Pe urmele tatălui (34)

Probabil că s-a trezit în Rai, altfel nu se explica albul predominant dimprejur. Doar că îngerii nu aveau aripi – așa cum știa ea că trebuie – și nici nu o băgau în seamă, fiind preocupați de altceva. Poate încă nu au luat-o în evidență și e nevoie să fie înregistrată în vreun catastif, de aceea-i imobilizată într-un pat. Încercă să se miște, dar atunci o fulgeră o durere cât se poate de pământeană, prima senzație care i-a produs îndoieli în ce privește locația. Dacă există un Dumnezeu, nu se putea să o trimită în Iad, numai El știa că n-a păcătuit nici măcar cu gândul. Doar dacă sinuciderea a cântărit atât de mult încât să-i fie șters meritul credinței și a faptelor bune.

– S-a trezit, se auzi o voce stridentă de femeie, după care a văzut un chip binevoitor ce se apleca asupra ei.

Parcă era o soră medicală, iar alături vedea și o perfuzie care-i dădea iluzia unei spânzurători. Nu era posibil să fie încă pe pământ, doar a ales bine mașina și s-a aruncat cu capul înainte în fața ei. Înseamnă că ghinionul a urmărit-o nu numai câtă vreme a trăit, ci și când a vrut să scape de viață. Dar poate află tatăl său ce a făcut și o omoară cu mâinile lui, deci mai e o șansă să i se îndeplinească dorința. Sau a avut norocul să scape de sarcină și totul va reveni la normal. Însă durerile care-i invadau tot trupul nu-i dădeau motive să mai creadă în normalitate. Și nici chipul doctorului venit să-i cerceteze starea și să o liniștească.

– Fii cuminte și nu te mișca prea mult. Ai scăpat cu viață, asta-i tot ce contează, au fost cuvintele venite ca o sentință.

– Dar copilul?, se căzni ea să întrebe.

– Care copil?, auzi imediat întrebarea nedumerită.

– Copilul din mine, rosti Ioana cu lacrimi în ochi. Sunt fată… fecioară.

Medicul nu a priceput ce voia ea să-i transmită, s-a întors spre personalul din jur și au discutat un timp. Fata a auzit doar cuvântul ”analize”, repetat de câteva ori, după care mintea i s-a retras din realitatea înconjurătoare, luându-i și durerile. Sau or fi fost analgezicele primite fără să-și dea seama. Momentele de luciditate au alternat în zilele și nopțile următoare, fără să poată ține o evidență a lor. Vărsând lacrimi și punând întrebări scurte, care au încetat de tot când a fost anunțată cu bucurie că pruncul din ea a scăpat cu viață. Nici numele nu a mai vrut să și-l spună, în naivitatea că poate asta îi va face pe doctori s-o lase să moară. O necunoscută fără acte nu merită atâta efort și cheltuială.

Dar tânărul medic era insistent și i-a mai adus două doamne pe cap, drăguțe, însă foarte insistente în curiozitatea lor. În prima zi, nu le-a răspuns, ci le-a ascultat o parte din confesiuni. A doua oară au venit cu ciocolată și înghețată, mângâind-o cu cuvinte blânde și ajutând-o să savureze din dulciuri. Erau amabile amândouă și însărcinate cam în aceeași lună, iar povestea lor a făcut-o să își dezlege și ea limba. Le-a destăinuit cauza tentativei de sinucidere, fără să omită nici vizita polițistului care a determinat-o să recurgă la acest gest disperat. Doamna brunetă i-a cerut voie să o înregistreze pe un reportofon, pentru că, zicea ea că e avocată și ar putea să o ajute. Cea blondă întreba mai multe, dar zâmbea blând și înțelegător. Astfel că nu a rezistat și i-a destăinuit numele și adresa, fiind asigurată că le va avea alături în confruntarea iminentă cu părinții, dar mai ales cu tatăl.

– Ioana, ești o fată frumoasă și inteligentă, dar trebuie să ne spui fiecare amănunt pe care ți-l amintești, o îmbărbătă doamna căreia i se spunea Delia. Crede-mă că suntem amândouă în aceeași situație și vrem să-l prindem pe cel care e de vină. Știi cumva când și cum s-a întâmplat ceva mai puțin obișnuit, în zilele optime pentru a rămâne însărcinată? Îți dai seama care ar fi putut fi ele?

– Da, am învățat la școală, răspunse cu jenă Ioana. Sunt cam la două săptămâni după… ciclu. Am uitat să vă spun că în acele zile ne-am jucat puțin cu o mașină care tot staționa în fața clubului în care dansam. Atunci am simțit o înțepătură aici, și fata arătă zona de sub burtă. Nu i-aș fi dat importanță, dar mi-am zis că Dumnezeu mă pedepsește pentru că l-am lăsat pe Vlad să zgârie autoturismul.

Delia a tăcut o vreme, pierdută printre gânduri și amintiri. Chipul i-a abandonat orice zâmbet, iar vocea nu mai avea blândețe când a mărturisit:

– Și eu am trăit aceeași senzație în momentul pe care-l cred cel al inseminării. Ieșeam din magazin, de unde mi-am luat doar o lămâie, iar când am ajuns pe trotuar, o durere ca de la injecție m-a săgetat în același loc.

– Ce tot spuneți acolo?, se revoltă avocata. Mă alarmați, pur și simplu!

– Ce vrei să spui, Mihaela?, întrebă cu uimire blonda.

– Acum îmi amintesc că și eu am fost surprinsă de o durere asemănătoare, tot când ieșeam din Mall. Și exact în perioada optimă pentru această sarcină.

Sănătate Info - Nu am știut până acum totul despre spermatozoizi. La coada lor a fost descoperită o structură misterioasă

28 thoughts on “Pe urmele tatălui (34)

   1. Subiectele alese de tine sunt de actualitate, surprinzătoare și bine conduse epic. Îmi plac rezolvările optimiste ale conflictelor epice pe care le propui. Într-o lume în derivă, orice strop de sperață e o alinare, o reconfortare a realității pe care o trăim nemijlocit.

  1. Mă bucur că-ți place felul în care se unesc forțele binelui. mai trebuie un plan de acțiune și noroc, ca întotdeauna.
   Mulțumesc cu toate gândurile mele bune! 🙂

  1. Cineva își face de cap în oraș, iar victimele încep să pună cap la cap fiecare detaliu. Sunt încântat că ești alături de mine și, implicit, de partea eroinelor.
   Toate cele bune și frumoase, dintr-un orășel scăldat de lumina soarelui mult jinduit, Cristina! 🙂

 1. Faina secventa si încurajatoare ! Merci ! Si uite asa burtica creste, saptamâna dupa saptamâna, iar fecioarele nu-si cunosc înca taticul, asteptând înfigurate si nerabdatoare, sa le apara în cale iar (999)Noi unA sa cunoastem sfârsitul genialei si paradoxalei povesti nemuritoare! 🙂
  O seara excelenta, relaxanta, minunata, binecuvântata în toate aspectele si dimensiunine perceptiei, draga Petru !

  1. Omenirea a evoluat cu știința, iar minunea ce părea unică se poate întâmpla în sute de cazuri, după cum sugerează povestea. Așa se întâmplă când tehnologia ajunge pe mâna celor cu gânduri necurate.
   Sper că soarele pe care-l văd din Seini te încălzește și pe tine, făcând din această zi o sărbătoare a seninului și bucuriei, dragă Iosif! 🙂

 2. Aoileu si avocata e gravida ❓ Interesant,abia astept sa vad ce se mai intampla ,daca aveam o carte cu aceasta povestire ,cred ca o teminam in cateva ore 🙂
  O zi de Boboteaza senina sa ai Petru! ❤

  1. Toate fetele bune și frumoase sunt gravide în acest moment. Rămâne să vedem cine e tatăl, după cum se specifică și în titlu.
   Sărut mâna pentru vizită, lectură și cafea, Anușka! 🙂
   O zi benefică și sfințită cu tot ce-i mai bun și sănătos îți doresc, dragă prietenă! ❤

 3. Da, aceleasi sentimente le-a avut fiecare,deci suntem aproape de a afla secretul!O zi minunata iti doresc! 🙂

  1. Suntem relativ aproape, pentru că sunt mai multe cazuri, iar răufăcătorii au funcții și putere mare. Să-ți fie ziua plăcută și timpul să-ți treacă precum o mângâiere de zefir, dragă Gabi! 🙂

 4. Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Ioan cât mai frumoasă! ❤

  1. Îți mulțumesc și să dea Dumnezeu ca așa să fie pentru toți, precum atât de frumos ne-ai urat, Anușka! 🙂
   Sănătate neîntreruptă și o zi de sărbătoare cu cei dragi alături, dragă și generoasă prietenă! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.