Oameni și comete

Am fost dezamăgit de întâlnirile cu oamenii,
Le planificam în amănunt și le așteptam emoționat,
Dar întotdeauna intervenea ceva să le anuleze
Sau să le eclipseze din importanță.

Uneori acuzau traficul aglomerat,
Alteori dădeau vina pe memorie,
Câteodată invocau ca scuză schimbarea orei,
Iar graba mare îi făcea să apară răvășiți.

Nu mai vreau să sufăr așteptând zadarnic,
De aceea mi-am dat întâlnire cu o cometă,
Ea vine mereu fără întârziere,
De parcă ar fi acul orar al Universului.

Coada îi e la fel de aranjată,
Împrăștiind un parfum al depărtării,
Care va fi transmis peste mii de ani,
Exact la aceeași oră și cu același farmec.

O cometă uriașă ar putea lovi Terra. Oamenii de știință avertizează că lumea științifică ar trebui să-și îndrepte atenția și asupra cometelor din spațiu, nu numai către asteroizi (VIDEO) | B1.ro

 

 

49 thoughts on “Oameni și comete

 1. Corect. Cometele nu-nșală. Sunt mai de treabă decât masculii asteroizi, care vin când au ei chef și mai produc și durere dacă-ți “pică” prost întâlnirea.
  Frumoasă idee ai avut ❤❤

  1. Mă bucur că ai același punct de vedere și îți mulțumesc pentru apreciere. Universul ne oferă multe frumuseți, dar și lecții din care am putea învăța dacă le-am înțelege. ❤

 2. Si Eu, de partea Mea, v-am trimis foametea in toate cetatile voastre si lipsa de paine, in toate locuintele voastre. Cu toate acestea, tot nu v-ati intors la Mine, zice Domnul. –

  N-am vrut sa va dau nici ploaie, cand mai erau inca trei luni pana la secerat; am dat ploaie peste o cetate, dar n-am dat ploaie peste o alta cetate; intr-un ogor a plouat, si altul, in care n-a plouat, s-a uscat.

  Doua, trei cetati s-au dus la alta ca sa bea apa, si tot nu si-au potolit setea. Cu toate acestea, tot nu v-ati intors la Mine, zice Domnul. –

  V-am lovit cu rugina in grau si cu taciune; gradinile voastre cele multe, viile, smochinii si maslinii vostri i-au mancat deseori lacustele. Cu toate acestea, tot nu v-ati intors la Mine, zice Domnul! –

  Am trimis in voi ciuma, ca in Egipt; v-am ucis tinerii cu sabia si am lasat sa vi se ia caii, am facut sa vi se suie in nari duhoarea taberei voastre. Si cu toate acestea, tot nu v-ati intors la Mine, zice Domnul. –

  V-am nimicit ca pe Sodoma si Gomora, pe care le-a nimicit Dumnezeu; si ati fost ca un taciune scos din foc. Cu toate acestea, tot nu v-ati intors la Mine, zice Domnul… –

  De aceea, iti voi face astfel, Israele – si fiindca iti voi face astfel, pregateste-te sa intalnesti pe Dumnezeul tau, Israele!”

  – Amos 4 –

  1. Mărturisesc că am citit Biblia cam pe la zece ani, și m-a marcat atât de mult încât m-am certat cu părinții, reproșându-le că nu o respectă precum o fac Iehoviștii. Eram naiv și ușor de convertit, dar acum sper că judec ceva mai bine și cred că Dumnezeul din noi ne spune să nu ne contrazicem pe bază de religie. De aceea te respect și îți apreciez toate comentariile: fiindcă le spui, dar nu le impui.
   Mulțumesc din suflet pentru toate darurile și îți doresc o seară încântătoare, dragă prietene cu suflet bun și gânduri curate!

 3. P.S. Ma gândesc ca s-ar putea ca, în cele doua milenii de transformare, (reconfigurare) geo-politica économico-sociala planetara actualizata, cuvintele profetului abordate într-un limbaj ceresc, (duhovnicesc) Europa contemporana poate fi asociata cu Noul Israel, iar Romania, cu Noul Ierusalim, Gradina Maicii Domnului) zic si eu ! 🙂

  1. Cred că evoluarea științifică și tehnologică nu o implică neapărat pe cea psihologică. Am rămas cu aceleași instincte animalice de dominare și acaparare, cu excepția unor intelectuali sau oameni conștienți care sunt, totuși, minoritari. Gloata conduce, după cum începe să se vadă și în SUA.

   1. Lumea se afla într-un vortex ametitor al competitiilor spre Nicaieri, inconstient atrasa si dominata de aparente stralucitoare, artificiale, lipsite de valoarea Cuvântului Vietii AAAE, condusa de sistemele puterilor mondiale dominaloare, artificiale, matematico-fizice, carteziene, înselatoare, insensibile si inconstiente la raul universal pe care îl fac propriului habitat TERRA si locuitorilor acestei foste planete albastre, distrugând Viata, creatia naturala, curata, pura, originala înlocuind-o cu materia moarta beton, sticla, plastic si bitum concentrând populatia în cuburi închise în marile metropole, care vor fi usor de manipulat de cei din subteranele puterilor “secrete” ale obscurantismului labirintic,gaunos, întunecos.

  1. Îmi plac toate corpurile cerești, dar cometa are darul de a călătorii prin Galaxie și a respecta mereu un traseu care mi se pare fascinant prin lungimea și diversitatea lui.

 4. Mama lor de oameni…
  Imi este dor de vremurile mai putin murdare, de oameni curati la suflet, din pacate… pe zi ce trece tot ne indepartam uni de alti.
  Mi-a placut tare mult descrierea ! Sigur nu vei suferi si te vei intalni cu aceea cometa !
  Seara minunata!

  1. Singura problemă e că și eu sunt om. Așa că s-ar putea să lipsesc eu de la întâlnirea cu cometa, din motive mai mult sau mai puțin subiective. Unul ar fi că sunt muritor, iar cometa pare hărăzită nemuririi.
   Bună dimineața și bună să-ți fie toată ziua!

 5. Foarte frumoasă poezie.
  Felicitari!

  P.s.
  In liceu, la Seini, profesorul de matematica și astronomie se numea Mihai Racolța. S-a purtat corect cu elevii. Ar trebui sa aibă acum vreo 80 de ani…

  1. Mulțumesc frumos!
   Nu cred că mi-e rudă acel profesor, altfel îl știam. Mai sunt familii cu numele de Racolța care locuiesc în Seini și nu suntem neamuri. În București, am întâlnit și numele de Racolțea.

  1. E suficient să privim noaptea spre stele și să simțim imensitatea galaxiei, că ne inundă o sumedenie de gânduri. Să fii iubită și mereu iubitoare, dragă Gabi! 🙂

 6. Salutare Ptru ! 🙂
  ” Există un timp pentru toate ”

  dar LUMEA din păcate ,
  se grăbește peste poate ,
  și face ” pas cu pas” PĂCATE !!! 😦 😦 😦
  Alioșa .

  1. Bună dimineața, Alioșa! 🙂
   Așa este, din păcate, cu graba asta care a cuprins lumea și, de multe ori, îi împinge din spate și pe aceia care ar vrea să meargă încet, savurând pe îndelete clipele. De aceea sunt oameni care ies din aglomerație și se izolează undeva în mijlocul naturii, trăind și visând între frumusețile ei și ale Universului.
   Mulțumesc pentru clip și îți doresc un week-end liniștit și plăcut! 🙂

   1. Bună dimineața, Petru !

    EU, chiar de m-aș IZOLA ” undeva în mijlocul NATURII ”
    sincer , NU aș putea UITA că unii, în colțul GURII ,
    au zâmbetul generat de furia URII ,
    și-a ÎNVRĂJBIRII ” pas cu pas” a ROMÂNIMII ,
    la dimensiunile IPOCRIZIEI și FRUSTRĂRII ! 😦

    Cum COVID-19 a pus stăpânire pe mentalul omului ,

    nu ne rămân decât să ne rugăm DOMNULUI ,
    să ne SCAPE de COVIZII ce UMILESC ROMÂNII ,
    că altfel, ne blestemă pe noi STRĂBUNII !!! 😦 😦 😦
    Alioșa ! 🙂

 7. Ma gandesc ca poate alti oameni sau mai putina planificare ar aduce mai putine dezamagiri! 🙂
  Deosebit gandul despre intalnirea cu o cometa. Complicat insa schimbul potential de idei!
  La Multi Ani, Petru! Si multa inspiratie in noul an!

  1. Suntem mulți care tânjesc după o viață naturală, într-un cadru mai puțin stresant, doar că puțini au curajul să renunțe la confortul cu care s-a obișnuit și să facă un pas lateral.
   Mulțumesc frumos pentru aprecieri, Suzana, și îți doresc un An Nou Fericit, cu multe împliniri!

  1. Sunt sigur că mai există mulți oameni punctuali și cinstiți, dar eu n-am avut plăcerea să cunosc decât foarte puțini. Evoluția și goana după realizări ne corup și ne fac să ne încălcăm cuvântul dat în fața semenilor.
   Mii de mulțumiri pentru licoarea revigorantă și tot atâtea urări de bine, Anușka! ❤

 8. Iubirea – o energie ce coboară din Cer, și care trebuie să se întoarcă la Cer

  “Iubirea nu este numai acel sentiment pe care oamenii îl simt unii pentru alții. Iubirea este o energie ce vine din înalt, o energie ce este de aceeași chintesență ca soarele. Bărbații și femeile au sarcina de a primi această energie și a o face să circule în ei, astfel ca ea să se întoarcă apoi spre înălțimile de unde a venit. Dacă această circulație nu se face corect, înseamnă că s-au adunat în ei multe impurități, pentru că nu depun destule eforturi ca să-și stăpânească instinctele, pasiunile. Astfel, în loc să urce, această energie coboară, se cufundă în regiunile planului astral inferior unde se pierde.
  Când ființa umană va lucra să se purifice, când va deveni propria stăpână, energia ce coboară zilnic din Izvorul Divin își va relua, prin intermediul ei, calea sa spre înălțimi. Fiindcă în universul așa cum a fost gândit, construit de Creator, punctul de plecare al iubirii este Cerul, iar punctul său de sosire este tot Cerul.” (Omraam Mikhaël Aïvanhov -Gânduri pentru fiecare zi)

  1. Mulțumesc frumos pentru acest citat frumos și încurajator totodată. Depinde numai de noi să rămânem oameni iubitori și cu suflet frumos, așa cum am fost creați.

  1. Bună dimineața și bună să-ți fie mereu inima, la propriu și la figurat, Anușka! 🙂
   Sărut mâna pentru cafeluță și îți doresc, la rândul meu, o duminică benefică și binecuvântată, dragă prietenă! ❤

 9. Minunată poezie! Într-adevăr, după o vreme, când ajungem să înțelegem ceva mai bine natura umană cea schimbătoare, suntem dezamăgiți de „întâlnirile cu semenii”. Dar, cum bine ai precizat într-un comentariu, toți suntem oameni și poate chiar noi înșine am fost dezamăgitori pentru… alții!
  Nu ne mai rămâne decât să ne îngăduim cu răbdare, unii pe alții…
  Numai bine și zile frumoase, dragă Petru! 🙂

  1. Visăm adesea cu ochii deschiși, iar cele mai frumoase astfel de vise sunt când privim spre imensitatea cerului luminat de atâtea corpuri luminoase. Când ne gândim că acestea sunt doar o infimă parte din multitudinea de creații care există și pe care nu le vom putea admira în această viață, imaginația ne îmboldește să le compunem câteva versuri, ca semn de apreciere. Să învățăm că suntem atât de mici, oricât de mari ne-am da pe această planetă cât un fir de nisip pierdut în Univers.
   O săptămână binecuvântată de multe bucurii îți doresc, dragă Alex! 🙂

   1. Minunate gânduri, dragă Petru! De-am ști să filosofăm mai des la imensitatea acestui Univers, în car e Pământul este mai mic decât un fir de nisip, poate am fi mai înțelepți în frământările cele fără de rost, în care atâta ne mai irosim…
    O zi minunată și… salutări înzăpezite de la Târgoviște! 🙂

 10. Cam târziu am întrat pe aici draga Petru, sa ne spui și noua când te întâlnești cu cometă!!! 🤫🤗❤️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.