirea Nașterii Maicii Domnului, chiar dacă faptele din povestire nu sunt toate ortodoxe, ca să spun așa. Să privim partea bună, cum ar fi relația de prietenie dintre cei doi colegi, care devine mai sinceră și benefică.
   Gânduri bune și urări pe măsură din cele mai eficiente, dragă Iosif!

  1. Trebuie să recunosc că și mie îmi place când personajele pozitive dialoghează amiabil și ne dezvăluie gândurile. E un fel de a le descrie mai eficient decât prin evidențierea trăsăturilor fizice. Să auzim numai de bine, dragă Gabi! 🙂

 3. Dar cum a ramas insarcinata oare , din vis ❓ 🙂
  Buna dimineata…..am sosit la usa ta cu o ceasca de cafea ,nu am vrut sa te trezesc ,am vrut sa te inveselesc o zi cu multa caldura sufleteasca…..o zi frumoasa……! ❤

  1. Ăsta e marele mister pe care Delia trebuie să-l ni-l dezvăluie, plus persoana care-i în spatele monstruozităților.
   Săru-mâna pentru cafeaua, floarea și cățelușul cu care ai asortat-o, Anușka! 🙂
   O zi din cele mai minunate îți doresc și eu, din toată inima, dragă prietenă! ❤

  1. Bună să-ți fie inima și mereu viguros trupul, Anușka! 🙂
   Mă bucur că am apucat să gust din cafeaua ta, chiar înainte de a închide laptopul și a mă pregăti pentru piață. Mă așteaptă plăcintele cu varză și cu cartofi. 😉
   O zi și mai plăcută decât te aștepți îți doresc, pentru că meriți, dragă prietenă! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.