Pe urmele tatălui (20)

Ora două din noapte. Iar a adormit cu televizorul deschis… și ar mai fi trecut o vreme până să-și dea seama, dacă nu-l trezea soneria de la intrare. Își spuse că numai bețivii și hoții au obiceiul să încerce alte uși la ore atât de mici, când majoritatea oamenilor sunt cufundați în somn. Degeaba încercă să ignore sunetul strident, pentru că impertinentul era hotărât să-și ducă până la capăt deranjul. Ăsta era unul din neajunsurile blocurilor cu multe garsoniere, unde oamenii străini vin și pleacă la orice oră, iar petrecerile burlacilor se mută de la unul la altul, ca o consolare pentru singurătatea pe care o simt în restul timpului. Tivi trebuia să intervină, așa că își dibui papucii de lângă pat și se prezentă iritat în fața vizorului.

Mustața bogată și figura arogantă de dincolo îl lămuri de îndată că e vorba de Cosmin, iar mirarea cedă locul nervozității. Ce putea să caute la el, în toiul nopții, un coleg care nici măcar nu-l saluta la secție? De parcă l-ar fi simțit și i-ar fi ghicit gândul, vizitatorul trecu la bătăi în ușă, adăugând lămuriri:

– Deschide, măi Tivi! Știu că ești acasă și vrei să afli ce e cu Delia.

Numele pomenit la urmă a avut efectul scontat, făcându-l pe tânărul somnoros să se învioreze și, după ce a aprins lumina, să deschidă și ușa. Cosmin îl privi cu un surâs strâmb, iar ochii îi sclipeau după cele câteva pahare băute. Era îmbrăcat în uniforma de serviciu, așa cum obișnuia să poarte și în timpul liber, din dorința de a ieși în evidență în fața oamenilor de rând și de a beneficia astfel în orice împrejurare.

– Pot să intru pentru cinci minute, colega?, întrebă el pe un ton zeflemitor. Scuză-mi ora indecentă, dar e ceva care nu suportă amânare.

Tivi îi cunoștea din auzite năravul la băutură, dar un refuz l-ar fi înfuriat pe Cosmin, cu consecințe pe loc, dar și ulterioare. În plus, îi dădea ghes curiozitatea să audă orice despre colega lui, al cărui nume îi deschidea imediat inima și ușa.

– Poftește… și scuză-mă că sunt în pijamale, la ora asta, încercă și el să-i răspundă cu sarcasm.

– Chiar mă bucur că nu ești în chiloți, i-o întoarse Cosmin, strecurându-se pe lângă el în dormitor. Am crezut că voi dormiți în pielea goală, chiar și iarna.

Tivi împinse ușa și veni după oaspetele care nu-și dezmințea deloc renumele, renunțând să-l întărâte și mai rău.

– S-a întâmplat ceva cu Delia?, era întrebarea care-l frământa mai mult decât atacurile verbale cu care începuse dialogul dintre ei.

Cosmin își păstra surâsul, în timp ce examina interiorul simplu al dormitorului. Ignoră întrebarea și continuă cu același ton superior:

– Văd că îți place să dormi cu televizorul deschis, doar nu degeaba ai fost botezat Televizor. Lingurar Televizor, ce nume potrivit pentru un puști ca tine. Măcar unchiul tău a avut inspirația să-și schimbe numele de familie în ”Stoica”, unul care nu-i prea dă de gol originile.

Nervii începeau să-l pună din nou la încercare pe Tivi. Deja era jignit la el în casă, de un bărbat pe care l-ar fi putut pune la pământ cu ușurință, nefiind mai solid ca el și având probleme cu echilibrul.

– Dacă ai de gând să o ții tot așa, mai bine pleci și vorbim mâine, îl avertiză gazda.

– Deja suntem în mâine, colega de culoare, i-o întoarse oaspetele, în timp ce se așeza pe pat și îi proba confortul. Deci putem să ne spunem ce avem pe suflet, fără să omitem ceva sau să ne mințim. Crezi că ești în stare?

Tivi preferă să ocupe fotoliul din fața lui, pentru a fi sigur că nu-l scapă din ochi.

– Parcă era vorba de Delia, altfel nici nu mai purtam această discuție, îi aminti el.

– Aaaa, Delia… Ajungem și la ea, dar mai întâi să-mi spui în ce relație ești cu Jucătorul. Am auzit că l-ai vizitat, ai pierdut la zaruri și totuși mai ești în viață.

Gazda nu se aștepta la o astfel de schimbare a subiectului, așa că îi trebui câteva clipe să se adune.

– Ți-a spus el că am jucat? Eu am scris totul în raportul dat șefului, dar n-am crezut că-i important un joc de noroc.

– Oooo, e foarte important când joci cu el, pentru că trebuia să fii mort. Îmi poți spune de ce te-a iertat?, că nu-i stă deloc în fire. Doar dacă nu ați făcut o înțelegere, iar asta ne privește pe noi toți. Nu putem suporta o cârtiță hrănită de cel mai mare interlop, cu care suntem în plin război.

– Mă bănuiești pe mine de trădare?!, izbucni Tivi, sărind ca ars de pe fotoliu.

– Te bănuiesc de multe!, răcni Cosmin în timp ce se ridica și el, ceva mai greu. Printre altele, știu precis că te dai la colega noastră, ceea ce e o necuviință de neiertat.

Stăteau lipiți unul de celălalt și se priveau în ochi cu încrâncenare. Respirațiile li se încrucișau, iar mâinile le fremătau cu nerăbdare, neștiind încă în ce fel să acționeze.

– O iubesc pe Delia și o voi urma până în pânzele albe, spuse cu hotărâre Tivi.

– Ai ajuns în pânzele albe, țigane, șuieră Cosmin în timp ce mâna lui dreaptă îl împunse în burtă cu ceva ascuțit.

Cel vizat simți doar o înțepătură, dar, când atacatorul îi sfâșie măruntaiele, durerea deveni sfâșietoare și puterile îl părăsiră pe loc. Trupul îi alunecă încet spre podea, în timp ce încerca să se țină de hainele oponentului. Pentru un moment, se agăță de brelocul cheilor, dar acesta se desprinse, lăsându-l să cadă într-o baltă de sânge care se mărea văzând cu ochii.

descarca imagini de fundal arme reci, lam, lam, metal Imagini de fundal gratuite pentru rezoluia desktop 2560x1600 — imagine №288861

 

31 thoughts on “Pe urmele tatălui (20)

 1. Wooow… ! Magnifica schimbarea brusca si surprinzatoare a decorului în care are loc actiunea ! O secventa faina care confera o nuanta mult mai picanta, interesanta, palpitanta, tensionata de culoarea vie, purpurie a sângelui, fara de care nu exista eliberare,(mântuire) din monotonia si rutina evenimentelor si actiunilor desfasurate pe parcursul povestirii pâna în prezent. Se pare ca aceasta schimbare de paradigma, va atrage mult mai multi cititori si comentatori, mai mult sau mai putin multumiti de aceasta faza sângeroasa, executata în stilul celebrelor clanuri mafiote siciliene si al legii arhicunoscute (nescrise) de catre toti cei care adera la aceste…jocuri riscante de ruleta ruseasca. Merci!
  O saptamâna binecuvântata, plina de bucurii, pace, sanatate, inspirata de magia culorilor din ce în ce mai Vii prin paduri, livezi si vii, ale superbului anotimp de toamna !

  1. Prea liniștite erau apele în ultima vreme, iar într-o poveste care se vrea cu acțiune se cer furtuni și uragane menite să resusciteze interesul cititorului, să-l șocheze sau măcar să-l surprindă. Pentru asta a trebuit să sacrificăm dragostea incipientă, motivând-o și mai mult pe eroină să se implice în rezolvarea nelegiuirilor și demascarea făptașilor care o împresoară din toate părțile. Singură și neînduplecată împotriva tuturor. 😉
   Mulțumesc frumos pentru lectură și aprecieri, alături de urări din cele mai benefice și eficiente!

 2. Of,Of,Of! Saracul Tivi,impare rau e un personaj simpatic! Sa vedem cum va derula actiunea mai departe!O seara frumoasa iti doresc!:)

  1. Și mie îmi pare rău, dar mai mor și oameni buni, nu numai interlopi și hoți de mașini. Promit că ucigașul va da socoteală, în cele din urmă! O zi cu soare îți urez, dragă Gabi! 🙂

  1. Viața de polițist e plină de riscuri, mai ales când nu te lași cumpărat. Dar, în aproape toate povestirile, răzbunarea vine la urmă și cei corupți dau socoteală. De-ar fi așa și în realitate. 😉
   Săru-mâna pentru cafeluță și lectură, Anușka! 🙂
   Toate cele bune și frumoase din partea mea, dragă prietenă! ❤

  1. A fost o zi plăcută, până acum, Anușka! 🙂
   Mulțumesc pentru urări și cafeaua savurată după revenirea din oraș! Gânduri la fel de bune ca ale tale pentru o zi de poveste frumoasă și în ce te privește, dragă prietenă! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.